Видове покривна структура и характеристики

При изграждането на къща, голямо значение за естетическото възприемане на сградата и за защита от неприятни атмосферни условия е от толкова голямо значение като покрив.

Най-разнообразните видове покриви, в зависимост от формата, типа, размерите и дизайните, изискват подходящи строителни материали.

Функционалната структура на покрива може да бъде представена, както следва:

Функционалната структура на покрива може да бъде представена, както следва:

Припокриване. Това е така наречената база на покрива, която е покритие на технически жилищен етаж отгоре и таван - отдолу (в стаи на долни етажи / нива).

Носещи конструкции. Като правило те са системи от елементи, които възприемат натоварването от покривния материал и възможните атмосферни валежи.

Покривът е един от най-важните елементи на всяка сграда. Той не само създава цялостния дизайн на къщата, но също така влияе върху комфорта на своите обитатели. Добрият покрив защитава къщата от нежелани влияния върху околната среда. Трябва да се отбележи, че покривът е най-изложен на слънчева светлина, влага, вятър и температурни колебания. За да се гарантира, че покривът надеждно изпълнява функциите си, е необходимо да се погрижите да изберете подходящ покрив.

Понастоящем има много различни покривни покрития, но не всеки от тях може да бъде нанесен на всеки покрив. Разнообразието от сгради и техните покриви е много голямо. Покривите се различават по определени критерии, главно във формата и сложността на наклона. За да направите подходящ избор, трябва да погледнете различните обложки, да научите техните характеристики, различия, предимства и недостатъци. И, разбира се, не забравяйте, че безопасността, здравината и дълготрайността на всеки покрив ще осигури качествена инсталация на всички конструкции.

За да отговорите на въпроса, какви са видовете и структурите на покрива, разгледайте някои от тях.

Функционалната структура на покрива може да бъде представена, както следва:

Силата на покрива е важна характеристика

Битумните шиндли се характеризират с широка гама приложения и лесен монтаж

Историята на херпес зостер започва преди повече от 100 години. Тя е създадена в Съединените щати, където вече е много популярна. Това е най-често използваното покривно покритие за изграждане на жилищни сгради. Това определя няколко предимства: наличност, лесна инсталация, атрактивен външен дизайн и положителен опит за използване.

Силата на покрива е важна характеристика

Битумните шиндли се състоят от три основни компонента: тъкани от фибростъкло в основата, подобрени скали и базалтови гранули. Битумните шиндли имат много добра пластичност, което улеснява сгъването на покрива с ръцете ви. Той е много удобен при сложна конфигурация на покрива. Освен това битумните шиндли могат да се използват с широк наклон на покрива - от 12 градуса до максимум.

Поради свойствата си, особено здравината, битумните керемиди са много подходящи за покриване на покриви със сложни форми, както и в случай на таван. Срокът на експлоатация на това покривно покритие достига 70 години.

Характеристики и особености при инсталирането на мек покрив

Характеристики и особености при инсталирането на мек покрив

Ролковите материали са мека покривна група и са отлични за използване на плоски покриви, чийто наклон е от 0 до 15 градуса.

Такива покриви могат да имат различен дизайн - като с един или повече наклони на равнините и плоски. В различни случаи могат да се използват ролкови материали. Съвременните ролкови материали имат много дълъг живот, поради което покривните ремонти трябва да се извършват не по-рано от 15 до 20 години.

Метална керемида



Метална керемида

Металните плочки се използват за покриване на различни сгради. В своя външен вид модерните метални плочки понякога трудно се различават от много по-скъпата глина. Металните шиндли се състоят от поцинкована ламарина с дебелина 0,4-0,5 мм, която допълнително е покрита с полимерен слой.

Областта на използване на метал е доста широка. Използва се както за частни къщи, така и за промишлени сгради и малки сгради, например покриви на гаражи, сергии. Производителите на плочки гарантират от 5 до 20 години безупречно обслужване, но всъщност не губят своите свойства до 50 години. Това зависи до голяма степен от вида на полимерното покритие.

Трапецовидни профили - просто и евтино решение

Трапецовидни профили - просто и евтино решение

Трапецовидните покривни профили са изработени от поцинкована листова стомана, която след това е профилирана и гофрирана за допълнителна коравина. Трапецовидните профили са най-простият и най-евтиният вид покриви. Тези профили могат да се използват за всеки наклон на покрива със стойност. Животът на трапецовидните профили достига 50 години.

Поради тяхната простота, трапецовидните профили са подходящи за покриване на различни сгради: беседки, сенници, жилищни сгради, търговски обекти, промишлени сгради, складове. Предимствата включват широка гама от цветове и разнообразие от профили.

Реконструкцията на метални покриви е един от най-старите методи, който не е загубил значимостта си в наши дни. Дизайнът е изработен от гладки ламарини, които не позволяват натрупването на влага върху покрива. Покривните листове могат да бъдат едновременно конвенционални и поцинковани, възможно е и наличието на защитен полимерен слой, което увеличава устойчивостта на материала към външни влияния.

Те са особено силни, така че тези покриви са особено издръжливи и в същото време е едно от най-евтините решения. Възможно е да се уредят по-леки носещи конструкции. В миналото, валцования профилен калай се използва за покриви на църкви, имоти, вили, големи жилищни сгради. Използва се и за покриване на различни промишлени сгради.

Бетонни плочки - продукт на съвременната технология

Този тип покритие е сравнително нов, но продължава да се развива.

Бетонните плочки са изработени от смес от пясък и цимент. Той, за разлика от глинените плочки, не се втвърдява, а се екструдира под налягане. За боята се използват обикновено железни оксиди, които придават традиционен цвят на херпес зостер.

Повърхността може да бъде гладка или с различни профилни шарки, може да бъде покрита с глазура. В своето свойство бетонните плочки почти напълно приличат на глинени плочки - устойчиви са на студ, не са запалими, имат добра звукоизолация и издръжливост.

Един прост състав и технология за производството на бетонни плочки определят относително малка цена. Напоследък е възможно да се намали значително и почти единственият недостатък - доста голяма тежест. Благодарение на съвременните технологии, има решения, които ви позволяват да намалите теглото, без да губите сила.

Други предимства на бетонните плочки включват повишена способност да издържат на различни механични ефекти. Той е силен и не губи силата си с течение на времето.

Бетонните плочки запазват свойствата си при широк диапазон от температури, устойчиви са на различни атмосферни валежи и предпазват от мъх и различни микроорганизми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Ремонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежиРемонт на покривни работи за надеждна защита на покрива от атмосферни валежи
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Покривни покрития от гофрокартонПокривни покрития от гофрокартон
Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиранПокрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
Широк покрив, възможните му наклониШирок покрив, възможните му наклони
Тен покрив повече, отколкото можете да разберетеТен покрив повече, отколкото можете да разберете
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
» » Видове покривна структура и характеристики
© 2021 BggeHat.com