Производство и технология на опънати тавани



За да се произвежда качество, както на снимките, опънати тавани, тяхното производство изисква просторна модерна работилница с добро осветление, което осигурява необходимата температура и вентилация. Добре обучен персонал трябва да работи върху оборудването.

Характеристики на производството на опънати тавани

Масовото производство и монтаж на опънати тавани възникват през втората половина на 20-ти век. Така че имаше нов клон, предоставящ услуги в областта на регистрацията и ремонта на помещения. От технологична гледна точка производственият процес тъкани за разтягане на тавана Това е доста сложно, изисква скъпо оборудване за производство на окачени тавани за него, тъй като дебелината на филма PVC е от 0,15 до 0,35 мм, въпреки че теглото на един "квадрат" на материала достига 180 до 320 грама.
производителите на опънати тавани
Поливинилхлоридът може да издържи на огромни натоварвания. Така че един квадратен метър филм може да задържи 100 литра война, което е подобно на теглото на човек. Винил лесно се простира, бързо се оригиналната си форма, този материал е удароустойчив. Но PVC филмът има значителен недостатък - той може да бъде повреден чрез намушване и рязане на предмети.

Технология на производство на тъкани за опъване

Производството на опънато фолио за тавани е химичен процес: поливинилхлоридните гранули се смесват с UV и топлинни стабилизатори. След това добавете различни добавки, пигмент и пластификатор. Съставът след това се нагрява, докато се образува хомогенна маса, която се навива във филмовата лента.
Ако технологията за производство на опънати тавани не се наблюдава, PVC филмът има характеристика миризмата от тавана на разтягането, запалимостта на материала се увеличава и качеството на свиване намалява. Вярно на свойствата на филмовото покритие влияе не само върху неговия химически състав, но и върху оборудването, върху което е произведено. Машината за производство на опънати тавани (PVC филм) се нарича календар.
опънати тавани на руското производство
Чрез първата двойка такива машини поливинилхлорид преминава в течно състояние, като по този начин се формира ширината и дебелината на произвеждания материал. Следните две двойки отговарят за структурата и структурата на продуктите, а освен това регулират еднородността на дебелината на PVC фолиото.
За да се постигнат качествени опънати тавани на изхода - продукцията трябва да бъде създадена, за да произвежда същите стоки - в този случай филми. За да го завъртите, трябва да регулирате ролките в определен режим. При честа промяна на профилирането тази корекция трябва да се извършва постоянно и това неизбежно ще доведе до загуба на качество и ускорено влошаване на оборудването. Ако се произвежда само продукт със същото име, корекцията се извършва, ако е необходимо.
Има още една важна точка, която значително влияе върху качеството на PVC филма - горещия процес на горещата маса - те трябва да отстраняват големи частици, които могат да намалят силата и гладкостта на материала.
Често, когато се правят опънати тавани - производителите игнорират този технологичен етап поради увеличение на разходите, което в крайна сметка влияе върху качеството на продуктите.

Заваряване на кърпи

Машината за производство на опънати тавани трябва да се заварява
поливинилхлоридни ленти в едно цяло с помощта на високочестотен ток, така че това оборудване е наречено - HDTV машини.
технология за производство на опънати тавани
Има няколко причини, поради които трябва да заварявате парчета материал:
  • Ако окачен таван трябва да бъде инсталиран на голяма площ;
  • когато е необходимо да се свържат два винилови листа с различни цветове;
  • за заваряване на платното за закрепване на харпуна.
Ако всички етапи от дизайна на стаята: производството - филмът - таванът за протегляне се извършва с спазването на технологията, практически е невъзможно да се разчупи завареният материал в една мрежа.
Простри тавани на руски производство на високо качество имат едва забележими шев. Поради това, толкова по-добре е оборудването за производство на опънати тавани, крайният резултат ще бъде по-впечатляващ.
опънати тавани произвеждат Германия
Когато потребителите изберат опънати тавани за тъкани - производителите поставят заваръчната позиция почти незабележимо за разлика от гланцовите тъкани, за които шевът се превръща в сериозен проблем. Той също така е пречка за печат на снимки, така че когато рисувате изображения, връзката се прави от бразда вътре.
За да направите опънати тавани с фотопечат, трябва да имате специално оборудване - широкоформатни цветни принтери, но това е доста скъпо. Принтерът ще ви позволи да приложите любимата си рисунка или дори снимка на себе си.

Последователност на производствените тавани

През последните години руските производители на опънати тавани предоставят на клиентите си широка гама от продукти. На етапа на формирането на поръчката потребителят избира цвета и текстурата на тъканта, след което се измерва стаята, чиято точност зависи от крайния резултат, особено за двуцветен дизайн или таван с фотографски печат. При неправилно разширение на деформацията на линиите и изображенията не може да се избегне.
производство на опъвам таван филм
Чрез разнообразието и качеството на опънати тавани, производството в Русия е много по-ниско от европейските марки, но въпреки това обстоятелство те са в голямо търсене и основната причина за тяхната популярност е достъпната цена. Напоследък може да се намерят добри битови тъкани, въпреки че филмът е малко по-дебел от внесения материал. Те са много по-евтини от опънатите тавани, произведени от Германия, Франция или Италия.
Следващият етап от производството е нейното рязане и неговите размери се определят чрез специална компютърна програма, тъй като тя трябва да бъде по-малка от действителната повърхност на тавана с 10-15. Ако е необходимо, филмът е заварен HDTV машини за опънати тавани, след което се заварява ханпонов крепеж около периметъра.
Производителят на качествени продукти със сигурност ще издаде гаранционен сертификат, който потвърждава качеството и автентичността на неговия продукт. Подготвеният таван за опъване, след като опаковката се достави на клиента, след което се извършва инсталирането.
Характеристики на опънати тавани, подробно за видеото:

Характеристики на монтажа на кърпи за опъване

Използват се три вида конзолни профили за опъване на кърпи. Багета може да бъде:
  • харпун;
  • клин (зашеметяващ);
  • камера.
Тя е закрепена към стената или към тавана. Експертите съветват избора на метод на харпуна, тъй като само позволява, ако е необходимо, разглобяване на платното без деформация. Когато водата изтече от съседите от горната част, това закрепване ви позволява да извадите, изсушите и след това поставете PVC филма на място.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Безшевен опънат таван - популярен и престиженБезшевен опънат таван - популярен и престижен
Как да инсталираме опънати таваниКак да инсталираме опънати тавани
Машината за опънати тавани - принципът на работаМашината за опънати тавани - принципът на работа
Недостатъци на опъвам тавани, нека да разберемНедостатъци на опъвам тавани, нека да разберем
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Производство и технология на опънати тавани
© 2021 BggeHat.com