Монтажът на врати към банята и тоалетната ще се извършва без специалисти!

Инсталирането на дизайна на врати в санитарни помещения има някои характеристики. Те задължително трябва да бъдат взети под внимание от занаятчиите, които са решили да извършват такава инсталация самостоятелно.

Вратите в банята и тоалетната - изберете правилно

Продуктите за врати за санитарни цели се използват при условия на висока влажност. Изборът им се основава на този факт. Трябва да закупим структура, която да има достатъчна устойчивост на вода и гореща пара. Освен това е желателно да изберете врати с добра звукова и топлоизолация.

Пластмасови врати могат да бъдат избрани с всякакви декоративни елементи

Пластмасови врати могат да бъдат избрани с всякакви декоративни елементи

Специфичните изисквания съответстват на продукти от следните материали:

  • Пластична. Вратите от PVC не се деформират под въздействието на влага, имат достъпна цена, осигуряват подходящо ниво на шума и топлоизолацията, се предлагат в различни дизайни. Потребителите могат лесно да изберат дизайн в баня или баня с декоративни елементи.
  • Glass. Идеален материал за врати за санитарни помещения. Такива структури са екологични, трайни. Сега те са изработени от висококачествено стъкло, което елиминира риска от счупване на вратата. Визуално подобни продукти изглеждат страхотно.
  • Ууд. Дървени врати - класически фаворит от много. Но експертите не съветват инсталирането на подобни структури в тоалетните и баните. Дървото е склонно към фрактури и деформация при температурни промени и висока влажност. Възможно е да се монтират врати със специално импрегниране, които допълнително са покрити с няколко слоя антисептични и лакови покрития. Това, разбира се, увеличава цената на продуктите.
  • MDF, частици. Дървесни влакна и ПДЧ - алтернатива на вратите от естествено дърво. Тяхната цена е минимална, а външният вид е доста привлекателен. Въпреки това, трайността на MDF и ПДЧ оставя много да се желае.

След като изберете желания тип продукт според материала, изберете неговия специфичен модел, който се ръководи от размерите на вратата. Ще трябва предварително да измерите дължината, ширината и дълбочината на последната. Въз основа на наличните размери, изберете крилото на вратата. Не забравяйте, че освен това, трябва да закупите и рамка за врати. В повечето случаи то не е включено в комплекта и е направено под формата на три отделни елемента (плочи). Една от тях се нарязва по време на монтажа на две половини, съответстващи на ширината на вратата. И двете оставащи плочи се нарязват на височината на последната.

Инсталирайте кутията - няма да има трудности!

Монтирането на рамката на вратата със собствените си ръце се извършва по разбираем начин. Първо изрежете желаната височина на страничните стелажи.

Важна точка! Височината на тези елементи трябва да бъде с 5 мм по-голяма от размерите на отвора. Това се дължи на факта, че вратата към банята трябва да бъде монтирана с необходимото пространство между платното и кутията. Ще обясним с един пример. Ако височината на летвата е 2000 мм (стандартен размер), размерът на стойките се счита за 2005 мм.

Отклоненията между кутията и отвора се издухат чрез монтиране на пяна

Отклоненията между кутията и отвора се издухат чрез монтиране на пяна

След това следваме следния алгоритъм:

  1. 1. Нарежете дъното и горната част на улея с 600 мм, като се вземе предвид дебелината на профила на кутията, умножена по два. Не забравяйте да оставите празнина от 5 мм!
  2. 2. Нарежете профила (извършете страничен файл) по дебелината на пътеката. Nuance. Измерванията трябва да се извършват в най-широката област.
  3. 3. Извадете ненужните части от профила в долната част на кутията. Тази част служи като веранда за конструкцията на вратата.
  4. 4. На разстояние от 0.2-0.25 м от ръбовете на вратата нарязахме тента. Те могат да бъдат поставени от дясната или от лявата страна. Вместо тенти, се разрешават цикли. Не е нужно да се разбиват. Следователно, професионалистът съветва собствениците да използват пантите.


Кутията е готова. Трябва само да го съберем в една структура. Тази операция е по-удобна за работа на плоска повърхност, например на пода. След това монтирайте сглобения продукт на предвиденото място.

Подготовка и монтаж на вратата - стъпка по стъпка ръководство

В крилото на вратата трябва да поставите ключалките и да поставите дръжката. Вземаме сондаж, правим дупка от предната страна на конструкцията на вратата. Дълбочината му трябва да съответства на дължината на капака, която ще поставим на вратата. След това използвайте перка, за да отворите дръжката. Важно! Операцията се извършва от двете страни с задължително определяне на подравняването на подравняването. Поставихме ключалката и го закрепихме с винтове. След това монтираме дръжките:

  • поставете един от тях в квадрат, прикрепете го с малък винт (той отива в комплекта);
  • прекарайте монтажния елемент в подготвения конектор, фиксирайте последния върху крилото на вратата;
  • Втората дръжка се поставя на гърба на площада.
Вратите към тоалетната и банята трябва да бъдат оборудвани с вентилационни отвори

Вратите към тоалетната и банята трябва да бъдат оборудвани с вентилационни отвори

Сега инсталирането на добре подготвени врати за баня и тоалетна няма да отнеме много време. Ние монтираме на вратата кутия, издухваме всички налични междини с монтажна пяна. Процедурата ще осигури необходимата плътност на конструкцията, високите й термични и звукоизолационни характеристики. След раздуването, трябва да поставите 2-4 дървени разделители в отвора и да изчакате 8-10 часа. Използваният от нас монтажен материал ще се разшири.

Необходимо е да изчакате, докато пяната бъде напълно суха.

След това по време на работа няма да има проблеми при затваряне и отваряне на вратата. Ние просто ще окачим платното. Това е въпрос на една минута.

Последният съвет. Ако искате тоалетната и банята да имат нормален микроклимат, трябва да изрежете вентралната скара в крилото на вратата. Има такова адаптиране на стотинка, а ползите от него са много. Мрежата ще осигури притока на чист въздух в помещенията и качеството на неговата вентилация. Поради това банята ще запази оригиналния си вид за дълго време, а самата врата ще се използва за много дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вратата в банята избира траен, практичен и стилен дизайнВратата в банята избира траен, практичен и стилен дизайн
Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?
Метални вратиМетални врати
Интериорни врати Как да изберем?Интериорни врати Как да изберем?
Стоманените врати са в основата на безопасносттаСтоманените врати са в основата на безопасността
Какви са вратите за банята и тоалетната?Какви са вратите за банята и тоалетната?
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
» » Монтажът на врати към банята и тоалетната ще се извършва без специалисти!
© 2021 BggeHat.com