Как да възстановите амортисьора

Незаменима част от автомобила е амортисьор. Времето минава, а износването и ударът му приличат, като всички механизми в колата, трябва да бъдат поправени и понякога заменени.

Маслото, което се появява на повърхността, когато е компресирано, няма съпротивление, натрупването на отломки в тялото, показва, че амортисьорът изисква възстановяване. Можете да го направите сами. Но има случаи, когато амортисьорът трябва да бъде сменен. Важно е, че замяната на амортисьорите, чиято цена е на разположение на всеки собственик на автомобил, е извършена от специалист. На сайта autotune.ru можете да намерите по-подробна информация за подмяната на амортисьора.

Подготвяме: остър нож или бръснач, четка за зъби, масло за амортисьор, почистващо средство за електродвигатели, нов прът, нови патрони. В новите патрони има уплътнения, шайби за заключване. Те трябва внимателно да бъдат отрязани с остър нож или острие от леянето. Това трябва да се направи, така че износването да не се окаже, тъй като това може да създаде допълнителни трудности при последващото сглобяване. Следващата стъпка е да премахнете амортисьора и да извадите пружините. Тук, една четка за зъби е полезна, тялото трябва да се почисти отгоре и след това капачката да се отстрани. Ако амортисьорът се зарежда отдолу, то патронът се отстранява. Закрепването от пръта също да се премахне. Сега извадете фиксатора и извадете силиконовите пръстени. С подготвен чистител не забравяйте да изплакнете кутията отвътре и ако има боклук, разбира се, я махнете. Всичко това трябва да се изсуши добре, да смаже нови пръстени и едва след това да сглоби амортисьора.



Ако Лоси амортисьор, защото има последователност в монтаж: първо поставете тялото на касетата, върху нея силиконови пръстени и последната връзка на капака на касетата.

Асоциираният амортисьор ще бъде малко по-различен: поставете по-малък уплътнител, върху който ще се закрепи силиконов пръстен, който сега е по-голям, отново ще звънят, а последната стъпка е малък уплътнителен пръстен, а само задържащият клип. Вземете резбова пръчка, накарайте малко масло върху нея и я поставете в касетата или корпуса на амортисьора. Трудно е да минем, трябва отново да съберем данните и да опитаме отново. Закрепващите елементи трябва да бъдат прикрепени към дъното на стеблото. Тялото на амортисьора се напълва с масло преди стартирането на конеца. Сега трябва внимателно да се движи буталото, въздушните мехурчета, които са събрани вътре са отстранени, ще бъде възможно да се излее масло. Амортисьорът трябва да бъде компресиран. В капачката на амортисьора поставете еластична мембрана. Когато поставяте мембраната, забележите, че излишното количество масло ще изтече. Сега изпомпете монтирания амортисьор. Инсталирайте го вертикално и го напълнете, докато се появи масло, което е малък купол на тялото. Преместете пръчката в горната и долната позиция. От вашето бутало ще излетят въздушни мехурчета. Капачката не е напълно увита, а 2/3 от дължината на конеца. След като натиснете стеблото, можете да обвиете капачката докрай. Ето една важна забележка, за да не затягате капачката, да завъртите ръцете си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банятаКак да смените уплътнението в чешмата в кухнята или в банята
Машина за рязане от българска страна с ръчен и твърд държачМашина за рязане от българска страна с ръчен и твърд държач
Furnace Bugleran собствени принципи на работа, поетапно производствоFurnace Bugleran собствени принципи на работа, поетапно производство
Как да подмените пломбата на пластмасов прозорецКак да подмените пломбата на пластмасов прозорец
Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнятаКак да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
Ударът е толкова познат и гъвкавУдарът е толкова познат и гъвкав
Характеристики и характеристики на колана на амортисьораХарактеристики и характеристики на колана на амортисьора
Маслото за двутактови двигатели с въздушно охлажданеМаслото за двутактови двигатели с въздушно охлаждане
Съвети за избор на камионСъвети за избор на камион
Какви проблеми могат да възникнат с гаражна вратаКакви проблеми могат да възникнат с гаражна врата
» » Как да възстановите амортисьора
© 2021 BggeHat.com