Каква трябва да бъде плочката на пода в коридора на селекцията и стилизирането на материала

Плочка на пода в коридора

Всички знаем добре какво натоварва пода в коридора. Поради това на подовото покритие трябва да се обърне специално внимание. Разбира се, бих искал да имам в собствената си къща красив и надежден етаж, но не всички подови материали отговарят на тези изисквания. Затова насочваме вниманието си към керамичната плочка за пода в коридора. И макар този материал да не се използва толкова често за довършване на такива помещения, той притежава всички необходими качества. Затова я разгледайте по-подробно.

За начало подовите керамични плочки имат отлични технически и оперативни характеристики:

  • сила
  • висока устойчивост на износване
  • лесна грижа
  • огромно разнообразие от дизайн

Но все пак това е нестандартно решение - имаме предвид използването на плочки на пода в коридора. Колко често срещнахте финала с този материал? Вероятно не. И ако все пак сте решили да го поставите, трябва да изберете правилно плочката.

Как да изберем подходящата керамична плочка в коридора

На първо място, когато избирате плочки за коридора, трябва да обърнете внимание на техническите му характеристики, а след това - на красотата и дизайнерския подход. Внимателно прочетете надписите върху опаковката на материала - производителят обикновено посочва тук някои от качествата на своите продукти, за да улесни избора. Ако изведнъж не открихте нищо на опаковката, трябва да помислите дали трябва да купите материал, чийто производител не уважава клиентите си.

Връщаме се към означението:

  • И първият е индексът на съпротивлението при износване. Разбираш, че в коридора отиваме от улицата и от обувките, донасяме със себе си мръсотия и прах, вода и пясък. Това е всичко, което отрицателно влияе върху качеството на подовата настилка. Така че, индексът на износоустойчивостта трябва да бъде на най-високото ниво, така че керемидата да остане в първоначалното си състояние за дълъг период на работа. За това има определен европейски стандарт. Обозначава се с латински букви и цифри. В градиране на 5 категории. Най-високата е PEI-V, най-ниската е PEI-I. И ако се чудите какво да покриете пода в коридора и изберете керамична плочка, трябва да потърсите материал не по-нисък от третата категория. Това ще гарантира, че етажът ще служи повече от дузина години. Вече се уверете, че повърхността на довършителния материал ще остане в оригиналната си форма за дълго време.
  • Вторият най-важен показател е устойчивостта на химични агенти. Факт е, че подова настилка в коридора е колекция от боклук и мръсотия, които плъзгаме заедно с нашите обувки. Следователно е необходимо тази повърхност да се измие с химически домакински средства. И колкото по-мръсен е пода, толкова по-силен е детергентът в състава му. Ето защо керемидата трябва да издържа на химическия ефект, въпреки количественото съдържание на химикалите в продукта. В този случай също има градиране. Например означението "АА" показва, че такова подово керамично покритие може да издържи отрицателните ефекти на концентрирана сярна киселина. Представете си каква надеждност! В коридора е по-добре да поставите плочка с надпис "A" или "B". Но с маркировката "О" не си заслужава да се вземе. Изглежда почти същото, но това е материал с лошо качество.
  • Третият индикатор, който трябва да обърнете внимание, е коефициентът на триене. От това зависи дали ще бъде хлъзгав на такъв етаж или не. Не купувайте керемида с лъскава повърхност. В допълнение, този материал бързо изчерпва - ще отнеме 2-3 години, а пода ще стане външно грозен. Затова изберете плочка с матова или релефна повърхност. И експертите обикновено препоръчват плочката да има матова и релефна повърхност по едно и също време. На такъв етаж не се подхлъзвате, дори ако е мокър.

На влажността и водата трябва да се каже специално. Не забравяйте, че керамичните подови плочки не трябва да абсорбират вода. Но не всички производители произвеждат такива продукти, така че има леко облекчаване - 3 от обема на плочките. За да се постигнат тези показатели, продуктът се задвижва чрез сложен процес, изгарящ при много високи температури.

Знаете ли как да определите качеството на такъв материал? Необходимо е да погледнете чипа на продукта - той трябва да бъде гладък и червен. Ако чипът има например бежов цвят и груба повърхност, тогава устойчивостта на влага на такава плочка е много ниска. Така че материалът не трябва да се използва във влажни помещения.

Общ дизайн на стаята

И сега нека да поговорим за красотата и външния вид на материала. Етажните плочки за коридора трябва да бъдат избрани в тона на цялостния дизайн на стаята:

  • На първо място обърнете внимание на цвета. Входно антре - стаята е тъмна и като правило без прозорци, което означава, че ще има изкуствено осветление. Ето защо, съвет - използвайте керемида от светлинни тонове. Разбира се, не бързайте до крайност и изберете бял материал, който не изглежда в коридора. Да, и като цяло можете да използвате други нюанси, не само светлина, но с умереност.
  • Вторият въпрос е картината. Но няма ограничения. Изберете всичко, което ви харесва. Основното е, че моделът или моделът трябва да се комбинират с украсата на стените.
  • Третата позиция е размерът на плочката. Оптимално, ако плочката е голяма. Колкото по-малки са разликите между елементите, толкова по-добре. В това отношение се решава практическата страна. В края на краищата, толкова по-малко празнини, толкова по-малко места, където могат да се събират мръсотия или прах. Освен това, пролуките са местата, през които водата може да проникне в плочката при измиване на подове. Освен това, с големи плочки, процесът на полагане на материала се опростява.

Как правилно да поставите плочката в коридора

Подови плочки

Стандартни керемиди в коридора

Като начало има няколко начина за полагане на керамични плочки на пода:

  1. Полагане на редове.
  2. С компенсиране.
  3. В шахматна дъска.
  4. Паркет.
  5. Модулна.


Първият вариант е лесен и практичен. Между другото, можете да поставите тази плочка по свой начин. Но това е скучно. Такъв етаж ще прилича на корица в държавните институции, където никой не следва дизайна. Основното тук е да бъдем чисти и практични. Този начин на слагане е подходящ, ако използвате продукти с големи размери.

Зидарите с изместване също се наричат ​​тухли. Дизайнерите препоръчват тази опция, ако решите да поставите плочка на пода с различен цветен дизайн. Ще бъде особено добре да погледнете правоъгълен продукт, а не квадрат.

Смесената инсталация е един от видовете натрупване в линия. В този случай се използват квадратни плочки с различен цветен дизайн, които се подреждат последователно през една.

Опцията за паркет включва използването на керамични елементи, предназначени за дърво. Това е много красиво и вие не осъзнавате веднага какви подови материали се полагат на пода. Днес производителите предлагат керамични изделия за дърво с размери на паркет.

Специален начин за полагане на плочки

Модулна облицовка на керамични плочки

Модулният стил се смята за най-красив, но и най-сложен. Процесът започва с центъра на стаята, където на пода е поставен определен модел, например цвете или плафон. След това се монтират други керамични елементи. Това, по-скоро, може да се нарече мозаечен панел, вместо традиционното полагане на керамични плочки.

Моля, обърнете внимание! Ако се положи на пода в коридора скъпи керамични плочки, а след това да бъде в съответствие - не инсталирате конвенционален цокъл и се хваля на керамичен фриз.

Има още една точка, която се отнася до дизайна на съседните стаи. Подът в коридора ще се премести на пода в съседните стаи и трябва да помислите с кои материали плочките ще изглеждат най-добре. Тук няма специални ограничения, но е необходима съвместимост. Например, ламинат и плочки - чудесен вариант. И ако положите керамиката, украсена за едно дърво, шансовете да ги комбинирате още повече. В този случай ще играе голяма роля и цвят, размер и рисунка. Така че трябва да помислите малко и да вземете правилното решение.

монтиране

Плочки в коридора

Полагане на плочки в коридора

Монтажът в коридора не се различава от инсталационния процес във всяка друга стая. Майсторите, които имат богат опит зад гърба си, се справят с тази работа бързо и ефективно. Но ако говорим за самоинсталация, тогава трябва да обърнете внимание на някои важни нюанси:

  • Първо, трябва да подготвите фондация. То трябва да бъде силно и равномерно. Ето защо, замазката от циментов пясък или завършена суха смес ще бъде точно.
  • На второ място, изчислете броя на плочките. За да направите това, трябва да измервате площта на помещението и да разделите този индикатор на площта на една плочка. След това добавете към резултата 10 - това е необходимото количество материал.
  • Трето, изберете адхезивния състав. Не е необходимо да се довършва върху циментови разтвори - това е остарял метод. Не забравяйте да приготвите лепилото правилно. Инструкции, прочетени на опаковката, но не подготвят лепилото в големи количества, защото бързо замръзва.
  • Четвърто, много майстори работят с лепило върху повърхността на пода и едва след това полагат плочките. Препоръчваме ви да направите точно обратното, т.е. да залепите една плочка, да я сложите и да продължите към следващата.
  • Пето, всеки елемент е изложен хоризонтално, за който се използва нивото на сградата. Но не забравяйте, че трябва да изложите всички елементи в групата. Няма нарушения или разлики - едностранна монолитна повърхност.
  • Шесто, е необходимо да започнете инсталацията от най-видимия ъгъл на стаята. Обикновено това е ъгъл, далеч от вратата, разбира се, ако там няма гардероб.
  • Седмо, инсталирането на плочките на пода изисква някои вертикални усилия, така че състава на лепилото да излиза равномерно от всички страни на продукта. Лепилото трябва да бъде разпределено по цялата повърхност, което ще създаде силно и висококачествено сцепление.
  • Осмо, на новопостроената керамика, ходенето е забранено. Ако това не е възможно, тогава е по-добре да спрете работата за един ден, след което можете да ги продължите, стъпвайки върху керамичната основа.

Заключение по темата

Както можете да видите, подовите плочки се полагат в коридора, като се използва същата технология, както във всяка друга стая. В този случай, трябва да спрете не на метода и технологията на полагане, а на правилния избор на довършителни материали. Ние ви запознахме с основните критерии за подбор, така че няма да има никакви трудности в това отношение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Идеални плочки за коридор за винил или керамика?Идеални плочки за коридор за винил или керамика?
Каква трябва да бъде плочката върху подовата маркировка на кухнята, степени и дизайнКаква трябва да бъде плочката върху подовата маркировка на кухнята, степени и дизайн
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Тогава да завършиш пода в коридора?Тогава да завършиш пода в коридора?
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Керамични плочкиКерамични плочки
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
Мебели в коридораМебели в коридора
Проектиране на коридорПроектиране на коридор
» » Каква трябва да бъде плочката на пода в коридора на селекцията и стилизирането на материала
© 2021 BggeHat.com