Сол технически за пътища

Ледът през зимата е основният източник на пътнотранспортни произшествия, но за щастие има специални начини за борба с това заболяване. За да се намали ледът по пътищата на града, пътищата и магистралите използват специална техническа сол. Солта обаче не се използва в чиста форма, а се смесва с глина или пясък. Колкото по-дебел е слоят от лед, образуван по пътя, и колкото по-студено е на улицата, толкова повече сол трябва да бъде в сместа против лед.

Скална сол или натриев хлорид е естествено срещащ се агент в борбата срещу обледяването. Благодарение на тази собственост солта не уврежда околната среда на града и неговите жители. Каменната сол в природата се извлича от минерални находища, наречени халити. Техническата сол се тества за качество, тя трябва да отговаря на нормите на техническите правила. Можете да си купите сол за пътища срещу лед на сайта ooo-stalker.ru на достъпна цена.

Основното свойство на солта, използвано като анти-сладолед, е способността да се стопи лед. Този прост физически феномен се проявява поради разликата в температурите на замръзване на водата и разтвор на сол с глина или пясък. Сместа от сол замръзва по-бавно от водата, така че солта, която се влива в ледения слой, допринася за топенето му. Ледът се топи, пътят става по-малко хлъзгав.

Техническата сол е добра за много силни студове, ниска цена, огнеупорна и взривобезопасна.



Специална смес от сол като реагент срещу лед се използва широко не само в Русия, но и по целия свят. Предимствата на тази смес са антитоксичност и безопасност за природата с правилна употреба. Освен това има налична техническа сол поради големите си резерви в природата. Тя се извлича доста в природата и се доставя до градове и села.

Солта се съхранява в специални сухи складови помещения, които са добре вентилирани или на открити площи от бетон. Основното е, че техническата сол не е изложена на влага и се съхранява на сухо място.

За да се поддържа добро състояние на пътищата е много важно да се използват специални вещества, които се борят с лед при ниски температури и при тежки природни условия. Техническата сол е отличен инструмент, който подобрява качеството на живот. Техническата смес се обработва и с пешеходни пътеки, тротоари, площади, територии пред къщи, училища, болници, детски градини, където има пешеходци, които също имат трудности при придвижване през зимата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове разтвори и смеси за зидарияВидове разтвори и смеси за зидария
Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?Как да смесим хоросан за шамот и огнеупорни тухли?
Студено пушене през зимата на улицатаСтудено пушене през зимата на улицата
Каменният камък и неговите свойстваКаменният камък и неговите свойства
Как да изберем висококачествени гуми?Как да изберем висококачествени гуми?
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Цветни метали в строителствотоЦветни метали в строителството
Тротоарни плочиТротоарни плочи
Естествени и синтетични въжетаЕстествени и синтетични въжета
» » Сол технически за пътища
© 2021 BggeHat.com