Какъв е високият етаж на достойнство и инсталационна технология?

Повдигнат под

Съвременният подход към дизайна на офис и обществени помещения изисква наличието на пространство, което може да се използва за комуникационни инженерни мрежи. С таваните в този план всичко е наред, тъй като инсталирането на окачващи и напрегнати структури лесно решава този проблем. Но с половете доскоро това беше голям проблем. Единственото нещо, което строителите биха могли да предложат, е да поставят тръби в подовото тяло, по протежение на които се разтягат инженерните мрежи. Днес нещо се е променило. Пазарът има уникална подова конструкция, наречена повдигнат под.

Какъв е повдигнатият под, от какви материали се изработват и какви са предимствата му? Нека да го подредим.

Така че повдигнатият под е рамкова метална конструкция, която включва специални подпори и здрав подов материал, който ще бъде самият под. Довършването на такава подова конструкция може да бъде различно в зависимост от материала, с който е покрита. Тя може да бъде ламинат, линолеум, полимерни плочки, керамични плочки и така нататък. Незабавно направете резервацията, че фалшивият под е много често наричан регулируем под. Така че, ако срещнете една или друга версия на името, знайте, че това е едно и също нещо.

Основните характеристики на регулируемата конструкция

  • Простота на дизайна, нейното сглобяване и функциониране.
  • Повдигнатият под е модулна система, което означава, че няма да е трудно да стигнете до необходимия обект на инженерни комуникации, независимо къде се намира тази мрежа.
  • Ако оформлението на помещението се промени, повдигнатият под може да се променя без никакви проблеми. Обикновено това се прави на няколко стъпки.
  • Намалява времето за необходимата поддръжка на комуникациите. Това се улеснява от самия дизайн.
  • Голямо разнообразие от материали, с които можете да осъществите завършването на такъв дизайн.

Инструкция за монтаж и експлоатация

Най-важният индикатор, който трябва да се вземе предвид при извършване на монтажни работи, е товарът, който достига до повърхността и цялата структура. В зависимост от това ще бъдат избрани всички необходими елементи. Особено внимание в този случай се дава на опори от метал, или по-скоро на техните размери, основният от които е диаметърът на багажника. Ето защо професионалистите проверяват тяхната издръжливост преди да пуснат повдигнатите подове в експлоатация.

Много важен момент, от който зависи травматичната опасност от такава структура - никога и при никакви обстоятелства не може да се промени съществуващата структура. Той се произвежда във фабриката, където се прилагат стриктни изисквания към силата и надеждността на всички модули и модули. Много майстори смятат, че изискванията, заложени в документацията за 100% натоварване - това е крайната сила. Но те не отчитат факта, че индикаторът е правилен, само ако всички процеси на редактиране се извършват стриктно в съответствие с инструкциите, без никакви отклонения. Това е много важно, когато става въпрос за сигурността.

Тръби под пода

Видът на пода, който се използва най-често в офис помещения

Ето защо има определени изисквания, при които повдигнатият под трябва да се проверява най-малко веднъж годишно. Това важи особено за стелажите, с които се осъществява регулирането на структурата като цяло и на секциите. Но понякога има нужда от нови комуникационни системи. След това трябва да демонтирате панелите, което може да доведе до изместване на опорите на стълбовете и да събори нивото на инсталация. Следователно, след всяка намеса в целостта на системата, е необходимо да се инспектират и съгласуват нейните елементи.

Монтирането на тази генитална структура се извършва стриктно на хоризонтално ниво. За целта субстратът задължително се изравнява и покрива със защитно решение. След това се определя нивото, на което ще се повдигат фалшивите подове. За тази цел височината на бъдещата равнина се фиксира по стената, в зависимост от изискванията на клиента. След това се очертава контур около периметъра на стаята, използвайки лазерно ниво. Тя съответства на височината, т.е. ще бъде по-късно самият повдигнат под.

Сега трябва да инсталирате стелажите, но първо определете местоположението на инсталацията им. За да направите това, най-добре е да начертаете схема на оформлението на хартия. Тя ще зависи от размера на подовите плочи, които образуват повдигнати подове. Обикновено тя е правоъгълна или по-често квадратни плочи. Така че е почти невъзможно да се направи грешка с мястото. Единственото нещо, което трябва да се направи, е да се сложат всички опори в една хоризонтална равнина.

Как правилно да застанете в стелажите



За да направите това, между стените на нивото на инсталирания контур, трябва да затегнете силните нишки, така че да не се изплъзват. Възможно е с помощта на лазерното ниво да поставите част от стелажите. Те ще се превърнат в подкрепа на правилото за два метра, което се поставя на ръбовете. Тогава между двата стълба се намират междинни подпори до нивото на правилото. Може да има няколко опции и всеки господар реши кой да го използва.

Монтиране на рамката

Повдигнат под, който се състои от шперплат

Защо е толкова лесно да се окаже подкрепа? Факт е, че повдигнатата подова система се основава на стелажи, които имат подвижна структура. Това е вид болтова връзка, с която можете да повдигнете или спускате платформата с поставените върху нея подови плочи.

Опорите в основната подова повърхност са фиксирани или с лепило или с метални дюбели. Можете да го използвате комбинирано. Много често, за да се увеличат звукоизолационните качества на подовата система, под шкафовете се поставя парче звукоизолиращ материал.

Монтаж на плочи

Този етап се смята за най-важен, защото правилността на изпълнението му зависи от качеството, равномерността и надеждността на целия пол. На втория от стената е опъната низа, която ще покаже нивото на положените дъски. Това е един вид ориентир. Първата е плоча в ъгъла на стаята. Насочва се над кабела, който минава през центъра на стойката. Всички други пластини в същия ред също са изложени по отношение на този кабел. Закрепването на плочите между тях и върху стелажите се прави със специално лепило.

Вторият ред се определя и от опънатия низ. Но имайте предвид, че плочите от втория ред трябва да лежат точно под плочите на първия. Това означава, че не трябва да има пристрастие една към друга. И винаги, когато инсталирате един от елементите, които трябва да нагласите, като използвате нивото на сградата. В края на краищата, повдигнатите подове са плоска хоризонтална повърхност.

Не винаги повдигнатият под е конструкция, където всички плочи се поставят в цялата форма. Най-често един ред не е включен. Но това няма значение, защото подовите панели могат лесно да бъдат изрязани до желания размер. За да направите това, маркирайте и изрежете ненужно парче с лентов трион. И че страничната част на плочата в мястото на рязането не се разваля, трябва да се обработва с лепилен състав, като по този начин се осигуряват частиците на материала.

Събиране на елементи

Износоустойчиви и ефективни елементи

И още нещо. Повдигнатият под, или по-скоро, техните плочи трябва да бъдат обработени в краищата с лента на ръба. Той осигурява надеждно закрепване на панелите помежду им. Такава лента идва със структура.

Има и друга възможност, когато повдигнатият под е монтиран върху профилите, монтирани върху стелажите, и е завинтен към тях с винтове чрез специални уши в горната площадка за кацане. За да се изравни равнината на монтаж на профилите и зоната за поддръжка, е необходимо да използвате специален пластмасов държач. Той се вкарва в кухината на кутията, плътно закрепен към горната част. Това е по-надежден начин за фиксиране на плочите и, съответно, на цялата структура.

Как правилно да поддържате регулируемия под

  1. Почистването на повдигнатия под може да се почисти и трябва да се извършва всеки ден.
  2. Не използвайте голямо количество вода за измиване. Малко достатъчно мокро почистване.
  3. По време на почистването не допускайте водата да попадне в подовата настилка.
  4. Детергентите на базата на алкални или органични съединения не могат да се използват в процеса на измиване. Такива съединения включват сода и сапун. Те разрушават слоя лепило, който се нанася върху ръбовете на плочите.

Заключение по темата

Така че повдигнатият под е модерен дизайн, който ви позволява леко да повдигнете подовата повърхност, за да скриете комуникационните системи под нея. В него няма нищо сложно, като прост и инсталационен процес, който не изисква много знания и опит. Основното тук е точността и предпазливостта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на външни водоснабдителни мрежиПолагане на външни водоснабдителни мрежи
Ремонт на дървен подРемонт на дървен под
Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стилСамозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил
Ние избираме повдигнатите подовете jansen, lindner, mero, kingspan или чистотата на повдигнатия…Ние избираме повдигнатите подовете jansen, lindner, mero, kingspan или чистотата на повдигнатия…
Как правилно да изолирате пода на първия етажКак правилно да изолирате пода на първия етаж
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Офис тавани типОфис тавани тип
Антикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтажАнтикошка мрежа за видовете пластмасови витрини и методите за монтаж
Мрежи за комари на дървени прозорциМрежи за комари на дървени прозорци
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
» » Какъв е високият етаж на достойнство и инсталационна технология?
© 2021 BggeHat.com