Декорация на вратите

Сега не всеки има необходимите средства за украса на вратите. Но, за щастие, не е необходимо да се свържете с професионалисти, защото можете сами да направите това!

Декорирането на вратите със собствените си ръце няма да бъде трудно! И ако има деца във вашия дом - това ще бъде много вълнуващо и за тях! В нашата статия можете да намерите полезна информация, както и снимка на декора на вратите със собствените си ръце.

Украсяваме вратите с боя

Украсяваме вратите с боя

От самото начало трябва да решите как да изберете боя. Магазинът има широка гама от цветове от различни цветове, трябва само да вземете това, което ви харесва. Преди боядисване, крилото на вратата трябва да бъде шлифовано и покрито с грунд, след което да се боядисва. Много красиви ще изглеждат боядисани барелефи или просто текстурирани врати. Ако имате артистичен талант, можете да рисувате портрет на член на семейството на вратата. Човек, виждайки портрета на видно място, ще бъде доволен от твоята работа.

Украсете вратата с тапет

Украсете вратата с тапет

Този метод не може да се използва за входната врата, защото външните тапети бързо ще се замърсят. Но за вътрешните врати този метод е перфектен. Преди работа, ще е необходимо да премахнете старото покритие с шкурка, да вървите през вратата с шпакловка и да покриете пукнатините, ако има такива. Украсата на вратата с тапета ви дава почти пълна свобода на действие. Можете да си купите тапети, да създавате много различни сцени за вашия вкус и цвят. Много голям плюс е познаването на основите на scrapbooking, т.е. този вид творчество е много подобна на тази техника на декора на вратите.

Украсяваме вратите с помощта на кърпа

Украсяваме вратите с помощта на кърпа

Тази версия на декора не е подходяща както за входната врата, така и за вратата на банята.

Тъканта се закрепва с помощта на скоба за мебели, а скобите могат да бъдат запечатани със сатенени панделки. Най-важното е, че повърхността на вратата е гладка и без мазнини. Най-добрият начин да погледнете тъканта е да погледнете вратата на детската стая. Можете да намерите кърпа с детски рисунки и ако направите слой памук между вратата и кърпата, ще получите красива "ефирна" врата.

Украсяваме вратите с винил стикери

Украсяваме вратите с винил стикери

Това е съвсем обикновен и общ метод, който не изисква специални разходи. Винил стикери могат да бъдат намерени в декора магазин или в тапет магазин. Също така е възможно да изрежете парчета от самозалепващ се филм, ако не сте доволни от готовите версии. За да направите това, можете да си купите шаблон или да го изрежете от картон или хартия. Вратите, декорирани по този начин, са много красиви и привлекателни за другите. Но трябва да се уверите, че по време на залепването под снимката не удари въздушните мехурчета.

Декориране на врати с декупаж

Декориране на врати с декупаж

Decoupage ще ви помогне да създадете абсолютно невероятни истории. Получавате пълна свобода на действие, просто трябва да купите всичко, от което се нуждаете. Можете лесно да създадете ретро стил, можете да украсите вратата с героите от любимите си анимирани серии или просто да създадете зелен стил на природата. Всеки може да овладее техниката на декупаж, сега има много тематични майсторски класове. Изрязаната от хартия фигура се фиксира на повърхността с вода и PVA лепило, след което се изсушава. Трябва да се отбележи, че полученият образец трябва да бъде лакиран.

Декориране на врати с корнизи



Декориране на врати с корнизи

Тук се използват различни елементи от пяна, които по-късно могат да бъдат боядисани или просто оставени така, както е. Закрепването на вратата се извършва с помощта на течни нокти. Арките, изпълнени в тази технология, ще изглеждат много красиви. В модерния пазар има голям избор от такива елементи от пяна. Дори ако не намерите подходящи елементи за вратата, можете да използвате плочки за тавана. Можете също да покриете завършената врата с лак, така че творението ви ще бъде по-гладко и блестящо.

Ние украсяваме вратите с мозайка

Ние украсяваме вратите с мозайка

Не всяка врата е подходяща за такъв декор. Мозайката може да бъде закупена или произведена от вас, тя ще излезе много по-евтино. Необходимо е тези декорации да се прилагат с фрагменти. За монтирането на мозайката се използва специално лепило, което може да се купи в магазина за ремонт. Мозайките могат да оформят различни модели. Ако имате деца във вашия дом - тогава това ще бъде прекрасна вълнуваща дейност за тях. Залепването на мозайката на парчета развива малка подвижност на ръцете, но този процес ще бъде много дълъг. Но когато видите твоята работа, ще си спомниш този очарователен дълъг процес!

Витражи или боядисване с акрилни бои

Витражи или боядисване с акрилни бои

За да създадете такъв интериор, ще ви е необходима декоративна мастика, шаблони и боядисани стъкла.

Можете да направите сами шаблони или да си купите готови в магазин. Боядисването на вратата се извършва изключително в хоризонталната позиция на платното. Можете също така да свържете децата с рисуване. Ако се страхувате от творението си, можете да рисувате любимите си герои. Децата наистина харесват да видят любимите си герои от анимираната серия на една от вратите на вашия апартамент.

Заключение и заключения

Заключение и заключения

Когато гостите първо влизат в къщата, погледът им пада върху вратата. Ако видят ужасна опустошена врата, те незабавно стават неудобни, защото ситуацията в апартамента няма да бъде много привлекателна. Но ако гостите намират красива врата, те непременно ще ви попитат как успяхте да постигнете такъв чудесен резултат и вие от своя страна разкривате тайната им.

За децата, декорирането на вратите ще бъде вълнуваща дейност. Можете да им дадете врата за декор, детето ще има възможност да излезе със собствената си рисунка и ще се развиват и малки моторни умения.

Много цветна украса на домашно парти може да бъде цветна врата. Много гости, които идват при вас със сигурност ще бъдат изненадани. В декора можете да използвате не само една технология, можете да комбинирате няколко метода. Можете да допълвате декора с различни малки детайли. Това могат да бъдат бутони, сатенени панделки, кристали и много други.
Когато украсите вратата, имате пълна свобода на действие! Каквото и да е в главата ви, каквато и да е идеята, можете да го направите истинска! За да направите това, ще ви трябва само желание и малко пари.

Надяваме се, че в тази статия сте намерили подходящ начин да украсите вратите. Също така на нашия сайт има снимки с декорация на интериорните врати от собствените ни ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Довършителни врати от металДовършителни врати от метал
Боядисани врати от MDF практичност и ползи!Боядисани врати от MDF практичност и ползи!
Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?
Интериорни врати Как да изберем?Интериорни врати Как да изберем?
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Изборът на съвети за интериорни вратиИзборът на съвети за интериорни врати
Как да изберем интериорни врати за интериора?Как да изберем интериорни врати за интериора?
» » Декорация на вратите
© 2021 BggeHat.com