Вратата в банята избира траен, практичен и стилен дизайн

Вратите в банята и тоалетната трябва да бъдат избрани, като се вземат предвид специалните условия, при които тези съоръжения се експлоатират.

Изисквания за вратите към канализацията - какво да разгледаме?

Баня, тоалетна - стая, в която винаги има висока влажност. По тази причина дизайна на вратите за тях е избран от материали, които не се страхуват от гореща пара и влага. С всяко включване на водата от ваната или от черупката, пръскате муха. Те падат върху крилото на вратите, тъй като в повечето апартаменти и къщи санитарните помещения се характеризират с малка площ. Ако вратата няма специална защитна обвивка, капчици вода я унищожават с течение на времето. Първо, влагата и горещата пара разрушават външния вид на конструкцията. Тогава неговата дълбока структура започва да се разпада. В резултат на това - необходимостта от смяна на вратата само за 5-6 години от нейната работа.

Вратите на вратите в банята

Вратите на вратите в банята

Не забравяйте, че влажната среда е благоприятна за появата на мухъл, гъбички, активно мултиплициране на бактерии, което може да причини значителна вреда на човешкото здраве. Избягвайте тези проблеми, позволява компетентен избор на врати. Тяхната повърхност трябва да се третира със специални антисептични съединения. Те предотвратяват възпроизвеждането на патогени.

Също така, вратите в банята трябва да имат добра звукоизолация, да устоят на температурните разлики и ефективно да поддържат топлината вътре в помещенията. Извънземните звуци от тоалетната не придават комфорт на обитателите в другите стаи. В студена баня, вземането на водни процедури е доста проблематично. Температурната разлика значително намалява живота на конструкцията на вратата. Решете такъв проблем не само чрез правилния избор на врати, но и чрез организиране на висококачествена вентилация в санитарните помещения.

Конструкции от стъкло и пластмаса - кои са по-добри?

Както можете да видите от предишната секция, не е толкова лесно да изберете врата в банята, както изглежда на пръв поглед. Основният въпрос, пред който е изправен потребителят - "Продуктът от какъв материал е най-подходящ за използване в санитарни помещения? "Сега дизайна на вратите в банята е направен от следните материали:

  • стъкло;
  • дърво;
  • пластмаса;
  • MDF, ПДЧ;
  • естествен фурнир.

Стъклената врата към банята е добра в много отношения. Той е отличен срещу висока влажност. Стъклото не се страхува от температурни промени, не се stratify под влиянието на гореща пара, осигурява прилично ниво на топло и звукоизолация, е екологичен и хигиенни материали. Имайте предвид, че такива врати не са изработени от обикновено стъкло. За тяхното производство се използва висококачествен втвърден материал. Той, между другото, има забележителна издръжливост на механични влияния. Да се ​​разчупят стъкло закалените продукти е много трудно.

Стъклени врати към банята

Стъклени врати към банята

Стъклените врати, произведени днес, се отличават с изящно разнообразен дизайн. Тяхната повърхност е огледална, релефна, матова, оцветена. В никакъв случай не е трудно да се избере дизайн за заявките на всеки клиент и хармонично да се впише в съществуващия дизайн на жилището. Ако искате, можете да си купите наистина уникални врати от стъкло с декоративни вложки от стомана, дърво, с мозаечни орнаменти и оригинални изображения.

Основният недостатък на описаните проекти е високата цена. Не всеки е готов да остави малко късче за изключителна стъклена врата. Икономическите потребители могат да бъдат посъветвани да обърнат внимание на пластмасовите продукти. Те не се деформират под въздействието на горещи въздушни потоци и висока влажност, не се разпадат, се характеризират с лекота на използване, дълготрайност и хигиена.

Пластмасови врати към банята

Пластмасови врати към банята



Пластмасовите врати за банята се предлагат в широк диапазон - както цветен, така и конфигуриран. Вие лесно ще изберете правилния дизайн и в същото време ще харчите минимални финансови ресурси. Достъпната стойност на пластмасовите изделия е основното им предимство. Ако създадете баня и тоалетна в демократичен стил с нисък ключ (например, ремонт с пластмасови панели), PVC рамки за врати не могат да бъдат по-подходящи за тези цели.

Врати от дърво и със специално покритие - какви са те?

Фенове на традиционните решения могат да бъдат посъветвани да спрат избора си на дизайн в банята и тоалетната от масивна дървесина. Всеки един от нас знае, че дървото в неговата конструкция е слабо устойчиво на висока температура и влажност. Но това не означава, че врати от дърво не могат да бъдат инсталирани в санитарни помещения. Съвременните производители произвеждат такива конструкции от материали, приготвени по специални технологии. Обикновено се използва буков масив, който се суши при специални условия и след това се обработва с антисептично и лакирано.

Получените продукти на вратите след всички тези операции са устойчиви на отрицателни фактори и позволяват създаването на шик класически интериор. Но дори и в този случай е нежелателно да се монтират дървени конструкции твърде близо до механизмите за захранване с пара и вода.

Липсата на врати от дърво е висока цена. Намаляване на разходите може да бъде, ако обърнете внимание на изграждането на дървесни частици (MDF) или ПДЧ (ПДЧ). На цена те са значително по-евтини от продуктите от твърда дървесина. В същото време те имат отлична устойчивост на влага. Недостатъците на такива структури са чувствителността към механични увреждания, леко запалимост, присъствието на смола, съдържаща формалдехид в състава на материала. Последното може да стане причина за алергични прояви в жителите на къщата.

Дървена врата в банята

Дървена врата в банята

Формалдехидът, за съжаление, присъства в повечето, може би най-популярните врати днес за санитарни цели - ламинирани. Тези продукти са идеални за всички индикатори за банята и тоалетната. Външно изглеждат като естествени дървени врати, характеризиращи се с устойчивост на механични удари, влажност, висока температура, издръжливост и практичност, имат достъпна цена.

Ламинираните врати са идентични по отношение на фурнирните продукти, които имат луксозен външен вид. Естествените фурнири са добри срещу влагата, но с отрицателното въздействие на горещата пара не могат да се справят. Ето защо се препоръчва да се монтират фурнировани конструкции само на входа на тоалетната. За банята те не са подходящи.

Избираме продукти - слушаме съветите на професионалисти

Занимавахме се с материалите, от които са направени вратите за банята, и помещенията, в които лицето извършва водни процедури. Смятаме, че вече сте решили кои врати да бъдат закупени от тази гледна точка. Сега нека разгледаме препоръките на специалисти, които ще ни кажат как изберете врата дизайнът е колкото е възможно по-умел:

  1. 1. Изберете врата с цялостния интериор на къщата. Дизайнът не трябва да противоречи на съществуващия декор. Също така, да се ръководите от финансовите си възможности.
  2. 2. Вратите в банята от всякакъв материал трябва да бъдат снабдени със специални вентилационни отвори. Без тях животът на вратата ще бъде минимален. Функцията на вентилационните отвори може да бъде малка пролука, която е оставена между лентата и повърхността на подовата настилка.
  3. 3. Ако не сте сигурни за качеството на покритието на вратите от ламинат, дърво, MDF, ПДЧ, допълнително го обработете с добро водоотблъскващо съединение. Финансовите и физическите разходи за такава операция ще бъдат незначителни. Но ефектът от него ще бъде осезаем. Вратата ще те държи много по-дълго.
  4. 4. Вместо продукти от естествен фурнир, можете да използвате врати от еко-боя. Този материал е по-устойчив на въздействието на температурата и влажността.
  5. 5. Уверете се, че надеждността и качеството на заключващите механизми, дръжките, пантите, монтирани на вратите на санитарните помещения. Фитингите също са обект на негативното влияние на топлината и водата.

Последният съвет. Ако вашият апартамент има малка площ, монтирайте плъзгащи се врати на входовете в помещенията, които ни интересуват. Тези конструкции не изискват допълнително място при отваряне. Вратите-отделения са направени от всички материали, описани по-горе. Изберете правилния продукт ще бъде лесно. Най - често плъзгащи се конструкции се монтират в жилища с дизайн в гр стил на таванско помещение или във всяка друга модерна минималистична стилистика.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтажът на врати към банята и тоалетната ще се извършва без специалисти!Монтажът на врати към банята и тоалетната ще се извършва без специалисти!
Избор на интериорни врати на вратата на пазараИзбор на интериорни врати на вратата на пазара
Боядисани врати от MDF практичност и ползи!Боядисани врати от MDF практичност и ползи!
Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?
Интериорни врати Как да изберем?Интериорни врати Как да изберем?
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
Какви са вратите за банята и тоалетната?Какви са вратите за банята и тоалетната?
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
» » Вратата в банята избира траен, практичен и стилен дизайн
© 2021 BggeHat.com