Рязане на порцеланови камъни у дома и как се извършва

Порцелановите камъни през последните години стават все по-популярни и търсени сред строителите. Това се дължи на силните му характеристики, както и на необичаен и красив външен вид. Високото ниво на якост обаче има обратната страна на монетата, тъй като може да има някои проблеми при обработката на плочите. В статията ще разгледаме какви са технологиите и инструментите за работа с камък, научаваме какво да намалим порцелановите каменинови изделия и как да постигнем оптималния резултат у дома.

Керамичен гранит - неговите уникални характеристики

Керамичният гранит е изкуствено създаден довършител. Отличителна характеристика на материала са неговите отлични експлоатационни характеристики. И външно, почти не се различава от естествения камък. След като сте се научили да изрежете керамични гранитогрес в къщи, можете самостоятелно да изпълнявате облицовката на фасадата на къщата си, както и да украсявате жилищни апартаменти.

Керамаранитът има много предимства и почти никакви недостатъци, но е доста трудно да го отрежете независимо

Керамаранитът има много предимства и почти никакви недостатъци, но е доста трудно да го отрежете независимо

Преди това материалът се използва като плочка за монтаж на подови настилки в помещения с високо ниво на натоварване. Най-често се срещат на обществени места, както и на промишлени цехове. Сега керамичен гранит може да се намери във всяка сграда, частна къща или апартамент. Обхватът на камъка се е увеличил многократно, което се постига благодарение на специалните свойства на материала. Затова потребителите отбелязват следните положителни качества на керамичните плочки:

  • Висока здравина
  • мъчнотопимост
  • Дълъг експлоатационен живот
  • хигиена
  • Устойчивост и устойчивост на замръзване
  • Красив външен вид и естетика
  • Екологична безопасност на камък
  • антистатични

Плочките, изработени от гранит, не се надраскват дори при тежки механични повреди, не се изтриват по време на работа и не се разпадат.

Основният недостатък на камъка е, както вече беше отбелязано, изрязването на керамичен гранит със собствена сила. Как да отрежете плочки от порцелан у дома и да постигнете оптимални резултати, помислете в статията. Справянето с тази задача ще бъде много проблематично, особено ако работите с такъв материал за първи път. Това обаче не означава непременно, че успехът в това събитие ще бъде невъзможен. Към днешна дата има много технологии и методи, както и инструменти, които ви позволяват да намалите порцелановите камъни у дома, без да привличате скъпи професионалисти.

Керамичен гранит - методи за рязане

Така че плочките принадлежат към категорията на много силни материали, съответно изискванията за нейната обработка също ще бъдат много високи. Обработката е сравнително сложен процес, изискващ не само умения, но и опит и умения. На първо място, е необходимо да се грижим за наличието на импровизиран инструмент.

Обработката на порцеланови камъни изисква определени умения и умения

Обработката на порцеланови камъни изисква определени умения и умения

Рязане на порцеланови камъни може да се извърши по следните начини:

  1. 1. Механична машина за рязане на плочки
  2. 2. Българинът
  3. 3. Електрическа машина за рязане на плочки
  4. 4. Хидроабразивни технологии

За разлика от първите три метода, хидроабразивните технологии се използват предимно на производствени машини. Това е много шумен и сложен процес, който изисква големи количества електроенергия и вода. Предимството на този метод обаче е, че е възможно да се извърши фигурно рязане на порцеланови камъни. Сега ще говорим по-подробно за всеки метод за обработка на керамичен гранитогрес в дома.

Механично рязане на плочки - предимства на инструмента

Това е най-бързият и лесен начин за режене на камък. Реженето на плочки е полезно в тези случаи, когато се налага да се реже материалът възможно най-бързо според предварително измерените размери, без да се прибягва до никакви артистични наслада. Механичното рязане на плочки позволява отрежете оригиналната плоча в съответствие с необходимите параметри, но не правят красиви изрези или ъгли.

Материалът трябва да се третира с предпазни ръкавици и очила, за да се предотврати навлизането на прах и малки частици в очите.

Сред предимствата на инструмента може да се отбележи високата точност. Освен това е много по-лесно да се работи с него в сравнение с други устройства за работа с гранит. Все пак трябва да сте наясно с някои характеристики на работа с механичен режещ инструмент. На първо място, той е проектиран да работи с обикновени керамични плочки, които се различават в структурата си от керамични гранитогрес. Поради тази причина е необходимо да се работи много внимателно, за да не се повреди материала и да не се разкъсва при счупване.

Механичното рязане на плочки е най-лесният и бърз начин за лечение на кераморонит

Механичното рязане на плочки е най-лесният и бърз начин за лечение на кераморонит

Експертите ви съветват да изслушате следните препоръки, така че по време на процеса на рязане на камъка да не се сблъскате с допълнителни трудности:

  • Плочките трябва да се държат в ръцете си, не позволявайте да се движат или да се движат, особено по време на процеса на рязане
  • Диамантно колело преминава над повърхността на плочката не повече от веднъж. Извършвайте такива движения трябва да бъде много гладко и внимателно със същата сила по цялата дължина на рязането
  • Лостът трябва да бъде притиснат гладко, но по-скоро силно, така че да не се получат парченца и други дефекти в счупването

Нека да отбележим също, че образуването на механични повреди по време на обработката с резачки за плочки е съвсем нормално. Винаги можете да използвате обичайното колело за шлайфане, за да се отървете от чиповете и други грапавини по повърхността за няколко минути.

Работа с българите - особеностите на процеса

България принадлежи към категорията универсални инструменти, които позволяват обработка на материали с почти всякаква сила. Естествено, гранитът не е изключение. Препоръчва се да се използват специални кръгове, които имат диамантено пръскане. Подобен кръг ще бъде по-голям от този на колегите му, освен това е по-лесно и по-удобно да се работи с него поради силната и твърда структура.



Процесът на рязане на керамични гранитогрес с помощта на българин не е много сложен. На първо място, трябва да нарисувате линия на бъдещото изрязване с молив, маркер или креда. Фиксирайте фиксирания материал на стабилна повърхност. Диамантеният диск е монтиран в посока на движение. Непосредствено преди рязането трябва да се върнете назад от малкото, за да работите с инструмента, е възможно най-удобно и лесно.

Натискането на мелницата при рязане е необходимо гладко, но силата трябва да е достатъчно здрава, в противен случай ще е необходимо многократно да се извършва едно и също място с инструмента. Това заплашва с неприятни последици, защото не можете да получите на една и съща линия и да причините непоправима вреда на плочката. Както в случая на режещ инструмент, след работа е възможно да се мине по повърхността на завършения гранит, за да се премахнат стружките и други последици от обработката на камък.

Електрическото рязане на плочки - по-лесно и по-удобно от другите конкуренти

Основният инструмент за работа с порцеланови плочки е електрически плочки. Това устройство ви позволява бързо и лесно да изпълнявате всички необходими операции и високото ниво на точност и почти пълното отсъствие на чипове ще бъде приятно допълнение към работата с машината. Инструментът включва два основни елемента - електрическо задвижване и работна повърхност.

Към днешна дата можете да намерите на пазара много различни модификации на устройството за рязане на електрически плочки. Много популярно устройство с фиксиран тип устройство. В този случай материалът за режещия елемент трябва да се подава самостоятелно, което изисква известен опит в действията, както и максималното ниво на концентрация.

Електрически фрези за плочки могат да бъдат изрязани бързо и лесно, без да се отрежат

Електрически фрези за плочки могат да бъдат изрязани бързо и лесно, без да се отрежат

Ако е необходима по-сигурна конструкция, обърнете внимание на резачката за електрически керемиди с подвижно режещо устройство. Освен това този метод на рязане е малко по-безопасен и идеален за начинаещи. Въпреки това, цената на такова устройство е много по-висока от другите инструменти за обработка на керамични гранитогрес, което не позволява употребата му навсякъде.

Сред основните предимства на електрическите фрези са скоростта и лекотата на работа. След като сте прекарали малко време, ще можете да обработвате големи количества камък. Много важна характеристика е почти пълната липса на щети при резитба, поради тази причина няма да е необходимо да се почистват краищата. Те са напълно чисти, гладки и гладки. Модерните модели са оборудвани с въртящи механизми, благодарение на които е възможно да се фиксира режещият елемент под всякакъв ъгъл спрямо повърхността.

С подходящ опит с това устройство можете да се научите да правите дори фигурирани изрезки с различни форми. Друга особеност е промяната в скоростта на режещото острие на различни етапи от процеса. Така че в централната част на плочката доставката на материал може да бъде направена малко по-бързо, докато в началото и в края всичко трябва да бъде направено точно, бавно и гладко. Рязане на порцеланови камъни у дома с помощта на електрическа печка ви позволява да постигнете най-добри резултати с най-малко време и усилия.

Технологии за обработка на порцеланови камъни - как да се сдобиете със сложни и красиви фигури

Нека забележат колко правилно да се намали плочката в тези или други случаи. Например, ако искате да направите направо нарязан камък с дебелина до 10 мм, можете да се обърнете към метода на браздата, т.е. да извършите прорязване чрез някой от горните инструменти. След това трябва само да разкъсате камъка по линията на среза.

Можете да направите сложни фигури от порцеланови камъни, като използвате хидроабразивния метод

Можете да направите сложни фигури от порцеланови камъни, като използвате хидроабразивния метод

Най-голямо внимание трябва да се обърне на работата с ръбовете, тъй като в тези области могат да се появят механични чипове

При обработката на материал с дебелина до 30 мм, процесът е малко по-различен. В този случай ножът за рязане на плочки или българинът правят внимателно дълбоко нарязване по нанесената линия. След това камъкът трябва да бъде поставен върху стоманения ъгъл по такъв начин, че разрезът да е по ръба на ъгъла. След това е необходимо известно усилие за леко разчупване на плочката, след което ще бъде необходимо само да се почисти мястото за отрязване.

Ако искате да направите фигурно рязане на плочки, то тогава без допълнителни трудности, това няма да се получи. Особеността е, че процесът се осъществява чрез специално оборудване в семинарите. Самият метод за извършване на фигурно рязане се нарича хидроабразивно. Ако практически всеки човек може да направи директни разфасовки, тогава ще бъде възможно да се получат сложни композиции, фигури, елементи от различни панели, сложни и красиви профили само с помощта на хидроабразивен метод.

Тази технология включва използването на специални прахове и вода. При огромно налягане, образуваната смес се подава в дюзата на инсталацията. Същото същата рязане на гранит се извършва от тънък поток. Процесът на рязане се осъществява възможно най-бързо, ръбовете са много гладки и без най-малкото раздробяване, но подобен метод на обикновените хора няма да бъде на разположение. Тази услуга е достъпна само за поръчка. Но ако усъвършенствате изкуството да притежавате електрически плочки, можете също да постигнете много добри резултати.

В случаите, когато е необходимо да направите различни отвори в гранит, например за миксери, гнезда или тръби, ще трябва да закупите достатъчно мощни бормашини и сърцевинни бормашини, които са покрити с диамантен прах. Пробиването се извършва при ниски скорости, силата на тренировката се извършва гладко, така че да не се повреди камъка. Периодично трябва да охлаждате сондажа, който от преработката на керамични гранитогрес ще бъде много прегряван.

Очевидно няма нищо изключително трудно да обработва керамичния гранитогрес. След като прекарате малко време и енергия, можете да получите красива плочка от всякакъв размер, която с външния си вид напълно ще съответства на естествения камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да поставите керамичен гранит на подаКак правилно да поставите керамичен гранит на пода
Качествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристикиКачествени и надеждни подови плочки за порцеланови плочки и техните характеристики
Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!
Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщатаВидове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
» » Рязане на порцеланови камъни у дома и как се извършва
© 2021 BggeHat.com