Ремонт на бойлер със собствени ръце

Ремонтът на електрически бойлер не е много сложен, газът е малко сложен, но в него няма нищо супер тайна. Това е просто работа с пътя на доставката на синьо гориво предвижда проверка на склада за течове. Знаете ли как? Ако не, по-добре да не влезете. Повечето съвременни бойлери не контролират целостта на веригата за подаване на газ. Етапите на защита от амортизация, липса на вода и сцепление не могат да бъдат предотвратени от евентуален пожар. Най-вероятно, електромагнитният клапан се затваря, когато се прегрее, но може да е твърде късно, ако се появи нещо друго. Имаше случаи, при които пожарникарите се обадиха да изхвърлят ... пералня. Ето защо, ремонт на бойлера със собствените си ръце и трябва да се направи с едно око за последствията.


Как да оценим изтичането на газови устройства и кой е подходящ за ремонт на бойлери


Проблемът с ремонта на бойлери не е дори, че много детектори за течове търсят само природен газ със сравнително количество метан. Става въпрос за цената. Например, TIG - 2 може да струва около 15500 рубли. Тя е насочена към прилагането на специални организации, които събират пари за ремонт на бойлери, и следователно, може да плати на продавача. Разбира се, устройството се изпълнява на безупречно ниво на безопасност. Защитата от статично напрежение и експлозия позволява сравнително безопасно използване на датчик за контакт от полупроводник. Неговата устойчивост варира в зависимост от наличието на пара от метан във въздуха. (Виж също: Инсталирайте сами котела)

Първоначално, преди 50 години, калаеният оксид се използва като чувствителен елемент. Съпротивлението на полупроводниковото фолио беше рязко намалено, когато във въздуха имаше много запалими газове. Сред тях:



  • метан;

  • пропан;

  • водород;

  • чифт алкохол.


Устройство за изтичане на газ

Слабостта на идеята е уязвимостта на точността при спадане на налягането и влажността, както и неспособността да се определят веществата по видове. Такива ограничения водят до факта, че полупроводниците създават инструменти, но не за промишлена употреба, където лазерите са по-чести. Последният, освен това, има значително работно разстояние. Ако детекторът на изтичане на сензора за полупроводници е малко като стетоскоп лекар последвана проследи нагревател за ремонт, лазерен диод, работеща в инфрачервения има най-малко 30 метра. Тъй като светлината му не се вижда от човешкото око, то точно за да се насочи към него често се поставя и генераторът на лъча зелена светлина. Най-често това също е диод.



Имайте предвид, че първият и вторият тип сензори са изцяло изградени на полупроводници. В първия случай методът за измерване на контактите се основава на промяната в съпротивлението на филма, когато газ го удари, а във втория случай светлината на лазерния диод се отразява, давайки картина на случващото се. Определена дължина на вълната (1,6 μm) е силно абсорбирана от метан. Тя е избрана да работи. Устройството е насочено към участъка на тръбопровода (за ориентация, целевият указател, точно като пистолета с лазерна видимост, често е зелен). Абсорбцията се изчислява от детектор на течове и резултатът е оценка на плътността на газа в средата. Ясно е, че такова устройство е по-удобно за работа в предприятия. Освен това се постига по-висока точност. (Виж също: Как да разглобиме бойлер)



Проблемът е един: абсорбцията зависи от дебелината на облака. Ето защо грешките са причинени точно от този фактор. Също така е очевидно, че за локализирането на малки течове у дома полупроводниковият датчик е по-подходящ, защото може да се доведе до мястото на разрушаване. И лъчът трябва да бъде правилно насочен, което не винаги е възможно с доста тромаво тяло, което прилича на конвенционално радио. Лазерното устройство ще изисква облакът да достигне определен размер, преди резултатът да бъде оценен. Още по-точно, фиксираната плътност зависи от разстоянието до източника на изтичане (прагът на работа се увеличава с нарастващо разстояние), така че при вътрешен ремонт на бойлера този факт не е толкова важен.

Газов бойлер

Това е съвсем друго нещо на помпената линия. В допълнение, ремонтът на бойлери може да изисква оценка на присъствието във въздуха на не само метан. Течният газ на балона често се състои от пропан или бутан или техни смеси. Абсорбционният спектър в тях вероятно е доста различен от този на метана.



В този случай ремонтът на бойлерите със собствените им ръце ще изисква замяна на лазера с този, който има желаната дължина на вълната. Често устройствата се произвеждат във версията на борда за монтаж на хеликоптер. В този случай машината лети по тръбопровода и измерванията се извършват автоматично. Няма значение дали линията е под земята. Метанът ще излезе на повърхността, ще бъде по-лек от въздуха. Това ви позволява бързо да оцените наличието на течове в зони на големи разстояния. Особен интерес представлява инсталирането на безпилотни летателни апарати, които могат да се движат по дадена програма, като поддържат точните координати чрез изчисляване на пътя и GPS сигнали. Пергамните инструменти в допълнение към това също заснемат мястото на аварията, което драстично увеличава скоростта на откриване на точката от екипа за ремонт. (Виж също: Как да свържете самия котел)

Независимо от всичко казано, минималният слой на утечка, фиксиран от оборудването, е няколко милиметра. Това обаче важи за професионално скъпо и тежко оборудване, което няма да бъде полезно за ремонт на бойлер. Pocket модела Laser Methane mini (Япония) има подобен принцип на работа, но производителят в рекламния елемент поставя акцент върху безопасността на използването на устройства. Така разбираме, че това е насочено към корпоративния потребител. Малко вероятно е частният търговец да похарчи неизвестна сума (и компанията прави тайна дори и от цената на устройството), за да поправи газа. Лазерите са идеални за сервизни организации: течовете се определят от преносимо устройство на разстояние до 30 метра през стъклото. Това означава, че ремонтът не е необходимо да отваря прозорците, които, ако бъдат изтеглени, могат да бъдат опасни или да се качат на тръбопроводните опори.

Тест за изтичане на газ

По принцип, около тези детектори и анализатори, завесата на мистерията е невероятна. Според нас в инструментите няма нищо сложно. Най-вероятно отразената от Зелената светлина също се взима от приемника. Тогава амплитудата на отговора се сравнява с инфрачервеното лъчение. Абсорбира се само с метан. Въз основа на сравнението на два отразени сигнали, видими и инфрачервени, може да се прецени наличието на метанови молекули във въздуха, които не абсорбират зелена светлина, но абсорбират абсорбцията при работната дължина на вълната. Ако дизайнът на устройството е различен, тогава ще бъде трудно да се оцени отговора, защото зависи от:



  1. Обхват на обекта.

  2. Влажност и налягане.

  3. Рефлективност на повърхността.

  4. Скоростта на движението на обекта, ако има такава.


Методи на хората за определяне на изтичането на газ при ремонт на бойлери


От казаното по-горе трябва да е ясно, че професионалният ремонт на газови нагреватели не може да се нарече евтин. Сензорът бързо ще открие течове, но цената на оборудването е относително висока. Какво правят хората, когато е планирано да ремонтират бойлера, и трябва бързо да прецените дали има теч? Сапучната пяна помага. Няма значение дали се получава от течен или твърд сапун. Решението покрива цялата пътека за пренос на газ. Сапун мехурчета ще ви уведоми, ако има изтичане. В този случай е важно да знаете как устройството работи за точно проследяване на неговата функционалност. (Виж също: Как да направите бойлер със собствените си ръце)

Клапанът за подаване на газ

Например газът се захранва само към пилотската горелка, когато копчето на регулатора се завърти в положение на запалване. В този случай потокът се движи през специален клапан на въртящия се ствол. Но за да се покажат пътя на газ от възела на пилотния горелка, е необходимо също така да натиснете дръжката, електромагнитния клапан се отваря входа обаче хидравличен изход, напротив, е блокиран. Поради тази причина е трудно да се оцени пътят към главната горелка. Да изброим възлите по пътя към газта там:



  1. Входни фитинги.

  2. Соленоиден клапан.

  3. Газовият възел.

  4. Хидравличен вентил.

  5. Collector.


Електромагнитният вентил се задържа от термоелементите на сензора за температурата на запалване. Когато ремонтирате бойлера, можете да го пеете с запалка и да поддържате температурата, клапанът ще даде газ ход. Що се отнася до хидравликата, тя работи, когато има вода в пътя на захранване (ремонт на бойлер) и налягането в резервоара (ремонт на отоплителни уреди за съхранение). Най-важният проблем ще бъде да се оцени целостта на колекторния блок. Няма да има възможност да се стигне до там значително напрежение, защото въздухът ще премине през главната горелка навън. Ето защо специалистите смятат това място за най-отговорно. Правилният монтаж е необходим след ремонта на бойлера. От друга страна, колекторът няма да бъде подложен на високо налягане по време на работа, което играе доста положителна роля.

Предимствата на устройството са, че е възможно да се ремонтират и обслужват бойлерите директно в работния режим. За да направите това, екранът се отстранява, връзката се прави, след разузнаване, системата се проверява за течове. С сапунена вода малко по-сложно. Ще трябва да вземем четка, която ще пълзи през всички задни улици, както и малко огледало (като зъболекар) за визуален контрол на недостъпни части. Ремонтът на бойлери със собствените си ръце няма да бъде толкова удобен и бърз, но ще се превърне в евтина професия. (Виж също: Индиректна бойлер със собствени ръце)

Защото това е всичко, което искахме да кажем днес!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на котела със собствени ръцеРемонт на котела със собствени ръце
Как да разглобиме бойлерКак да разглобиме бойлер
Газов бойлер със собствени ръцеГазов бойлер със собствени ръце
Инсталиране на бойлера от себе сиИнсталиране на бойлера от себе си
Как да инсталирате правилно бойлераКак да инсталирате правилно бойлера
Ремонт на бойлери със собствени ръцеРемонт на бойлери със собствени ръце
Ремонт на бойлера Ariston собствени ръцеРемонт на бойлера Ariston собствени ръце
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
» » Ремонт на бойлер със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com