Как да инсталирате сами интериорната врата?

Как да инсталирате сами интериорната врата

Врати - това е елемент, който присъства във всички жилищни помещения. С течение на времето ще дойде време, когато имат нужда от замяна. Наемането на майстори в този случай не винаги е от полза. И защо, когато всеки човек може самостоятелно да свърши такава работа. Ако искате да промените вътрешната врата, тогава тази статия е само за вас.

Струва си да си припомним такъв малък, но много важен аспект, за който всеки забравя. Това е разопаковане на вратата. Трябва да се направи внимателно, в противен случай може да повреди нещата и няма да изглежда като ново.

Новата кутия трябва да има три основни части и един резервен, както и врати за шкафове.

От краищата на панелите на вратата се изисква да удряте специални залози. Най-добре е да използвате дървени клечки.

Освен това, всички детайли на рамката на вратата трябва да бъдат сглобени в канала. Тя трябва да е U-образна форма. Не забравяйте за точността. На това е особено важно. С помощта на пластмасови вложки, които сте извадили, свързаните елементи са прикрепени. Може да се случи, че когато ударите в вложката, елементите на самата кутия са леко настрани. Тук няма нищо ужасно. Това може лесно да бъде изравнено с чук. Но трябва да помните, че можете да удряте само с прикрепения борд.

Сега, за по-нататъшна работа, ще са необходими определени инструменти. Тази отвертка, пробиване, фрезова глава.



И така, горната част на сградата, която сте свързали. Сега трябва да преминем към дъното. За да направите това, имате нужда от фиксираща дървена бара. Измерваме ширината на кутията в дъното и я фиксираме с тази лента. След това го завийте на местата, които след това запечатваме в стената.

За да отрежете долната част на рамката на вратата, трябва първо да измерите височината на самия вход. В този случай трябва да се вземе предвид наличието на праг или неговото отсъствие. След изчисленията можете да коригирате размера на кутията.

Сега трябва да измерите дали вратата е подходяща за такава кутия. Ако всичко е същото, можете да продължите с инсталирането на самата рамка на вратата. Използвайки нивото, го излагаме на откриването. След това го закопчайте. Тук трябва да се отбележи, че ключалките са най-добре завинтвани на места, които след това ще бъдат скрити с монтажна пяна. Не е необходимо да монтирате рамката от предната страна - това значително ще разваля общия външен вид. Между рамката на вратата и самия отвор се оформя празно пространство, което трябва да бъде запечатано с монтажна пяна.

Докато монтиращата пяна замръзва, отрязваме ключалката и дръжката в крилото на вратата.

След това поставете пантите върху рамката на вратите и самата врата.

И последният етап е инсталирането на крилото на вратата в отвора. Това завършва цялата работа по самоинсталацията на вратата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на пластмасови вратиПредимства и недостатъци на пластмасови врати
Инсталиране на металната входна вратаИнсталиране на металната входна врата
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Метални вратиМетални врати
Как да се възстанови една стара дървена врата?Как да се възстанови една стара дървена врата?
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Ремонт на вратиРемонт на врати
Как да изберем входна пластмасова врата за вашия домКак да изберем входна пластмасова врата за вашия дом
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
» » Как да инсталирате сами интериорната врата?
© 2021 BggeHat.com