Топъл под за линолеум изберете материал

Подово отопление за линолеум

Съвременната ремонтна технология ви позволява да комбинирате несъвместими неща, например подово отопление. Подобен експеримент дава възможност за равномерно затопляне на помещението и същевременно използване на практично и евтино подово покритие.

Преди да вземете решение за прилагането на такава идея, всеки трябва да отговори на следните въпроси:

  • Каква марка линолеум за подово отопление да изберем?
  • Какво трябва да се има предвид при монтажа и работата на сглобената конструкция?
  • Коя система за подово отопление трябва да инсталирам?
  • Нека разгледаме по-подробно всяка точка.

Кой линолеум да избереш

Думата "линолеум" се основава на два латински корени - "linum" - ленено семе и "oleum" - масло. Материалът се появи в края на XVIII век - тогава той е направен от юта плат, ниско качество брашно и растително масло. По-късно маслото се заменя с полимерни добавки, което значително подобрява практическите характеристики на валцовото покритие.

Съгласно вида на свързващото вещество, 5 вида линолеум се класифицират:

  1. Естествен линолеум.
  2. Поливинилхлориден материал.
  3. Грифтал (алкидни) покрития.
  4. Проби от колоксилин (нитроцелулоза).
  5. Линолеум от каучук (бельо).

Нека разгледаме по-подробно всеки вариант.

Номер на опция 1

Естествените "съставки" съдържат само мармолеум. Тя може да има основа от естествени влакна. Този материал има редица благоприятни характеристики - тя е трайна, щадящи околната среда, декоративна, пожароустойчиви, не допринася за разпространение на пламъка в случай на пожар, тя може лесно да се почистват от прах и мръсотия, така че често се използва при които живите алергии и хора, които имат проблеми с дихателната система.

Тъканната основа на мармолеум се импрегнира с ленено масло, което има бактерицидни свойства. Фондацията не се натрупва електростатичен заряд, и в крайна сметка на материала себе си не горят, не променя формата си след години на употреба, не се страхува от киселина и алкохол, но това е много бързо разрушена от действието на основи, като в състава му има варовик.

Обърнете внимание! При транспортирането на такава ролка и при работа с нея е необходимо да се избягва образуването на гънки и остри ръбове. Материалът може да ги изпуши и да загуби целостта им.

Номер на опция 2

Такъв линолеум се състои, като правило, от два слоя

Линолеум - практичен и достъпен материал

Поливинилхлоридният линолеум има различна синтетична основа и може да бъде еднослойна или многослойна. При повишени температури той дава 2 свивания, създава устойчив химически мирис, който в крайна сметка се изпарява, но оставя след себе си изразен "послевкус".

Номер на опция 3

Глифталните покрития също имат тъканна основа. Но те имат по-добри технически характеристики от PVC проби. С течение на времето лентите от алкидни материали леко намаляват по дължина, докато се увеличават по ширина.

Номер на опция 4



Колоксилин линолеум е тънък еднослоен материал с добра еластичност и висока устойчивост на влага. Основният му недостатък е повишената запалимост, така че употребата на нитроцелулозни бази е изключително ограничена.

Номер на опцията 5

Каучуков линолеум - двуслоен материал, чийто долен слой е направен от използвана натрошена гума. Битумът се използва като свързващ елемент, като предният слой е смес от гума, пълнители и пигмент.

Еластичността и устойчивостта на влага са отлични технически характеристики, но е невъзможно да се използват последните две варианти за проектиране на жилищни апартаменти.

Как да изберем покритието, под което можете да скриете системата на топлата под?

Полезни съвети

Когато избирате линолеум, обърнете внимание на етикета му. Тя е тя, която ни позволява да разберем дали това покритие е подходящо за топъл под, или не. Тъй като системата на топъл под е възможно да се поставят под описания материал само електрически топло подове, излъчващи инфрачервена топлина.

Полагане на линолеум върху шперплат.

Lay linoleum може да бъде само на гладка и равна повърхност.

Ето основните препоръки, които определено трябва да бъдат приети от всеки, който е озадачен от този проблем:

  • Lay linoleum може да бъде само на гладка и равна повърхност.
  • Топлоизолаторът е монтиран с отразяваща повърхност нагоре - по този начин е възможно да се извлече максималното количество топлина.
  • Дебелината на филма, която може да се полага под линолеум, не трябва да надвишава 150 вата на квадратен метър. Топлинните сензори са свързани според планираната схема.
  • След монтажа на системата за подово отопление тя трябва да бъде изпитана щателно. След това затворете листовия материал с дебелина не по-голяма от 6-8 мм. Тези предпазни мерки ще помогнат да се защити покритието и да се осигури равномерно разпределение на топлината.
  • Избраният линолеум се полага в съответствие с препоръките на производителя.

Обърнете внимание! Завършеното покритие изисква гладко и равномерно нагряване. Следователно, мощността на системата не трябва да надвишава 120-150 вата. Такива индикатори могат да осигурят температура от 28 градуса. И това е достатъчно, за да се създаде удобен микроклимат в стаята.

Ако силата на инфрачервения под е по-голяма, негативните последици няма да са дълги. Материалът непременно ще промени цвета си в точките на контакт с отоплителните рогозки и повърхността му може да се надуе. Ако полимерен и синтетичен добавки се използват като линолеум свързващи елементи, материалът ще започне да освобождава фенолни съединения, опасни за човешкото здраве. Покритието ще стане меко и уязвимо за разкъсване.

Много хора може да изглеждат в процеса на експлоатация, че линолеумът и топъл под (този пакет) не работят толкова ефективно, колкото бихме искали. Докоснете пода с ръка. Ако смятате, че повърхността на материала е топла на пипане, то вече е затоплена до +28. Повърхността не трябва да бъде много гореща, в противен случай няма да е възможно да ходите удобно без обувки.

Обобщение по темата

Деца на топъл под

Гладък под в детската стая

В продажба има ролкови материали, които могат да издържат на екстремни условия на работа. За да не се бърка с избора на финишен слой, е необходимо внимателно да се проучи маркирането на линолеума.

Производителите на винилови основи не препоръчват нагряване над 26 градуса. В Европа PVC основата е като цяло скептична, както се забелязва - при всяко нагряване тя започва да отделя вещества, които веднага реагират от хора, страдащи от алергии. Поради това е по-добре да се даде предимство на други сортове.

На топлия под е по-добре да изберете модели, които нямат топлоизолационна база. Това значително ще намали ефективността на отоплението. Основното нещо в този въпрос е да се постави материалът на равноправна основа. За отоплителната система могат да се използват само инфрачервени електрически постелки. И като цяло днес можете безопасно да инсталирате топъл под балатум.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Какво е естественият линолеум?Какво е естественият линолеум?
Линолеум за подово отопление, когато мога да използвам това покритие?Линолеум за подово отопление, когато мога да използвам това покритие?
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
Подово отопление за линолеумПодово отопление за линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Подово отоплениеПодово отопление
Проектираме подово отопляем подПроектираме подово отопляем под
» » Топъл под за линолеум изберете материал
© 2021 BggeHat.com