Как да направите своя собствена ръка хоризонтален бар за дома, апартамент чертежи, размери, как да се фиксират на стената, без риск от падане и нараняване себе си

Гимнастичните черупки са много скъпи, така че не всички са на разположение. Липсата на средства обаче не трябва да пречи на поддържането на добра физическа форма. Ето защо ние предлагаме да направите хоризонтален бар и да го инсталирате в апартамента, не е трудно.

Няколко думи за видовете хоризонтални ленти

Преди да започнем да произвеждаме хоризонтален бар, нека да разгледаме какъв е техният дизайн. Всъщност има само три от тях. Въртящият се вход на вратата е изключително проста конструкция под формата на напречна греда, която е прикрепена към рамката на вратата или към стените. Направи си го от силата на всички. Обикновено тези хоризонтални ленти се инсталират само за деца, тъй като височината е ограничена от размера на отвора. Освен това, не всяка рамка на вратата може да устои на теглото на възрастен. Ако отворът е достатъчно висок и се използва възрастен, тогава напречната греда трябва да бъде прикрепена към стената, а не към рамката на вратата.

Всеки избира най-удобната опция за настройка на напречната греда

Всеки избира най-удобната опция за настройка на напречната греда

Междузърнената хоризонтална шина от описаното по-горе се различава по това, че не е монтирана в отвора, а между две съседни успоредни стени. По правило той има място в коридора. Местоположението на напречната греда между стените позволява сигурното му закрепване, така че дори възрастен да може да използва лентата. Единственото нещо, стените трябва да са силни, ще говорим повече за изискванията към стените по-долу.

Стената е фиксирана към една стена, благодарение на която тя може да бъде инсталирана на всяко място, удобно за вас и на всяко ниво. Самата конструкция е относително сложна. Обикновено това е снаряд с барове, т.е. 3 в 1. Той ви позволява да издърпате широка и тясна хватка, както и да правите упражнения върху неравномерните барове.

Правим интерстициална хоризонтална лента

Направете между стена или инсталирате в хоризонталната лента за отваряне под силата на всеки домашен занаятчия, защото това ще изисква прост набор от инструменти:

  • електрическа бормашина;
  • българска или метална хартия;
  • файл.

Комплектът материали също така изисква минимум:

  • диаметър на тръбата ~ 25-40 мм с дебелина на стената най-малко 2-3 мм;
  • метална ъглова стоманена дебелина не по-малка от 3 мм;
  • U-образни скоби (трябва да съответстват на външния диаметър на тръбата).
Вариантът на поставяне на разделителя във вътрешния отвор

Вариантът на поставяне на разделителя във вътрешния отвор

Започнете производството с подготовката на напречната греда - изрежете тръбата по ширината на отвора или разстоянието между стените. Нарежете внимателно браздата с шлайфа "nulevka" и след това лекувайте с ПИ паста и парче филц.

След това направете крепеж за напречната греда - изрежете ъгъла, за да получите две дължини на сантиметри 10-15. В получените сечения пробийте на една от стените 3-4 дупки за винтове или дюбели. На втората стена на ъглите пробийте две дупки под подковите, винаги в центъра на ъглите.

За да прецизирате получените крепежни елементи, обработвайте секциите на ъглите с файл и след това боядисвайте и двете подробности. За тези цели можете да използвате чукова боя, за да придадете на продукта "корпоративен" вид.

Монтаж на шината към стената

На тази лента е готово, сега остава само да я оправи. За да може напречната греда да бъде равна, маркирайте стените с маркировки, показващи хоризонталното ниво на нейното местоположение. И двете линии трябва да са в една и съща хоризонтална равнина. Прикрепете ъглите към получените линии и пробийте дупки в стената. Незабавно закрепете Ъглите по стените дюбели или винтове (ако стените са дървени).

Сега вземете напречната греда и я поставете върху комплекта "рафтове", така че да е между двата отвора. Незабавно хвърляйте върху скобите на тръбите, завъртете краищата им през отворите и затегнете отдолу с гайки.

Трябва да кажа, че детският хоризонтален бар в отвора може да бъде направен още по-лесен. За да направите това, имате нужда само от тръба. Дължината му трябва да е с 40 мм по-голяма от ширината на отвора. От всяка страна на тръбата е необходимо да се направят кръстосани разряди с дълбочина 20 mm. Резултатът трябва да бъде четири венчелистчета със същия размер.

Пробийте дупки във всяка двойка венчелистчета. След това просто огъвайте венчелистчетата отстрани на 90 градуса по отношение на тръбата. Нарязвачите трябва леко да се обработват с файл и nazhdachkoy, така че няма остри ръбове и бръчки. В резултат на това имаме напречна греда с готов монтаж. В края на работата маркирайте отвора и закрепете напречната греда с винтове или дюбели.

Производство на бар в три в една

Сега ще направим стенен хоризонтален бар от 3 в 1. Ще отбележим веднага, че производственият процес е доста сложен и няма да бъде възможно да го направим у дома, тъй като изисква машина за заваряване. Вярно е, че ако нямате машина за заваряване, няма значение. Можете да подготвите подробностите и да отидете с тях до най-близката работилница или до познат заварчик.

Тъй като дизайнът е достатъчно сложен, преди да го подготвите, не забравяйте да подготвите чертежите. Като основа, вземете готов проект, който е представен на вашето внимание по-долу. Единственото нещо е да настроите размерите на напречната греда. За да направите това, застанете равно, дръпнете дясната ръка успоредно на пода и измерете разстоянието от лявото рамо до пръстите на удължената дясна ръка. Получената стойност е и ще бъде дължината на напречната греда.

Чертеж на хоризонтална лента



Самата конструкция е L-образна. На единия край се прикрепва напречна греда с дръжки под тясна ръкохватка, а вторият край - ребрата. Понякога се заваряват перпендикулярни дръжки с дължина около 200 мм.

За да направите свои собствени ръце хоризонтална лента за къща 3 в 1, трябва да имате следните материали:

  • кръгла тръба с диаметър 30 ​​мм;
  • квадратни профили 30x30 мм;
  • две куки от листова стомана с дебелина най-малко 5 мм;
  • свива се тръба с вътрешен диаметър 30 ​​мм.

Ако нямате профилна тръба от 30x30 мм, можете да използвате кръгли тръби и кръгли тръби. Единственото нещо, дебелината на стените им трябва да бъде поне 3 мм. Започваме производството на продукта чрез рязане на заготовки:

  1. 1. Отстранете кръглата тръба, която ще служи като напречна греда. Дължината, както казахме по-горе, се избира индивидуално;
  2. 2. След това от една и съща тръба нарязани шест дръжки - 2 за тясна дръжка, 2 дръжки ще бъдат фиксирани успоредно на гредите в техните краища, а 2 ще бъдат перпендикулярни на прътите. Дължината на дръжките трябва да бъде 200 мм;
  3. 3. От профила подготвяме скоби за напречна греда - правим 2 броя на дължина от 600 мм;
  4. 4. След това отрежете две дължини на профилната тръба, които ще служат като греди. Тяхната дължина трябва да бъде 850 мм;
  5. 5. Отстранете от профила две дължини от 700 мм - това ще бъдат мостовете между скобите и прътите;
  6. 6. Сега подготвяме скоби - изрязваме от профилна тръба две парчета с дължина от 400 мм.
Заваряването на 3-в-1 бар може да се извърши без помощ

Заваряването на 3-в-1 бар може да се извърши без помощ

Първо направете напречна греда - от ръбовете мярка 205 милиметра, поставете маркерите и върху тях огънете ръбовете на напречната греда под ъгъл от 195 градуса. За тези цели трябва да използвате тръбна прегъвка. Ако нямате последната, можете да направите широки разфасовки по маркировките, след това огънете дръжките на ръка и след това поставете разрезите в приготвянето.

Краищата на скобите, към които ще бъде заварена напречната греда, трябва да бъдат отегчени с кръгла форма. В резултат на това трябва да се научат полукръгли вдлъбнатини по диаметъра на тръбата. Това ще завие надеждно напречната греда към скобите и ще осигури чист кръстопът. Ако имате машина за заваряване, можете веднага да заварявате напречната греда към скобите.

Когато свързвате части, уверете се, че ъгълът между тръбата и скобите е 90 градуса. В резултат на това трябва да се образува U-образна структура. В допълнение, правилно позиционирайте напречната греда, така че в работната позиция на хоризонталната греда, т.е. когато тя е окачена на стената, дръжките са насочени към стената. С други думи, тяхната равнина трябва да бъде успоредна на равнината на скобите, както ясно се вижда от чертежа.

В центъра на напречната греда заварете двете дръжки успоредно на скобите на разстояние 250 мм един от друг. Пригответе ръбовете на дръжките с кръгла форма, както и ръбовете на скобите, за да се докоснете с напречната греда. Веднага можете да заварявате скобите и профилите, които ще служат като греди. Ъгълът между тях и скобите трябва да бъде 90 градуса.

За укрепване на всяка L-образна част, заварете скобите между гредите и скобите. Предварително изрежете краищата на скобата под ъгъл, който ще бъде съседен на лъча и конзолата. За да направите това, поставете го в работно положение и маркирайте линията на изрязване.

След това допълнително трябва да свържем L-образните части с два джъмпера. Един скок свързва неравномерните ленти, а вторият - скобите. Дъските трябва да бъдат разположени на разстояние около 250-300 мм от ъгъла. Трябва да кажа, че за тези джъмпери можете да закачите структурата на стената.

Не заради уюта на елегантността, а заради практичността - просто домашно тройно три в едно

Не заради уюта на елегантността, а заради практичността - просто домашно тройно три в едно

На тази лента е почти готов, остава само за заваряване на четирите дръжки към баровете, съгласно чертежа. Когато всички части са на място, не забравяйте да обработвате заваръчните шевове с файл и шкурка, след което покрийте конструкцията с боя. След това на всички дръжки е необходимо да се поставят върху термосвиваемите тръби и да се затоплят с помощта на конструкторска сешоар или друг метод. Сега многофункционалният домашен бар е готов.

Същата схема също така създава сгъваеми 3-в-1 хоризонтални пръти, като единствената разлика е, че джъмперите са прикрепени към L-образните части на болтовете. За да направите това, до краищата на преградите са заварени зони от листова стомана, в които дупки са пробити за болтови съединения. Корпусът е прикрепен към скобите посредством U-образни скоби. Такъв хоризонтален бар, който можете да носите със себе си, например, когато пътувате до страната.

За да се мотае в апартамента на такава конструкция, фиксират на стената две куки с помощта на котви. За надеждност може да се инсталира допълнителен трети закрепващ елемент. Докато монтирате куките на стената, уверете се, че те са разположени на една хоризонтална линия. След това можете да закачите структурата зад джъмперите в желаното положение.

Няколко думи за силата и безопасността

Когато произвеждате спортно оборудване, трябва да разберете, че върху вас се пада цялата отговорност за евентуални негативни последици, а това може да бъде натъртване или сериозни наранявания. Следователно проектът трябва да се изпълнява с голяма сигурност. Факт е, че дори при нормално издърпване, натоварването на напречната греда увеличава два и половина пъти теглото на човек.

Следователно, хоризонтална бара за възрастен трябва да издържа на товари от най-малко 250 кг. Изискваните материали вече съдържат необходимия коефициент на безопасност, така че не се опитвайте да ги замените с по-малко издръжливи части.

Друг важен момент е силата на стените. Домашен бар за възрастен може да се фиксира само върху бетон, тухли или дървени стени. Пеноблочният и особено стените от гипсокартон са напълно неподходящи за това. Освен това е препоръчително да не закрепвате конструкцията към носещите стени, тъй като класовете на хоризонталната греда могат да доведат до появата на пукнатини в тях. По тази причина в някои страни монтажът на хоризонталната греда върху носещите стени е напълно забранен.

Ако лентата е предназначена за детето, може да се прикрепи към блоковете пяна и преградата. Но за това трябва да използвате специални химикали дюбели или котви "Butterfly".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв е импотът в пластмасовите прозорциКакъв е импотът в пластмасовите прозорци
Как да се намали вратата по височина и ширина методи и материалиКак да се намали вратата по височина и ширина методи и материали
Размерът на отвора на вратата е 6080 cm как да измерваме правилно?Размерът на отвора на вратата е 6080 cm как да измерваме правилно?
Всеки има достъп до бар от тавана до таванаВсеки има достъп до бар от тавана до тавана
Как да инсталирате сами интериорната врата?Как да инсталирате сами интериорната врата?
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Избор на входната врата за какво да обърне вниманиеИзбор на входната врата за какво да обърне внимание
Ремонт на вратиРемонт на врати
Изборът на съвети за интериорни вратиИзборът на съвети за интериорни врати
» » Как да направите своя собствена ръка хоризонтален бар за дома, апартамент чертежи, размери, как да се фиксират на стената, без риск от падане и нараняване себе си
© 2021 BggeHat.com