Мансарден покрив със собствените си ръце

Таванът в стаята не само осигурява излишно жизнено пространство, но и създава уютна атмосфера, подобрява цялостния облик на сградата. Поради факта, че е създаден "въздушна възглавница", наличието на тавана осигурява задържане на топлината в рамките на основните помещения, независимо от факта, че тя може да се използва от наематели само в горещия сезон, а през студеното - не се нагрява. При изграждането на допълнително помещение, трябва да се има предвид, че таванското помещение покрив от собствените си ръце може да бъде направено, обаче, независима работа може да бъде усложнена от сложността на дизайна и неговия размер, така че е по-добре да се свържете с услугите на професионалист.

Видове мансарден покрив

Видове мансарден покрив

Модификациите на покривите са различни, но най-често използваната стомана е двустранна или счупена. По своята организация те имат различия помежду си. Преди това, преди да направите покрив у дома си със собствените си ръце, е необходимо да решите коя от двете модификации е по-предпочитана за конкретна къща, а също и по-лесно да се инсталира в отделен случай, е необходимо да се изучат характеристиките на двете сгради. При изграждането на таванското помещение е необходимо да се разбере кой тип метод на подпомагане е за предпочитане от двата налични. Покривът на която и да е конструкция е една от двете вариации на кофражните системи - пластове или висящи. И двата модела имат свои собствени характеристики, изборът им зависи от местоположението на носещата стена на сградата.

Тип окачено устройство

Това име е организацията на гредите, основата за които са само крайните основи на сградата. Този модел се използва в случай, че структурата няма други капиталови припокривания, с изключение на външните стени. Използването на този дизайн е приемливо, тъй като между двете капиталови бази разстоянието не надвишава осем метра, причината за това е осезаема тежест на основата на носещите конструкции. Както разбирате, това натоварване трябва да бъде намалено. За да направите това, можете да използвате следните инструменти:

  • скоби;
  • напречни греди;
  • баба;
  • Затягането.

Гредите, които се използват например за припокриване, се изтеглят чрез подпори към опорните крака, а затягането се окачва от главата до горната част. За припокриване в този тип структура се използват дървени трупи или широки напречни греди, поставени на ръба. Профилът трябва да бъде поне 100 на 200 мм. За да се съобразят с необходимите размери, препоръчително е да се консултирате със специалист, за да извършите всички изчисления, а подът в таванската стая трябва да е надежден.

Вид вградена структура

За разлика от предишната схема, дизайнът е монтиран не само върху двете носещи външни стени, но също и върху твърдите припокривания, поставени на основата. Ето защо, преди да изградите покрив за капандури със собствените си ръце, трябва предварително да планирате изграждането на тавана, а именно основата. В случай, че базата е лента, на която вече се планира да повдигне носещите прегради, системата с подреждане е най-добрата опция. В този случай структурата издържа на впечатляващо натоварване и в това отношение има предимство пред схемата на окачване, освен това осигурява мощна база за дървените трупи и палубата на конструкцията. Поради базовите плочи, стратифицираната структура има допълнителна опора. Ако строителят избере счупена версия на таванското покритие, може да се използва смесена система от покриви, при която страничните греди са система за почивка, а горните - по метода на окачването.

Покриви на тавана

Покриви на тавана

При изграждането на сграда от блокове или тухли често предната част на тавана е изградена от същия материал. Основният плюс е, че строителят няма нужда да изчислява размерите на горните елементи, да ги събира и да ги премества в стената. Въпреки това, трябва да се помни, че таванския покрив със собствените си ръце подготвя предварително внимателно проектирана структурна схема. При такава схема фондацията трябва да е здрава и дебелината на стената да съответства, тъй като с такъв фронтон има огромна тежест върху основната сграда.

Нека да разгледаме тази ситуация. Решихте да използвате тавана като част от вашите жилищни помещения, което е необходимо за това. Първо, решете как искате да го използвате. Ако целогодишно и като хол, за вас най-приемлив вариант ще бъде предната стена, облицована с блокове от тухли или пяна. За да се осигури оптимална височина на таванското помещение под покрива на скалата, наклонът трябва да бъде направен под ъгъл от 45-50 градуса, въз основа на широчината на края на сградата. При по-малък ъгъл жилищното пространство на помещението е значително намалено. За да се избегне изграждането на необосновано висок покрив, което ще доведе до пренатоварване на материалите, претегляне на структурата и значително плаване на покрива при силен вятър, не се препоръчва увеличаване на стръмността на кънките.

Изграждането на покрив от стени е по-опростено от това на счупена конструкция, поради използването на плоски греди от горната страна до стената и отсъствието на допълнителни връзки и сгъвки. Но счупеното устройство има своите предимства, позволява да се организират високи тавани в тази част от жилището и просторна стая. Монтирането на счупена система е много по-сложно във всяко отношение: при проектиране, полагане на покриви в изпълнение, но в този случай структурата получава външна твърдост, а под покрива се образува значително пространство. Това усложнява монтажа на наклонен дизайн на големия брой свързващи възли, трябва да отговаря на всички кабели в съответствие с правилата, но в този случай, цялата структура ще бъде надежден и фиксиран.

Такава конструкция осигурява значителен брой сложни стави на компонентите. При това обстоятелство, ако конструкцията е направена от тухли или камък, предните части могат да бъдат предварително извити, както в оригиналната версия на тавана, по време на основната зидария. За да се създаде система за поддръжка в този случай, е необходимо да се организират междинни подпори, а за тях и задържащите връзки, които се ръководят от вече направените фронтони. Преди да осъзнаете идеята си, трябва да се подготвите. Изграждането на мансарден покрив със собствените си ръце изисква рисунки на целия дизайн. Те трябва да бъдат разработени предварително, те трябва да бъдат показани по размер и едва след това е необходимо да се организира закупуването на материали за избраната сграда от горната схема.

План за мансард стая

План за мансард стая



Размери на проекта за покрив на тавана на тавана

С цел да се организира правилно всички елементи в общия модел е необходимо като отправна точка, за да се оформят с прави ъгли, като квадрат или правоъгълник - Профил генерирани подпокривно пространство. Като параметри на височина и ширина на стаята е почти невъзможно да се направи грешка в стойността на ъглите на която ще бъдат разположени на върха на скатове, всичко се запазва елементи, покривни и мястото на срещата на върха. След като изчислите тези параметри, трябва незабавно да прехвърлите цифровите данни в чертежа. В самото начало се определя средата на ширината на предната стена. Като тази стойност, като основа, е необходимо да се определи височината на показателите за капаци, тавана на подпокривното пространство, размерите на надвисналите стрехи и поставяне на основите, стените.

Всеки от проектите предполага необходимия обем свързващи фуги, различни модификации, така че всеки пакет трябва да бъде изчертан отделно, за да се видят подробно връзките на всички възли, които се сливат в дадена точка.

Функционални компоненти на покривната конструкция на тавана

Функционални компоненти на покривната конструкция на тавана

Всяка опорна верига побира основните връзки и допълнителни, по избор в редица проекти. Основните компоненти на покрива на тавана са:

  • Дървени трупи, които се припокриват - това е основата за други елементи на структурата на ребрата, те са монтирани върху подпорните стени на сградата;
  • Опорната част на крака, която е право на покрива, но в счупен кръг, съставен от два компонента. При тази схема горната опора се нарича билото, тъй като тя формира горната точка на покрива - билото, стените на тавана са образувани от греди, които се наричат ​​странично;
  • леглото или гребена е незаменим елемент на покривало, освен когато понякога може да действа, когато се използва инсталация на счупена конструкция;
  • Mauerlat е прикрепен към основните странични стени на сградата и е мощен крак, върху който са монтирани опорните крака;
  • За укрепване както на фронтон, така и на счупена конструкция, са необходими подпорни елементи - стелажи. В разбитата схема са прикрепени страничните и горните опори, а при конструкцията на покрива на стената базата е основата за облицовката и затоплянето на стените на помещението;
  • наклоните или съединителните диагонални части поддържат надлъжните греди или подпори, така че конструкцията да е по-монолитна.
  • Гредите за припокриване на тавана са предназначени за свързване на стелажи. Те се считат за основна база във всички типове тавани.
  • При счупената конструкция на горната част са осигурени интерстициални проходи, които са необходими за придаване на структура на твърдост.

За да сте сигурни, че създаденият план е изпълнен правилно, препоръчваме да се консултирате с експерт. Той ще може да провери колко добре са изчислени правилно всички показатели на цялата сграда. Освен това има различни системи за обучение, които не са предназначени за професионалисти, разработени за съветнически цели, можете да ги видите, като гледате видеото на тавана на покрива със собствените си ръце стъпка по стъпка на нашия уебсайт.

Характеристики на мантел покривни материали

Характеристики на мантел покривни материали

След изготвянето на чертежа, като се започне от размерите, фиксирани в него, е възможно да се започне изчисляването на количеството материали, които са необходими за работа. Изборът на материали трябва да бъде съобразен с изискванията за екологосъобразност и противопожарно оборудване. Дървените елементи трябва да бъдат третирани със специални импрегнации, за да се намали горимостта на материала. За изграждането на структурата ще трябва да закупите:

  • дърво за опорни крака, профилът е избран въз основа на изчисленията;
  • в зависимост от избраната поддържаща система на напречната греда, която има профил от 100 до 15 mm или от 150 mm до 200 mm, освен това трябва да се вземе предвид разстоянието между капиталните структури на стените;
  • За валцуване на Mauerlat се придобива спален вагон с профил от 100 до 150 или 150 на 150 mm;
  • Дървени трупи за стелажи 100 за 100 или 150 за 150 мм;
  • Палубата на грубия под е изработена от немаркирана дъска, а освен това ще е необходима и за няколко крепежни елементи;
  • е необходимо да се закупят различни фиксиращи елементи и метални листове за рязане на облицовки с дебелина най-малко 1 mm;
  • материали за хидроизолация, топлоизолация и парна бариера, нарязан дървен материал и покриващ уплътнител. Изчисляване на сечението на ребрата.

Основното външно претегляне ще падне върху гредите, които са компонентите на покрива, така че определени изисквания се поставят в профила им. Размерите на желаната дървесина зависи от редица параметри, като разстоянието между носещите конструкции на разстоянието между подкрепата и на натоварването от сняг и вятър, който на цялата територия на страната ни е различен, по отношение на терена.

На цялата територия на Русия има само осем различни зони, в зависимост от тежестта на снега и нейната интензивност. Крайната зона е екстремна по отношение на метеорологичните условия и за организирането на тавана не е подходяща.

По този начин, с достатъчно подготовка и проучване на всички аспекти на монтажа на покрива на подпокривното пространство, но също така и правилната подготовка на необходимите чертежи и консултация със специалист, за да се изгради възможно собствените си покрив тавански помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Чертежи на покриваЧертежи на покрива
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Покрийте със собствените си ръцеПокрийте със собствените си ръце
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Затопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къщаЗатопляне на тавана, покрив, таван ekowool във всяка къща
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Тен покрив повече, отколкото можете да разберетеТен покрив повече, отколкото можете да разберете
» » Мансарден покрив със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com