Каменна каменна конструкция на евтина и надеждна основа

Booth е строителен материал, който често се използва за изграждане на мазе и фундамент. Популярността на този естествен камък се дължи на неговите технически характеристики, висока якост и достъпност, както и визуален облик. Днес ще говорим за характеристиките на този материал и начините за изграждане на фондация с неговата помощ.

Каменни камък - основните характеристики, предимства и недостатъци

Booth - камък с неравномерни краища, получен от естествено или изкуствено унищожаване на скала. Каменни камъни могат да бъдат получени от различни видове естествен камък - черупки от скали, пясъчник, доломит и др. Най-често за изграждането на основата се използва бутан-камък, има плоска форма, относително плоски повърхности от противоположни страни, поради което процесът на полагане не отнема много време и не изисква много усилия.

Кариерен камък - изграждане на евтина и надеждна основа

При избора на бута, е необходимо внимателно да се провери камъкът за дефекти, пукнатини и разслоявания. За да тествате силата, можете да я ударите с чук няколко пъти. На висококачествен материал с този ефект няма да има видими повреди, а ударът ще бъде придружен от звуков звук.

Най-важните предимства на бута включват:

  • висока устойчивост на влага;
  • екологична съвместимост;
  • дълъг живот - дизайна, изработен от бута, може да служи векове наред;
  • устойчивост на неблагоприятни ефекти от плесени, гъбички и насекоми;
  • добра толерантност на температурните промени;
  • отлични визуални характеристики.

Но няма идеални строителни и облицовъчни материали. Отрицателните качества на бута включват трудността при монтажа на елементите в редовете за тяхното най-плътно разполагане и съответно по-дълъг период на работа.

Цимент за изграждане на бетонна основа

За изграждането на основата на бута е необходимо да се използва смес от цимент M300, M400 или M500. Използването на тези марки ще направи сместа възможно най-плътна и надеждна. Пясъкът за разтвора трябва да се използва чист, с минимални примеси на чужди примеси. Голям брой външни елементи в пясъка ще окажат отрицателно влияние върху здравината на основата.

Кариерен камък - изграждане на евтина и надеждна основа

За да се създаде решение, циментът се смесва с пясък в съотношение 1: 3. За да се повиши надеждността на разтвора, към сместа могат да се добавят три части от финозърнест баласт (не по-голям от 5x20 mm). Към сместа се добавя вода в такова количество, че полученият разтвор е достатъчно течен, за да запълни кухините между елементите на зидарията.

Не направете сместа гъста, в противен случай, когато наливането в основата ще образува въздушни мехурчета, което ще направи цялата структура ненадеждна.

Можете да поръчате готовата бетонна смес за изливане на основата, но трябва да имате предвид, че в бетонобъркачките се доставя много решение. И тъй като изборът на камък за събиране на всеки ред зидария отнема много време, оборудването ще трябва да стои дълго време и цената на готовия бетон ще стане твърде висока.

Тайните на изграждането на надеждни строителни конструкции

За да се постигне максимална здравина на основата на сутерена, трябва внимателно да се избират използваните материали и да се съблюдава разработената технология на зидарията. За да се увеличи адхезията между бутан и хоросан, камъкът трябва да се навлажни преди употреба.

Много е важно по време на устройството за основа да се сведат до минимум празнините в него. За тази цел към основата трябва да се прибави малък камък и натрошен камък, чиито фракции не трябва да надвишават 40x70 мм. Разтворът се излива в слоеве, чиято дебелина не трябва да бъде по-голяма от 15 мм. Ако слоят е по-дебел, има възможност за потъване на цялата структура и нейното последващо унищожаване.

Кариерен камък - изграждане на евтина и надеждна основа

Най-важните слоеве - начало и завършване, за тях е обичайно да се използва голямо легло, което трябва да има най-плоските повърхности. Първоначалният ред гладък камък ще служи като отлична опора за цялата зидария, а покривният слой ще ви позволи да инсталирате грилограмата впоследствие без проблеми.

Когато монтирате зидарията, трябва да наблюдавате превръзката, както при други строителни материали, като тухли или блокове. Особено внимание трябва да се обърне на ъглите на мазето. На използваните камъни не трябва да има дефекти, пукнатини и хетерогенни импрегнации, тъй като ъгълните елементи често изпитват максимално натоварване.

Преди началото на полагане на камъка е необходимо да се осигурят в основата всички необходими технологични отвори (за канализация, вентилация и други системи). Ако си спомняте за тях след като решението се втвърди, тогава строителните работи ще станат много по-сложни и скъпи.

Преди това трябва да се погрижите за всички инструменти, които са ви необходими по време на строителството. Препоръчва се да се подготвят:

  • бомбардировач за плочата от големи камъни;
  • чук за счупване на ъглите и депозиране на зидари в зидарията;
  • лопата за месене на циментова замазка;
  • равнище;
  • мистрия;
  • plumb bob;
  • рулетка;
  • канап.

След подготовката и закупуването на необходимите инструменти можете да продължите директно към строителството.



Подготовка и полагане на фундамент на развалинни камъни

Работата по изграждането на всяка фондация започва с осъществяването на геоложки проучвания на място. Изследванията ви позволяват да определите вида на почвата и да разберете дали има възможност за изграждане на фундамент само на бута. Такава основа не се препоръчва за издигане върху глинести, пясъчни, глинести и торфени почви.

Кариерен камък - изграждане на евтина и надеждна основа

Ако теренът за мазето е подходящ, можете да продължите да изчиствате мястото - да премахнете всички остатъци от строителната площадка, да възстановите троповете, да разкъсате тревата. При изграждането на леки сгради е достатъчно да се премахне мек слой почва в мястото на издигането на обекта до дълбочина 10 см. Освен това остава само да се очертае бъдещият обект на строителството чрез кюлчета и въжета. Необходимо е да се вземе предвид хоризонталният характер на облекчението. При минимални разлики във височината, изравняването се извършва чрез отстраняване на определен слой почва. Ако нередностите са значителни, тогава фондацията ще трябва да се приспособи към хоризонта, като я повиши в определени точки.

За изграждане на тежки сгради - жилищни къщи, изработени от тухли или дърво, ще трябва да се създаде дълбочина на изкоп на 50-100 см. Дълбочината се определя като се вземат предвид вида на почвата, слаби почви изискват устройството на най-дълбоката канавка. Ако е необходимо, в шлосера се създава кофраж, който е предназначен да предотврати увисването на стените. Ширината на основата трябва да бъде по-голяма от действителната дебелина на стените на сградата - с 10-15 см от всяка страна.

На дъното на рова изпълваме слой пясък на 15 см, който след това се забива. Над пясъчното припокриване полагаме покривен материал, който действа като хидроизолация на конструираната конструкция и предотвратява изтичането на влага от използвания циментов разтвор.

Полагането на самата основна основа се извършва на редове. В средните редове е позволено използването на големи камъни, което ще припокрие два реда зидария на височина. Зидането е много по-трудно да се направи от тухлите и е малко вероятно да постигнем идеална равномерност, но за един ред се опитваме да изберем камъните, които са най-подходящи за ширината и височината.

Понякога те се подреждат последователно с дълги и къси страни. Това означава, че на пръв стека редица дългата страна, а след това броят на късата страна, и така нататък. D. Поради неправилната форма на камъните, използвани в кухини може да се формира редици, те са пълни с чакъл или камъчета.

Поставянето на всеки отделен ред започва с инсталирането на ъглови и маяк камъни, те ще определят височината на цялата лента. С тези маяци теглим низ, за ​​да може по-лесно да се наблюдава правилността на реда. Долният ред на основата трябва да се изсуши от леглото на сушилнята и да се завърти най-правилната страна на камъка. След това съществуващите кухини са пълни с парчета камъчета или чакъл.

Първоначална настройка на камъните на сухо изпълнява, като се вземе предвид препоръчва височината на всеки ред. - от 25 до 30 cm след prikolki бутилки и попълнете прозорци от разтвора, а след това, свиваща се материал с чук или. Циментовата смес трябва да се доставя в достатъчен обем, така че при полагане на камъка разтворът да запълва вертикалните шевове.

След полагането на серията, трябва да проверим равномерността му по вертикалните и хоризонталните линии. Докато разтворът не е замръзнал, можете да коригирате позицията на отделните елементи на конструкцията без ненужни проблеми. След полагането на последния ред трябва да инсталираме хидроизолационен слой и да създадем сляпо, което е необходимо за защита на конструкцията от неблагоприятните въздействия на околната среда. Много е важно да се направи пълна дренажна система, която ще премахне излишната влага от основата.

Butoketonny фондация за изливане за строителство на non-stop почвата

Технологията на строителството може да бъде значително опростена върху непървични почви. Тази техника е подходяща за изграждане на нискоетажни сгради (не повече от два етажа) и включва бързото издигане на цялата основа без прекъсвания.

Кариерен камък - изграждане на евтина и надеждна основа

Дълбочината на изкопа трябва да бъде най-малко 70-80 см: 50 см на крак, 10-15 см на основата на пясък и още 10-15 см върху чакълестия слой с фракция 20х40 мм. На стените на изкопа ние инсталираме фиксиран кофраж, който се подсилва внимателно и се доставя с разделители. Между камъните и стените на кофража ще има около 5 см празно пространство, което трябва да бъде запълнено с развалини или тухлени тухли. Този материал ще вземе и конкретна смес и ще помогне да се създаде монолитна и солидна конструкция.

Процедурата за инсталиране на основата е доста проста. В долната част на изкопа изливаме част от разтвора, след втвърдяването му поставяме първия слой на леглото. Този ред от фуги с циментова замазка и върху него се поставя следващият слой камъни, а материалите трябва да се потапят в бетонната смес до 2/3 от височината им или дори по-дълбоко.

Всеки слой се третира най-добре с вибриращо оборудване. С натискането му е възможно да се уплътни камъкът и да се избегне появата на въздушни мехурчета. След това поставете слоя с метални пръчки, тел или арматура, след това отново напълнете разтвора и повторете процедурата, докато се постави цялата основа.

Прекъсването на процедурата по полагане не е възможно, но ако това стане необходимо, можете просто да напълните решението с вертикални шевове на последния ред. Когато работата се възобнови, в замръзналата маса се правят големи разрези, като се отстраняват фрагментите от бетон и прах. Освен това се препоръчва незавършена основа да се покрие с дървени подови настилки или всякакъв валяк, който ще предпази разтвора от преждевременно втвърдяване, а последният слой периодично се навлажнява с вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове развалини, които се използват в съвременното строителствоВидове развалини, които се използват в съвременното строителство
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
Обхват на черупкатаОбхват на черупката
Предимства на облицовката на изкуствен камъкПредимства на облицовката на изкуствен камък
Препоръки за избор на машини за рязане на камъниПрепоръки за избор на машини за рязане на камъни
» » Каменна каменна конструкция на евтина и надеждна основа
© 2021 BggeHat.com