Полагане на подови плочки

Плочките се доказаха във всяко отношение. Днес мнозина украсяват своите бани, кухни, бани с този материал. Цената на плочките и инсталацията им са достатъчно високи, за да спестят пари, много искат да инсталират плочките със собствените си ръце, но поради липса на опит те не смеят да направят такава работа. Ако следвате прости правила, можете лесно да монтирате подови настилки от плочки и да спестите много от семейния си бюджет.

Необходими материали

За поставяне на подови плочки ще се нуждаем от:

  • Самата подова плочка;
  • Лепило, използвано за стилизиране и фугиране за фуги;
  • Инструментът.

Преди да купите материали, трябва да направите правилния избор.

За да направите това, нека разгледаме основните характеристики на това покритие. Всички плочки се различават по размер, цвят, украшение, физически свойства и други важни компоненти. На плочките се налагат следните изисквания:

  • Водопоглъщане;
  • Устойчивост на замръзване;
  • Износоустойчивост (клас I-V);
  • Устойчивост на активни химикали;
  • пожароустойчивост;
  • Устойчивост на плъзгане.

За всяка стая плочките трябва да бъдат подбрани според определени критерии.

Етажни плочки за кухня

Етажни плочки за кухняПри избора на плочки за кухнята, че е необходимо да се има предвид, че тук на пода е много често обект на проникването на масла и мазнини, така че плочките трябва да са устойчиви на почистващи препарати.

Също така, поради честото присъствие на хора тук, плочките за подови настилки трябва да бъдат класифицирани като устойчиви на износване на клас не по-нисък от третия.

Подови плочки за антрето

Подовете в коридораПо-добре е да изберете тъмно тон цвят, тъй като той няма да бъде толкова забележимо gryaz.Takzhe етаж в стаята е изложен на токчета, подметки, които често се вписват от улицата под тежки предмети, които също оказват влияние върху покритието.

Следователно, степента на устойчивост на износване не трябва да бъде по-ниска от третата.

Подови плочки за баня и гранитогрес

Плочки в банятаПоради голямата влажност, е необходимо да се полагат плочки с ниска степен на абсорбиране на влага.

Необходимо е да се обърне внимание на повърхността, която ще бъде добре да се съпротивлява при плъзгане. Също така отличавайте такива плочки като порцеланови камъни. Според външния си вид и механичните свойства, той е подобен на естествения гранит. Той има петата, най-висока степен на трайност.

 Те оформят етажа както вътре в къщата, така и на стълбите край къщата, терасите и балконите са облицовани с плочки.

Плочка лепило

Всеки тип плочки има своя собствена цел, поради което за подовата настилка се използват различни свойства и композиционни лепила за плочки. Те са разделени на три типа:

  • Основно. Този тип лепило е подходящ за стенни плочки и малък под, инсталиран в сухи помещения;
  • Усилвател. Този тип лепило се използва за поставяне на плочки в големи формати и малки гранитни плочи. Има висока устойчивост на влага;
  • Лепило за сложни повърхности. Използва се за полагане на порцеланови плочки върху бетонни основи, стари плочки и стъкло. Също с помощта на него външното облицоване се извършва с естествен камък. С неговите свойства, тя е най-устойчивото лепило, не се страхува нито от замръзване, нито от влага. 

Важно! При монтажа на подови плочки директно на предния етаж или на повърхността с голям брой фуги, плочките трябва да покриват старите шевове.

маркиране

След като изберете материала и лепилото, отидете на оформлението на стаята. Но първо трябва да изберете начина на полагане на плочките за точно изчисляване на необходимото количество материал.

Първоначално е необходимо да изобразите всичко на хартия или да използвате специална програма за компютърно оформление, която вече има огромна сума.

След като сте закупили плочката, тя трябва да бъде поставена на сухата повърхност на стаята, където е планирано да се инсталира и да се определи визуално резултата. Може да се случи, че трябва да направите някои корекции.

Важно! Плочките имат висока якост, но при рязане може да се счупят. Тя трябва да бъде закупена с марж от 10-15.

Състав на плочките



Плочки панелАко искате да монтирате плочките върху голяма площ, можете да създадете различни геометрични форми с различни цветови нюанси.

С помощта на граници за плочки можете да направите контраст в монофоничните покрития. Има външни панели, които включват 4, 8, 9, 16 или повече плочки с определени изображения.

Има много различни декоративни опции. Всичко зависи от вашето въображение, пари и наличност на добър материал в магазина за строителни материали.

Опции за монтаж

Днес има две правила за полагане на плочки:

  • със шев;
  • без шев.

Наскоро се появи безпроблемна технология, но въпреки това тя е много популярна. Така поставената плочка прави монолита на пода. Тази опция е трудна за начинаещи по този въпрос.

За да постигнете оптималния резултат, се нуждаете от гладка пластина със съответната геометрия. Но много евтини и скъпи версии на такова покритие нямат този критерий. Преди да започнете да слагате, трябва да сортирате и сортирате целия материал, иначе недостатъците не могат да бъдат скрити.

Ако има дори леко откъсване, повърхността бързо ще се разпадне, така че това е най-добрият начин да се доверите на професионалист.

Техника със шев е била прилагана от дълго време, и всички са много добре известни. При този метод има разстояние от 1-3 мм между две близко разположени плочки.

За същия размер на фугата се използват специални кръстове за монтиране на плочките. След като лепилото се изсуши, те се отстраняват и получените празнини се пълнят със специална фугираща смес.

Монтаж на плочки диагонално

В зависимост от метода на монтаж, методите за полагане на плочки на пода с шев се класифицират в три основни типа:

  • шев в шева;
  • диагонално;
  • в превръзката.

Първият метод е класически, връзките формират редове в вертикални и хоризонтални дъски. Вторият метод се състои в образуването на шевове по диагонала, като се отчита ъгълът от 45 градуса по отношение на стените. Третата е представена под формата на чифтосване на плочки под формата на тухлена зидария.

инструменти

За да поставите керемидата, независимо от основата, състава на лепилото и други компоненти, ще са ви необходими следните инструменти:

  • Флет четки и maklovitsa или строителна прахосмукачка;
  • Бояджийски валяк;
  • Рулетка, владетел, квадрат;
  • Ниво на хидро и уплътнителен кабел;
  • Правило-трапецовидна, нивелираща нишка;
  • Пробийте със смесителна дюза и дълбок контейнер;
  • Спалула, назъбена мистрия, мистрия;
  • Каучуков чук;
  • Резачка за плочки, резачка за плочки, мелница с диск за сухо рязане;
  • Клещи за облицовки;
  • Балерината.

Състави за фугиране

Монтираните плочки получават завършен вид с помощта на мистрия. Те дават добър контраст с повърхността на плочките.

Също така, фугиращата смес предпазва замазката от бетон или дървения под под плочката от влага, идваща от външната среда.

Към днешна дата най-често срещаните са два типа данни за контейнера:

  • на базата на цимент;
  • на базата на епоксидни смоли.

Съставът на първия, в допълнение към цимента, включва добавки, които увеличават водоустойчивостта и еластичността. Също така, съставът на фугиращите смеси може да включва оцветяващи пигменти.

Вторият обикновено е двукомпонентен, се състои от смола и втвърдител. При процеса на втвърдяване те образуват твърда повърхност с влагоустойчивост. Използват се във всички видове помещения и дори в басейните.

Фугира добре и толерира температурни промени, химически ефекти. Струва си да се отбележи, че поради вискозитета с такъв материал е трудно да се работи и ако се прилага неправилно, ще бъде проблематично да се почисти от плочките.

Монтирането на плочки на пода е дълъг и отнемащ време процес. Необходимо е да се спазват определени специфичности, закони и правила. Тогава крайният резултат ще ви изненада приятно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Характеристики на керамичните плочкиХарактеристики на керамичните плочки
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Полагане на подови плочки
© 2021 BggeHat.com