Създаване на скулптури от бетон със собствени ръце

Днес една от най-популярните декорации на територията е градинската скулптура. Животни, растения, анимационни герои, филми и дори копия на известни произведения на изкуството могат да се намерят в парка, в градината или на парцела. Повечето от тези скулптури могат да бъдат изработени както от гипс, така и от циментов бетон. Те могат да бъдат твърди или кухи вътре. Можете да си купите такива скулптури в най-широкия диапазон, но ако искате да дадете на сайта наистина неповторим вид, градинската скулптура трябва да бъде направена от бетон със собствените си ръце.

Бетонови скулптури

Конструктивните скулптури ще дадат на сайта изтънчен и аристократичен вид.

Формовани градински скулптури: производствена технология

Най-примитивните форми на скулптурата могат да бъдат направени чрез леене. За да направите това, първо трябва да подготвите формуляр. От наличните материали е модел. Същата гном може да бъде построена от дървена палуба като база и глина, от която се правят детайлите. Тогава във влажната земя се прави плесен. Като правило за една скулптура се правят две форми за предната и задна част, които впоследствие са свързани. За да бъде връзката си здрава, на повърхностите на калъпите се правят специални издатини, които играят ролята на брави. След това трябва да подготвите конкретно решение.

Схема за приготвяне на бетонов разтвор

Схема за приготвяне на бетонов разтвор.

За скулптура, изработена от бетон, хоросанът е направен от портландски цимент и пресяван речен пясък. Пропорциите се вземат най-добре от 1 до 4. Водата трябва да се добави до такава степен, че готовият бетон да придобие консистенция на нефт. Не е задължително тя да тече свободно, но не трябва да е твърде дебела, за да държи форма.

Ако фигурата трябва да стане куха, което ще я направи много по-лесно и по-транспортируемо, е необходимо да се постави някакъв обект, малко по-малък по обем, след отливане на формата с бетон. Разместеният разтвор се отстранява и обектът се отстранява, когато разтворът леко се втвърди до такава степен, че вече запазва своята форма. За да извлечете не причинява проблеми, обектът трябва да бъде намазан с нещо смело.

Скулптури от бетон на рамкова основа



Създаването на по-сложни фигури изисква притежаването на определени умения и способността да изваждат скулптури, както и развитото пространствено въображение. Това, че скулптурната фигура е издръжлива и запази оригиналната форма по време на процеса на втвърдяване на разтвора, се нуждае от скелет. Тя е направена от дебела тел и в идеалния случай е заварена от парчета армировка. Колкото по-точно е направена рамката, толкова по-лесно ще бъде да направите скулптура. Ако тя трябва да е празна вътре, тогава рамката трябва да бъде увита в строителна мрежа.

Схема на конкретна фигура на гъбички с рамка

Схема на конкретна фигура на гъбички със скелет.

Бетонът за рамковата скулптура е направен от същите компоненти, както при леене, но циментът се смесва с пясък в съотношение от 1 до 3 и се разрежда с вода до консистенция на пластилин. За по-бързо втвърдяване можете да добавите към разтвора течно стъкло. След това върху рамката се поставя първият слой бетон, който създава само общите контури на скулптурата. Когато той грабне достатъчно, но все още не изсъхне напълно, можете да наложите следващия слой. След това слоевете след окончателното втвърдяване ще се задържат в един монолит. След като се формира желаният обем, можете да продължите към окончателния дизайн и да изваете малки детайли.

След като бетонът е превзета и сухо, и това ще отнеме около 10 - 12 дни, можете да започнете да рисувате или скулптура да се прилага друго покритие. За оцветяване на градинска скулптура, най-добре е боите да се използват върху акрилна основа. От повърхността на бетона, обикновено покрита от тях в няколко слоя, той трябва да се забравя, че последващото слой боя може да се прилага само след като предишният изсъхне напълно. В допълнение към боя, е възможно да се използват покрития, които имитират различни видове скали. Най-простият от тях се извършва чрез замазка, който още не е фиксиран бетон с каменна скала или голям пясък.

Бетоновият разтвор на цимент, удобни материали и малко креативно въображение могат да направят обекта пред къщата напълно уникален и индивидуален, без да изисква никакви специални финансови разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Градински фигури със собствените си ръце дача забавно от импровизирани материалиГрадински фигури със собствените си ръце дача забавно от импровизирани материали
Варианти на оформлението на градинатаВарианти на оформлението на градината
Chamotte глина какво е това и как се използва?Chamotte глина какво е това и как се използва?
Как е кофражът полезен за градината?Как е кофражът полезен за градината?
Варианти на парцела 8 хектараВарианти на парцела 8 хектара
Хоумстед дизайнХоумстед дизайн
Създайте уникален пейзажСъздайте уникален пейзаж
Озеленяване на двора на частна къщаОзеленяване на двора на частна къща
Открити орнаменти върху градинатаОткрити орнаменти върху градината
Външно осветление на селска къщаВъншно осветление на селска къща
» » Създаване на скулптури от бетон със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com