Машината за опънати тавани - принципът на работа



Стягащите таванни конструкции, изработени от PVC филми, имат отличен външен вид, както се вижда от снимките на сайта и отлично представяне. В този случай ролките на материала не надвишават три метра, така че е необходимо да се свържат лентите на лентата в една единствена повърхност. За тази цел компаниите, специализирани в производството и монтажа на системи за напрежение, разполагат със специално оборудване. Заваряването на листовете се извършва с високочестотен ток, за който се използват HDTV машини за опънати тавани.

Устройство и производителност на HDTV машини

Оборудването за създаване на опънати ленти ви позволява да получите почти невидим шев на изхода на кръстопътя на лентите за материали. На сила, тя не се различава от целия сайт. Краищата на заварените части от материала под въздействието на високочестотния ток се загряват и съединяват и след като се охладят, се образува равен и много силен шев, който е практически невидим.
плетачни машини за опънати тавани
Сред оборудването, предназначено за производство на PVC филми, се отличават HDTV машини за опънати тавани с подвижен корпус с пневматично задвижване. Те са в състояние да обработват голям брой продукти за работа. Това модерно оборудване може да бъде програмирано и по този начин работата на оператора, работеща върху такава машина, е значително опростена.
HD машината за опънати тавани позволява да се произвежда платно на практика на всякакъв размер, включително за много големи таванни конструкции. Едновременно с това, простотата на настройване на оборудването и извършването на по-голямата част от процеса на заваряване в автоматичния режим позволява да се спести време и да се увеличи производителността на оператора.
машина за опънати тавани
Има HD машина за производство на опъващи тъкани от следните основни единици:
  1. Управление. Осигурява функционирането на оборудването и ви позволява гъвкава настройка на машината за автоматична работа.
  2. Устройство за потискане на електрическата дъга. Неговото образуване е нежелателно и е в състояние да повреди материала за изработване на лентата за напрежение и работния заваръчен електрод. Специално условие електрическа верига на разположение в машината, при най-малкото признаци на поява на искри в автоматичен режим намалява генератор HDTV и по този начин предотвратява искрене и опасни за мрежата и електрод.
  3. Потискащ смущенията. HDTV машина за тавани потисник се изисква да оборудва магнитните дисперсионни стабилизатори и високите честоти са необходими, за да се предотврати възможността от изтичане на електромагнитно излъчване, които са вредни и да създаде смущения за останалите електрически устройства, работещи в една и съща работното място. Принципът на действие на тази част на машината е да защити околното работно пространство.
  4. Безопасен механизъм. Тъй като може да има колебания на напрежението в електрическите мрежи, захранващи магазина с енергия, е необходимо да се предпазят машините от този неблагоприятен ефект. Текущото реле, осигурено в оборудването, ще осигури захранващия блок, заваръчното устройство и лампата на генератора.

Принципът на работа на HDTV машини

В производствената работилница на HDTV, машината за таванно тяло се управлява от един оператор, който се обучава да работи върху него. Принципът на оборудването за свързване на опъващите се кърпи се основава на диелектричното нагряване на лентите, подготвени за заваряване. В този процес производство на опънати тавани може да се извърши с и без пълнител.
машина за опънати тавани
Предимството на използването на добавка е високата скорост на заваряване, еднородността и способността за селективно нанасяне на топлина. Спайк се прави между метални електроди - те също се наричат ​​кондензаторни пластини, той е включен в генератор на тръби, настроен на висока честота. Електроди са необходими не само за захранване на точката на свързване, но и за натиск върху лентата и за охлаждане на повърхността на материала. Шепът на кондензаторните плочи може да бъде заварен напълно само в една операция. Серийната връзка с използването на правоъгълен електрод създава шевове в голяма степен.
Машината за опънати тавани ви позволява да получите почти невидими шевове, независимо от един и същи цвят са компонентите на платното или различни. Заваряването с използване на високочестотен ток се извършва с полимерни материали, при които коефициентът на диелектрична загуба е повече от 0,01. Те включват полиуретан, поливинилхлорид и др.
машина за разтягане на тавана
Ако свързаните материали, които имат по-нисък коефициент използвани диелектрик процес контакт заваряване в която електродите трябва да се прилагат на един от гореспоменатите полимери, за да се получи nahlestnye или Т-образни съединения. За да се извърши заварка, се използва едностранно или двустранно подреждане на метални електроди. Гъвкавото регулиране на HDTV на устройството ви позволява да регулирате разстоянието в работната зона, в зависимост от вида на използвания електрод.
Технологията на заваряване на ленти за опънати тавани на HDTV машини предвижда използването на различни електроди в зависимост от дебелината на PVC филма. Тъканта, произведена с това оборудване надеждно и запазва оригиналните естетически характеристики след завършване на процеса на заваряване.
HDTV машина за производство на опънати тавани, вижте видеото:
На практика HD машината се използва и за производство на въздушни възглавници, плажни чанти, канцеларски материали, някои видове обувки, дъжд и слънчобрани, монтирани в автомобили.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокърВъзможно ли е да се направи таван в кухнята, защото там е мокър
Какво прави технологията за производство на опънати таваниКакво прави технологията за производство на опънати тавани
Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
Производство на технология за производство на опънати таваниПроизводство на технология за производство на опънати тавани
Безшевен опънат таван - популярен и престиженБезшевен опънат таван - популярен и престижен
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
» » Машината за опънати тавани - принципът на работа
© 2021 BggeHat.com