Откриваме кой ламинат е по-добър с или без скосяване?

Преди около 30 години на пазара се появи нов тип подови настилки - ламинат, който приличаше на паркет, но за разлика от паркета той беше доста евтин и лесен за използване. Той бързо стана популярен сред купувачите. Всяка година броят на цветовете и текстурите от този материал расте. Последната новост на производителите беше ламинат със скосяване.

Каква е скосяването

Фаската е рядък скосяване на ръба на ламинирания панел, образуван чрез специален метод на пресоване. Когато две такива летви се съединяват, между тях се образува едва забележима депресия.

Те произвеждат ламинирани подови дъски с резени, разположени на две или четири лица. Двустранната фаска се нанася върху дългите страни на плочките и четиристранната фаска се прилага към всичките четири. Дълбочината на вдлъбнатината между двата панела е само няколко милиметра. Контурите на ламинираните панели се предлагат в два типа:

  • V-образна форма, чиято дълбочина може да достигне 3,5 милиметра,
  • U - образна с дълбочина до 2 милиметра.

При монтирането на такова подово покритие границите на един елемент ясно очертават, като всеки от тях изглежда като естествена дървена дъска. Тези специални видове аспекти на плочките за подова настилка ви помагат визуално да разширите помещението, ако ги легнете настрани, или ги удължете, ако ги подредите. С обикновения материал този ефект не може да бъде постигнат.

Характеристики на ламинат със скосяване

Несправедливо е да се приеме, че скосяването на ръбовете на панелите намалява тяхната здравина. Когато се произвежда такова покритие, ръбът на всяка дъска се обработва със специални разтвори. При навлажняване те повишават устойчивостта на ламината към механични влияния и предотвратяват дълбоко проникване на влага.

Фаска се прилага само за плочи, чиято дебелина не е по-малка от 10-12 милиметра.

Основното предимство на такъв материал е това

Безшевно покритие

Подът в хола

Можете също така да поставите върху не много гладка повърхност (позволява се капка до 0,3 мм на метър), докато за традиционното покритие трябва да бъде перфектно равномерно. Появата на подовите дъски ви позволява визуално да скриете всички неравности на основата. Но все пак е по-добре да се опита, че повърхността му е колкото е възможно по-равно.

Има няколко начина да направите това:

  1. С помощта на самонивелиращи се смеси.
  2. Използване на обикновена цименто-пясъчна замазка.
  3. Направете дървена облицовка в местата с най-големи депресии.

Най-простият начин е да използвате самонивелиращи се смеси. Мнозина не прибягват до такъв радикален ремонт, ограничен до покритията върху основата в местата на най-големите депресии, шперплатът се полага отгоре. Но тази възможност, въпреки очевидната си простота, прикрива много клопки. При погрешно изчисление цялата работа ще се обърка.

Саморазливни смеси - най-доброто решение

При работа със самонивелиращи се смеси ще ви трябва специален обувен обувчик и иглени ролки, с които ще изтласкаме въздуха от излятия разтвор. Затворихме закупената смес с вода до консистенцията на дебелия крем (стриктно спазвайте инструкциите). Първо трябва да намерите най-високата точка на пода и да го маркирате. Завършеното решение ще бъде излято, като е на него.

Производител Egger

Държавна колекция

Под теглото си масата ще се разпространи по пода. Сега той ще остане валцован с иглена ролка, така че по-късно вътре в композицията няма много малки въздушни мехурчета. Времето за сушене за такива смеси варира в зависимост от използваните материали. Но във всеки случай, пълното втвърдяване на такава замазка ще отнеме поне два до три дни.

Такава опция за привеждане в съответствие е идеална, но е по-добре да се работи заедно.



Саморазливната смес трябва да узрее след смесване с вода. Тя отнема около 4 минути, за да направи това. Забранява се изляването на разтвора наведнъж, в противен случай се предоставя "таралежа" или вълнообразната повърхност.

Монтиране на скосени ламели

Монтирането на такъв материал може да се извърши независимо. При всеки ламиниран скосена или без първата купчина висока плътност полиетилен (200 микрона), които ще изпълняват функцията на запечатване, след това само субстрата, което до известна степен компенсира неравностите субстрат. Ръбовете на полиетилена е необходимо да стигнем до стената и ги осигури боя или конвенционален тиксо.

Разстилайте паркетните дъски от прозореца. За да се справим с тази задача е възможно и без да се консултирате с специалисти, основното нещо е стриктното спазване на инструкциите за монтаж. Монтирайте първата колона (по стената), като запазите разстоянието между панелите и стената на 8-10 мм, а след това втората. Между тях в един ред, панелите са свързани с краища, които първо трябва да се смазват с лепило.

Лак ефект

Имитация на дъската на борда

Необходимо е също да се наблюдава отместването на панелите, така че крайните шевове на един ред да не съвпадат със същите шевове в следващия ред. Следователно, всяко равно число започва да се събира от малка дъска.

Събраната лента е поставена до предварително поставената. След това поправете една писта на другата. Цялата лента се повдига и се вкарва в жлеба на гребена под ъгъл от 30 градуса. Леко натискане на цялата дължина на лентата трябва да се натисне, докато се чуе характерния звук на заключване на съединението.

Ако подовото устройство се появи в ново помещение, то вратата и касите трябва да се монтират само след като подът е монтиран напълно.

Важно е да не забравяме и задължителния пропуск между стената и бъдещото покритие, в противен случай скоро след завършването на работата етажът ще стане "гърбав". За да предотвратим това, поставяме дървени клинове между ламелите и стените.

Широчината на первазната плоскост е избрана най-малко 25 мм, за да се затвори компенсиращата междина. Важно е да запомните, че ламинираният под е "плаваща" конструкция, така че основата е фиксирана само към стените.

Предимствата на ламинат със скосяване

Стаи (Румс) Колекция Suite (Suite)

С течение на времето, всеки ламиниран паркет получава очертанията на пода, на който лежи. И това неизбежно води до появата на пропуски между сегментите. Една от характеристиките на ламинат с щифтове е, че му липсва такъв недостатък.

От различни натоварвания и промени в микроклимата в стаята между дъските му не се образуват видими пукнатини. Наклоните по краищата визуално ги скриват, докато на традиционните ламинирани подови настилки тези дефекти стават непосредствено забележими. След това възниква въпрос, на който не съществува недвусмислен отговор: кой ламинат е по-добър? Всеки избира материала въз основа на намеренията си за дизайн и финансовите възможности.

Мнозина вярват, че в депресиите между панелите се натрупват вода и мръсотия, което може да доведе до тяхното унищожаване. Въпреки това, дълбочината на кухината не надвишава 3 милиметра и всяка мръсотия от нея може да бъде премахната без много затруднения с прахосмукачка или четка.

Трябва да се отбележи, че при производството на ламели със скоби, техните ръбове са внимателно защитени от влага. За импрегнации се използват специални решения. В допълнение към тях се прилага специален защитен слой - специфично боядисване или тънък специален филм (акрилна или меламинова смола). Гладките панели, без скосяване, са лишени от такава защита.

Скъсяванията удължават живота на подови покрития за още няколко години.

заключение

Широк съвет

Кой материал да изберете, ламинат със скосяване или обикновено? Едва ли някой може да даде точен отговор на такъв въпрос. Във всеки случай изборът е оставен на потребителя. Преди да купите, трябва да определите финансовите си възможности, както и да изберете структурата на материала и фирмата производител. Ламинираната настилка е достойна алтернатива на паркета, предвид цената на тези материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете ламиниран паркет на подаИзберете ламиниран паркет на пода
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?
Как да изчислим ламинат за стая с калкулатор онлайнКак да изчислим ламинат за стая с калкулатор онлайн
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
» » Откриваме кой ламинат е по-добър с или без скосяване?
© 2021 BggeHat.com