Покривна система за изчисляване на покривите на фронтон и фронтон, строителство, видове

Покривът е елемент от къща, която служи не само като защита срещу естествени изненади под формата на вятър, валежи и други явления, но и изпълнява декоративна функция. Външният вид на сградата зависи пряко от вида на покрива, от конструкцията му и от материала, с който е покрит. Най-простите опции са еднопосочните покриви. Техният монтаж може да се извърши самостоятелно, като се знае технологията на монтаж и има поне малко опит в строителството.

Един покрив - основните нюанси на ерекцията

Покривите с един наклон се използват предимно за изграждане на икономически сгради: гаражи, навеси, домакински уреди. предимствата прав покрив е простотата на изчисленията, простата инсталация, ниските разходи за материали, устойчивостта на натоварване от вятъра, възможността за самоподготовка, поддръжка.

Конструкцията на седалковия покрив включва две марулати и стъпаловидни крака. Ако големи участъци, то е необходимо да се добавят допълнителни елементи, които увеличават носимоспособността на покрива, която се засили системата на съцветие на: тиранти, подпори, контракции, греди, траверси.

При изчисляване на напречното сечение за изграждане на покрив на седалка в частна къща трябва да се вземат предвид теглото на покрива, натоварването от вятър и сняг. Средните показатели трябва да следват следните препоръки:

  • При дължина на дължината, по-малка от 4,5 метра, използваме твърди релси, изработени от трупи с диаметър 120-180 мм, отрязани от тях дъски, решетки с размери 100х100 мм.
  • Ако дължината на участъка е в границите от 4 до 6 м, за работа с ферми влезте диаметър 180-200 мм и дялани плочка и секцията бар на 150x150 мм. Понякога можете да направите стандартна шест метра дължина на бара. При значителен ъгъл на наклон и дължина на обхвата около 6 метра, ние се присъединяваме към ребрата крака по дължината. Като допълнително закрепване използваме опори.
  • Ако разстоянията надвишават 6 метра, направете междинни стелажи, които ще бъдат заредени, като по този начин гредата ще изплува по-малко. Изчислението в този случай се извършва, като се вземат предвид междинните подпори. За гредите ние приемаме материал със същото напречно сечение, както за разстояния до 6 метра. В този случай ние изпълняваме натрупването на греди по дължината.

Предлагат се следните параметри на лентата: за Mauerlat със страна от 180-200 мм, за опори със сечение от 80х80 см.

Изчисляване на дължината на гредите

Разстоянието между гредите зависи от натоварването на покрива, наличието на тавански прозорци, използвания изолатор. Скейтът, върху който ще почиват грайферите, е разделен на равни части, така че между гредите да има една и съща стъпка. Колкото по-дълго е обхватът, толкова по-малко е стъпалото между гредите. За нагревателя препоръчваме следните стъпки:

  • минерална вата - 58 см;
  • екструдиран полистирол и полистирол - 60 см;
  • за стъпка от полиуретанова пяна не е от значение.

Ъгълът на наклон на наклона на покрива зависи от материала на покрива. Колкото по-голям е ъгълът на наклон, толкова по-малка е вероятността от течове. За херпес зостер оптимален ъгъл е 20-45 градуса, керамични - 30-45 градуса за метал - 20-45 градуса за плоча - 6-27 градуса, за поцинкована ламарина - 14 градуса.

Колкото по-малък е ъгълът на наклон, толкова по-ниска е консумацията на материали за покрива, но като ъгълът намалява, вероятността от течове се увеличава.

Как да се изгради един покрив - стъпка по стъпка инструкции

Преди изграждането на кофражната система цялата дървесина трябва да се третира с антисептични вещества, за да се предпази дървото от гниене, гъбички и насекоми. В местата за контакт на елементи от различни материали поставяме слой хидроизолация, например върху стени от тухли, бетон или други не-дървени конструкции.

Конструкцията на кофражната система за седалков покрив включва следните стъпки:

  1. 1. Намираме Mauerlat. На висок и нисък проток на стената се полагаме върху хидроизолационен слой от секция 100х150 мм. Фиксираме гредата с помощта на скоби, метални ъгли, анкери, болтове или други крепежни елементи.
  2. 2. Ние правим стъпаловидни крака. Взимаме секция от 50x200 мм, от която правим шаблон за греди. Ние го слагаме върху Mauerlat, така че ръбовете да се простират на 55-60 см. Изпъкналостите трябва да са по-големи от бъдещите визьори, които са планирани. Излишъците се срязват след инсталирането. На обработвания детайл отбележете къде ще бъдат направени срезовете, чиято дълбочина не трябва да надвишава една трета от ширината на дъската.
  3. 3. Изпълняваме оформлението на стената, така че крайните греди да не лежат на стената, оставяйки празнина от около 4-5 см.
  4. 4. Произведените греди се прикрепят към марката на Mauerlat с помощта на скоби, нокти или метални ъгли.
  5. 5. След това се нуждаете от филе в системата за наконечници, направете го шаблон от остатъците от дъската, като се има предвид ширината на надвеса. След това правим всички корнизи и ги закрепваме, включително филето на покрива, полагайки хидроизолационния слой.
  6. 6. На последния етап от изграждането на рампата ние отрязваме излишните греди, фиксираме вятърната плоскост с напречно сечение 25х100 мм по периметъра.
  7. 7. След това зареждаме щайгата с тънка или непрекъсната щайга, в зависимост от типа покривен материал.
  8. 8. На върха на ламелите ние организираме хидроизолационен слой, след което поставяме слой изолация и покривен материал.

За да се гарантира, че покривът е надеждна защита срещу лоши метеорологични условия и ветрове, е важно да се изчисли правилно разрезът на дървения материал, да се изчисли височината и ъгълът на гредите. Оптимално е да се монтира едноетажен покрив от вятъра, което намалява вятъра.

Покрив с две рампи - видове кофражни системи

По-често срещаната версия на кофражната система за частна къща е покривът на стената. От надеждността и здравината на рамката зависи от ефективността на основните функции на покрива: ще издържи натоварването от вятър и сняг. Необходимо е правилно да се изчисли разстоянието между гредите, ъгъла на наклона, да се избере материалът с необходимото напречно сечение, като се вземе предвид теглото на покрития материал и климатичните условия.

При изчисляване на натоварването на системата за назъбване на ребрата трябва да се има предвид, че има три вида:

  1. 1. Константа. Тя включва тежестта на всички кръвни елементи: хидроизолация, изолация, покривен материал, допълнителни елементи, довършителни материали. Средно е 40-45 кг на квадратен метър.
  2. 2. Променливата. Тези товари включват вятър, сняг, както и товари по време на валежите. за разлика от покрив от дъб на тазобедрената покривка не се наблюдават големи натоварвания на вятъра
  3. 3. Специално. Изчислява се на места със сеизмична активност, буря, ветрове и др.

Щандовите покриви се класифицират по типа на рампата и по метода на поддържане на гредите. Конфигурацията на покрива може да бъде проста с прави склонове, асиметрични и счупени. Най-лесният вариант е покривът с прави рампи, но губи в свободната зона на таванското пространство. Когато се построи покрив от фронтон с мансард, по-добре е да изберете покрив със счупени рампи, които имат линия, в която се променя ъгълът на наклона. Чрез намаляване на ъгъла на наклон в долната част можете да увеличите свободното пространство на тавана.



Конфигурацията на един покрив

Съгласно начина, по който носещите елементи се поддържат, кофражните системи се разделят на видове: наслоени и висящи.

Naslonnye. Тези кофражни системи ви позволяват да покривате малки къщи с широчина не повече от 14 метра. Рафтовете на тази рамка имат две подпори: в горния край те разчитат на хребета, а на дъното - на Mauerlat. Устройство тип съцветие система naslonnnogo възможно за сгради с максимална дължина на къщата, която не осигурява усилване на централните щифтове, както и структури, имащи в най-малко една опорна стена или колони. Натоварването на завоя действа върху гредите на рамката за оформяне на рамката, което може да бъде намалено с помощта на различни подпори.

Слоеста система

Висящи. При този дизайн няма опорни елементи, които дават възможност за рационално свободно пространство. Само долните краища на гредите почиват върху Mauerlat, горните краища остават в окачено положение и надеждно се свързват един с друг, като припомнят инсталирането на фермите. Висящите наклони изпитват натоварване на завоя и raspiranie, което се компенсира от използването на crossbars и връзки, свързващи двойката на ребрата. За конструкцията на окачен тип покрив се използват окачени триъгълни ферми, които поради твърдата форма не разклащат товарите.

Закачащи рефлекторни системи

Сглобяваме покривната система на покрива - технология

Преди да монтирате рамката, трябва да направите правилните изчисления на снега, натоварването на вятъра, наклона на покрива, дължината, стъпалото и напречното сечение на гредите, да изчислите необходимото количество дървесина. изчисление покривни рефлекторни системи се извършва в следната последователност:

Изборът на конструкцията и определянето на оптималния ъгъл на покрива зависи от климатичните условия и от материала, използван за покрива. За мекия покрив наклонът на покрива е от 5 до 20 градуса, за гофрирана дъска, метални покриви, шисти, ондулин - от 20 до 45 градуса.

Изчислете максималното възможно натоварване, което включва постоянно натоварване (тегло на покрива) и временно (сняг и вятър), умножете по корекционния коефициент, като вземете под внимание ъгъла на покрива. Към резултата се добавя 10, така че има граница на безопасност за рамката.

Използвайки питагорейската теорема, ние изчисляваме дължината на гредите. Квадратът на дължината на короната е равен на сумата от квадратите на половината от дължината на основата и височината на покрива. Познавайки дължината на краката, можете да изчислите височината на билото.

Секцията на режещия дървен материал се избира в зависимост от дължината на гредите, възможните натоварвания и стъпалото между гредите. Колкото по-високи са числата, толкова по-голямо е напречното сечение. Има специална таблица за изчисляване на секцията.

Таблица за избор на секция за гребла

Системата за покривни рамки с две рампи включва следните елементи: Мауерлат, длето, греди, подпори, подпори, вдлъбнатини.

Когато всички елементи на кофражната система са готови, ние подготвяме чертежите и пристъпваме към инсталацията, която е разделена на няколко етапа:

  1. 1. Монтиране на Mauerlat. На горния колан на външните стени, който ще служи като опора за покрива, се полага Mauerlat. Тъй като дължината на нарязания дървен материал е по-малка от дължината на Mauerlat, правим сливането на две парчета Mauerlate. Спинът се прави под прав ъгъл. Връзката се извършва с помощта на болтове. Ако изберете найлон тип, а след това на вътрешните дялове ние монтира лост. Всички елементи са здраво закрепени с помощта на болтове или анкери.
  2. 2. След това сглобяваме крадещите крака, закрепваме ги на възли с гвоздеи и закрепваме заедно с метална облицовка. В гредите го пихме предварително за привързаност към Мауерлат. Първият, който излага крайните греди, през които нивото на нивото остава.
  3. 3. Когато монтираме гредите, монтираме допълнителните опорни елементи: вдлъбнатини, подпори, битки. За надеждно закрепване на закопчалката се прави така, че нейният край да изпъква на половината от дебелината на шината, след което да я приспособим към козирката, като я фиксираме с нокти.
  4. 4. На завършената покривна система зареждаме щайгата, върху нея се полагат покривни материали. Стъпалото на ламелите се избира в зависимост от типа материал, покрит от покрива, характеристиките му на работа. Под металната керемида стъпалото е 35 см, под плочата и гофрирана плоскост - 45 см, запълваме мекия покрив с непрекъсната щайга.

Монтирането на покрива на седалката със собствените си ръце е по-лесно от един покрив на стената. Но покривът с две кънки изглежда по-естетичен. В допълнение, тя позволява използването на таванско пространство за тавана. От качеството на покрива зависи от по-нататъшната работа на къщата, следователно, не са достатъчно опит на покривни работи, е по-добре да се обърнат към специалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на покриваЧертежи на покрива
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Как да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покриваКак да изчислим оптималния ъгъл на наклона на покрива
Покрийте гаража със собствените си ръцеПокрийте гаража със собствените си ръце
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Широк покрив, възможните му наклониШирок покрив, възможните му наклони
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Основни типове покривиОсновни типове покриви
» » Покривна система за изчисляване на покривите на фронтон и фронтон, строителство, видове
© 2021 BggeHat.com