Буря вода отвори

Продължителни дъждове, дъждове, топене на дебела снежна покривка - всичко това е причината за заливането на почвата поради невъзможността да се справи бързо с големи обеми вода. В резултат на това могат да пострадат подземните конструкции на сгради, чувствителни към излишната влага на растението, и самият обект става неприятно, когато локви с впечатляващ размер остават върху него дълго време. Засегнати от намаляването на площта на филтриращата повърхност: под сградата и удължените пътеки, покрити с плочки - както и естеството на самата почва. За да се разтовари по някакъв начин съществуващия филтриращ слой на почвата, се предвижда система за отводняване на бури (SLC), включваща отводняване на точки или линии. Един от най-важните елементи е приемането на дъждовна вода. Какво е това, както и за мястото му в СЛК ще говорим в тази статия.

Видове приемници за дъждовна вода и техните характеристики

Тези елементи на SLA се отличават както от материала, от който са направени, така и от дизайна. В момента най-популярни са две групи от такива продукти: пластмаса и чугун. Въпреки същото име, те се различават значително по отношение на дизайна и обхвата. Нека разгледаме подробно тези продукти, които са толкова необходими за устройството за точково или линейно отводняване на обекта, както и за дренажни системи за дъждовна вода.

Пластмасов впръсквач

От пластмаса

С развитието на технологиите за производство на полимерни материали има изобилие от възможности да замени скъпите метални изделия за пластмаса. В MLC устройството, последствията са още по-значително - се е променила много значението на думата входящия Street. Сега той е отделен пластмасов контейнер, който служи за приемане на водите на атмосферните валежи. Той е с едра решетка за пречистване на отпадъчни води, филтърната кошница за събиране на боклука, може да има паста, която е направена с помощта на прости, но ефективни уплътнение вода (предпазна мярка срещу канализационни миризми, като сифони под мивката в кухнята). В сравнение с продукти, чугун, които обсъждаме в подробности по-долу, пластмасови изделия, доколкото е възможно, пригодени за използване в КТД частни крайградските зони. Пластмасовите водни пътища са леки, лесни за монтаж, имат достатъчна здравина и дълготрайност. Разбира се, цената на полимерните продукти е по-ниска от тази на продуктите, изработени от чугун.

Очаквана цена на пластмасови водни входовеимепроизводителГабаритни размери, mmПриблизителна ценаПластмасов източник на водаAquastok295 × 295 × 297440-500 rub.Aquastreet300 × 300 × 300Кошче за боклук + 2 сифониAquastokза гореспоменатия прием на вода170-200 рубли.кошницаAquastreet90-120 рубли.Сифонин дял50-70 рубли.решетка:пластмасаAquastok282 × 282 × 22180-240 рубли.чугун520-280 rub.поцинкована стомана700-750 триене.пластмасаAquastreet285 × 285 × 22150-200 тр.чугун550-590 rub.чугунен галванизиран800-900 триене.щамповани стоманени330-370 rub.стоманени заварени600-650 тр.

От чугун



На частни парцели, щори от чугун се инсталират много рядко - само ако голяма площ от земя е покрита с плочки или асфалт. Най-често те се използват на магистрали и навсякъде в градовете. За разлика от пластмасовите изделия, продуктите от чугун имат по-опростен дизайн. Тя се състои от тяло и решетка. Т.е. се оказва, че говорим само за видимата част на бунтовата канализационна система. Като "приемник" са изградени кладенци от стоманобетонни пръстени, защото в този случай става въпрос за големи обеми получени и разпределени отпадъчни води. Основното предимство на продуктите, изработени от чугун, е висока якост и издръжливост. Като недостатък можете да се обадите на голяма маса и на същата цена.

Приблизителни цени за приемници от чугунИме на чугунната кофаНоминално натоварване, tГабаритни размери, mmПриблизителни разходиголям DB112.5634 × 414 × 952400-2800 rub.голям DB2943 × 473 × 1004000-4400 rub.кръг DK215870 × 105основен DM125634 × 414 × 952800-3200 rub.основен кръг DM1870 × 1155800-6200 rub.основен DM2925 × 480 × 1004300-4700 rub.

Малко за монтажа

Анализирайте растителни продукти в конкретен пример дъждовни устройството в крайградски район. В повечето случаи, определени в изходните канавки потопяемата тръба на или в областта на максимално натрупване на утаяване, които формират през долната част. В предварително вкопана яма монтаж подходящ размер за дренажни траншеи до тарелки или тръби. Дъното на изкопа е уплътнено, възглавницата е направена от пясък. По улица на входа на устройството трябва да бетонен фундамент :. Доста попълнете плоча 20 см дебела Такава база се изисква като котва за лесно изграждане. Окопи са вкопани под структурата на дренаж с наклон от 1 см до 1 м. Тяхната дъно също покрити с пясък, и след това или комплект тави (както в линеен дренаж) или монтирани тръби. Изходът от бурите е направен в специална колекция с дренажна помпа или релеф. Във финалната фаза на вложка плоча улица входящата вода капан, монтиран решетката на кошницата (чийто материал се избира въз основа на очакваното натоварване).

Монтиране на пералнята

данни

Имайки проблем със земята (и това е проблем за повече хора, отколкото бихме искали), без инсталирането на канализационна канализация е трудно. Същевременно трябва да се избягва комбинацията от дълбоко оттичане и SLA. Като се има предвид ниската цена на пластмасовите приемници, препоръчваме да ги инсталирате на място - те ще опростят поддържането на SLK и ще я направят по-трайни.

р

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пръстен отводняванеПръстен отводняване
Дъжд отводняванеДъжд отводняване
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Дренажна канализацияДренажна канализация
Резервоар за отводняванеРезервоар за отводняване
Отводняване на основатаОтводняване на основата
Устройството за буря канализация в частна къща, където да се постави вода?Устройството за буря канализация в частна къща, където да се постави вода?
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Как да премахнем водата от основата на къщата?Как да премахнем водата от основата на къщата?
Отводняване в обект с високо ниво на подпочвените водиОтводняване в обект с високо ниво на подпочвените води
» » Буря вода отвори
© 2021 BggeHat.com