3D тапети за таван неограничени възможности



Съвременните технологии осигуряват дизайнери с почти неограничени възможности в интериорния дизайн. Сред всички разнообразие, така наречените 3d тапети за тавана е много популярен.

Предимства и недостатъци на 3D тапети

Различни производители отдавна предлагат на потребителите това чудо тапет. Защо са толкова прекрасни?
  • На пръв поглед изглежда, че тази проста картина 3d тапет на тавана, но ако се вгледате в тях по-внимателно, ще видите, колко реалистично те предават на изображението.
  • Висококачествени 3D тапети на тавана визуално разширяват наличния обем на стаята, който често се използва при проектирането на малки офиси и малки апартаменти. В този случай чувството за насипно състояние присъства на такъв тапет независимо от избраното изображение.
  • Развитието на тази технология са флуоресцентни 3D тапети за тавана. През деня, те не се различават от триизмерната тапета, но след като идва на прозореца в тъмнината на тавана започва да излезе хубаво и много нежен светлина.
  • Основният 3D тапет е полиестер. Поради това продуктът има добра устойчивост на ултравиолетовите лъчи (не изгаря), не позволява влага и не изисква специални грижи.
  • Ако тапетът образува замърсяване, той просто се отмива със сапунен разтвор.
фото тапети 3d на тавана

достойнство

Сред предимствата на тапета са следните:
  • неограничени възможности за създаване на наистина уникален интериор;
  • материалът не се нуждае от грижи;
  • тапетът отблъсква мръсотията и не позволява влага;
  • материалът е устойчив на пожар и механични повреди;
  • ролките са големи (удобни за поставяне).

недостатъци

Несъмнено, подобно на всеки друг материал, такива недостатъци са присъщи на някои недостатъци:
  • желаният триизмерен ефект не се формира в малки помещения, така че в такива помещения като тоалетна, баня или килер е по-добре да не се залепват 3d тапетите за тавана;
  • се дължи на факта, че такава тапети създаде ефект на присъствие, трябва внимателно да се подходи към подбора на снимката. Например, ако върху тапет изобразява животно или нечие лице, а след това под постоянно наблюдение на такава картина човек може да развие психични разстройства;
  • Основният недостатък на такива тапети е тяхната цена. Най-често срещаните продукти от този формат са от една до две хиляди рубли на квадратен метър. И ако направите индивидуална поръчка, цената може да започне от хиляди долари.

3D тапет в интериора

Благодарение на факта, че можете да приложите изображение върху тапета, материалът може да се използва за украса на интериора на всички стилове.
Разбира се, всяка стая изисква използването на уникалния тапет:
  • за спалните отличен избор ще бъде 3D тапет за тавана с отпускаща и спокойна природа на гората, морето, плажа или залеза. Можете също така да използвате тапет с флуоресцентен ефект;
  • в детските стаи се прилагат тапети с приказни приказки, както и изображения на малки животни. Благодарение на реализма, тези тапети помагат да се развие въображението на детето. Такива тапети могат да покриват не само тавана, но и стените. Това ще създаде истинска приказка в стаята на детето -
  • тапети понякога са украсени с бани. Но за тази цел размерът на стаята трябва да е подходящ. Действителният тапет ще бъде картина на подводния свят, рибата и т.н .;
  • за хола идеално прилепнал 3d тапет на тавана звездно небе. В допълнение, синьото небе с облаци ще украси идеално интериора;
  • за интериори в традиционен стил, тапет от пастелни тонове с вложки под формата на плодове, цветя и различни плодове;
  • понякога тапетът се използва при декориране на вратите.
  • 3D тапет стикер

    Въпреки факта, че 3D тапети за тавана са доста необичайни и непознати за повечето хора, материалът, когато е залепен върху тях, не причинява никакви трудности. Често за това се използва същото лепило, както при виниловите тапети. Характеристиките на произведенията, които можете да видите на снимката и видеото на нашия сайт.
    как правилно да лепи 3D тапети на тавана
    Характеристики на стикера:
    • Ако повърхността на тавана е с тъмен цвят, тя е предварително залепена с бели листа. Освен това поставянето на тавана с 3D тапет трябва да се извършва със специални грижи. В хода на работата е необходимо непрекъснато да се проверява успоредността на линиите. При дори и най-незначително отклонение, полученото изображение ще се окаже неясно. Това има най-негативен ефект върху възприемането на картината. Ефектът от триизмерността ще бъде напълно изгубен.
    • По-добре е да не вършите такава работа сама. Материалът се продава доста широки ролки (понякога 2 пъти по-широки от обикновените тапети) и затова е необходимо да лепирате цялата лента наведнъж.
    • Особено внимание се обръща на предварителната подготовка на повърхността.

    Подготовка на

    Качеството на полученото изображение зависи до голяма степен от качеството на подготовката на помещението.
    Не се препоръчва лепило тапети в новопостроени сгради (издигнати преди една година). Това се дължи на факта, че строителството все още не е преминало процеса на свиване, поради което тапетите могат просто да се разкъсат или да се отстранят.
    как да лепете 3d тапет за таван
    преди поставяне на тавана с тапет трябва да премахнете от стаята всички мебели и неща, които могат да ви предпазят. Освен това, непосредствено преди началото на работата, помещенията са затворени за един ден, осигурявайки постоянно ниво на температура от 23-25 ​​градуса. Трябва да е невъзможно да получите слънчева светлина върху повърхността на тавана, тъй като това ще предотврати нормалното изсъхване на тапета. Ако помещението е прекалено горещо или много ниска влажност, трябва да овлажните въздуха. В противен случай тапетът просто изостава от повърхността.

    Инструменти и материали

    При поставянето на такива тапети няма нищо сложно, но не се препоръчва да го направите сами. Изключението може да бъде идеалното око, благодарение на което можете точно да подредите снимката. Ако помещението се различава от сложна и нестандартна форма, тогава е по-добре веднага да се обърнете към професионалистите.
    Следните инструменти се използват за работа:
    • лепило;
    • рулетка;
    • стълба;
    • четка;
    • парцали;
    • валяк.
    как да лепене тапет 3d на тавана
    Комплектът от инструменти може да бъде допълнен, всичко зависи от характеристиките на стаята. Така например, ако таванът е неравен, тогава е необходимо да се използват допълнителни средства за привеждането му в съответствие. В този случай е необходимо да се извършват грундиране, мазилка и шпатлеване повърхности. Ето защо, преди залепване таванът трябва да бъде проверен за дефекти и нередности.

    Подготовка на тавана

    Самата подготовка на тавана не е много по-лесно да го поставите с тапет. Процедурата до голяма степен зависи от наличието на повърхностни дефекти. Трябва да се отбележи, че 3D тапети са залепени само на идеално равна повърхност. Ето защо дори и ъглите между тавана и стените трябва да бъдат подравнени.
    В допълнение, груб таван трябва не само да бъдат изравнени, но и добре измазани. За постигане на идеална гладкост, след изсушаване на сместа, повърхността се шлайфа.
    как да лепете 3d тапет на тавана
    Особено внимание трябва да се обърне на прорезите и ставите, тъй като 3D тапети в такива места ще изглеждат грозни. Поставянето на такива дефекти може да бъде течно лепило. Правете това веднага след шлифоване.

    Поставяне на 3d тапети

    По време на работа няма абсолютно никаква нужда да следвате определена посока. В повечето случаи производителите и посочват в инструкциите на тапета - те могат да лепи в която и да е посока по отношение на тавана.
    Същият същия тапет за тапети започва от ъгъла. Заедно да изпълни тази задача много лесно - един човек, застанал на стълба, ще се прилага и за привеждане на горната част на платното, а вторият - за провеждане на свободни краища.
    Лепилото върху ролките трябва да се нанася върху широки ролки, така че неговият състав трябва да бъде предварително разреден в басейна. Често тапетът може да бъде толкова широк, че са необходими само две ролки, за да покрие целия таван. Отделни ленти се подреждат назад, т.е. не е нужно да се припокриват.
    Избягвайте контакт с лепило от предната страна на тапета. Ако това се случи, внимателно избършете петата със суха кърпа.
    как да изберете 3D тапети за таван
    Краят на материала и цокъла се изрязва с остър нож, строго покрай владетеля. Места за лампи предварително не прекъсват. Тапетът лепи директно в дупките. И само след като лепилото изсъхне можете да направите съкращения на тези места. Прочетете също: "Светещ тапет на тавана".
    По време на залепването на 3d тапет, лепилото се прилага не на тяхната повърхност, а директно към тавана. Предимството на този вид залепване е, че няма нужда да чакате известно време, за да попиете материала.
    И накрая, ще изясним, че заедно с 3D тапети не е препоръчително да се използват класически полилеи или таванни лампи. Такива осветителни устройства имат много негативен ефект върху привлекателността на тапета и възприемането на триизмерния ефект.
    3d тапет - разнообразие от дизайни, погледнете видеото:

    заключение

    ZD тапетът ви позволява напълно да трансформирате външния вид на интериора. В същото време, поради обема на изображението, се постига невероятен ефект. Такива тавани ще бъдат отличен акцент в модерното жилище. Но си струва да се разбере, че такива решения изискват висок професионализъм, така че не бива да позволявате "хак-работа". Всеки етап от работата трябва да се извършва от професионалисти. Само в този случай можете да сте сигурни в високото качество на тавана.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
    Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
    Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
    Кои тапети да избирате?Кои тапети да избирате?
    Уникалност на 3d тапетиУникалност на 3d тапети
    Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
    Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
    Как да избера най-подходящия тапет?Как да избера най-подходящия тапет?
    Ремонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапетРемонтирайте апартамента си със собствените си ръце, нанесете течен тапет
    Учете заедно как да изберете правилния тапетУчете заедно как да изберете правилния тапет
    » » 3D тапети за таван неограничени възможности
    © 2021 BggeHat.com