Практичност и елегантност

Керамични плочки

Керамиката се счита за универсален материал. От огромен калейдоскоп от текстури и цветове, всеки ще вземе за себе си точно това, от което се нуждае. Ако сте страхотен ценители на паркет или друго покритие с текстура от естествено дърво и с голям акцент върху надеждността, дървената плочка е най-добрият избор за вас.

В процеса на производство на керамични плочки се използват смеси от различни видове глина, които се образуват в продукти с определен размер и се подлагат на изпичане в пещи. В резултат на това материал с ниска пореста структура, повишена износоустойчивост и е направен, не е изложен на влага.

Дизайнерите все повече предпочитат това покритие и много често плочките за дърво с компетентен подход напълно заместват покритията от естествено дърво. По този начин този материал успешно съчетава естетиката и практичността.

Интериорни характеристики

Външно повърхността на плочките е подобна на естественото дърво и можете да я разграничите от естественото дърво, ако сте много близо. Това качество и използването на дизайнерите, използвайки различни схеми на интериорна декорация. Например, в кухнята работната площ е завършена с плочки, а подът на трапезарията е ламинат или паркет. Това е много удобно и разликата е почти незабележима, основното е да изберете правилната комбинация от цветове и текстури.

За разлика от материала от естествено дърво, плочките в производството са дадени различни нюанси, дори тези, които не съществуват в природата. Можете също да изберете да имитирате екзотични дървесни видове - махагон, бамбук, венге, розово дърво и много други. Всъщност, дървената плочка е в състояние да даде на помещението уважаван външен вид, без допълнителната инвестиция, която би била необходима за довършване на пода с масив от естествено дърво или ламинат.

Също така отлична опция е керемидата от порцеланови камъни с оцветяването под дървото. Това също е естествен материал, който има ниски нива на водопоглъщане, устойчива на драскотини и въздействието на химията. Също така много често се използват плочки, изработени от дърво, характеризиращи се с високи нива на трайност.

Положителни аспекти - какво да търсите

Фабрика Валелунга

Колекция AUDAX

Керамичните подови плочки с имитация на дърво са уникален продукт, в допълнение към естетическите му характеристики, имат следните характеристики:

  • В такива покрития повърхността има кадифена текстура и естествени нюанси, които изглеждат добре, когато се поставят правилно.
  • Висока устойчивост на износване, позволява използването му за поставяне във всякакви помещения: помещения, коридори, кухни и бани.
  • Широко разнообразие от опции за оформяне, включително комбинацията с други подови покрития, с мястото на свързване, ще бъдат практически невидими.
  • Грубата повърхност го прави по-малко хлъзгав и приятен на допир.
  • Както естественото дърво, този материал има разнообразие от модели, които не се повтарят.
  • Ако провеждате цена, паралелна между естествено дърво и плочка с имитация на нейната текстура, тогава плочката ще струва много по-малко.
  • Също така, лесно е да се грижите за такова покритие, то е напълно безопасно и при необходимост може просто да бъде заменено.

Керамичните плочки са изработени под дърво, правоъгълни и квадратни. В този случай отношението дължина-ширина може да се променя. Това е малка лента, имитираща точно паркет или големи универсални умиращи.

Богатство на избор

Етаж в кухнята

Кухненски под

Дали е възможно използването на такива плочки, за да се постигне при подреждане на зашеметяващ ефект как тя позволява да се направи ламинат или паркет? Отговорът е "да". Например испанската фирма "Oset Tala" представя материал, който симулира голямо разнообразие от заоблени и овални форми на дървото. Това прави възможно създаването на уникални красиви подове.

Природата не може да "щампова" едни и същи форми, а в случая на продукти, където всеки от тях има свои собствени размери, различен модел на годишни пръстени от дърво и огромен избор в цвят и сянка. Атрактивната красота и неповторимостта на стила е как можете да характеризирате такива колекции.

Павета

Има ли някакви разлики при инсталирането на такъв материал? Всъщност, плочката, имитираща дървесни влакна, се вписва точно като всеки друг. Все пак, независимо от индивидуалността на релефната структура на горния слой и уникалния дизайн на подовите плочки, особено внимание се изисква към грубото устройство.

Ако се изискват допълнителни настройки, то е по-добре да направите това с обикновена бетонна настилка или полусух материал с добавяне на синтетични влакна от микрофибър. В някои случаи такава плочка може да бъде поставена на дървен под.

Циментов под

Плочка върху бетон

Полагане върху бетонен под

Ако изравнете повърхността с циментова замазка, по-добре е да я направите в нови сгради или в къща, където никой не живее. Факт е, че за да изсъхне напълно дъската, това отнема най-малко три седмици. През този период пясъчно-циментовата смес напълно ще се възползва. По-удобен вариант е използването на смеси с усилващи компоненти, изработени от полипропиленови влакна или микрофибър. Благодарение на тези компоненти, процесът на кристализация преминава по-бързо и замазката се оказва много по-силна.

Дървен под

За подова настилка под дървото за дълъг период от време върху това покритие трябва да бъде изравнен с влагоустойчив шперплат с дебелина минимум 12 мм. По-добре е да разглобите старите табла, да проверите надеждността на всички изоставания, ако е необходимо, да замените тези, които не изпълняват добре функцията си, или просто да ги подсилите.

Устойчив на влага шперплат - материалът е доста скъп, алтернативите могат да бъдат гипсофазерни плочи. Можете да ги монтирате като самостоятелно покритие и като втори слой върху грубия под. Не се препоръчва използването на листови пилоти, защото дървеният масив живее собствен живот и по всяко време един от дъските може да се огъне. Ще бъде достатъчно да има хоризонтална разлика от 2 мм, за да се наруши целостта на цялата повърхност на плочките.

Монтажни характеристики

Когато работите с подови или стенни плочки, имитиращи дърво, има един нюанс, който трябва да се запомни. За да се постигне пълна илюзия на естественото покритие, когато се полага, е необходимо да се направи ставите по-малко забележими.



Няколко съвета за домашния майстор:

Маршрут от далечния ъгъл

Започвайки от ъгъла

  • Ако поставите материала под формата на монолитно покритие, не е възможно, тогава използвайте най-тънките кръстове, за да направите ширината на ставите и ставите минимална. И трябва да се избере колкото е възможно повече цвят.
  • Ако има много ярък текстурен модел върху плочката, тогава е необходим много внимателен подход, за да се поберат плочките, така че да не се виждат преходи.
  • Релефната повърхност на керамичния продукт е много трудна за нарязване без да повредите шаблона, така че трябва да направите това на гърба на плочката.

Плочките за дърво изискват по-високо ниво на умения. Но ако е необходимо и наличието на инструменти, такава работа може да се направи самостоятелно.

 Разнообразие от възможности за избор

Като предпочитат плочките, много хора избират преди всичко да обърнат внимание на дизайна и цвета си. В тази връзка можете да дадете няколко препоръки:

Еко стил

Интериорът на хола

  • Помещенията с малки размери (склад, кухня или баня) са по-добре да бъдат завършени с материал от леки тонове с не толкова силно изразена текстура. Ясни или контрастни модели, както и цветове, могат визуално да намалят пространството.
  • Големите стаи, напротив, са завършени с материал със сочни, леко тъмни тонове: венге, череша, розов клен и др.
  • В жилищните помещения е по-добре да изберете плочки в тона на мебелите или обратно, за да създадете резонансни комбинации от два нюанса.
  • Много необичайно в дизайна изглежда текстурата на розово дърво, африкански rajbush и венге.

Огромно изобилие от модели в цвят и форма, позволява използването на плочки за завършване на различни стаи в модерен дизайн - арт декор или високотехнологични. Също така, си струва да кажете малко за материала, като дървени плочки. Този тип подови настилки е сравнително наскоро се появи на пазара и затова много хора не знаят нищо за него.

Какъв е този материал

Плочките са изработени от естествено дърво и производителите заявяват, че е продукт, непромокаем за влага. Те го използват за полагане върху тераси, веранди, балкони и други помещения с проблеми, свързани с въздействието върху околната среда.

Практическо решение в края

Стабилността на плочките от дърво до влага е постигната благодарение на следното:

Етаж в стаята

Порцеланови камъни под дърво

  • Обработка на дърво със специални съединения, създавайки надеждна преграда за проникване на течност.
  • Създаване на най-плътното съединяване на панели един към друг.

Този материал се нарича още - градински паркет. Плочите са фиксирани по специален начин, поради което покритието абсолютно не се страхува от промени в температурата и влажността. Пластичната основа служи за добра вентилация на дървото. По този начин материалът е защитен от разпад.

Масивните летви от дървени плочки са подредени по различни начини: под формата на мозайка, директно или диагонално. В зависимост от това се оформя дизайна на покритието. За вътрешно обзавеждане обикновено се използват плочки от бор или кедър. На улицата слагайте предмети от бреза и лиственица, защото те са по-устойчиви на влага.

Термо покритие

Тази продуктова линия е направена от т.нар. Термо-дърво. Всъщност същата дървесина се използва и в други покрития, но се подлага само на специална топлинна обработка. За плочките, изработени от естествено дърво, запазвайки защитните си свойства по-дълго, по време на работа той трябва периодично да се третира със защитни съединения.

Особено впечатляващ е експлоатационният живот на плочките от термичното дърво. В сравнение с традиционното дърво, това е повече от 20 пъти.

Красота и удобство

Имитация на ламинат

Руският производител

Етажни плочи от естествено дърво, представени под формата на квадратни модули, които са много прости за подреждане. Те са закрепени като ламинат. Такова покритие е много удобно да бъде в чакалнята. Ходенето боси на него е удоволствие.

При производството на плочки от дърво се използват различни видове дърво, което естествено му придава разнообразие от нюанси и текстури. Не е необходимо да се измисля нищо, природата е направила всичко сама. Също така, гаранцията, че покритието ще бъде атипично, в сравнение с други видове материали, е производството на плочки от различни форми, това ви позволява да го комбинирате, когато полагате.

Каменна текстура

Също така, плочките от естествено дърво могат да имитират текстурата на камъка. В такива случаи се произвежда от масивни модули или паркет. Изборът на цветове позволява създаването на стилна атмосфера във всяка стая. Дизайнерите наричат ​​тази текстура - средиземноморска. Тя придава на помещението топлина и уют, подчертавайки приятелското отношение на собствениците на апартамента.

Не разграничавайте от дърво

За да се направи повърхността по-ясно имитират естествен камък, текстурата на плочките се прави под формата на старо покритие, по ръбовете на които се нанасят плитки фасети, подчертавайки контурите. След това повърхността се оцветява под камък. В крайна сметка изглежда, че подът изглежда е направен от естествен материал, изрязан от скалите.

Ако изберете подобна опция плочки или стени, веднага ще получите гаранция, че завършената повърхност няма да бъде студена, както в случая на плочки. В допълнение, тя изпълнява функция на отлична звукова изолация.

заключение

Технологиите се развиват с бързи темпове и за производителите става все по-трудно да изненадат потребителите с нови продукти. Ето защо основният акцент се поставя върху продуктите, които са разнообразни по цвят и текстура. Плочките под дървото не останаха настрани. Възможността за голям избор на материал ви позволява да създадете интериори от различни стилове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разнообразие от модели плочки в банята, които да изберем?Разнообразие от модели плочки в банята, които да изберем?
Модерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристикиМодерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристики
Избираме плочките за довършителни материали за паркетИзбираме плочките за довършителни материали за паркет
Изберете текстурата на ламинатаИзберете текстурата на ламината
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Ремонт в банятаРемонт в банята
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
» » Практичност и елегантност
© 2021 BggeHat.com