Основни компоненти на покрива на покрива и правила за закрепване на гредите

Почти всички селски къщи, построени в европейски стил, украсяват тавана на тавана. Такива съоръжения са надеждни и естетически. Ако погледнете отблизо, те са сходни по структура с горните части на къщите, които са построени в Япония и Китай от древни времена.

Обикновени и сложни видове тангенторни покриви

Най-простият покрив на бедрото е система с четири наклони, където предните склонове имат формата на трапецовидни елементи, а крайните склонове са под формата на триъгълници. Триъгълниците се наричат ​​"бедра", произхождат от края на корниза и се простират до краищата на билото. По време на изграждането на такава конструкция се използва система от слоеве и назални греди - техниките се заемат от схеми за изграждане на фронтон и покривни плочи.

Конструкцията на покрива с половин керемида е оформена от два елемента на конвенционален двуетажен и два ханша. Корниките на последните, по правило, са много по-високи от предните. Отличителна черта на този тип структура е липсата на остри издатини. Такива покриви са се разпространили в райони със силен вятър. Ако къщата е построена в района, за който са характерни изобилни снеговалежи, тогава склоновете на полу-долината са направени по-стръмни. Нежните склонове на покривите са най-добрата възможност за по-малко заснежени райони.

Четиритактовата система е пример за най-простия покрив на покрива

Четиритактовата система е пример за най-простия покрив на покрива

Покривът може да бъде като палатка или пирамида, в който случай той се нарича стръмен покрив или съответно пирамидален. Те изграждат подобни структури на покриви върху къщи, носещи стени които формират квадрат или редовен правоъгълник. Всички страни на покрива на хълбока имат форма на триъгълници, чиито върхове са свързани в една точка.

Най-сложната конструкция на тазобедрената става има счупена форма. Има такъв луксозен покрив с различен размер и форма на рампи, като всяка от тях има извивка. Един прост пример за счупен покрив е двулицев, в който предните страни имат фрактура в горната част. Този подход ви позволява да увеличите значително таванското пространство, което обикновено подготвя тавана.

Шест основни части на кофражната система

Надеждността и дълготрайността на тазобедрения покрив се осигурява от някои елементи и елементи на структурата на ребрата. Без тях инсталирането на прости или сложни покриви на бедрената кост не е завършено.

  1. 1. Ребрата (наклонени, диагонални греди) - формират кръстовището на тазобедрените стави и скейтите - трапецовете. Те са монтирани под ъгъл, отколкото междинните греди. Като материал за производство на ъглови и междинни греди, се използва плоскост от 50х150 мм.
  2. 2. Къси греди (narozhniki) - едната страна е върху ъгловата греда, а другата е върху Mauerlat. Отклонението на Народник е същото като това на междинните греди.
  3. 3. Горната част (горният хоризонтален ръб на покрива) отсъства в структурата с наклонена челюст. При покриви с комплексни конфигурации броят на кънките може да се увеличи до две или повече. В раздел, скейтът трябва да има същия размер като краката на кофата.
  4. 4. Централни греди (частни) - от всяка страна на гредата има три обикновени греди. Долната част на всеки от тях почива на Mauerlat.
  5. 5. Междинни решетъчни крака - горната част на елементите е поставена върху гредата, а долната - върху основата.
  6. 6. Mauerlat - фиксиран върху периметъра на конструкцията, служи като опора за кофражната система.
Подкрепата за системата за огради около периметъра е Mauerlat

Подкрепата за системата за огради около периметъра е Mauerlat

За да се гарантира, че външната част на рамката на ребрата, описана в параграфите, е придобила необходимата якост, в дизайна се използват други важни елементи. Така например, стабилността на билото, в допълнение към гредите, осигурява рафтове. Тези задържащи части са монтирани отляво, те придобиват стабилност благодарение на подпорите, които също предотвратяват отклонението на гредите. Ако таванското помещение е планирано на тавана, местата могат да бъдат заменени от други части за задържане.

Височината на корнизи може да удължи живота на сградата. Удължените изпъкнали покриви предпазват стените и основата на къщата от намокряне, което се дължи на наклонен дъжд. През лятото первазът не позволява слънчевата светлина да проникне в къщата. Но за да го увеличи, към корнизи стъбло монтирани детайли, наречен фили.

Дизайнът на покрива на тазобедрената става придобива устойчивост на натоварване от вятъра, поради наличието в гредите на вятъра. Този елемент надеждно свързва решетките на склоновете на покрива. Монтажните дъски се извършват под ъгъл, от ъгъла на билото до Mauerlat, от вътрешността на тавана. За да премахнете товара от стените в конструкцията използвайте части като пружини, те са монтирани към основата в ъглите на сградата.

Редът за изграждане на четирите ролки на тазобедрената става

Покривът започва да бъде построен с конструкцията на Mauerlat, която е монтирана върху носещите стени по периметъра на сградата, а инсталациите са инсталирани. Ако къщата е построена от дърво, тогава горната корона на дървения материал обикновено се използва като основа. За бетонни и тухлени сгради, Mauerlat може да бъде изработен от стоманобетон или дървени греди, всичко зависи от бюджета и носещата способност на стените на къщата.



Листата и марулатът са направени от секция от 100x150, 150х150 мм.

Гредата се фиксира с помощта на анкерни щифтове, те са вградени в зидарията на етапа на изграждане на стените. Облицовката е разположена върху гредите на тавана или върху вътрешната носеща преграда на къщата, тя е необходима за монтаж на подпорни стелажи. Правилната инсталация на полюсите се контролира от ниво на сградата или от опростена линия. Опорните елементи са временно фиксирани посредством подпори и самонарезни винтове, на левия те са закрепени с метални обшивки и ъгъл. Рафтовете се монтират в един ред непосредствено под ъгловата греда с разстояние не повече от два метра една от друга.

Ако е издигната монтирана покривна шатра, опорите са монтирани по такъв начин, че да формират правоъгълник, който би повтарял формата на периметъра на сградата. За да направите това, те са инсталирани на същото разстояние от ъглите на къщата. Що се отнася до височината на опорните елементи, то се определя от конструкцията на покрива. Ако една скейт е оборудвана в стандартна система с четири наклона, в структурата на шатрата се създават няколко писти над опорите, които оформят правоъгълник.

Както вече бе споменато по-горе, обикновен таван на тазобедрената конструкция е изграден за сметка на найлонова тип кофраж, който се използва в структурата на фронтона. Процесът е както следва:

  1. 1. От дъската създаваме шаблон, като го закачваме последователно на билото и марулатите, върху които маркираме на дъното и горната част на жлеба и ги изреждаме. Още веднъж проверяваме готовия шаблон, като го прикрепите към билото на мястото на монтаж на страничните греди, ако е необходимо, изпълняваме монтажа на елемента на място. Ако шаблонът е подходящ, тогава правим необходимия брой греди за него. След това се монтираме на билото и основата (разстояние 0,5-1,5 м) с помощта на метални скоби или ъгли и винтове.
  2. 2. В следващия етап на производството на модела ъглови свръзка елементи, но тъй като те ще имат повишена натоварване, а след това с цел да ги закаляване да направи две идентични платки с дебелина снаждане. Секциите в ъгловите елементи се правят под ъгъл 45 градуса. Горната част на реброто е монтирана върху носещата стойка на билото, долната част е фиксирана на ъгъла на Mauerlat.
  3. 3. В пропастта между ъгловите греди на покрива на бедрата установяваме работниците. Ние не избираме борда за тях по отношение на дебелината, тъй като тези елементи няма да носят значителен товар. Първата половина на занаятчиите се изработват по образец с вдлъбнатина в горната част, втората половина от продуктите се изработват в огледален образ. Маркировката на долната част на занаятчиите се извършва по време на монтажа, при завършване отрязваме краищата, формиращи надвеса, подравняваме ги с разтегнато въже.
Основата за Mauerlat обикновено е горната корона на лога

Основата за Mauerlat обикновено е горната корона на лога

В долната част на ъгъла пояс трябва да постави опори (пружини), тъй като е в долната им част ще отиде голям товар. Пружините се монтират като подпорни стълбове на подсилена основа. С цел укрепване на страничните греди, под тях са монтирани подпори, чиято горна част трябва да лежи върху крака на кофата и долната част в крака.

Как правилно да се присъединят гредите на дължина

Ако се конструира широк покрив от сложна конфигурация, тогава, при отсъствие на подходящи табла, трябва да се изпълнят родопчани сплайс греди по дължината. Разбира се, можете да вземете необходимата дървесина, но опитни строители знаят, че в същото време се увеличава дължината и дебелината на борда на директорите, а в резултат на сливането на гредите е възможно да се постигне необходимата дължина на конструктивни елементи, без да се нарушава съотношението на страните въз основа на строителни материали.

За да могат удължените части да осигурят необходимата степен на твърдост на системата за назъбване на ребрата, е необходимо да се определи какви товари засягат различни участъци от конструкцията. Съединенията могат да бъдат разположени само на места с минимален момент на огъване. Обикновено такова място е районът близо до билото. Опитните покриватели са запознати с няколко начина за удължаване на гредите, тъй като използването им в строителната практика на който и да е от методите не работи. Причината за това са следните фактори:

  • стъпаловидно монтиране на греди;
  • ограничен запас от материали;
  • тези. оборудване за строителни обекти.

Най-честият начин за изграждане на козирка се нарича разширение "седалище". Елементите, които трябва да бъдат съединени, са нарязани под ъгъл от 900 °. Разрезът трябва да бъде прецизен, което ще предотврати образуването на отклонение в кръстовището. Поставяме гредите с помощта на облицовки от дърво, метал и нокти, които, за да се избегне напукване на дърво, караме с шарка.

"Косо prirub" - Този метод на конюгиране елементи изпълнява от режещи ръба греди по съвместно ъгъла на скрепителни елементи 450. Както болтове работа с диаметър от 12 до 14 мм, което събира в центъра на ставата. Ако няма време за резитба материали, елементи от конструкцията се лесно и бързо са свързани с "припокриване", припокриването може да бъде до 1000 mm. Опитвайки се да карам нокти в барове по цялата дължина на припокриването, разпределен във времето, както и за техните фугиращи болтове могат да бъдат използвани, те са завинтени за предварително пробитите отвори. Последният метод се нарича по-надежден.

Четириетажен таван на тазобедрената стена ви дава възможност да представите домашния ви вид. Като включвате в проектите покрив мансарда и прозорците на капандурите са в състояние да съживят и разнообразят дизайна. Основното е, че изчисляването на кофражната система беше извършено точно, след това къщата ще остане в продължение на много десетилетия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мансарден покрив със собствените си ръцеМансарден покрив със собствените си ръце
Покривна система за изчисляване на покривите на фронтон и фронтон, строителство, видовеПокривна система за изчисляване на покривите на фронтон и фронтон, строителство, видове
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Как да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покриваКак да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покрива
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Стени и оградни конструкции на таванаСтени и оградни конструкции на тавана
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Идентифициране на недостатъците на покриваИдентифициране на недостатъците на покрива
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиранПокрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
» » Основни компоненти на покрива на покрива и правила за закрепване на гредите
© 2021 BggeHat.com