Избираме плочките за довършителни материали за паркет

Cisa Xilema

Етажните плочки всеки ден заемат все по-солидни позиции в производството на произведения, свързани с декорирането на помещения. Многобройните предимства на този материал го правят възможно да се използват успешно в сгради от всякакъв вид - за апартаменти, офиси, търговски помещения, училища и т.н. Освен това, обхватът на такава подова покривка бързо се разраства, а съвременните производители постоянно актуализират цветовия обхват. От този сорт трябва да се обърне специално внимание на плочките за паркет, които напълно имитират такъв материал като естествено дърво.

Предимства на плочките за паркет

Въпреки факта, че дървения паркет, изработени от скъпи дърво сега се счита за елит, въпреки че има редица недостатъци, като паркет подови плочки по разпределят редица предимства:

Подът в хола

  • Атрактивен външен вид. Ако естествената дървена обвивка не се извършва постоянна грижа, тогава тя започва да се разпадне, но ако подът е облицован с плочки, тогава тази липса не го заплашва. Материалът е разработен от производителя, така че дори след продължителна употреба, неговият вид остава идеален.
  • Висока здравина. Поради факта, че по време на производствения процес плочките се изгарят при високи температури, глината се превръща в стъкловидно вещество. И това дава свойствата на материала, сравними с гранит, който, както е известно, е най-трудният и издръжлив материал.

Дори големите товари, които подът може да претърпи, не могат да навредят на качествените плочки. Освен това, ако стаята има тежки мебели, деформацията на пода няма да се случи.

В допълнение към горното, заслужава да се отбележи, че плочките се различават в безупречен естетичен външен вид и безопасност. При неговото производство се използват изключително екологично чисти компоненти, които изключват разпределянето в околната среда на вредни вещества. В допълнение, отлична топлопроводимост и устойчивост на внезапни температурни колебания също е допълнителен плюс.

Като се има предвид всички тези предимства, спокойно можем да кажем, че плочките по настилката ще бъде най-добрият избор за тези, които предпочитат практичност и лукс, който естествено подови настилки от дърво не може да осигури в пълна степен.

Как да изберем плочка за паркет

Преди да направите покупка, трябва да имате предвид няколко важни характеристики на тази настилка:

  • Порестостта на материала е една от най-важните свойства, на които трябва да се обърне най-голямо внимание. Колкото е по-висок този параметър, толкова повече влага е в състояние да абсорбира материала и поради това ще бъде по-малко устойчив на температурни промени. Влагата, която се натрупва в порите при отрицателни температури, ще окаже отрицателно влияние върху структурата на материала и ще го унищожи.
  • Качеството на модела. Препоръчително е да изберете повърхността, чийто образец е същият като външния вид на естествения паркет. Известни производители предлагат голям избор от текстури, които идеално имитират такива луксозни дървесни видове като венге, мербау, дъб и др.
  • Вид на повърхността - може да бъде матиран, полиран, остъклен или восък.

Видове плочки за паркет

Плочите за паркет са представени в следните сортове:

Подови настилки от керамика

  • Плочката, стилизирана под паркета, наречена керамичен гранит, е направена от пясък и различни видове глина, както и различни пигменти. Технологията на нейното производство включва добавяне на специални добавки, които дават трайност, подобна на тази на гранит и гранит. Порцеланът се произвежда с различни типове текстура и в широк цветови диапазон.
  • Гранит плочки, имитиращи паркет, е качествен материал с най-добрите свойства, които са присъщи на подовата настилка. Такъв материал ще даде уникален външен вид на всяка стая, не отделя токсични вещества, че е напълно съвместим с всички системи за подово отопление, той носи големи температурни разлики, а повърхността му не е повреден под влиянието на тежки мебели, остри женски токчета, киселини и основи.

Такъв материал може успешно да се използва дори и за външни покрития - за настилка на градински пътеки и тротоари, паркинги и открити тераси.

За размера на плочките

Савой (ColiseumGres)

Симулация на паркет с геометричен украшение



Размерът на плочката влияе пряко върху икономичността на финала. Често хората, които решават да подреждат пода с плочки, купуват продукти, само ако се явят. И след като започнат да се полагат, те разбират, че трябва да се реже голям брой елементи, а остатъците се изхвърлят. Затова не купувайте веднага материал, който харесвате, по-добре запишете размера на плочката, а след това у дома направете оформление на хартията.

Подобни действия ще ви помогнат да спаси бюджета, отпуснат за финала и в същото време да се реши как да изберете плочки, имитиращи паркет, като размерът му е най-добре на размера на стаята и ще изглеждате стилно в общия интериор.

За маркировката

Когато купувате керемиди, е необходимо да обърнете внимание на маркировката, която винаги присъства на опаковката. Целта на плочките е показана под формата на ръка или крак, което означава, че плочката е предназначена за стени или подове. При изчертаване на снежинка това означава, че материалът може да се използва за работа на открито. Ако фигурата на стъпалото е засенчена, това означава, че покритието е възможно най-устойчиво на износване.

Характеристики на стил

Монтирането на всякакви плочки започва с подготовката на основата. За целта се поставя специална метална мрежа върху пода и след това се фиксира с циментова замазка. Много е важно да проверите нивелирането на подова настилка, като използвате нивото на сградата. Ако нередностите са незначителни, те могат лесно да бъдат елиминирани, когато се полагат плочки, като се полага повече лепило.

OSET порцеланови каменни изделия

Дизайн на стара дъска

Монтирането на плочки започва с ъгъл или от средата на стаята, в зависимост от избраната схема. За да бъде покритието равномерно, линиите се изтеглят на пода, успоредно на стените, с диагонален образец от линии от противоположни ъгли.

Опитните майстори винаги препоръчват да се поставят плочките на пода преди да започнете работата, за да разберете веднага къде да се отрежат. Полагане е най-лесно да се направи с използването на специални пластмасови кръстове, за да получите като резултат гладки и красиви шевове еднакви по цялата площ на пода.

След края на полагането, позволете на лепилото да изсъхне за 2-3 дни. И тогава можете да започнете да фугирате шевовете, които не трябва да надвишават нивото на самата плочка. Много е важно да се избере смесване с точила точно в тона на плочките, в противен случай целият ефект на имитация на паркета ще бъде нарушен. Пълнежа трябва да се извършва точно и гладко, като се изважда останките му с гъба.

Създаване на симулация на паркет с плочки, трябва внимателно да следи шевове и комбинация от отделни плочи. Това е да се гарантира, че цялата повърхност на пода не се различава от естественото дърво.

Схеми на полагане на плочки за паркет

Има много начини за полагане на плочки под паркета, струва си да се запознаете с тях и да намерят най-подходящите за себе си:

Богатство на дървен паркет

  • Избухването е най-лесният вариант, който дори и начинаещ може да се справи.
  • Право или диагонално коледно дърво е класика за полагане на паркет, което означава, че може да се приложи върху плочка, имитираща дърво.
  • Двойна или тройна рибена кост.
  • Шах.
  • Павилскското тъкане.
  • Версай.
  • Добре - за този метод се използват три материала с различен цвят, т.е. 3 "дървесни вида".
  • Рамки - при използването на тази схема за полагане, ще се изисква често подрязване и монтиране на елементите.

 Полезни съвети

За да направим стилистиката качествено, а настилката имаше вид естествен паркет, не е излишно да се използват някои от препоръките:

  • Преди да започнете работа, внимателно подравнете и подгответе повърхността, бъдете търпеливи и купете необходимите инструменти.
  • Често повтарящият се модел ще направи голяма стая по-уютна и малка стая - визуално ще намали.
  • За малка стая изберете плочки от светлинни тонове и снимката не трябва да бъде в контраст.

заключение

Плочките под паркета ще помогнат за създаването на уникален интериор в стаята. Освен това производителите предлагат материал, който имитира различни видове дървесина в голям асортимент. Основното при избора е да не забравяме безопасността на такъв под и да избираме материал за различни помещения с подходяща повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Паркет и описаниеПаркет и описание
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
ПаркетПаркет
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Избираме плочките за довършителни материали за паркет
© 2021 BggeHat.com