Топъл под под ламинат е водата, инфрачервената тръба или филма, които избирате и как

Ламинатът е един от удобните и функционални подови покрития, но за да се осигури оптимален микроклимат в къщата (апартамент) и удобна температура за краката, обичайно е да се използва топъл под ламинат. В мрежата и високоспециализираните списания може да се намерят различни мнения за тази технология, някои дори говорят против такива методи за отопление, считайки ги за опасни за здравето. Практиката обаче показва, че ако се подходи професионално към избор и по-нататъшно инсталиране на отопляеми подове, те не само ще донесат значителни ползи за здравето, но и ще могат да осигурят комфорт и уют в стаята.

Относно предимствата и недостатъците

Мислейки как да изберем топъл под за ламинат с вода или друг вид, си струва да анализираме всичките му предимства и недостатъци. Първите са:

  • Минимално отопление;
  • Удобно разпределение на въздуха по вертикала (близо до главата - 16 градуса, на пода - 24 градуса);
  • Еднородност на отоплението, осигуряваща липса на течения, които се наблюдават при други видове отопление;

Това е ламинатът, който може да се счита за идеална "облицовка" за отопляем под, защото може бързо да се демонтира и сглоби, ако е необходимо, което осигурява безплатен и редовен достъп до системата. Същевременно процесът на сглобяване и демонтаж няма абсолютно никакво въздействие върху качеството на продукта и неговите други характеристики. Сред другите предимства и факта, че днес е възможно да се инсталира топъл под ламинат без замазка и следователно - на по-ниска цена и в най-кратки срокове.

Единственото нещо, което ви кара да мислите за необходимостта от полагане под ламинатните бази с нагряване, това е възможно освобождаване на първия формалдехид, което се активира, когато температурата се повиши до 26 градуса или повече. За решаването на този проблем е достатъчно просто да сте установили релето, което ще изключи системата след достигане на необходимата температура и да я активира, ако е необходимо. Освен това тези помещения трябва редовно да се вентилират, в противен случай рискът от възпаление на дихателните пътища е висок. Е, за да може пода да продължи възможно най-дълго, се препоръчва да ги свържете чрез специални автомати, които ще поддържат стабилността си и ще осигурят нормално изключване дори при сериозни капки напрежение.

Относно разнообразието на опциите и техните характеристики

За компетентен избор на отопляема база, която ще служи дълго време, е необходимо да имате точна представа за всички сортове варианти, представени на съвременния пазар. По правило маркировката върху опаковката показва една от следните категории:

  • Водни "топла подове със собствени ръце">вода. Те са инсталирани в специални плочи или по-дебели замазки, а след това са свързани към централна отоплителна система или към котел. Инсталирането им изисква много усилия и време и също е доста скъпо. Освен това такива системи са изключително трудни за ремонт в случай на авария. Помислете как да избирате топъл под за водно ламиниран паркет, трябва да обърнете внимание на висококачествени съвременни продукти от надеждни производители, които ще осигурят правилното ниво на хидроизолация и ще позволят да се поддържа оптимален температурен режим.
  • Електрически кабел тип. Те са инсталирани по същия начин като предишните, но те са много по-лесни за свързване и контрол, тъй като сензорите могат да бъдат разположени директно в покритието и терморегулатор може да се използва за свързване на цялата система. 
  • Инфрачервен "топъл под">инфрачервен, които също се наричат Филм "топъл под">филм. Тази технология се основава на характеристиките на съединенията, изработени от биметали, които могат да излъчват, когато през тях преминават инфрачервени лъчи. Такива подове могат да бъдат монтирани дори от неспециалисти и винаги са на разположение, защото могат да се поставят директно под декоративния подов слой. Инсталирайки топъл под инфрачервения ламинат, можете да получите пълна отоплителна система, която ще функционира ефективно не само през зимните месеци, а през пролетта и есента, когато просто трябва малко да загреете въздуха.

Днес етажите от последния тип стават все по-популярни. При използването им ламинатът не изпитва резки колебания на температурата и енергията се консумира изключително икономично. Съответно, топлината не отива на покрива, но остава в апартамента. Обаче асортиментът от такива продукти е толкова голям, че е много трудно да се определи филмът топлоизолиран под под ламинат. Особено внимание при покупката си струва да се обърне внимание на качеството на електрическите кабели и функционалността на температурните регулатори. Освен това, снабдена със система за качество трябва да бъде снабдена със скоби за закрепване, Термостат "за подово отопление">терморегулатор, както и специален материал за отразяване на топъл въздух.

Видеоклип на минутата: Монтиране на топъл под Caleo под ламинат


Какво трябва да запомните при започване на монтажа

Подовете с нагряване могат да бъдат разположени само в пространството, което не съдържа мебели, тъй като в противен случай отоплителната конструкция или целият под може да се прегрява. Също така, топли подове инсталирани допустими само на разстояние от 50 см или повече от източници на топлина: камини, печки и т.н., и на пода трябва да се даде възможност за наблюдение на функционирането на структурите и достъпът до нея по всяко време.

Поради факта, че ламинатът има минимална топлопроводимост, подовата настилка трябва да бъде добре вентилирана, а в нейните ръбове под дъската трябва да има поне малка пролука.



След като инсталирате подово отопление на под повърхността на ламината не се препоръчва за покриване на такива конструкции килими и други подобни неща, които са предмет на извършване на задържане на затопления въздух, което може да доведе до прегряване на палубата. Както се вижда от топлия под на инструкцията за ламинат, ако мокетът е поставен на място, където е монтиран температурният сензор, релето за захранване ще бъде постоянно изключено и следователно отоплението няма да бъде ефективно.

Преди започване на монтажа е важно да се вземат предвид основните предпазни мерки:

  • Избягвайте работа при ниски температури или висока влажност;
  • Недопустимо е да се правят дупки във филма;
  • Не свързвайте и не инсталирайте филма, той не е предварително заземен;
  • В секцията с диаметър 5 см не е разрешено да се огъва продуктът с 90 градуса;
  • Без наличието на специални джобове за инсталиране на големи мебели.

Стилинг процес и неговите тайни

Три до четири дни преди началото на манипулацията на ламината, експертите препоръчват активирането на отоплителния комплекс и постепенно, при 5 градуса на ден, да се повиши температурата до достигане на изчислената максимална стойност. Препоръчително е да изключите отоплението, преди да поставите ламината. Между другото, постепенно повишавайте температурата на пода и след това, когато подовото отопление е свързано за първи път през отоплителния сезон (това ще спести панелите от разликата).

В случай, че е взето решение за монтиране на отопляем под, който се захранва с гореща вода, може да е необходимо да се нанесе ламинат върху подовата гореща вода. Тя ще действа не само като изолатор на влагата, която се страхува от ламинат, но също така ще служи като енергоспестяващ фактор.

Тръбопроводите могат да се извършват по няколко начина, като по правило професионалистите са поканени за това. Те са в състояние да обработват специални материали, които дори след няколко години няма да причинят изтичане, свързано с деформация на тръбата. Ако работата се извършва сама, се препоръчва да закупите крепежни ленти и специални клипове маркови продукти. Тръбите могат да бъдат поставени успоредно или спирално, но във всеки случай се препоръчва инсталацията да започне от външните стени или прозорци. Този метод значително спестява време, прекарано в монтаж и е идеално подходящ за използване в повечето модерни апартаменти.

След като тръбите бъдат поставени, те трябва да бъдат фиксирани и подравнени. За тази цел можете да използвате както традиционни бетонна замазка, така и подови настилки от дърво или полистирол. Вторият метод е по-удобен и ефективен и освен това ви позволява да сведете до минимум дебелината на пода, което е особено полезно за собствениците на малки апартаменти. Между другото, тъй като замазката от полистирол е сред най-леките, тя често се използва за припокриване между помещения. По този начин не е трудно да се инсталират отопляеми подове, но това изисква време и минимален опит. Ако те не са на разположение, по-добре е делегирането на заданието на професионалист, който ще може да определи времето за монтаж и материали за него и да извърши цялата работа в съответствие със специалните условия на всяка стая.

Полезни съвети

Полагане на подово отопление под ламината е възможно само при подово отопление система е напълно изключена, защото в противен случай висок риск от опасност за живота на работниците, както и в случай на успех на цялата работа - износването на нагревателните елементи и преди изтичането на гаранционния срок.

При полагане на ламината върху подово отопление не се изисква да се използва субстрат за шумо и топло изолация, защото това ще създаде бариера за свободно преминаване на топлинния поток и може да доведе до прегряване на подово отопление. Ефективно решение на проблема - полагане на слой от прозрачен плътен филм от полиетилен, който няма да премине през ставите на ламинатната влага и в същото време ще позволи проникването на топлина. Тази технология често се използва от онези, които трябва да поставят подовата настилка под ламината със собствени ръце.

По този начин съвременните топло подови настилки са най-доброто решение за тези, които искат да поставят ламинирани подови настилки и превръщат своето жилище в уютно и комфортно място, където винаги царуват хармония, комфорт и комфортна температура.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на електрическо подово отоплениеМонтаж на електрическо подово отопление
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Полагаме ламинат за подово отопляем подПолагаме ламинат за подово отопляем под
Полагане на инфрачервения топъл под ламинат, какво трябва да знаете за процеса на инсталиране?Полагане на инфрачервения топъл под ламинат, какво трябва да знаете за процеса на инсталиране?
Инсталиране на инфрачервено отопление със собствените си ръцеИнсталиране на инфрачервено отопление със собствените си ръце
Полагаме топъл под плочкиПолагаме топъл под плочки
Предимства и недостатъци на подовото отоплениеПредимства и недостатъци на подовото отопление
Учените топъл под е добро за здраветоУчените топъл под е добро за здравето
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Топъл под под ламинат е водата, инфрачервената тръба или филма, които избирате и как
© 2021 BggeHat.com