Как да използваме правилата на инструмента

Нипът е ръчен инструмент, предназначен за фиксиране и закрепване на различни видове метални елементи. Работата с него е достатъчно лесно, но начинаещите може да имат въпроси. За да избегнете проблеми при занитване, прочетете нашата статия, от нея ще научите какви инструменти са и как те се различават един от друг.

Обхват на приложение - къде се използва инструментът?

По външния си вид нитът най-много прилича на обикновените клещи или клещи. Визуалното сходство възниква в по-голямата си част поради наличието на няколко лоста. Намаляването на тези лостове улеснява движението на цялата структура, което в крайна сметка води до навлизането на нита в дупката. Преди занитване, трябва да получите представа за нита. Това е алуминиева тръба, снабдена с капачка от едната страна. Вторият край на занитването е малко разширен, докато вътре в конструкцията има силен стоманен прът.

Нишката е незаменима, ако е необходимо да фиксирате закрепващите елементи от вътрешната страна на нещо

Нишката е незаменима, ако е необходимо да фиксирате закрепващите елементи от вътрешната страна на нещо

При натискане на лостовете, алуминиевата тръба се разширява поради факта, че плугът я дърпа с голяма сила. Когато достигне максималното ниво на налягане, пръчката се ухапва. По време на извършването на дори най-простите ремонтни работи, револверът за ръце ще бъде незаменим. Домашните занаятчии често купуват това устройство, за да фиксират закрепващите елементи от вътрешната част на определена част. По друг начин е невъзможно да се стигне до необходимото място, така че нитът спестява в много трудни ситуации.

Стандартният модел е пистолет, състоящ се от два основни елемента. Първият елемент е пружината, която се изисква за изтегляне на нита вътре. Освен това, тя се сплеска чрез структура на лоста. Работата на ръчния нит позволява да се закрепват заедно метални елементи, чиято обща дебелина е 10 mm. При работа с инструмента ви е необходимо допълнително оборудване под формата на защитни ръкавици и очила.

Производителите се опитват да опростят работата на майсторите колкото е възможно повече, освобождавайки модерни модели с различни приложения и прикачени файлове. Това ви позволява да работите с метални продукти с различна дължина, диаметър и дебелина само с един инструмент, като сменяте приставката на устройството в точното време. Приветства факта, че винаги можете да отидете до магазина за строителни материали и да купите необходимите приспособления за работа, които се продават отделно и на доста демократични цени.

Ръчен резач може да се закрепи заедно с метални елементи с обща дебелина до 10 мм

Ръчен резач може да се закрепи заедно с метални елементи с обща дебелина до 10 мм

Ножовете като крепежни елементи имат такива предимства:

  • Надеждност. Резултатът от занитването е силна и надеждна връзка, която вече не може да се разглоби.
  • Вибрационна устойчивост.
  • Подготовката за работа се извършва в най-кратки срокове. Самият процес на занитване се извършва след няколко секунди.
  • Нитовете не се подлагат на внезапно разрушаване. Протягането е относително бавно, винаги имате време да забележите дефекти и да предотвратите пълна деформация на металния елемент.
  • Цената на нитовете е много малка в сравнение с такива свързващи устройства като винтове. Това се дължи на факта, че за производството на нитове се използва много малко количество метал върху конвейерни линии за производство на потоци

Към днешна дата можете да закупите устройства за занитване на различни форми и видове. Например, някои модели са снабдени с въртящи се глави, което увеличава обхвата на тяхното приложение многократно. Дори и в най-недостъпните места ще бъде възможно да се закрепят заедно всички продукти, предварително придобивайки подобен инструмент.

Ръчни нитове - резбовани и изпускателни

Отивайки в магазина, ще видите, че има два основни вида нитове: резбовани и изпускателни. Познавайки работата на нитове от този или на този вид, можете да изберете инструмента, който най-добре ви позволява да извършвате операции по фиксиране на части. Принципът на изпускателното устройство се основава на създаването на теглителни сили, които водят до образуването на нитове. В продуктите, които трябва да бъдат свързани помежду си, първоначално се правят дупки. След това разполагаме с нита в отвора, който току-що направихме, и натиснете на нивите. Това в крайна сметка води до изглаждане на занитването, така че двете части са здраво прикрепени един към друг. Моделът е много често срещан, който се свързва предимно с ниска цена, както и с лекотата на работа.

Нишките с резба са по-скъпи и по-рядко се използват

Нишките с резба са по-скъпи и по-рядко се използват

Ако говорим за резбован инструмент, той струва още по-голям мащаб, поради което рядко се използва в домашни условия. Принципът на работата му е да завърти щифта по време на компресирането на дръжките за занитване. Двете части накрая се свиват заедно поради странното занитване на занитването. Връзката е много надеждна и трайна, което причинява много висока цена на инструмента. Работата с такова устройство е за предпочитане, ако и двата продукта са с малка дебелина.

Можете да си купите нитове във всеки строителен магазин. Не давайте предпочитание на най-евтините модели, защото в този случай рискувате да придобиете нестандартно устройство, което вече е в близко бъдеще, ще се провали. Силните и надеждни нитове са по-скъпи, но те ще обслужват своите господари за много дълго време, без никакви проблеми и порицания.

Как да използвам устройството?



Работата с ръчен резач е лесна. Всичко се извършва на интуитивно ниво, действията са прости и разбираеми дори за хора, които ще използват устройството за първи път. Ще трябва да подготвите метални продукти, за да ги прикрепите един към друг. Желателно е да се фиксират двата продукта така, че по време на работа да няма ненужно движение, което да предотвратява закрепването. Маркираме местата, в които ще се пробиват дупки. Трябва да се направи много внимателно, така че предвидените места да съвпадат с различни елементи, в противен случай няма да е възможно частите да се обединят възможно най-надеждно.

Когато пробивате отвори, обърнете внимание на размерите на нита и тренировката. Бормашината трябва да бъде няколко милиметра размери за отваряне. Ако говорим за дължината на нитовете, това зависи единствено от товара, на който ще бъдат изложени частите, и тяхната обща дебелина. Най-дългият занитване, който може да бъде до 16 мм дължина, се използва за големи елементи, докато за малки метални части могат да се използват нитове с дължина до 6 мм.

Тънката част на нивото се вкарва в острието по такъв начин, че дюзата напълно да съответства на него. Главата е монтирана в пробития отвор на крепежния елемент. Важна точка. От друга страна, трябва да има малка издатина, приблизително 10 mm. Перпендикулярно на основната част, трябва да поставите нита върху горната част на частта. Следващата стъпка е да натиснете лоста възможно най-усилено. Като правило един мощен дрънкане е достатъчен, но ако внезапно кракът не падне, тогава трябва да натиснете лоста отново.

Сега трябва да изтеглим лостчето. Използваме за тази цел монтажна стоманена тел. Цялото пространство е изпълнено с метален проводник. Поради налягането по ръбовете могат да се появят малки намотки, които допълнително ще закрепят частите. Останалите крепежни елементи трябва да бъдат направени по дължината на фугата. Като правило, се оказва, че достига до 4 точки, след което телта се разпада. Не забравяйте да премахнете остатъците от проводника от нита, за тази цел можете да използвате обикновена отверка.

Размерът на детайлите, дупките, както и самото занитване играят огромна роля в целия процес. Ако вземете грешната тренировка, можете значително да понижите качеството на свързването на метални части. Вследствие на това, след известно време връзката ще се разпръсне, тъй като няма да може да издържи необходимия товар.

Нитриране у дома - възможни трудности

Ако не знаете как да използвате инструмента, може да има някои трудности в процеса на работа:

  1. 1. Външен вид на възела в случай, че нитът не е прикрепен достатъчно здраво. Това е следствие от прекалено голяма тренировка за правене на дупки. Тук, само един изход от ситуацията е да се инсталира нитове с голям диаметър.
  2. 2. Появата на остри ръбове след занитване - в този случай сте използвали нитове с глава, чийто размер е по-голям от необходимите параметри.
  3. 3. В инструмента остават отпадъците от нитове - това се получава при деформация на пръта. Като правило, това е типично за нискокачествени устройства, които не могат да изпълняват работата на правилното ниво.
  4. 4. За да постигнете най-голям ефект при фиксирането на елементите, експертите препоръчват избора на нитове, изработени от същия материал като съединяваните части. Изборът на материала е много голям, можете да използвате нитове от метал, неръждаема стомана, алуминий, стомана. Монтирането в този случай ще бъде възможно най-силно.
Нитовете, изработени от същия материал като закрепените части, ще повишат ефективността на закрепване

Нитовете, изработени от същия материал като закрепените части, ще повишат ефективността на закрепване

За да избегнете такива проблеми, внимателно изберете нитове, както и тренировки. Дупките трябва да съответстват на нитове. След натискане на лоста се оформят т. Нар. Шапки, които основно закрепват елементите. Ако размерът не е избран правилно, тогава ще има реакция, която в крайна сметка води до унищожаване на крепежни елементи.

Препоръки за избор на инструмент - това, което е полезно за новодошлите

При закупуване на нитове предварително определете неговата цел. Асортиментът е много широк, има качествени модели, струващи до 3000 рубли, които са идеални за работа в труднодостъпни места. Ако не планирате да работите с този инструмент, няма да имате нужда от скъпо оборудване и можете да спрете избора си на устройства на стойност до 500 рубли. DДори доста евтините единици могат да продължат много дълго, ако работят правилно с тях. Небрежността ще забрани дори професионален инструмент с огромна стойност.

Цена - не е единственият фактор, който трябва да се обърне внимание при покупката. Можете да отбележите важни точки като:

  • Материал за занитване. Почти всички модели могат да се справят с алуминиевите нитове без проблеми, докато само много малко могат да компресират подобни продукти от метал.
  • Лесна употреба. Това включва наличието на взаимозаменяеми приставки, както и въртяща се глава, за да може да се заниже трудно и недостъпно за конвенционалните устройства.
  • Някои допълнителни функции, например контейнер за отпадъци. Ремонтите в къща или апартамент, където има деца, могат да доведат до факта, че непреднамерено прелетяната част от ключалката попада в ръцете на бебето. Но ако има специален контейнер, в който всички отпадъци падат непосредствено след захапка, това няма да се случи.

Към днешна дата няма нищо трудно при поставянето на нитове, благодарение на наличието на ръчен инструмент. Работата с нея е много проста, но поради ниските цени тя е популярна и търсена сред професионалисти и майстори на дома, които решават да извършват ремонти у дома.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Машина за рязане от българска страна с ръчен и твърд държачМашина за рязане от българска страна с ръчен и твърд държач
Един стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструментЕдин стол със собствените си ръце е всички тайни на необичаен инструмент
Подмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентилиПодмяна на касетата в инструкциите на миксера за различни видове вентили
Режещ материал за рязане на полистирол вкъщиРежещ материал за рязане на полистирол вкъщи
Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?Какво е предимството да използвате куки за подвързване на арматурата?
Как да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действиеКак да се мотае един алгоритъм за действие таван корниз действие
Захващайте с ръцете си как да направите бързозатягащо устройство от метал и дървоЗахващайте с ръцете си как да направите бързозатягащо устройство от метал и дърво
Ударът е толкова познат и гъвкавУдарът е толкова познат и гъвкав
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
» » Как да използваме правилата на инструмента
© 2021 BggeHat.com