Правилният съвет как да поставите ламинат със собствените си видеоклипове

Бързо инсталиране, ниско ценово ниво, привлекателен външен вид, направен от ламинат изключително популярен материал, и нашата статия за това как да поставите ламинат себе си. Спазването на всички препоръки ще им позволи да ремонтират стария етаж със собствените си ръце, като са получили нов етаж в резултат на отлично качество.

Задавайки въпроса "Колко струва да се постави ламинат?", Вие несъмнено ще чуете, че службата на господаря не е толкова евтино удоволствие днес. След като сами сте направили ремонта на пода, можете да спестите прилична сума от семейния бюджет.

Условия за работа с ламинат

За да постигнете най-добрия възможен резултат, трябва да създадете следните условия:

  • Уверете се, че температурата на въздуха в помещението е по-голяма от 30 ° C и не по-ниска от 15 ° C, а влажността не трябва да надвишава 70 ° С.
  • Материалът, използван за подовата настилка, се провежда предварително в помещението за най-малко два дни. Така че можете да избегнете внезапни промени в размерите на заготовките и дефектите по време на работа.
  • Нивото е да направите предварителна проверка на старото подово покритие за равномерност. Максималното допустимо отклонение не трябва да надвишава 2 мм.
  • Работата не се извършва на Защо "паркетните дъски се разтърсват?">дървени подови настилки, килим. Необходимо е да подготвите здрава основа, за да изравните всички нередности, така че новият ви етаж да изглежда добре и красиво.
  • Ламинатът не може да се използва като завършващо покритие върху електрическите и матовите системи за подово отопление.
  • Когато купувате материал, трябва да проверите целостта на опаковката, за да не получите деформация или с наличие на бичен материал.
  • По време на работа е строго забранено използването на лепило, гвоздеи или винтове за фиксиране на ламинат с брави към основата.
  • Материалът, използван за полагане, не е подходящ за пода в банята, поради ниския индекс на водоустойчивост. Има няколко вида ламинат, който може да се използва за кухня и коридор.
  • За да се увеличи звуковата и топлоизолацията, е необходим специален субстрат. Под нея е необходима полагането на полиетиленов тънък слой, за да се предпази от влага и пара.

Видео на минута: Част 1. Полагане на ламинат със собствените си ръце


Приготвяне на основи

Ако сравним инсталацията на ламинат с настилката на подови настилки от различен тип, можем да отбележим специални изисквания към качеството на подготовката на основата и спазването на специални условия. При качествена подготовка основата за снасяне може да бъде:

  • Бетонова замазка.
  • Керамични подови плочки.
  • Балатум.
  • Етаж от масивни дъски или паркет

Подготовка на бетонно покритие

Всички "за това как да направите бетонова подова настилка и монтирайте себе си">Бетонова замазка, изложени от нулата, могат да бъдат покрити с ламинат само 30 дни след края на работа с бетон. При обновяване на стари сгради се проверява конкретна основа за пукнатини и неравности. При необходимост се използва Самонивелиращи се "подови смеси">самонивелиращо се съединение. Ако се открият големи повреди, се очертава нов слой.

Важно! На бетон покритие трябва да се полага полиетилен за пароизолация. Свръзките между лентите се залепват и залепват с лепяща лента. Използването на полиетилен не е необходимо за сухата замазка.

Подготовка на дървена обвивка

Дървеният под трябва да е равен и здраво закрепен към запушалките. При ходене дъските не трябва да се огъват. Подготовката на основата от дърво е както следва:

  • Напълно почивайте пода с хлабаво фиксирани закъснения.
  • Завийте самооборотните дъски.
  • Използвайте велосипед или самолет, изправете неравномерната основа на дъските.
  • Премахнете всички залепващи гвоздеи и изпъкнали повърхности.
  • Лошите, повредени дъски са заменени с нови.
  • Изравняване на "дървения под">Подравнете дървената основа, използвайки шперплат, фибростъкло, дебелина на ПДЧ до 6 мм.

Важно! Ако вътрешните врати не са подменени, дебелината на всички слоеве на новия под трябва да бъде правилно изчислена. Когато ремонтирате апартамент, първо поставете подовата настилка и след това инсталирайте нови врати.

Подготовка на подови плочки и линолеум

Основата за избраното подово покритие може да служи като гладка повърхност от всякакъв материал. Ако старата керемида е положена в технологията, а линолеумът е качествен, можете да оставите старата подова повърхност. Преди да поставите ламината върху линолеум или керемида, просто поставете основата без слой за бариери срещу пара.

Използвани инструменти и материали

Получете по-добър резултат и улеснявате процеса на полагане на подовата настилка, която ще помогне за цялостния избор на материали и необходимите инструменти. Ще ви трябва:

  1. Рулетка, квадрат, молив за маркиране.
  2. За по-добро свързване на панелите се нуждаете от чук. Когато работите с чук, използвайте специално уплътнение, за да избегнете повреда на ключалките.
  3. Можете да си купите набор от инструменти, който включва скоби и разделителни клинове.
  4. За рязане на панели е необходимо да се подготви пишеща машина с малки дебелостенни или пиленца. Извършването на рязане под ъгъл се извършва най-добре с помощта на стол.
  5. За качествени настилки е важно да се подготви подходящ цокъл, тръби, ъгли за первази.

Начини на полагане

Поради различното закрепване на панелите, начините на тяхното монтиране се различават.

Закрепването на лепилото е много подобно на поставянето на паркет. В този случай се използва обикновена система с шпиндел. На края на панелите се нанася лепило, след което двата панела се изтеглят заедно възможно най-плътно. Този метод на работа се използва за получаване на надеждна връзка в помещения с тежки товари. Адхезивното фиксиране на подовата настилка е най-трудно и поради това се използва много рядко. Завършеното покритие не може да се разглобява и след известно време лепилото започва да изсъхва и е необходимо да се монтира нов под.

Днес ключалката се използва главно за връзка Полагане на "ламинат със собствените си ръце">Кликнете. Два панела също са закрепени в жлеба на жлеба, но от различен ъгъл. Когато панелът е спуснат, има защитена брава с ключалка. Качествено изпълнените работи, използващи модерно закрепване, ще доведат до подови покрития без видими фуги.



За използване на ключалка за заключване, подготвителната работа се извършва на най-високо ниво. Повърхността на основата трябва да е перфектно равномерна. Най-малката грешка при полагането може да повреди панела. За да направите панелите да се поберат заедно възможно най-плътно, използвайте чук. Препоръчваме ви да гледате видеоклипа за това как да поставите ламинат със собствените си ръце за по-подробно запознаване с всички начини на полагане.

Методи за подреждане на панели

Най-лесният начин за позициониране на материала е чрез полагане на тесната страна на светлинната бленда (прозорец) или обратно. Една от възможностите за подреждане на панелите е по диагонала на помещението. Това са най-лесните начини за работа с подови настилки.

Специалистите използват няколко схеми:

  • Класическата схема е най-икономична и е идеална за офиси и апартаменти. Работата започва от прозореца, прилепвайки към посоката към светлината. След завършване на един ред, другият започва да се натрупва с останалата част от материала, ако дължината му не е по-малка от 30 см. В местата, където ще стои шкафът или леглото, можете да поставите къси парчета от двете страни на реда. Този начин на инсталиране ви позволява да спестите консумацията на подови настилки.
  • Шахмата е подобна на тухлената. Във всеки ред панелът се измества наполовина. Резултатът е отлично качествено трайно подово покритие. За съжаление, с размазаната зидария, потреблението на материали се увеличава с почти 15.
  • Диагоналната схема е един от видовете класическа схема - панелите са поставени под ъгъл. Подовите настилки изглеждат добре. Тази схема е подходяща за помещения с всякаква конфигурация. Потреблението на материала е почти същата като при схемата за подреждане на подреждането. Как да поставите ламината диагонално, ще разберете, като гледате видеото с поетапно изпълнение.

При инсталиране на някоя от представените схеми, всеки следващ ред трябва да бъде подреден с преместване на ключалките, за да се постигне по-силна връзка. С каква схема и в каква посока да поставите ламинат, изберете с лични предпочитания.

Видео на минутата: Част 2 Инструкции за полагане на видео ламинат уроци


Ръководство за експлоатация

Внимателно проверени и подготвени според всички изисквания на пода трябва да се прахосмукат. Първо трябва да поставите пластмасовата обвивка. Филмните ленти се припокриват и се залепват с лепилна лента. Подложката трябва да е непропусклива. Препоръчваме да покриете филма не всички наведнъж, но на части, ако е необходимо, така че да не замърсявате материала. Ако искате да видите по-ясно как да поставите себе си ламинат, видеото ще ви помогне.

Подложката се полага върху филма. Тя може да бъде:

  • Пяна от полиетилен с пяна.
  • Корк субстрат.
  • Пяна от полистирол.
  • Битумно-коркова основа.

Най-популярен е пенополистирен субстрат. Повече информация за това как да поставите основата под ламинат, можете да намерите от други статии на нашия сайт.

Първо, между първия ред панели и стената са монтирани разделителни клинове, които са необходими за постигане на равномерно отстояние. Точно същите пропуски трябва да останат около други препятствия.

Панелите се вкарват един под друг под ъгъл. Направете гъста док и я спуснете на пода. За по-добра връзка ключалките се смазват с уплътнител. На първо място, страничните брави са прикрепени, а след това се прави връзка с реда.

При монтаж на втория ред панелите се изместват на разстояние най-малко 20 см. Препоръчваме стартирането на инсталацията от мястото на радиаторите и тръбите. За точно декориране на триона се пробива дупка на панела с диаметър, по-голям от тръбите, и се прави рязане. Извършва се конвенционална инсталация. Пролуката, образувана около тръбата, е плътно затворена с пластмасови очертания.

Важно! Полагането на ламинат трябва да започне от вратата, ако вече е инсталирано и се отваря в стаята, така че не е нужно да отстранявате крилото на вратата от пантите.

Последното парче материал в реда се регулира, нарязано на желания размер, като се взема предвид празнината. Панелите са със същия размер. Трябва да знаете как да поставите ламината на последния ред, така че новият ви етаж да изглежда качествен и естетически. Най-вероятно трябва да направите надлъжен разрез на панела на последния ред. Измерванията на разстоянието се извършват от двете страни. Специална точност е необходима при монтаж на тесни первази.

Последният етап от работата - Монтаж на "первази: завършване на допир при складиране">первази. Ако решите да спестите пари и да купите евтин цокъл, за тяхното закрепване ще ви трябва винтове или дюбели. При скъпите модели на цокли в комплекта има монтирани стени. На монтирания закрепващ елемент е монтирана платформа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Полагане на ламинат върху неравен подПолагане на ламинат върху неравен под
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
» » Правилният съвет как да поставите ламинат със собствените си видеоклипове
© 2021 BggeHat.com