Топъл под под линолеум ние правим електрически под в собствените си ръце

Подовите настилки са разработени много. Сред най-популярните е необходимо да се включи линолеум, който е благоприятно разпределен с ниска цена, а също така и простота в експлоатация. Първоначално обаче такива покрития са напълно несъвместими с електрическите отоплителни системи, изградени директно под пода. Сега ситуацията се промени радикално, така че лесно можете да вземете балатум, който ще се почувства перфектно в двойка с електрически под. Ще разгледаме всички актуални въпроси, свързани с избора на отоплителна система и нейното инсталиране под линолеум.

Какъв вид линолеум може да се монтира върху електрически отоплителни елементи?

Причините за голямата популярност и търсенето на линолеум са много. Трябва да се отбележи ниска цена, защото тази опция е една от най-бюджетните. Проблеми при избора на оцветяване не могат да възникнат поради голямото разнообразие от цветни разтвори и характеристики на продукта. Подовите настилки са достатъчно прости, не изискват специални умения за изграждане. Единственият ограничаващ фактор е лошата комбинация с отоплителните системи.

Топъл под под линолеум - правим електрически под с нашите ръце

Това се дължи на факта, че топлопроводимостта на покритието е много ниска, съответно ефективността от инсталирането на топъл под, е значително намалена. Друг много важен фактор - високите температури могат да причинят сериозни щети на появата на линолеум и неговите потребителски характеристики.

Това обаче не означава, че е невъзможно да се постави топъл под балатум. С нарастващата популярност на електрически тайни системи, производителите на линолеум започнаха да се адаптират към новите условия за тях, като произвеждат точно такива стоки, които напълно отговарят на необходимите стандарти.

Първо, нека разгледаме видовете покрития, с които електрическите системи се комбинират изключително слабо:

  • Нетъкани или Marmoleum - от естествени материали, като дървесни влакна и нетъкани компоненти и различни пигменти, ленено масло, дървесно брашно и борова смола. Високата температура може да доведе до разрушаване на покритието, свиване и потъване.
  • Поливинилхлорид линолеум - е направен на базата на експандиран PVC. Като цяло се произвеждат многослойни модели, които поради особеностите на слойната структура са способни да задържат топлина, което не позволява ефективно използване на електрическото отопление.
  • Glyftal linoleum е новоразработен материал, който се гордее с тъканна основа. Този модел има всички негативни качества на предишните продукти, включително високи топлоизолационни свойства и съотношение на компресия.
  • Nitrocellulose балатум - много популярна форма на подови настилки, но в комбинация с подово отопление е строго забранено, за да ги използвате като много висок риск от пожар, поради лошото ниво на устойчивост на топлина.

Какво тогава е възможно да се получи линолеум, ако имате намерение да инсталирате електрически топъл под за отопление на стаите в бъдеще? Отговорът е по-долу:

  1. 1. Хетерогенни многопластови - продукт, специално създаден за инсталиране на електрически отоплителни системи. В основата са материали като полиестерна PVC, юта и плат, подсилени с фибростъкло. Благодарение на разпенения субстрат се осигурява равномерно термично разширение на всички слоеве, като по този начин се постига най-високото възможно ниво на ефективност на нагревателните елементи.
  2. 2. Хомогенна - се различава от предишната по това, че се състои от един слой. Също така е чудесно за нелегалните системи.

При закупуване на линолеум е необходимо да се обърне внимание на маркировките. По правило стоките, които се използват с топло подови настилки, са обозначени със специални етикети, например надписа "топъл под", зигзаг линия или В.

Електрически подове за линолеум - положителната страна на тази комбинация

Ако изберете система от топли подове, а след това за линолеум, идеалният избор ще бъде електрически подове. Например, една и съща вода етаж инсталиран под балатума е строго забранено, тъй като независимо от модела на подови настилки, след известно време ще се наблюдава промяна в състоянието на пода, прегърби и неговият skukozhivanie.

Инсталирането на електрическа система ще Ви достави следните важни предимства:

  • Не е необходимо да чакате разрешение да поставите пода.
  • Монтиране на система за саморегулиране, която поддържа предварително определена стайна температура.
  • Опростена и бърза инсталация на всички компоненти, без да е необходимо да купувате и инсталирате огромни и тежки конструкции.
  • Благодарение на термостата можете да избирате всякаква температура в помещението, като избягвате сериозно прегряване на подовата настилка.

Няма толкова много минуси. Най-важното е цената на електроенергията. В крайна сметка, за да се гарантира непрекъсната работа и постоянно отопление на помещенията, особено по време на студове, се изисква много електрическа енергия. Други недостатъци на потребителите на такива системи не са открити. Друга важна точка - при самоинсталация и свързване, ще изисква известни познания и умения за работа с електрическо оборудване, както и окабеляване. В противен случай не можете да правите без помощта на опитни електротехници, освен ако не сте сигурни, че можете да свържете правилно всички кабели към правилните терминали.

Топъл под под линолеум - правим електрически под с нашите ръце

До момента производителите могат да ни харесат с няколко вида електрически подове. Сред най-популярните са отоплителните кабели, подовите настилки и тънкослойните подове. Ще ви разкажем повече за всеки един от тези видове топли подове.

Отоплителни кабели - предимства на системата и инсталационен ред

Електрически топъл под, на базата на отоплителни кабели, е един от първите, които се появяват на вътрешния пазар. Непосредствено след появата си тя придоби огромна популярност и все още напълно се конкурира с други подобни системи.

Принципът на действие на такава структура е достатъчно прост и се състои в действието на специален проводник, в този случай - кабел, разположен на подготвената повърхност и преобразуване на електрическата енергия в термична. При инсталирането на такава система е абсолютно необходимо да се налива бетонната замазка върху кабела, в противен случай тя може да се повреди при ходене или набиване на тежки предмети върху линолеума.

Сред положителните качества на отоплителния кабел може да се определи бюджетната стойност на стоките. Много полезна характеристика на целия дизайн е запазването на топлината дори в случай на спиране на системата. По този начин собствениците на апартамента могат да спестят малко на електричество. Съществуват и недостатъци, а сред най-важните е възможно да се отбележи следното:

  1. 1. Трудности при изчисляване на необходимото количество отоплителен кабел.
  2. 2. Трудности при монтажа, свързани с монтажа на бетонна замазка.
  3. 3. Не е най-високото ниво на електрическа безопасност.
  4. 4. Големият риск от повреда на проводника при инсталиране на тежки мебели директно над кабела.

По силата на неговите характеристики, както и наличието на цимент, обхващащи най-ефективните и допълнителна защитна функция, кабелът може да се инсталира под линолеум в почти всяко помещение, включително бани или кухни, тогава има високо ниво на влажност не е проблем.



Топъл под под линолеум - правим електрически под с нашите ръце

При инсталирането на тази система е необходимо първо да се подготви груба повърхност, да се премахнат замърсяванията и прахът, внимателно да се покрият всички налични пукнатини и да се изравнява пода. В случай на инсталиране на кабела в банята, ще е необходимо да се инсталира допълнителна хидроизолация, която е монтирана директно върху основата на пода. Следващият слой е топлоизолация, която е идеална за пенопласт или екструдирана пяна. В студените помещения, както и на балконите, дебелината на изолацията може да достигне 10 см, за да осигури най-голям ефект.

След това можете да продължите да поставяте проводника директно или кабела. Той се инсталира в зигзаг, а собствениците са свободни да решават какво ще бъде разстоянието между завоите - увеличаване или намаляване на тази разлика, вие затова промените ефективност и мощност на изхода. Във всеки случай, разпределете кабела равномерно, като избягвате местата, където по-късно ще се разполагат с тежки мебели.

Термостатът се монтира на стената в предварително пробит отвор. Сензорът за този термостат е скрит в специална гофрирана тръба и е свързан към кабелната линия. Разстоянието до стената не трябва да надвишава един метър.

Крайната процедура е циментово-пясъчна замазка, която се излива по такъв начин, че кабелът е скрит под слой не по-малък от три сантиметра. След това можете директно да покриете линолеума, ако повърхността е достатъчно плоска, без сериозни разлики във височината.

Отоплителни рогозки - подобрена система от кабелни проводници

В основата им отоплителните рогозки са един и същи кабел. Разликата се крие във факта, че кабелът вече е опакован под формата на зигзагова змия и е прикрепен към специална полимерна мрежа. Този продукт се осъществява в намотки, ширина на мрежата ленти него е 50 см. В резултат на тези подобрения е по-малка дебелина кабел, което намалява разходите за монтаж и замазка на пода. Като правило дори не се излива дори бетон, тъй като решение за самонасочване или лепилна смес е напълно подходящо за осигуряване на необходимото ниво на защита от кабели. Но разходите за производство са много по-високи от кабелите.

Топъл под под линолеум - правим електрически под с нашите ръце

По принцип технологията за полагане на елементите не е много по-различна от тази, която направихме в случая на кабелна отоплителна система. Базата е подготвена, монтирана е хидро- и топлоизолация, след което се разпространяват лентите с кабела. Единственото ограничение е, че сега вече не можем да променяме разстоянието между завоите на зигзаговете, за да увеличим топлопреносното ниво.

След това сензорът, термостатът и всички кабели са свързани към клемите. В края на цялата работа се излива замазка и този път е много по-малък, тъй като решение с дебелина 1 см е повече от достатъчно за нас. Освен това, ако използвате самонивелираща смес, няма да има проблеми с разликата в надморската височина.

Ултра тънък инфрачервен под - най-иновативното развитие в областта на топло подовите настилки

Независимо от факта, че подът на инфрачервения филм се появи сравнително наскоро, той вече придоби огромна популярност не само сред електрическите, но и сред всички топли подове. Неговата отличителна черта е минималната дебелина. Такива индикатори са постигнати благодарение на използването на най-добрите загряващи ленти, направени под формата на ленти от въглерод, обвити в гъвкав полимерен филм.

В допълнение към малката дебелина, сред предимствата на филма на пода може да се отбележи, както е прост и лесен за монтаж, тъй като не е необходимо да попълните дъската, дори когато на върха е линолеум. Естествено, бетонният или поне лепилен състав няма да бъде излишен и ще осигури допълнителна защита от обекти, разположени отгоре, но това не е необходимо.

Топъл под под линолеум - правим електрически под с нашите ръце

Също така трябва да се отбележи бързото нагряване на всички предмети в стаята. Въглеродните елементи, вградени във филмовия под, осигуряват равномерно разпределение на топлината, а не само въздухът, но и нагревателните елементи, разположени в стаята.

Ограничаващ фактор може да бъде цената, защото тази технология, поради своята новост и сложност на използваните елементи, е доста скъпа. Инвестираните пари обаче ще бъдат възстановени в няколко размера, тъй като IR етажът е един от най-добрите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топъл под за линолеум изберете материалТопъл под за линолеум изберете материал
Подово отопление за линолеумПодово отопление за линолеум
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
За видовете линолеум и опаковането муЗа видовете линолеум и опаковането му
» » Топъл под под линолеум ние правим електрически под в собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com