Как да инсталирате вратата по-близо до избор на врати на модели и самосглобяване

В тази статия ще ви покажем как да инсталирате вратата по-близо до вратата. Това малко устройство помага плавно и безшумно да покрива метал и пластмаса, а дори и стъклена врата. Трябва ли да инсталирате по-близо врата на дървени платна? Това също не е проблем, тъй като самият процес отнема няколко минути 20-30 минути и цялата работа може да се извърши самостоятелно.

Видове затварящи устройства - отгоре, скрити и подови

Заслужава да се отбележи, но затварящите устройства съществуват от дълго време. Вярно е, че не във формата, в която сме свикнали да ги виждаме. Предшественици на съвременните механизми са обикновени извори, които са фиксирани в единия край на платното, а вторият - към кутията и осигуряват автоматично затваряне на вратата. Невъзможно е да се настрои такава конструкция, така че най-често такава врата се затваряше трудно или пляскаше силно при затваряне.

Видове затварящи устройства - отгоре, скрити и подови

Врати за затваряне - най-често срещаните и подходящи за всяка врата

Модерните механизми позволяват не само гладко и безшумно затваряне на вратата, но и имат цял ​​набор от полезни характеристики. Те могат да блокират отворената врата в определено положение, да насърчат тясното прикрепяне на платното към кутията, да позволят издуването на стаята. Монтирането на вратата за затваряне е задължително при монтажа на входни врати, оборудвани с домофони, те са широко инсталирани в обществени сгради, много често се използват в частни домове.

Към днешна дата затварящите устройства за врати имат различни дизайнерски характеристики, така че те могат да бъдат диференцирани според различни знаци. Чрез метода на закрепване те се разделят на:

  • режийни. Най-често срещаните и подходящи за всяка врата. Монтиран отгоре и може да се монтира на крило или стена на вратата.
  • скрито. Комплексни механизми, които са незабавно интегрирани в крилото на вратата. Те се събират от специалисти.
  • етаж. Те могат да бъдат намерени на стъклените врати. Те са закрепени в долната част на конструкцията, а втората част е вградена в подовата настилка.
Видове затварящи устройства - режийни, скрити и външни снимки

Подовите затварящи устройства се намират на стъклени врати

Според предаването на въртящия момент моден дизайн е разделена на слайд (близо е успоредна на мрежата и да се плъзга, което го прави лесен вратата да се използва дори и за деца) и лост (модели са много надеждни и са монтирани тежки врати).

Как да изберем механизма и какви са неговите разходи

Най-често затварящите устройства за врати се прикрепват към входните и външните врати. По правило инсталацията се извършва на закрито, но има и модели, устойчиви на замръзване. Те са поставени отстрани на улицата и те са идеално подходящи за инсталиране на врати и врати, тъй като са имунизирани срещу промените в метеорологичните условия. Тяхната липса - висока цена, но това трябва да бъде пожертвано за удобство и в случай, че е невъзможно да се монтира вратата вътре в нея.

Как да изберем механизма и какви са неговите разходи

Най-често затварящите устройства за врати се прикрепват към входните и външните врати

Когато избирате вратата, обърнете внимание на такъв параметър като теглото на вратата и нейната ширина. За целта съществуват специални механизми за градиране, при които всеки касиер (и 7-те му) получава собствен индекс (EN). Колкото по-висок е класът, толкова по-тежки товари са в състояние да се справят с дизайна, но съответно цената ще бъде по-висока. Цената на механизмите също е завист и от функционалността. По-прости модели, чиято цена е малка, не могат да бъдат конфигурирани за определени параметри (например гладко отваряне). Купуването на една врата по-близо, не гони след цена - един добър и висококачествен вариант не може да бъде много евтин, но ще продължи много по-дълго.

Вграждане на вратата по-близо - подробно ръководство



Монтирането на вратата по-близо до пластмасова, дървена или метална врата не е никак сложно. Инструментите се нуждаят само от сондаж с подходяща сеялка за всеки тип врата, маркер или молив, влакче, отвертка или отвертка. Производителите са се погрижили за тези, за които инсталирането на вратата по-близо от собствените им ръце е нов бизнес. Те завършват продукта с шаблон, който предава размерите на механизма в пълен размер и с всички технологични дупки. Чертежът се прилага от двете страни на листа: едната за отваряне върху себе си, а другата за себе си.

Така че, първо, комбинираме червените линии, отпечатани върху шаблона. Хоризонталната равнина съответства на горната граница на лентата, а вертикалата съответства на ръба с бримките. Ако инсталацията на затваряне на врата не е страната на шарнира, тогава ще трябва линийка, за да измерите разстоянието от ръба на острието до средата на цикъла, маркирайте тази точка на гърба на вратата и направи строго вертикална линия. С него и комбинирай линията върху шаблона. След това отбележете дупки за пробиване. Вземете пробивната машина и пробийте отвори в крилото на вратата и кутията.

Ако вратата се отваря към вас, механизмът се поставя върху платното и лостът върху кутията, ако сам - по целия път.

Отделете корпуса и лостовете в отделни елементи, като развиете винта. Нанесете тялото върху пробитите отвори и го прикрепете към платното. Същото, което правим и с вратата по-близо. Важно! В комплекта, като правило, се предлагат два крепежни елементи: за вратата, която е по-близо до металната врата и за пластмасовата (дървена) конструкция. Прикрепяме към тялото на тягата с винт. Свързваме лоста и дръпнете пръта, закрепете ги с друг винт или с помощта на механизма (трябва да положите усилия).

Настройка и поддръжка - за правилната работа на системата

Така че, когато сложихме вратата по-близо до вратата, ние я сортирахме. Сега, когато всичко е наред, правим корекция на затварянето на вратите. За да направите това, отворете платното и погледнете скоростта на затваряне. Ако не е подходящ, регулирайте винтовете с винтовете, докато постигнете желания резултат. Във всеки модел тези регулиращи винтове могат да бъдат поставени по различни начини, така че трябва да се обърнете към инструкциите за тази информация. За да увеличите скоростта, винтовете се завъртат по посока на часовниковата стрелка и спират и създават гладко движение - обратно на часовниковата стрелка. Тъй като вратата се отваря на 180 °, конструкцията осигурява регулиране на скоростта на затваряне в диапазона от 180 до 15 ° и от 15 ° до затваряне.

Първият винт е отговорен за обхвата на затваряне, а вторият - за скоростта на завършване. Не прекалявайте при завъртане / затягане на винтовете. Понякога малък компенсатор е достатъчен, за да се промени скоростта. В противен случай можете не само да свалите всички настройки, но и да приберете вратата по-близо. Ако моделът е оборудван с допълнителни функции, те са снабдени с отделни регулиращи болтове. Украса за затваряне предлагат специални подложки, които придават механизми естетичен вид и защита на корпуса и винта за настройка от прах и мръсотия. Тъй като всички механизми в крайна сметка да се разхлаби под влияние на промени в температурата, влажност и други фактори, се препоръчва да проверите и настроите гладък напредък най-малко два пъти годишно.

Всички трионни части на конструкцията трябва да се смазват според нуждите. Освен това не можете да оставяте вратата отворена за дълго време, за да запазите затварянето на вратата. Изключение може да бъде само дизайнът със специални функции на блокиращия ход. Ако има нужда да оставите вратата отворена за дълго време, тяговият механизъм и лостът трябва да бъдат изключени. Ако се открият течове на маслото, затварянето на вратата трябва да се смени, тъй като това означава неизправност. Както виждате, инсталирането на вратата по-близо до всяка врата със собствените си ръце не е голяма работа, основното е да се обърнем към този въпрос отговорно. Не забравяйте да извършвате редовна проверка и поддръжка на механизма за неговата безпроблемна работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Предимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компаниятаПредимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компанията
Как да инсталирате сами интериорната врата?Как да инсталирате сами интериорната врата?
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Как да се възстанови една стара дървена врата?Как да се възстанови една стара дървена врата?
Ремонт на вратиРемонт на врати
Как да изберем входна пластмасова врата за вашия домКак да изберем входна пластмасова врата за вашия дом
Монтаж на вътрешни вратиМонтаж на вътрешни врати
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
» » Как да инсталирате вратата по-близо до избор на врати на модели и самосглобяване
© 2021 BggeHat.com