Газов бойлер със собствени ръце

Тези, които са видели достатъчно от видеото на Youtube за домашно газ бойлер, който се състои от намотка са поставени директно върху плота в кухнята, най-вероятно вече мечтаят как да евтино получи много вряща вода. Всъщност това не е съвсем вярно. Днес ще говорим защо газовият бойлер не трябва да се прави от самия него.


Природен газ и бойлери


Днес концепцията за природен газ е много модерна. Каква е основната му разлика и какво използвахме по-рано? Защо всички тези тръби, ако в дворовете на много къщи има складове, където надписът Пропан-бутан, ограден с мрежа-рабица flaunts. Разбираме, че вътре в течната фаза има газ, чиято калорична стойност е много по-висока от естествената. Това е практически един и същ втечнен балон, само в по-голям обем. Вкъщи тя се подава през скоростни кутии, които привеждат налягането до зададеното налягане. Така че, това се оказва главния газ. (Виж също: Как да инсталирате правилно един газов котел сами)

Естествено синьото гориво също не винаги е същото. Ние сме свикнали да приравняваме този термин с метан. Всъщност това не е съвсем вярно. По-скоро метанът е основата (до 98), а колкото по-високо е специфичното му съдържание, толкова по-ниска е калоричността на горивото. Ето защо газът от различни полета има различно качество. По-специално те отличават нискокалоричното и висококалоричното синьо гориво. Калорийната му стойност е много различна. Знаете ли какъв вид газ протича през тръбите в къщата? Според нашите изчисления се получава следното:



  • Калорийната стойност на типичния природен газ е около 32 MJ / кубичен метър. Колко градуса може да повиши температурата на тон вода? Специфичната топлина от най-често в света на течност е 4200 J / кг ° С Изчисли: т = E / Vc = 32 MJ / (1,000 х 4,200) = 7,6 ° С, а именно при температура много растат кубичен метър.


Газов домашен бойлер



  • Цената на газа в жилищата обикновено варира около 60 рубли и зависи от региона. Но това не винаги е природен газ. Не сме сигурни, че калоричната стойност е правилно, тъй като в контейнерите в дворовете обикновено написани Пропан-бутан. Те могат да имат до два пъти по-висока калоричност. Природният газ може да струва около 4,5 рубли на кубичен метър и това коренно променя привеждането в съответствие на силите. Ако къщата е снабден с течен пропан-бутан, той прекарва по-малко, и калоричността на два до три пъти по-високо (до 110 MJ / кубичен метър). По този начин проблемът с изчисляването не е тривиален.
  • (Виж също: Как да инсталирате правилно бойлера)
  • Все пак, какво да правим, ще ви подскажем. Данните за налягането на газа в главната и неговата стойност на топлина могат да бъдат изискани от службата 04. Същото се отнася и за всеки капитан, който настройва устройството на новия тип газ. Ето защо, изчисляването, ако желаете, всеки може да определи в собствените си условия. Въз основа на тази информация можем да кажем, че домовете, в които вече е извършен природен газ, наистина ще се възползват от използването му. Ще бъде време. Въпреки това, вие ще трябва да се притеснявате за изтеглянето на продуктите от горенето сами.

  • Съгласно препоръките на SNiP, тръбата трябва да се намира над нивото на покрива. В редки случаи е допустимо да се оттегли отвъд външната стена, ако това може да бъде договорено с държавни организации. Частните къщи често използват коаксиален с предпазна решетка, която минава непосредствено пред котела или конвектора, но това не е напълно правилно. В резултат на изгарянето се образува сярна киселина, която постепенно ще повреди къщата. Въпреки това, собствениците на частни къщи, където има природен газ, могат да вземат метод за бележка. Само в случай, ние отново акцентират! Не направете домашен газов нагревател. Това е незаконно. Дори инсталирането на газов бойлер няма право да го направите сами.


Газов бойлер



  • Що се отнася до електричеството, тогава за 60 рубли можете да купите около 16,8 kWh. Нека се опитаме да преведем това в единици, така че да може да се сравни с газ. Това ще помогне на конвенционалната физика, от която е известно, че мощността работи за единица време: A = Nt = 16,8 kW x 3600 s = 60,48 MJ.
  • (Виж също: Как да инсталирате котел самостоятелно)
  • Оказва се, че електричеството е по-изгодно от природния газ, което се равнява на 60 рубли на кубичен метър. В този случай няма опасност да излети във въздуха. Предимството на газа е, че неговата скорост на горене е такава, че мощността е много по-голяма от тази на електрически нагревател. Например 15 кВт не е границата за колонките и котлите, а по-скоро определено първоначално ниво. Електрическият бойлер на такава мощност на къщата не може да бъде инсталиран просто. Квотата за Хрушчов е около 5 кВт. Това трябва да се разбира и използва разумно.


Имайте предвид, че газът с балон има по-ниска цена в сравнение с апартамента пропан-бутан. С него, и повече проблеми: трябва да купите цилиндри, редуктори, маркучи, свържете най-малко два резервоара паралелно. Отделянето на димните газове е отделна тема за разговори. В резултат на химическите реакции не само въглероден диоксид и водни пари се произвеждат, но и серен оксид. Всичко това в комбинация дава експлозивна смес. Ето защо можете не само да получите такава армия във вентилацията, но дори и специални комини да завърши с антикорозионна стомана или керамика. Това струва пари и значителни. Опитите за спасяване ще навредят на къщата, съседите, самите собственици в крайна сметка.

Газов или електрически бойлер е избран от всички горепосочени съображения. Икономическият ефект от покупката се оценява. Газовата колона може бързо да възстанови собствените си разходи, ако работи от бутилки или природен газ и има къде да се получат продуктите от горенето. В този случай се препоръчва да се мисли за това, ако къщата вече има бойлер, функциониращ за сметка на синьото гориво. В противен случай, в някое село газът може да струва около 70 000 рубли. За колко години това е достатъчно, за да се използва електричество, помислете, въз основа на вашите собствени нужди. Отново газовият бойлер трябва да бъде закупен, а не по друг начин. (Виж също: Как да инсталирате бойлер със собствените си ръце)

Бойлер самостоятелно



И ето още нещо! Не забравяйте, че ефективността на електрическите уреди достига 98,5, докато газ често изпуска продукти на горене от 100 ° C или по-високи. Това трябва да се вземе предвид при изчисленията. По всички сметки евтиният източник на енергия, представен в YouTube видео, може да не е толкова подарък. Друго нещо е, ако няма апартамент в апартамента и таксата е в съответствие с определена квота. Това е изборът на бедните семейства и енергията наистина ще се превърне в подарък. В тази светлина има някакъв смисъл да се измисли нещо.


Законът - че валът, където се превръща ... там и си тръгва


Дизайнът на YouTube не е незаконно, но не се различава с голямо удобство. Дори по-малко вероятно е той да бъде правилно конфигуриран за използване. Ето няколко съвета, които ще помогнат да направите това по някакъв начин:



  1. Радиаторът на видеото напомня нещо за качулката на автомобила. Не е време да се разбере какво точно е, но е важно, че нямате нужда само от серпентина, но това е просто такава вълнообразна повърхност. Това значително ще увеличи ефективността на устройството, което в крайна сметка определя ефективността и плащането за газ (ако има метър).
  2. (Виж също: Потопяем електрически бойлер със собствени ръце)
  3. Това устройство е газов бойлер с типа поток, който трябва да даде около 4 литра топла вода на минута. Лесно е да изчислите колко енергия трябва да има за това:



  • N = A / t = (4200 х 4 (45 - 8)) / 60 = 10,36 kW, това е постижимо за фабричния газов бойлер. Независимо дали ще бъде възможно да се направи подходящ топлообменник у дома, можете да го разберете само като се опитате.


Самият апарат е серпентина, която в единия край е свързана със студена тръба, а другата - с приставка за душ или миксер. Дебитът се регулира от вентил. В този смисъл е необходимо да използвате стар чугунен кран на входа или бронз на изхода на намотката. Радиаторът се поставя на решетката на плота и се загрява от една или две горелки. Ясно е, че маркучът трябва да е устойчив на топлина, в противен случай са възможни различни неприятни последици.

Воден резервоар

Възрастният трябва да спазва действието на устройството и в случай на опасност да изключи доставката на синьо гориво, докато някой мие или борави с чинии. Газовата колона или електрическият бойлер е много по-безопасна от тази гледна точка. Бих искал също така да добавя, че трябва да се създаде дори закупено оборудване, което означава, че ще е необходима намесата на квалифициран капитан. Понякога подмяната се подлага на набор от дюзи (дюзи), в други случаи се поставя редуктор в пътя за подаване на газ. В последния случай системата наподобява традиционната храна пропан-бутан.


Устройството на фабричния газов бойлер


Не се опитвайте да направите устройството сами, защото устройството на газовия бойлер включва най-малко три степени на защита:



  1. Контрол на пламъка.

  2. Контрол на присъствието на качулката.

  3. Наблюдаване на наличието на вода в системата.


Поради това аварии просто са невъзможни при правилното свързване на оборудването. Всички вентили са конструирани по такъв начин, че веригата да се припокрива, когато се счупи. Как да направите сами един газов нагревател, който да отговаря на всички изисквания? Това е възможно само за майстор, който има резервни части под ръка. Надяваме се, че читателите са изоставили идеята за производство на самонагревател за вода. Изключение ще бъдат семействата, които имат наистина строги пари. Не забравяйте, че маркучите не трябва да се страхуват от огън!

За това казваме сбогом точно до следващия път. Много проблеми с газа не са толкова очевидни за гражданите, ще ги разкрием доколкото е възможно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бойлер за басейна със собствени ръцеБойлер за басейна със собствени ръце
Автономното снабдяване с газ на частна къща от бутилки е колко удобно и печелившо?Автономното снабдяване с газ на частна къща от бутилки е колко удобно и печелившо?
Котли на втечнен газКотли на втечнен газ
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Консумация на газ за отопление на къщата 150-200 м2 как да се изчисли и спести?Консумация на газ за отопление на къщата 150-200 м2 как да се изчисли и спести?
Колко газ ще се побере в резервоар от 50 литра в подробно изчислениеКолко газ ще се побере в резервоар от 50 литра в подробно изчисление
Отоплителни котли на дърваОтоплителни котли на дърва
Външни котлиВъншни котли
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
» » Газов бойлер със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com