Полагаме ламинат за подово отопляем под

Ламинат за подово отопление

Подово отопление е станала толкова често срещано явление в съвременния дом, че те имат никой да впечатли. Те са популярни, главно поради предимства като лесен монтаж и икономична работа. Особено, че диапазонът на подови настилки, предлагани на пазара могат безопасно да бъдат комбинирани с топла вода етажа без компромис на свойствата на материала. Той се използва за подово отопление вода и ламинат, което е композитен материал симулира различни естествени покритие - от скъпо дърво довършителни и камък, кожа или плат.

Избор на ламинат

Водните подови настилки под ламинат са доста търсени днес - независимо дали става въпрос за жилищна сграда или за институция. Съобразно техническите характеристики и декоративните си свойства, материалът имитиращ естествено дърво доста често го превъзхожда в качеството му. Чрез полагането на това покритие можете да сте сигурни, че всички 100 в това, че топлината от отоплението на водата ще равномерно затопли стаята.

При избора на ламинат за създаване на топъл под, е излишно да се проучат всички налични инструкции, представени от производителя. Например, много внимание трябва да се обърне на такива въпроси като показател за термично съпротивление. Също така ще е необходимо да се видят маркировките на опаковката на покритието, което информира за топлопроводимостта на материала.

Полагане на основата

По-истинската истина казва, че преди да започне инсталирането на подови настилки, е необходимо да се създаде равномерна, надеждна и надеждна основа, която съответства на хоризонталните параметри.

Универсален мат

Субстрат за полагане на тръби

И за тази цел основно се използва цименто-пясъчна замазка, която перфектно подравнява всяка бетонна основа. Изключение може да се направи от дървени повърхности, които се подравняват с други технологии.

Много хора, които чрез своите усилия инсталират топли подове, са сигурни, че след създаването на отоплителната система остава само да се полагат подови покрития и ремонтът е завършен. Всъщност това е грешка.

Обърнете внимание! Един от най-важните елементи на тази система е ламинатният субстрат, който не само помага да се елиминират несъвършенствата на основата, но също така е допълнителна изолация и шумоизолация.

Субстратът, който е поставен под ламинат на подово отопляем под, е под формата на трайно пенополиетиленово покритие, което се е доказало като надежден хидроизолационен материал. В допълнение, той е много устойчив на химикали и мухъл. Подложката е покрита с готов топъл под, като се използва самозалепваща се лента или специални елементи за закрепване.

Характеристики на полагане на покритието

Водният топъл под ламинат рядко се използва като основен източник на топлина в къщата или апартамента. Това е най-вероятно допълнително отопление. Температурата на нагряването на водата трябва да бъде не повече от 25 градуса. По-високата температура може сериозно да повреди ламината, така че е много важно да се спазват всички подробности за монтирането на подовата настилка и особено за нейната употреба.

Схема за подово покритие

Дървени подови настилки



Подложката е поставена с панели с припокриване между 10 и 15 см. Краищата са закрепени с конструктивна лента. Но преди това е необходимо да се изсуши субстратът, така че да не се събира кондензирана влага под материала.

След поставянето на основата е възможно да започнете да полагате действителното покритие. Преди да започнете работа по монтажа на довършителни покрития, е необходимо да включите отоплителната система в продължение на 3 седмици и да изсушите стаята.

Но 2 дни преди полагането на окончателното покритие, отоплението трябва да се изключи, за да стане напълно охладено. В този случай изкуственото дърво трябва да бъде внесено в помещенията 3-4 дни преди инсталацията му и да е разопаковано, така че материалът да се адаптира към околната температура. Тя трябва да бъде строго хоризонтална, така че повърхността й да не се огъва.

Температурата на въздуха в стаята при полагане на подовата настилка трябва да бъде равна на 20 градуса по Целзий. Започнете да включите отоплителната система експертите съветват само няколко дни след приключване на работата по инсталирането на ново покритие от изкуствена дървесина. В същото време системата трябва да се загрява постепенно. Не създавайте рязко топлина - най-добре е да го добавяте на всеки 2 дни.

Когато се използват ламинати, устойчиви на влага, квалифицираните майстори съветват използването на специални уплътнители, които могат да подсилят пода не само в помещения с висока влажност, но и в доста сухи помещения. Единственото нещо, което не трябва да се прави, е да се подготви такъв етаж в къщи със сезонна експлоатация.

монтиране

Друг начин за инсталиране

Полагане на топъл под на специална основа

Елементите на подовата настилка започват да се полагат от дългата страна на помещението чрез светлинен поток. В този случай всички стави ще бъдат по-малко забележими. Подовите плоскости не трябва да се прикрепят на едно място. Те трябва да бъдат разместени, за което първите елементи трябва да бъдат съкратени, е по-добре да се намали наполовина, така че резбите да са полезни в следващите редове.

Първо, се сглобява ивица, която свързва отделните плочи с греди. След това тази лента се поставя върху основата близо до стената, оставяйки празнина за термично разширение от 5-7 мм. Втората лента се съединява с първата на дългата страна чрез заключващо съединение. Когато полагате покритието в помещения с висока влажност, краищата на плочите се намазват със специален лепилен уплътнител.

Важно! Плочите се вкарват под ъгъл от 45 градуса в жлеба на първата лента и се спускат до нивото на основата. Трябва да има характерно кликване, което показва, че връзката е била успешна.

Полагане на ламинат

Последният етап на работа

Ако е необходимо, плочите се притискат с дървен кианик. За да запазите пролуките по стените, можете да поставите клинове, направени от парчета ламинат. Плъзгащите се дъски се приковат към стената, покривайки левите пространства за температурата и линейното разширение. Едновременно с това е възможно да се поставят кабелни системи под дъската.

Трябва да се каже, че поставянето на ламинат върху подово отопляем под изисква лесна демонтаж, ако е необходимо. В края на краищата, за разкомплектоване, например, плочката без нейното унищожение е малко вероятно да успее. Ламинатът лесно се разглобява, без да губи своите качества и геометрични размери. И това, което е важно - може да се използва отново.

заключение

В заключение, трябва да се отбележи, че такъв етаж ще даде на стаята специален комфорт. Водният под под ламинат е доста надеждна и здрава конструкция, която с необходимата грижа гарантира експлоатация в продължение на много години. И това е важно за инсталирането на топла подове. В допълнение, равномерното разпределение на топлия въздух и високата топлопроводимост на този материал правят възможно да се осигури на дома идеален микроклимат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Топъл под ламинирания под е удобството на вашия домТопъл под ламинирания под е удобството на вашия дом
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Предимства и недостатъци на пода на топла водаПредимства и недостатъци на пода на топла вода
» » Полагаме ламинат за подово отопляем под
© 2021 BggeHat.com