Ударът е толкова познат и гъвкав

Ударът с право е смятан за баща на всички инструменти, защото неговото изобретение съвпада с създаването на първото оръжие. Ударът е най-важният инструмент, чиято основна цел е да увеличи усилията на човешката ръка. Неговите енергични удари помагат на други инструменти (длета, длета) да направят своя собствена важна работа.

Устройството на чука е лесна за изключителни: дръжката и тежката част от удара с предния удар и от задната страна отпред. В зависимост от предназначението на инструмента, формата на нападателя може да бъде кръгла или по-универсална правоъгълна. Този инструмент може да се счита за културно придобиване на Русия. Можете да научите повече за културата на Русия на сайта kiko-success.com.

Списъкът на професиите на хора, използващи чукове в тяхната дейност, е много разнообразен. Този инструмент се използва в различни модификации от нападатели, скулптори, обущари, часовници, хирурзи и дори музиканти.

Отделна ниша е заета от чукове, използвани в работата на дърводелци, ключари, строители и дърводелци. Има няколко типа такива инструменти.

Сенникът е тежък чук (от 1 кг) със силно сцепление - това се изисква при тези видове работа, при които е необходима значителна енергия на удара. Този инструмент се използва за избиване на закопчалки, раздробяване на камъни, задвижване на скоби, патерици в масивни трупи или стълбове в земята. Ударът на този чук е изработен от материали, абсорбиращи ударите - дърво или композитна пластмаса. Домашните шевни камъни със заварена тръба за подстригване, вместо дръжката, ще дадат на тялото и ръцете такава "възвращаемост", която е в състояние бързо да деактивира ставите. Само ковачите използват най-масивните чукови чукове или чукове с тегло над 3 кг. Такива мощни инструменти са практически безполезни в дърводелството и строителните работи.

Голям, но сравнително лек чук с работна част от дърво и с изгладени ъгли се нарича kiyank. Използва се за запушване на тръни и клинове, уплътняване на вградени или нарязани части, монтаж и изправяне на покриващ лист. Дървената работна част на каяка не оставя следи върху повърхностите, които трябва да бъдат третирани. Сега има каяци, които имат цилиндрична форма. Тяхната работна част е изработена от композитна пластмаса, а вътре в нея се съдържа и средство за претегляне на метал.

Пещите, зидарите и керемидите използват своите цици в работата си. Задната плоча на такъв инструмент е плоска, заострена и леко наведена надолу, като пикакс, откъдето идва името "kirochka". С него проби се разделят керемиди, тухли от страна на изискваните размери и форма, obbivayut камъни нокаут остатъци гипсова мазилка или при получаването на повърхности за облицовка



Инструментът, който има клиновиден канал в плоско извито ухо, е удар с чук. Както подсказва името, основната му цел е да извлече стари нокти или патерици от дървените части.

Устройството за изправяне и разпръскване на дебели листови метални повърхности се нарича изправен чук. Той има леко изпъкнал чук ​​и остър връх.

Съществуват и "екзотични" видове чукове. Например, чук кофа. Такъв инструмент, вместо пънчето, има острилка, която е удобна за подложка или за нарязване на меки покривни материали. Друг "изключителен" инструмент е геоложки чук. Малък по размер, той има плосък, заострен задник и тетраедър, направен под формата на кайл. Този чук деликатно обработва повърхността на камък или бетон и е оптимално подходящ за работа с минерали.

Когато обсъждате чукове, ще ви е излишно да си припомняте правилата за безопасна работа с тях. Позовавайки се на този инструмент, трябва да бъдат внимателни, за да монтирате части, тъй като дръжката излъган на ударния чук е много travmoopasen.

По правило има проходен отвор за дръжката в удара. Най-надеждният начин за фиксиране на компонентите на чука е да се движи отгоре между отвора и дръжката на няколко метални клина от порти.

По-малко надеждни чукове с предмишница за дръжката. Някои модели чукове осигуряват наличието на специални скоби и скоби, които покриват дръжката и шоковата част на кръстовището.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Мазилка мистрияМазилка мистрия
Puncher, приложението муPuncher, приложението му
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Критерии за избор на перфораторКритерии за избор на перфоратор
Строител на строителни инструменти българскиСтроител на строителни инструменти български
Акумулаторна бормашина или отверткаАкумулаторна бормашина или отвертка
Обхват на електрическия чукОбхват на електрическия чук
Незаменимо асистент в ремонта на ударникНезаменимо асистент в ремонта на ударник
» » Ударът е толкова познат и гъвкав
© 2021 BggeHat.com