Решетъчни решетки

За да се оттича вода от различни райони, се използват дренажни улеи. Те са изработени от различни материали, принципът на тяхното действие е почти същият. На тях са монтирани дренажни решетки, които предпазват канализационната система от чуждестранни предмети, които могат да стигнат там.

Принцип на действие на дренажни улеи

По принцип за подреждането на дренажни системи се използва линейна система. Най-голямата част тук е тава, която е покрита с дренажна решетка, чугун, или направена от различен материал. Той действа като декоративен елемент, служи за осигуряване на защита срещу падане в системата на чужди обекти. Системата е инсталирана на наклон, така че изтичането от всякакви източници ще излезе в определена събирателна точка по каналите. Замърсяване: боклук, камъни, клони и др. Не преминават през каналите, благодарение на решетките.
дренажни решетки
В бункерите се събират отпадъчни води, за да преминат в предварително подготвен резервоар (понякога няколко). Течност, ако обектът не е построен в домакинство, а в град или промишлено предприятие, трябва да се почисти с пясъчен капан.

Монтажът на повърхностни тави е съвсем прост, разходите, както временни, така и финансови, са минимални при инсталирането на съоръжението. При инсталирането на мрежата структурата има привлекателен външен вид, хората могат да се движат безопасно около нея, а в някои случаи и при някои видове решетки, автомобили.

Видове решетки и тави

Днес има много различни видове тави. На тях, съответно, е възможно да се установят различни решетки, които се различават по някои признаци. Можете да намерите пластмасови решетки, бетон, полимерни конструкции.

Пластмасови тави

Подобни проекти могат да се изпълняват във всякакви размери. Всичко е избрано поотделно. Тъй като тези тави са идеални за почти всички обекти. Разликата в дренажните системи може да бъде във височина, дължина. Те се различават, съответно, и на цената. Има малки, стандартни, средни корита. Основната разлика в тях е дълбочината на конструктивната дълбочина на решетката.

Различните решетки за отводняване от чугун могат да издържат на различни степени на натоварване. Изберете от какво, така че тези тави се намират на следните места:

  • веранди;
  • паркинг и паркинг за автомобили;
  • частни територии.

Минималният размер и приличен дренаж - пластмасови решетки, тя ще изглежда добре в близост до търговски обект, на места, където има подземни проходи, паркинги, помещения на покривите на сградите са оборудвани. Използваният в продуктите полипропилен и пропилен осигурява лекота, достъпност. Но има и други положителни качества:

  • повишена якост на продуктите, устойчивост на значителни температурни промени и много химически съединения;
  • лесна инсталация поради ширината на избор на размери на тарелки и решетъчни конструкции;
  • Продължителност на услугата. Пластмасовите продукти не са корозионни;
  • възможността за почистване на каналите;
  • висока степен на защита срещу навлизането на чуждестранни отпадъци в канализацията.

Пластмасовите структури са придобили висока популярност, най-често се използват в домакинството.

Видове решетки и тави

Табла от бетон



Процесът на производство на бетонни подложки преминава през метода на виброкомпресията. Такива технологии могат да позволят на тавите да бъдат твърди, няма вътрешни кухини, дори минимални. Добър продукт с дълъг експлоатационен живот, висока якост, висока степен на издръжливост.

Водопоглъщането в тавите не е много високо, но устойчивостта на замръзване, наличието е положителните им качества. Индикаторите на конструкциите са високи, така че инсталирането на продукти може да се извърши на всяко място, дори когато е необходимо да издържат високи физически натоварвания. Горната част на конструкцията трябва да бъде покрита с решетки за защита на дренажните канали или капаци. Те могат да бъдат направени от същия силен бетон или чугун.

За да се добави допълнителна здравина, тук се използва специален състав, който дава възможност да се произвеждат подсилени бетонови подложки или дренажни решетки. По време на производството се вкарва армирана фибростъкло в конструкцията. Размерите са различни, така че продуктите се използват на следните места:

  • в местата, където се планира честите движения на транспорта. Решетките тук са максимални. Изработен от стоманобетон. Възможност да издържи натоварването до 60 тона. Често се използва в пристанища, на места за разтоварване, магистрали, летища и други подобни места;
  • стандартен, използван в пешеходни зони, на паркинги, входове на обекти и на други места, където няма планирано активно движение на транспорт, и няма да бъдат натоварени значителни товари;
  • малки - те могат да се използват на места, където е невъзможно да се монтират по-големи конструкции поради ограничения на дълбочината. Области на приложение - балкони, гаражи, пространство под покрива.

За да се увеличи натоварването на конструкцията, е възможно да се монтират U-образни дюзи.

Полимерни бетонови изделия

Тези дизайни се различават по отношение на техния максимален експлоатационен срок. Експерти твърдят, че продуктите няма да загубят свойствата си в продължение на около 50 години. От положителната страна на материала е идеално гладка повърхност, тъй като отпадната вода преминава през каналите много бързо. Продуктите се използват на всяко място, те могат да издържат на достатъчно натоварване (до 25 тона).

При продуктите размерът им е различен, възможно е да се вземат различни аксесоари. Материалът, от който са направени конструкциите, е висококачествено съединение на базата на епоксидни компоненти и минерални добавки. Често се добавя гранит, понякога има базалтови скали или кварцови елементи.

Редовният бетон има значително по-голямо тегло в сравнение с този състав. Устойчивостта на повреда и агресивните състави в дренажните решетки от чугун и полимер е висока, дори по-висока от тази на бетона.

Материал за направа на решетки

Изработват се решетки, с изключение на материалите, изброени по-горе, идват от следните състави:

  1. Решетката е от чугун. Производствената технология се основава на използването на повишено налягане. Получава се материал с висока якост. Максималното натоварване за тези продукти е 25 тона на м2. Недостатъци на продуктите - възможността от корозия. За да не железни решетки не са ръждясали, трябва редовно да ги боядисвате.
  2. Поцинкована стомана. Силата, подобна на чугун, продуктите не. Но за места, където има активен пешеходен трафик, те са доста подходящи. Теглото не е много високо, така че инсталационният процес ще бъде лесен.
  3. Неръждаема стомана. Структурите са евтини, имат висока устойчивост на окисляване, не се износват поради честото навлизане на течности. Те могат да се използват в помещения, където се изисква определена влажност на въздуха.
  4. Мед. Натоварването, което продуктите ще издържат, не е много високо. Подходящи продукти за монтаж в крайградски зони, велосипеди и пешеходни пътеки. Материалът на производство е скъп, така че инсталирането на такива конструкции често се извършва в частни помещения.
  5. Пластична. Допустимото натоварване на конструкцията тук е минимално. Приложните продукти могат да бъдат по улиците, където няма да има трафик превозни средства, а само пешеходци. Цената на продуктите е минимална в сравнение с другите видове, но е възможно да се изберат дизайни, които се различават по външен вид и сянка.

За пешеходни зони оптималният избор е решетка от неръждаема стомана или пластмаса. Медните решетки печелят на външен вид, но цената на продуктите е доста висока. Останалата част от материалите се купуват рядко за домакинствата, тъй като изискванията, които се прилагат към тях, са високи и няма нужда да се правят такива проекти у дома. Решетъчната чугунна плоча е много тежка, тъй като е неудобно да се монтира по време на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дъжд отводняванеДъжд отводняване
Как правилно да се отцежда?Как правилно да се отцежда?
Дренажна канализацияДренажна канализация
Дренаж около къщатаДренаж около къщата
Отводнителни тръбиОтводнителни тръби
Колко струва да изтечем около къщата?Колко струва да изтечем около къщата?
Отворете таваОтворете тава
Буря вода отвориБуря вода отвори
Буря канализацияБуря канализация
Дренаж добреДренаж добре
» » Решетъчни решетки
© 2021 BggeHat.com