Как мога да рисувам червена тухла, какъв състав да използвам?

От древни времена хората издигат в страната или в крайградските домове съществуващите джобове, които запълват стаята с топлина и правят възможно приготвянето на храна. Ако такава конструкция е достатъчно стара и подлежи на възстановяване, тогава възниква естественият въпрос, какъв е цветът на тухлената печка в къщата.

Тук е необходимо да се отхвърлят две идеи: или собствениците се стремят към естетическа цел, или сигурността е от първостепенно значение за тях. В повечето случаи можете да направите тази работа със собствените си ръце, най-важното е да изберете правилните инструменти и бои.

Работа с тухлена зидария
Обработка на тухлена зидария

Начини на облицоване

Ако не знаете как да нарисувате структура, можете да направите завършването на работното огнище по един от начините, представени по-долу:

  1. Измазани и след това разходка през боя на водна основа.
  2. Просто боядисвайте без предварително нанасяне на покритие.
  3. За да направите покритие от повърхността на пещ лак, устойчиви на високи температури.
  4. За изпълнение на рисунка върху тухлен багаж с модел с облекчение и след като се постави специална лаково покритие.

Ако камината е боядисана, както е представена в последната версия, тя значително ще промени външния си вид, ще стане по-естетична и привлекателна, докато самата покривка няма да загуби първоначалния си вид от много години.

Обработка на пещта с лак
Използване на защитен декоративен лак

Тънкостта на оцветяването

Преди да озадачите от боядисването на тухлена фурна, трябва да знаете точно дали нейната повърхност е била преди това измазана. Ако структурата е стара, тогава най-вероятно тя е била използвана по предназначение, т.е. тя е загряла стаята и служи като място за готвене. Такива пещи са бели, защото преди това са били измазани и след като са били омазани с тебешир или креда.

Този въпрос е изключително важен за изясняване, защото на върха на стария слой трябва да се постави точно същия материал, който е бил използван преди, в противен случай работата ще бъде безполезна. Ако имате специална боя за печки и камини, тогава ще трябва да премахнете всички слоеве от стария материал и едва след това да направите нова облицовка.

Преди началото на рисуването, трябва да почистите целия раздробен материал от фурната. За да направите това, една строителна четка с метална коса (корупция) е полезна или тясна шпатула ще направи. Ако материалът е добре отстранен, може би е по-целесъобразно да го отстраните до тухления багаж, в този случай може да се избере боя за камини и печки.

Следващата стъпка е да премахнете всички остатъци и да почистите повърхността на праха. Освен това, със собствените си ръце или с помощта на специалист, те извършват запечатване на пукнатини, дупки и шевове. Сега в специализираните магазини са готови смеси, които са подходящи за работа с тухлени пещи.

Подготвителни работи по зидария
Подготовка на повърхността за третиране

Използвайки креда

Много хора се интересуват от въпроса как да нарисувате структурата по древен начин с помощта на креда. Всичко е съвсем просто: след като мазилката е напълно суха, ще бъде възможно да се започне процесът на оцветяване на повърхността. Ако по-рано руската пещ беше оцветена в креда, тогава е по-добре да я използвате за реконструктивна работа.

Има два варианта: можете да вземете обичайната боя в бяло или да използвате боя на водна основа, също е допустимо да добавите цвят. Ако не искате в бъдеще сградата да придобие неестетична жълтеникава сянка, към креда трябва да се добави синьо, предварително разредено в обикновена вода.

Приготвянето на покриващия състав трябва да се извърши предварително, тъй като ще трябва да стои известно време, за да се постигне правилната консистенция. Боята за креда за тухлена пещ се изработва, както следва:

  • Вземете креда или креда.
  • Сгънете материала в кофа.
  • Излива се с вода до пълното покритие.
  • Оставете 2 часа за инфузия.

За да не губите време, за разтвора на креда за пещи и камини от тухли, трябва да подготвите специална лепилна част. Произвежда се на основата на желатин, дърводелско или казеиново лепило, разредено в един литър вода. На кофа за боя, в обем от 10 литра се вземат около 100 грама лепило.

Използвайки бяло за боядисване
Живопис в бял цвят


След това и двата състава се смесват внимателно, например, като се използва смесител, докато течността стане хомогенна. Сега можете да добавите синьо мастило със скорост от 60 грама на 10 кг тебешир, топлоустойчива течност, която подобрява цвета си, и можете да продължите с най-оцветяване.

Асортимент на бои

Ако търсите отговор на въпроса как да покриете тухлена фурна с ново строителство, най-добре е да използвате специални лакове или бои. Основната характеристика на тези материали е, че те са в състояние лесно да понасят ефектите от високите температури, без да ги напукват или да отлепват субстрата.

В магазина, не забравяйте да погледнете етикета, той трябва да съдържа параметър "топлоустойчив", а след това материалът е точно подходящ за работа. От много години материалите на фирмата KO с маркировката 168 174, 813,835A, 868, 1112 са много популярни.

Топлоустойчивите бои за фурни и камини, ако имат гъста консистенция, трябва да се разредят. За тази цел можете да използвате обичайната марка разтворител 646, бял спирт или терпентин. Много е важно боядисаната тухла да няма никакви ивици и приложението да се извършва на два слоя.

Струва си да се отбележи, че топлоустойчивата боя може да бъде в различни цветове, смесвайки най-необичайните нюанси, докато някои видове материали могат да издържат на температури до 600 градуса по Целзий.

Средства за преработка на камини и печки
Композиции за работа с пещи и камини

Ако собствениците са в търсене на отговор на въпроса, какъв цвят да чугун пещ, а след това в този случай можете да използвате материал Zerta, което предотвратява процеса на корозия. Може да се използва и за тухлени повърхности или за обработка на метални елементи в каменни пещи: скари, решетки, врати, ключалки и т.н.

Представената боя за камината се прави и под формата на аерозолни кутии, което опростява процеса на нанасяне. Цветовата схема се състои от 16 нюанса, така че лесно можете да намерите правилната опция за себе си.

Много хора не знаят как да нарисуват червена тухла, защото в повечето случаи има красива сянка. За защита на конструкцията от прилепване на прах и сажди, както и за украса на външния вид е подходящ термоустойчивият безцветен лак на Elcon. Характеристиката му е, че е в състояние да издържа на температури от 500 до 2500 ° C градуси.

Има друга известна боя за тухлена пещ - KO (815 или 85), която също има висока устойчивост на температурни промени. Преди да купите, е изключително важно да прочетете инструкциите на опаковката, защото съставите на някои оцветители приемат изключително горещо приложение.

Можете да използвате екологично покритие за печки и камини от тухли. Материалът се произвежда под формата на лак и се произвежда от Олимп. Основната характеристика е способността да издържат на температури до 1500 градуса по Целзий, така че те покриват някои от техническите съоръжения в предприятията.

Ако в къщата има печка, боядисана със специален материал, то е безопасно да се каже, че тя има висококачествена топлоустойчива основа. Тя е благодарение на нейния дизайн, който ще угоди собствениците с красивите си възгледи в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Мога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяванетоМога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяването
Как да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилаганеКак да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилагане
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
Кой лак да избере за покриване на тухлена пещ и как да я използваКой лак да избере за покриване на тухлена пещ и как да я използва
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнятаКак да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
» » Как мога да рисувам червена тухла, какъв състав да използвам?
© 2021 BggeHat.com