Как да украсяват вратите с декорация и декорация по различни начини

Вратата старее, а външният им вид с времето престава да задоволява. В повечето случаи те се променят, ремонтират, но много малко хора прибягват до украса - ефективен начин да направи старата врата нова.

Да започнем работа - да започнем с подготовката на повърхността

Всеки декор на вратите започва с подготовката на повърхността, със собствените си ръце украсяват по правило стари боядисани врати, на които се наблюдават видими дефекти в живописта и материала. За удобство вратата се отстранява и полага хоризонтално. Затопляме слоя стара боя със строителна сешоар и я отстраняваме със шпатула. Ако сешоар не е, можете да използвате химикали, за да премахнете старата боя.

Първо, трябва да премахнете старата боя от вратата

Първо, трябва да премахнете старата боя от вратата

След това, замазка върху дърво, го прилагат в тънък слой, обхващащи всички пукнатини, депресии, чипове. Продължаваме да шлайфаме крилото на вратата, което ще изисква едрозърнест и фин шкурка. Ръчното шлайфане отнема много време и изисква значителни усилия. Ще се смила машина за смилане, работата, с която ще работи много по-бързо. След грубото шлайфане кухините се пълнят с шпакловка и повторно шлайфане.

Ако имате намерение да нарисувате вратата, трябва да постигнете идеално равна повърхност, в противен случай боята само ще подчертае всички дефекти. При други методи на декорация е необходима гладка повърхност, но не задължително идеална.

След това премахваме праха, измийте листата на вратата с препарат за миене на съдове, разреден с вода. Допълнителните стъпки зависят от метода, избран за актуализацията. Ако планирате да използвате плат или тапет, повърхността се грундира с помощта на специален грунд или лепило, разредено в течно състояние. Когато почвата изсъхне, преминете към следващия етап от работата - нанасяме боя или използваме друг вид декор на вратите.

Декорация на картини - снимки с помощта на шаблони

Една здраво оцветена врата не е много представа. Можете да го представите в хармония с цялостния интериор, като направите декоративна живопис. Монохромният основен слой се прилага с помощта на шаблони. Важно е фонът да излиза равномерно, без да липсва или липсва. Нека боята изсъхне. Само след пълно изсъхване на основния слой продължаваме да прилагаме втория. Използваме шаблон, прилагаме втора боя от различен цвят.

Можете сами да създадете рисунка, но по-добре бихте искали шаблон с орнамент или на картини, за да купите в строителен хипермаркет. Изборът трябва да бъде спрян в чертежа или орнамента, което ще бъде в хармония с цялостния стил на стаята. Боите се нанасят с ролка или гъба, всеки следващ слой, след като предишния е напълно изсъхнал, след това те няма да се смесват. Същата техника може да се използва и на вратата с голяма стъклена вложка.

Класическият начин - тапетиране

За да украсите вратата, можете да използвате различни тапети: обикновена хартия, винил, нетъкан. Пазарът предлага разнообразие от нюанси и модели, плюс качествено лепило. Можете да zadekorirov стена хартия на всички врати платно и можете да ги украсите с отделни места. Ако планирате да покриете цялата повърхност, първо извадете аксесоарите. Във всеки случай спазвайте някои правила.

За декоративните врати често се използва тапет

За декоративните врати често се използва тапет

Лепилото се прилага само върху тапета, въпреки че някои смятат, че покриването на двете повърхности с лепило е възможно да се осигури по-силна връзка. Всъщност ще има много излишно лепило, което ще трябва да бъде премахнато, за да можете да разрушите тапета. За да изгладите повърхността и премахнете мехурчетата, не използвайте твърди предмети, най-сетне вземете специална шпатула, ролка, гъба, парцал, за да не повредите хартията. С залепения тапет се отрязва излишъкът от офис ножа.

Много е хубаво да поставите вратата в апартамента с фото тапети, но не стандартни покупки, но направени по поръчка. Избираме всеки чертеж и го прехвърляме на флаш устройство, след което се обръщаме към агенцията, която се занимава с печат на снимки. Уточнете размера и отпечатайте тапета, включително можете да поръчате насипно. Освен това, вратата е украсена с тапети корнизи, в ролята на които се използват пяна плинтове или самозалепващ се кабел.

Течен тапет - създайте изключителна украса

Течният тапет е универсален материал не само за стени, но и за декориране на врати, декориране и декориране на тях, създавайки невъобразими модели и композиции. Те се страхуват от влага, така че този метод не се използва за декориране в кухнята или в банята. Уверете се, че внимателно подготвяте повърхността - обработена с алкиден грунд и маслен пълнител. Вземем бял цвят, така че основата не се проявява силно чрез слоя тапет.

Ако искате да създадете многоцветен чертеж, течни тапети с различни цветове трябва да бъдат приготвени в отделен контейнер

Ако искате да създадете многоцветен чертеж, течни тапети с различни цветове трябва да бъдат приготвени в отделен контейнер



В суха тапетна смес постепенно добавете топла вода, разбъркайте с ръце (това е абсолютно безопасно за здравето). След около 15 минути отново се разбърква, добавя се цвят и се разбърква отново, за да се образува смес с хомогенен цвят. 1 капачка за 5 литра тапет ще даде смес от пастелни сянка. Интензитетът на цвета определя интензитета на цвета. Ако искате да създадете многоцветна картина, ние подготвяме тапети с различни цветове в различни ястия.

Даваме сместа за тапети да престои 12 часа. Вземем няколко тапети върху шпатула, нанесете върху листата на вратата, внимателно я разтегнете и я изгладете, за да образува тънък слой със същата дебелина. Максимум 3 дни съставът ще изсъхне. Покрийте го с прозрачен лак, който ще предотврати бързото абразия. Ако нещо не се случи, има възможност да се коригира незадоволителната работа, да се украси вратата по нов начин. Слоят тапети се измива с топла вода и повторете процеса.

Декорация с тъкан - привлекателна и необичайна

Вратата, украсена с кърпа, изглежда много привлекателна и необичайна в стаята. Обърнете специално внимание на тъканта - важно е да разберете степента на нейното свиване. Изрежете малко правоъгълно парче, измерийте дължината и ширината му, накиснете го с вода и го изсушете. Изсушеното парче отново се измерва и сравнява преди намокряне и след това. Ако разликата е голяма, преди да използвате тъканта за украса, овлажняваме и изсушаваме среза.

Декорът на плата на вратата изглежда много необичаен

Декорът на плата на вратата изглежда много необичаен

Майсторите използват не само едно парче в своята работа, но и отделни фрагменти, които имат различни цветове и текстури. Този метод се нарича "пачуърк", често се използва от дизайнерите, за да украсяват не само вратите, но и цели помещения. Техниката е много по-сложна от поставянето с твърд разрез, защото парчетата могат да имат различна степен на свиване. Лепило е по-добре да се използва казеин или CMC, подходящи маски Гумилакс, Бустилат.

Обработваме повърхността на тъканта с лепило, прилепваме към крилото на вратата и го изглаждаме със шпатула. Използвайки различни парчета в работата, е важно да се следят ставите между тях, така че да са чисти, в противен случай вратата ще изглежда грозна и ненаситна. Освен това, но не непременно, украсяваме шедьовъра си с рамки, изработени от полистирол, мебелни болтове, различни шнурове - кожа или лъскав найлон.

Възстановяване на дървена врата - ретро стил

Старата дървена повърхност има луксозен външен вид, ако я донесете в добро състояние. Този дизайнерски елемент се отнася до много популярен сега възрожденски стил, който се прилага на всякакви повърхности. Декупажът на вратите оживява стария продукт, вдъхва нов живот в него. Картината се комбинира с дървените елементи, а стилен и хармоничен дизайн излиза.

Реновираната дървена врата може да се превърне в луксозен интериор

Реновираната дървена врата може да се превърне в луксозен интериор

Ето пример за това как да възстановите входната врата от масивна дървесина в ретензивен стил с помощта на техники за декупаж и използването на декоративни елементи. Извършваме работата на вратата, отстранена от пантите, внимателно измазана, с идеално равна повърхност:

  1. 1. Поставете вратата хоризонтално боядисана с акрилна боя в бяло. Нанасяме го с широка четка в тънък слой в една посока.
  2. 2. Нека боята напълно изсъхне. Продължаваме да шлайфаме с груби шкурка, в резултат на което постигаме ефекта от "античността".
  3. 3. Разкъсваме старите вестници, другата хартия на парчета, с ръцете ни. Избираме и очертаем полето за декупаж и го смазваме с PVA лепило. Веднага без определен ред ние залепваме хартия, поставяме два слоя прозрачен лак.
  4. 4. За окончателното завършване площта с декоративни елементи по периметъра е защитена с черна багетица. В допълнение, ние украсяват с дантела лък, венец от изкуствени цветя, мъниста.

Декупажът на вратите може да бъде направен със специална хартия, отпечатан модел или красива хартиена салфетка.

Дизайнерски декор - превърнете нещата в художествен предмет

Това е единственият начин, когато няма нужда от цялостна подготовка на повърхността, защото всички дефекти ще скрият специфичен дизайн. Започваме да украсяваме вратата с покупката на тава за яйца, която ще служи като материал за хартия-махе. Пръскайте таблата с вода и я заменете с намерението да изравните повърхността. Ако материалът се счупи, това е нормално, защото са необходими малки парчета.

Лепирайте абсолютно хаотично почти плоски парчета на платното на украсената врата, като използвате горещо лепило или течни нокти. По-нататък в курса има всякакви ненужни неща, по-добре необичайни, оригинални форми, но е възможно да се използват всички обичайни неща. Използваме всичко, което идва в нашите очи: капачки на кутии и бутилки, ключодържатели, пръстени, вериги, елементи на детски дизайнер и други подобни. Завършената повърхност е боядисана с качествена акрилна сребърна боя от кутията.

Декорирането на входните и интериорните врати със собствените си ръце е интересна дейност, която ще промени дизайна на вашата стая!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декорация на вратитеДекорация на вратите
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Как да се възстанови една стара дървена врата?Как да се възстанови една стара дървена врата?
Как да премахнете старата бояКак да премахнете старата боя
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Изборът на съвети за интериорни вратиИзборът на съвети за интериорни врати
Как да изберем входна пластмасова врата за вашия домКак да изберем входна пластмасова врата за вашия дом
Повече за вратитеПовече за вратите
Как да възстановите правилно прозорците?Как да възстановите правилно прозорците?
» » Как да украсяват вратите с декорация и декорация по различни начини
© 2021 BggeHat.com