Арбат на бар поставиха конструкция със собствените си ръце

Построената беседка ще се превърне в неразделна част от целия състав на ландшафта, ако местоположението на неговата инсталация бъде избрано, като се вземат предвид характеристиките на обекта. Тази лятна сграда ще изглежда хармонично на фона на дървена или тухлена къща, просто трябва да изберете дизайна на дизайна според вашите предпочитания. В допълнение към декоративната функция, беседката е натоварена с практическа задача - в средата на лятото много хора мечтаят за почивка в уютна прохлада.

Дизайн и форма на беседка - изберете най-доброто решение

Проектите и конструкциите на беседки, направени от бар, са разделени според външните характеристики:

  • затворен;
  • отвори;
  • половин затворен;
  • комбинирани.

Откритите беседки се състоят от покрив, поддържащи греди и перила. В затворени и полузатворени групи сгради може да има пълни стени, в които са монтирани двойни стъкла. Комбинирано строителство е свързването на част от икономическа или жилищна сграда с беседка. Геометричната форма на такова лятно строителство може да бъде различна. Най-често срещаните шестоъгълни и правоъгълни конструкции. Подготовката на чертежа на проекта преди започване на строителството трябва да изчисли точно броя на ъглите и дължината на беседките.

Процесът на сглобяване на правоъгълен шаблон се различава в своята простота в сравнение със структурата на друга форма.

Най-лесният начин за изграждане на правоъгълен шатра

Най-лесният начин за изграждане на правоъгълен шатра

В правоъгълна сграда е удобно да се подредят мебели, спестявайки пространство. Ако пространството за бъдещата структура е ограничено и собственикът на земята иска да има диван, фотьойли и маса за улицата в беседката, тогава той трябва да избере този конкретен дизайн. За изолирана почивка в уютна обстановка е подходяща шестоъгълна сграда. В него можете да се оттеглите със семейството си или с близки приятели. За по-удобна комуникация пейките или столовете се поставят по протежение на страните в кръг, а в центъра се поставя огнище.

Ако беседката има малка площ, тогава функционалните предмети и работните повърхности са разположени в центъра. Изключения включват сгради, оборудвани с допълнителни сенници. Под този покрив е монтирана скара, барбекю или огнище с тръба. Благодарение на това планиране, почиващите няма да усетят дима от въглищата, а дъждовната вода няма да падне върху храната.

Появата и дизайна на беседка се избират, като се вземат предвид особеностите на обекта. Това е единственият начин да получите красива и функционална сграда. Продават се готови беседки за място в страната. Но по време на монтажа на конструкцията понякога има несъответствия в параметрите на сградата и мястото на инсталация. За да избегнете грешки, трябва да поръчате беседка с необходимите размери или да го направите сами.

Строителни материали за беседка от бар - какво ще отнеме за работа?

Предимството на дървесните материали е естествено, екологично и с подходяща грижа, трайност. Арбалетът ще изглежда екологично и ще се вмести добре в околния пейзаж.

За подпорните стълбове и основата на беседката се използва бара със сечение от 100x100 мм

За подпорните стълбове и основата на беседката се използва бара със сечение от 100x100 мм

За изграждането на беседка от профилиран бар ще ви трябва:

  1. дървен материал:
  2. лъч с напречно сечение 100х100 мм - за изработване на основата на беседка и носещи колони;
  3. лъч със сечение от 100x40 мм - за лентата и покрива на конструкцията;
  4. дебелина на плочата 40 мм - за пода;
  5. дебелина на плоскостта от 25 мм (инча) - за щайгата;
  6. дървени летви с напречно сечение 20х30 мм - за стени.
  7. хардуер:
  8. нокти 200 mm - за закрепване;
  9. Самонарезни винтове 35, 51, 75, 100, 200 mm - за закрепване.
  10. Сипливи материали:
  11. пясък и чакъл за основата.
  12. 4. Арматура 10-14 мм за основата.
  13. Материал на покрива - за избор:
  14. Ондулин;
  15. шперплат;
  16. шисти;
  17. херпес зостер и др.
  18. Специални решения и бои за дърво:
  19. импрегниране;
  20. лак;
  21. боя.
  22. Материали от пещта:
  23. огнеупорни тухли;
  24. огнеупорен камък;
  25. цимент;
  26. огнеупорни подове.
  27. 8. Пътека за тротоари и развалини за проектиране на пространство около беседката.

Количеството консумативи се определя индивидуално за всеки бесед, в зависимост от избрания проект.

Екологичната съвместимост е основното качество, което характеризира всички дървени беседки, независимо от метода за обработка на трупи или дървен материал. Естествеността на материала дава възможност за запазване на околната среда в зоната, запазена за почивка и останалата част от територията.

Едър или бор е подходящ за строителство, защото изброените иглолистни дървета са по-малко склонни да гният. Понякога ела, лиственица и дъб се използват за изграждането на беседка. Подготвен за работни елементи от дърво, непременно импрегнирани с водоотблъскващи, противопожарни и инсектицидни импрегнатори. Защитните мерки значително ще удължат живота на беседката от дървения материал.

Импрегнирането на дървени елементи трябва периодично да се повтаря

Импрегнирането на дървени елементи трябва периодично да се повтаря

Някои видове импрегниране се измиват във времето с дъждовна вода, така че процедурата трябва да се повтаря на всеки 5-10 години. За специални решения, които да продължат по-дълго в слоевете от дърво и има допълнителна защита от вода, мухъл и вредители, перголата е боядисана или лакирана. Най-добрият материал за строителството е дървото, обработено с високо налягане чрез импрегнираща технология. Не е необходимо допълнително боядисване или лакиране. Животът на обработеното дърво е около 30 години.

Началото на строителството - подготвяме надеждна основа

Арбалетът, изработен от дървен материал, както и от другата структура, се нуждае от собствена качествена основа. Най-добрият вариант е основата на купчината. Отнема малко време, за да го направите, но можете да го направите сами. Надеждността на основата за натрупване е по-висока от тази на останалите. Преди да започнете да строите, трябва да изберете подходящо място и да изчистите района от боклук, камъни, трева и други растения.



Желателно е беседката да е разположена на няколко метра от други дървени конструкции. Избиране на място, задайте оформлението на фондацията. За една пилотна основа, изкопайте яма на дълбочина 0,5 м и изсипете пясък на дъното. След това го напълнете с парчета армировка, тел и метални пръти, за да укрепите основата на бъдещата структура. По време на работа основата се контролира от лазерното ниво. Ако повърхността се окаже неравна, тогава пергола ще се изкриви с времето.

За хидроизолация колоните, поставени в ямата, са покрити с покривна хартия или филм. Ако се издига беседка с правоъгълна основа, а след това върху повърхността на основата по дължината на страните е необходимо да се поставят четири греди от сечение 100 х 100 мм. След това през площадката се поставя петата лента за допълнителна опора на подовите дъски. Позицията на баровете трябва да се контролира с помощта на ниво.

За сграда с много стени, разположени под различни ъгли, се препоръчва да се направи фундамент на лентата. Тя се формира по периметъра по дължината на опорните елементи. Основата за беседка се извършва по стандартната схема: първо се изсипва пясък или натрошена каменна възглавница в ямата, след което се събира купчина армировка и след това се излива с бетонов разтвор. За тежък беседка от метал или камък, в която ще бъде монтирана тухлена фурна, се изисква монолитна основа. Основата за това трябва да надвишава площта на конструкцията.

Как да се изгради рамка беседка сам?

Най-оригиналния метод за изработване на скелет е рамката в купа. Тя е заимствана от дърводелци от техниката на полагане на дървени трупи. При конструирането на тази рамка лъча или дървените трупи се подреждат един върху друг. На разстояние 20-30 см от края на всеки елемент, който пада върху ъгъла на конструкцията, изрежете жлеба наполовина от долната страна. Ширината на изреза трябва да бъде равна на диаметъра на дървения материал или на дебелината на гредата. След това се сглобява конструкцията, като се поставят редица елементи с вдлъбнатина на следващия ред, подравнявайки стената до желаната височина.

Преди началото на работа всички трупи и прътове трябва да се обработват с електрически пистолет и да се шлайфат на местата, където елементите се прилепват един към друг, за да се осигури надеждна връзка.

В центъра на стените трябва да оставите свободно място за прозорци с двоен стъклопакет. Ако изградите отворен беседка, прозорците не могат да бъдат остъклени. Предвид параметрите на прозоречните пакети, по стените се подреждат междинни подпори, свързващи покрива на беседката и долната лента. За да направите това, използвайте греди в ъглите на сградата и на масивни стени, а под прозорците - къщи с къси дървени трупи.

Преди сглобяването на рамката, всички дървени трупи и пръти трябва да се обработват с електрическа пробивна машина и земята

Преди сглобяването на рамката, всички дървени трупи и пръти трябва да се обработват с електрическа пробивна машина и земята

Следващият метод е хоризонтално полагане без използване на рязане. Подкрепата може да бъде направена от дебели трупи или трупи. Задържащите елементи върху подпорите са прикрепени към подпората. С този метод на полагане конструкцията на получерупките не се ограничава до нищо. Ако монтажът на вертикални стелажи е направен качествено, замазката е допълнителна част от дизайна. Напротив, без него лятна масичка ще стане по-ефирен.

Блоковете в пиратите могат да бъдат кръстосани или хоризонтални. Мрежовите стени от тънките релси, закрепени през релсите, изглеждат като декор, затова те са най-популярни. Има и други методи, чрез които можете да изградите рамка с различна сила. Най-силната стена се препоръчва да бъде направена на мястото на поставяне на фурната или шарнирните мебели.

Покриването на беседките - правим надежден покрив

Покривът на беседката трябва да е твърд и надежден. Правилно проектираният покрив ще осигури разпределението на натоварването върху сградата, без да се компрометира външният й вид. До бедрото на бара, направено със собствените си ръце, изглеждаше хармонично, покривът се оформя във вид и покритие, подобно на съседната структура.

Етапи на монтаж на покрива:

  1. 1. Нарежете осмоъгълник от шината и изрежете четири перпендикулярни канала в долния му край;
  2. 2. инсталирайте го под прав ъгъл спрямо центъра на рамката на покрива, образуван от кръст от гредите;
  3. 3. фиксирайте осемте греди на октагона, като ги фиксирате с винтове или гвоздеи;
  4. 4. Обратният край на ребрата е фиксиран в ъглите и средните ребра на рамката на покрива.

Покривът на покрива може да бъде изтощен и здрав, изборът зависи от използвания покривен материал. Ondulin или при херпес зостер, посочени шперплат, и профилиране на листа и велпапе разстоянието между лентите не трябва да надвишава 0.5 m. Меки материали целесъобразно поставен върху покрива със сложна форма, защото при използване на непрекъснат лист материал е много отпадъци. И разходите за строителство се увеличават.

След завършване на горните основни етапи на строителните работи, те започват окончателния дизайн и настилката. За тази цел са подходящи специални табла, които са устойчиви на атмосферни влияния. Материалът се полага върху носещите греди и се фиксира с винтове от двата края. Преди окончателното завършване, много дървени беседки са украсени с резбовани орнаменти. След това трябва внимателно да се проверят ставите на гредите от дъски и дъски и да се поставят подходящи отвори и пукнатини в материала, подходящ за дърво. След това повърхностите трябва да се третират с мелница, шкурка и лак или боя.

Когато повърхността на лятото gazebo изсъхне, собствениците могат да пристъпят към интериора на пространството. В обстановката на откритото пространство, плетените столове, разтегнатият диван и дървената маса ще се поберат перфектно. Ако сградата не осигурява печка с предварително запалим лист, след това за преносимата скара и барбекю на пода поставете противопожарната настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Gazebo собствени версии на строителството на сгради за отдих на вилатаGazebo собствени версии на строителството на сгради за отдих на вилата
Метални павилиони с метални ръцеМетални павилиони с метални ръце
Арбат с огромно месо на огън по всяко време на годинатаАрбат с огромно месо на огън по всяко време на годината
Arbor за даване на собствените си ръце кой да избере и как да се изградиArbor за даване на собствените си ръце кой да избере и как да се изгради
Как да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и каминаКак да направите камина в беседка, практиката на изграждане на беседка и камина
Плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседкиПлъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки
Остъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върховеОстъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върхове
Павилиони, изработени от поликарбонатни вертикални твърди и елегантни павилиониПавилиони, изработени от поликарбонатни вертикални твърди и елегантни павилиони
Улична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръцеУлична камина с барбекю, как да изградите подобен комплекс със собствените си ръце
Рамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уютРамки без рамки за беседки, запазващи панорамни гледки и уют
» » Арбат на бар поставиха конструкция със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com