Автоматизация за люлеещи се врати интелигентен механизъм в гаража и във вилата

Днес всеки се стреми към максимално ниво на комфорт и удобство. Това се улеснява от автоматизацията на множество домакински процеси. Сред модерните популярни решения са автоматичните люлки. Подобни проекти са намерили приложение при входа на гаража или къщата. От нашата статия ще научите как да инсталирате устройството за автоматични врати, както и за всички функции на устройството.

Мога ли да инсталирам системата сама?

Веднага трябва да се отбележи, че автоматизацията за люлеещи се врати е сравнително сложен механизъм, ще бъде трудно да го сглобите и инсталирате сами. За да изпълнявате тази работа, е необходимо стриктно да спазвате инструкциите, да имате високо ниво на умение, точност и точност. По време на монтажа е необходимо да се вземат предвид следните фактори:

  • положението на носещата колона по отношение на крилото на вратата;
  • използването на окови - това е типично в случаите, в които не се използват крайните превключватели в задвижването;
  • отваряне на вратата отвън или отвътре.

Неправилната инсталация на задвижването заплашва с отрицателни последици от отделянето на скобите, към които е прикрепена цялата система, и завършва с разрушаване на листовете. Също така трябва да се има предвид, че по време на монтирането на задвижването ще е необходимо известно време за работа с електрически проводници. Следователно, без опит от взаимодействие с такива системи, е по-добре да не започнете сами автоматична инсталация на автоматизация.

Автоматизация на люлеещи се врати

Автоматизация на люлеещи се врати

Необходимо е постоянно да се проверява дали няма препятствия по пътя на движението на крилото. Проблемът е, че обикновен камък, дори малък, може да доведе до неизправност на системата и заглушаване на портата. Съвременните електрически задвижвания, както и механизмите, които се събират самостоятелно, продължават да работят независимо от пречките по пътя. Поради тази причина трябва да почистите пространството пред портата, за да избегнете счупвания и неизправности. Необходимо е също редовно да се следи състоянието на самите врати, вратите, задвижването и основните елементи. Тази грижа преди всичко включва смазване, така че механизмите да не се провалят поради прекомерно триене. Ако вратата започна да се отваря по-бавно или когато се движат характерни скърцане, тогава устройството трябва спешно да се импрегнира с мазнини.

Как да направите електрическо задвижване от конвенционална сателитна антена

Обръщаме се към производството на автоматично задвижване, чиято задача е да отваря вратата на входа на колата. Както показва практиката, за тези цели можете да използвате различни устройства: автомобилни части, например кормилни релси или стъклени асансьори, задвижващи механизми и крикове. Най-популярното устройство обаче е сателитната антена, за да бъде точна - механизмът на нейното движение, оборудван с червячна предавка. Това устройство действа като отличен заместител на конвенционално електрическо задвижване, чиято цена в магазините е няколкостотин долара.

Автоматично задвижване на люлеещи се врати

Автоматично задвижване на люлеещи се врати

Сред основните предимства на сателитните антени изпъква гъвкавостта, силата, надеждността и огромният живот. Когато използвате такова устройство, не е необходимо да извършвате допълнителни настройки или да правите промени в дизайна на устройството. Поради простотата и непретенциозността не е трудно да се разберат особеностите на системата. Антената има висока скорост на предаване - вратата се отваря за около 15 секунди. Естествено, за обикновен гараж или вила ще бъде повече от достатъчно.

Сателитните антени са оборудвани със специални устройства с ротационно действие, базирани на червейната предавка. Този механизъм е пълноправен електродвигател, поради факта, че предаването на червей или пръчка в неговата същност напълно съответства на действието на задвижването. Друго предимство на такава система е високото ниво на електрическа безопасност, тъй като при нормална работа се изисква напрежение от 36 V, докато закупеното оборудване работи при стандартно напрежение 220 V.

Когато монтираме автоматиката за портата, имаме нужда от две работни устройства от антената, по една от всяка страна на портата. Предпочитание трябва да се даде на задвижванията с най-дълги пръти. Цената на един механизъм е много малка в сравнение с електрическото задвижване и е около 50 щатски долара. Естествено, няма да плащате нищо, ако вече имате стари сателитни чинии, които не жалят да пускат резервни части. Сред другите устройства, необходими за осигуряване на непрекъсната работа на портата, отличаваме дистанционното управление, както и трансформатора, който намалява напрежението до 36 V.

Конзолата е проектирана да изпълнява две основни задачи - отваряне / затваряне на портата и включване на осветлението. Можете да закупите качествено дистанционно управление за около $ 40. Този механизъм може да се похвали с диапазон до 50 метра, което е достатъчно. Нека да продължим към подготовката на инструменти за работа. Нуждаем се от следния списък с импровизирани средства:

  • чук;
  • изолационна лента;
  • измервателен уред;
  • отвертка с набор от различни приставки и битове;
  • клещи;
  • бормашина.


Следващият етап от подготовката е да изберете типа електрическо задвижване. В момента са популярни два вида: лостов и линеен. За да определите, трябва да измерите разстоянието между вътрешността на стълбата и контура. Линейно устройство се използва, когато резултатът от получените измервания е по-малък от един и половин сантиметър. Ако разстоянието е по-голямо, ще използваме лостче.

Отваряне навън или навътре - важно ли е?

В повечето частни къщи се използва стандартна схема, когато люлеещите се врати се отварят навътре. В този случай можете да използвате каквито и да е електрически задвижвания, но линейни, направени въз основа на сателитни антени, са по-популярни. Това се дължи на няколко фактора, сред които най-важните са ниската цена, компактността и високата скорост на работа. Линейният задвижващ механизъм обаче може да се монтира само върху стоманени стълбове.

В случай на бетонни или тухлени стълбове, такова електрическо задвижване няма да бъде подходящо за работа. Единственият вариант е използването на лостови механизми. Чрез използването на лостове изглежда възможно да се инсталира устройства на самите стълбове, докато лостовете могат да се отваря и затваря клапите, се намира на същото разстояние до 20 см от ръба на носещата конструкция.

Когато отваряте портата навън, можете да използвате двата типа устройства, защото те са изключително способни да се справят с зададената им работа. Инсталацията се извършва от вътрешната страна на отвора. Инсталирането на автоматизацията изисква около 15 см от всяка страна. В някои случаи полюсите са доста тесни, което не позволява устройството да бъде инсталирано на правилното място. След това те действат по различен начин, като монтират оборудването отгоре.

Система за отваряне на гаражна врата

Система за отваряне на гаражна врата

Вниманието заслужава автоматизацията, която е прикрепена към тухлените стълбове. Има голяма вероятност скобите да причинят значителни повреди на колоната, причинявайки разрушаване и частично разрушаване. Закрепването на задвижването към полюс, изработен от такъв материал, създава трудности дори и за опитни специалисти. За да не се създават проблеми в бъдеще, е необходимо да се укрепи полюсът и да се заваряват конзолите по целия периметър. Следващият етап е инсталирането на задвижвания, монтирани на скоби, заварени към портата.

Обърнете голямо внимание на избора на устройство. Както вече беше отбелязано, дължината на удара трябва да бъде максимум. И след пълното изхвърляне на вратата трябва да останат поне един сантиметър свободно движение за червейната предавка. В противен случай работата на това устройство ще бъде неподходяща, тъй като краткият ход е най-честата причина за повреда на целия механизъм.

Преди да използвате портата с инсталирана автоматична инсталация, е необходимо да тествате напълно оборудването, за да определите оставащия курс след отваряне на портата, като елиминирате в миналото всички установени недостатъци и недостатъци. След това можете да продължите с инсталирането на системите за спиране и спиране, към които са монтирани задвижващите мотори.

Следващата стъпка е да настроите джъмперите, които съответстват на модела на устройството, който използвате. Също така трябва да свържете новосъздадените джъмпери към конзолите и да включите устройството. Често се случва непланирана неизправност, когато вратите се движат в различни посоки. Това е доста честа грешка, която е следствие от неопитността на господарите. Той също така е решен много просто, че е необходимо само да смените проводниците на електрическото задвижване на места. Резултатът ще бъде движението на портата в правилната посока.

На последния етап собственикът на вилата ще трябва да инсталира само крайни превключватели. В повечето случаи електрическото задвижване не е оборудвано със сходна система, особено за самосглобени устройства. Ето защо е необходимо да се установи определен период на действие на крилото на вратата и силата, с която вратата се отваря и затваря. Максималната стойност и за двата случая не трябва да се определя, тъй като това ще повлияе на износването на устройството и надеждността на основните му елементи. За да се увеличи живота на автоматизацията, тези параметри се избират до минималните стойности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкцияПодемните врати за гараж изграждат удобна и надеждна конструкция
Плъзнете порти със собствените си ръцеПлъзнете порти със собствените си ръце
Топли входни врати за селска къщаТопли входни врати за селска къща
За гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се вратиЗа гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се врати
Какви са типовете портиКакви са типовете порти
Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?
Стоманените врати са в основата на безопасносттаСтоманените врати са в основата на безопасността
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Избираме надеждни фитинги за плъзгащи се вратиИзбираме надеждни фитинги за плъзгащи се врати
Защо слънчевите щори и автоматичните вратиЗащо слънчевите щори и автоматичните врати
» » Автоматизация за люлеещи се врати интелигентен механизъм в гаража и във вилата
© 2021 BggeHat.com