Ограда от каменна ограда завинаги!

Ограда върху парцел за страна или страна не само защитава Вашия имот, но и е вид визитка у дома. Огради в наши дни са изградени от различни материали, най-надеждният от тях се смята за камък. Хайде да видим как да издигнем добро ограждение от него.

Предимствата на каменните огради - парцелът е защитен със 100%!

Огради от естествен камък са построени дълго преди нашето време. И досега в много градове по света се виждат древни огради, които са издигнати преди много векове. Нашите предци знаеха много за трайните и висококачествени материали, които направиха възможно да се направи истинска крепост от къщата и мястото около нея. Камъкът все още се използва за изграждане на огради. В много отношения той изглежда за предпочитане пред редица съвременни материали. Основните предимства на каменните жив плет са следните:

  • Дълъг експлоатационен живот. В действителност, времето за обслужване на каменни огради се ограничава само до качеството на хоросан, използван за зидарията им, както и до спазването на технологията на ерекцията.
  • Абсолютна пожарна безопасност. Както знаете, камъкът не гори. Не е нужно да се притеснявате, че огън, който е възникнал на близък парцел, ще се разлее над оградата.
  • Устойчивост на различни природни феномени и валежи. Вода, макар и да смила камъка, както се казва в известна поговорка, но много бавно.
  • Отсъствието на окисление, корозия, разпад и произтичащата от това непретенциозност в поддръжката. Каменните огради не се нуждаят от специална поддръжка.
  • Екологична и материална наличност.
  • Уникални декоративни свойства. Каменните огради могат да имат всякаква форма, височина, цвят. Те са лесни за вписване в съществуващ проект за ландшафт.
Добрата каменна ограда има огромен брой предимства

Добрата каменна ограда има огромен брой предимства

В допълнение, каменната ограда може да бъде изградена от различни продукти - естествени и изкуствени. За това по-нататък.

Видове огради от камък - изберете вашия вкус и чантата!

Каменните огради са изградени от калдъръмени камъни и камъни, доломит, чакъл, пясъчник, варовик, бута. Големият набор от материали дава възможност за покриване на всеки бюджет. Каменните камъни и камъните, например, са идеални за създаване на бюджетни огради, които ще изглеждат лаконични и прости. Тяхната декоративност, ако желаете, може да бъде увеличена чрез закупуване на камъни с червен нюанс. Такива продукти ще разпределят точно вашия сайт, ще го направят ярка и видима.

От доломита, който има различни декоративни характеристики, се изграждат повече оригинални огради. Но на цена те са значително по-високи от обикновените огради. Чакъл (камъчета) се използва за издигане на огради, рядко. Това се дължи на факта, че неговите размери са достатъчно малки. Чакълът не е много удобен за ръчно изработване на зидария. В повечето случаи се използва като декоративно покритие за живи плетове, изградени от тухлени или евтини камъни.

Групата на довършителните материали включва варовик. Този естествен камък има мека структура, така че самостоятелната работа с него не предизвиква най-малката трудност. С негова помощ е лесно да прецизирате всяка ограда. Но трябва да помним, че варовикът е силно хидрофобен. Той бързо се абсорбира от водата. Ето защо е необходимо предварително да се обработва материалът с водоустойчиви импрегнации.

Най-оригиналните структури са получени от доломит

Най-оригиналните структури са получени от доломит

Но естественият пясъчник не се страхува от влага или студ. От нея са построени шик с декоративни елементи огради. Вярно е, че цената на такъв камък е обективно висока. За да се намалят разходите, можете да закупите не естествен пясъчник, но една плочка от него. И вече, като го използва, да отреже по-евтина ограда от камъни, камъни.

Много популярни развалинни камъни. Подходящ е за декориране на огради и директно за тяхното изграждане. Booth е наистина силен материал. Оградата от нея остава повече от век, без да губи физическите си качества. Напоследък изкуствен камък се е превърнал в търсенето. Той се произвежда в заводи и имитира различни естествени материали доста добре. Визуално оградата, изработена от изкуствен материал, е неразличима от сграда, изработена от естествен камък. В същото време цената му е много по-ниска от същия пясъчник или бута. Огради от изкуствени камъни могат да имат почти всяка форма, текстура и цветови нюанси.

Основата е основата на дълготраен ограда

Самостоятелното изграждане на каменна ограда е труден процес. Ще се нуждаем от много свободно време и ясното желание да създадем качествена и надеждна структура. Първият етап на строителството е основата на фондацията. Експертите препоръчват да се направи монолитна лента под каменната ограда. Той е в състояние да издържи на натоварване. Това е важно, ако вземете предвид значителния размер и внушителната тежест на камъните.

Ние започваме да издигаме основата. Маркирайте мястото, където на оградата ще бъде (веднага определят с се строи на геометричните размери на оградата, за повече или по-малко се знае точно колко материал е необходимо), е само скица на планираното строителство. Премахваме почвата по границата на бъдещото хеджиране. Воден терен с дълбочина 70-80 см и ширина 50-60 см.

Застреляме кофража на необходимата конфигурация от дъските. Ние го инсталираме в окоп. Взимаме арматурни прътове, свързваме ги със заваръчна машина, ориентирайки се към конфигурацията на канавката. Полученият дизайн е инсталиран в кофража. Препоръчва се допълнително задвижване на дървени колчета по целия периметър на окопа и свързване с напречни дъски отгоре (стъпката на монтаж е 2 м). Благодарение на тази предпазна мярка, ние ще премахнем риска от отклонение на кофражните дъски отстрани при напълване с хаван. След това отбелязваме местата, където по-късно ще бъдат монтирани полюсите. Заваряваме подбраните профили на метални тръби към фитингите. Дължината на тръбните продукти (профил или кръг) трябва да бъде не по-малка от височината на оградата, която се изгражда.

Ако има добра основа, оградата няма да трае повече от десетилетие

Ако има добра основа, оградата няма да трае повече от десетилетие

Сега изсипваме бетона в напълно подготвения кофраж. Важна точка! Бетон смес от излее и на тези части на фондацията, под който ще бъде входа (портата на оградата). Не забравяме, че изграждаме солидна основа. На Съвета. Разтворът е най-добре приготвен от цимент (взем 1 част), развалини (4 части), пясък (2 части). Тези съставки се поставят в бетонен смесител и се получава необходимата смес.

Препоръчително е да попълните мазето през лятото.

Сухият въздух ще осигури бързо и надеждно втвърдяване на бетоновата смес. За еднакво и ефективно нанасяне на хоросана се препоръчва покриването на кофража с полиетиленово фолио. Ако не направите това, горните слоеве на основата ще замръзнат по-бързо от долните. Това ще доведе до намаляване на показателите за здравина на завършената основа.

След 15-16 дни разглобяваме кофража. Но все още не правим никакви строителни работи. Фондацията ще се нуждае от още 14 дни, за да замрази напълно. Този път може да се използва за подготовка на камъни за полагане. Ние ще ги почистим от замърсяване, разбием по размер, ще разбием прекалено големи продукти на малки парченца. Впоследствие тези подготвителни операции ще ни позволят да издигнем ограда много по-бързо.

Поставихме стълбовете и монтирахме платното - основните етапи на строителството

Монтирането на стълбове от камък е задължителна операция. Те ще дадат надеждността и здравината на оградата и ще я разделят на части. Препоръчителните размери на колоните са 30x30-40x40 см. Те се монтират на места, където са заварени тръби по време на процеса на изливане. Построяваме постове, както следва:

  1. 1. Поставихме квадратни кофражи за първия ред камъни. Размерите му трябва да съответстват на ширината на планирания стълб. Височината на кофража е максимум 0,5 м.
  2. 2. Влагаме направените строителни камъни (на разтвор от цимент - 1 част, чакъл и пясък - на 1,7 части). Внимателно подравнете първия ред зидария. Останалите слотове между продуктите се запълват със същия състав на цимента. По подобен начин правим подреждането на следващите редове.
  3. 3. Изграждаме кофража (прикрепяме новите табла към винтовете, поставени по-долу). Напълнете го с първия ред камъни, запълнете празнините. В тази схема излагаме всички части на стълбовете.

Всяко стъпало, изградено от камък, трябва да замръзне в рамките на 24-30 часа. Не е нужно да бързате. Ние правим част от подкрепата, чакаме, изграждаме следващата част. След отстраняването на целия кофраж ние запълваме пролуките с циментова дебела смес на полюсите. Малко по-късно ще направим разкопки на шевовете им.

Налейте най-малко един ден за втвърдяването на всяко ниво

Налейте най-малко един ден за втвърдяването на всяко ниво

Когато всички полюси са инсталирани, започваме полагането на участъците от нашата ограда. Операцията се извършва върху смес, състояща се от три части пясък и един цимент. Ние монтираме камъните така, че широчината на разстоянията да е по-малка от ширината на колоните. Извършваме полагане, както следва: поставяме хоросана върху основата, слагаме камъните (строго симетрично) от двете страни на участъка, опъваме здрава резба между ръбовете на отвора. Следващата зидария ще бъде изпълнена на тази забележителност.

Разстилайте изцяло първия ред на секцията. Желателно е камъните да се монтират така, че плоската им страна да е нагоре. По този начин ние опростяваме полагането на следните серии. В кухините и пропуските напълнете циментовия състав. Очакваме 24 часа. Продължаваме да инсталираме следващата поредица от материали. Отново поддържаме пауза от 24 часа. В тази схема изграждаме всички разстояния.

Не позволявайте парчетата от сместа да ударят предната повърхност на камъните. Дори и най-малките капки разтвор намерени на оградата трябва да бъдат премахнати незабавно. Последните редици от секции на оградата трябва да се поставят с продукти, които имат една и съща височина. В този случай ще получим възможно най-високо ниво на оградата, което ще има естетически и привлекателен външен вид.

Декориране на оградата - как да направим структурата видима?

Основният начин за подобряване на външния вид на каменната ограда е да се направи ставите. Без тази процедура оградата ще има недовършен вид. Насипа е дълбок, плитък и изпъкнал. Използвайки първата техника, можете да разширите (чисто визуално) размера на зидарията. Продължаваме да лае някъде 3-4 часа след като сте инсталирали стените. Операцията се извършва с помощта на гума от пяна, специален инструмент - скрепер, мистрия за шевове, телена четка. Последователността на действията е, както следва:

  1. 1. Изглаждаме шевовете и камъните.
  2. 2. Създаваме жлебове (или маламашка) с необходимите размери (не повече от 2 см).
  3. 3. Мина, направена с 30-процентен разтвор на солна киселина, използвайки гъба за пяна. Процедурата се извършва в гумени ръкавици. След това киселинната смес не може да повреди кожата. Чистата вода за измиване на оградата не може да се използва, тъй като тя, смесвайки се с цимент, оцветява естествените камъни в неприятен сивкав цвят.

Допълнително усъвършенстване на оградата се извършва чрез монтиране на специални качулки върху полюсите на конструкцията. Невъзможно е да направите такива продукти сами. Обикновено те са направени по поръчка в ковачница. Ако имате късмет, готови шапки от подходяща форма и дизайн могат да бъдат намерени в строителните магазини. Оригиналът на каменната ограда може да бъде постигнат още по-лесен начин. Вземете всички водоустойчиви бои и леко боядисвайте бодовете на колоните. След такава операция разстоянията на оградата ще се възприемат по-ясно и красиво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плетена ограда със собствени ръцеПлетена ограда със собствени ръце
Декоративни стоманобетонни оградиДекоративни стоманобетонни огради
Фондация за ограда с тухлени стълбовеФондация за ограда с тухлени стълбове
Открити орнаменти върху градинатаОткрити орнаменти върху градината
Видове оградиВидове огради
Ограда от предимствата на инсталацията на велпапеОграда от предимствата на инсталацията на велпапе
Красива страна парцел как да направя?Красива страна парцел как да направя?
Свалящ се кофраж и неговата класификацияСвалящ се кофраж и неговата класификация
Конструктивни елементи на балконаКонструктивни елементи на балкона
Обхват на черупкатаОбхват на черупката
» » Ограда от каменна ограда завинаги!
© 2021 BggeHat.com