Как да инсталирате керамични плочки

Избор на плочки

Както знаете, специализирани фирми и частни специалисти са доста скъпи за полагане на плочки. Предвид себестойността на самия материал, както и разходите за неговото инсталиране - ремонтът ще струва значителна сума, която може да надхвърли всички. И въпреки факта, че инсталирането на керамични плочки не е лесен процес, с използването на качествени инструменти, добре подготвени повърхностни и приложни усилия, това е напълно възможно дори за начинаещи в строителната индустрия.

Материали и инструменти

Керамичните плочки са надеждна защита на стените от влага, мазнини и други замърсители. Поради наличието на гладка повърхност с плочки, стените или пода се почистват бързо и без да се използват скъпи инструменти. Широко разнообразие от нюанси и текстури позволява използването на плочки за декоративни цели.

Преди да започнете да поставяте материала сами, трябва да определите броя на плочките и инструментите. За да направите това, ще ви трябва:

Професионални инструменти

Съвременни инструменти

  • Плочки за рязане на плочки - ако трябва да покриете голяма повърхност, тогава без този инструмент просто не мога да направя. Освен това цената на механичното устройство не е толкова висока. Електрически резачки за плочки струват порядък по-висок, но няма смисъл да се придобива, тъй като обикновено се прилага за твърде големи обеми работа. Като алтернатива на подобен инструмент, можете да използвате диамантена мелница с диамант.
  • Шпатули. За нанасяне на лепило върху стената и керемидата е необходима назъбена мистрия, както и тесен шпатула, за да ги прибере и да нанесе сместа върху повърхността на стената или пода. Гума е необходима за процеса на миене.
  • Пробийте с диамантена корона. Предвид факта, че в този процес ще трябва да пробия дупка за тръбите или гнезда, той ще бъде необходимите основни тренировки с диамант покритие или специален диамантен корона, което е популярно наречен "Балерина".
  • Ниво на строителство. В процеса на довършване на стените с плочки със собствените си ръце ще ви трябват две нива - дълъг - около един метър и един къс, с размери до 30 см.
  • Axe - необходимо е да се създадат вдлъбнатини по повърхността на стената за по-добро свързване с лепило, особено това е вярно, когато боядисаната повърхност е боядисана с маслена боя.
  • Молив.
  • Рулетка.
  • Грунд грубо зърно.
  • Кръстове - те се намират между плочките, за да получат гладък и идентичен шев.
  • Каучуков чук.
  • Смесителят.
  • Лепило за плочки. Колко ще е необходимо, до голяма степен зависи от това колко гладка е повърхността. За да се гарантира, че плочките не се изплъзват от стената, съединението трябва да се постави върху стена с дебелина не повече от 1 сантиметър. Като правило, за 1 квадрат. метър консумира 6 кг лепило за слой от 5 мм и 12 кг за слой от 1 сантиметър.
  • Профил - е фиксиран към стената и е опора за плочките. Но ако имате гладки подове, тогава в това качество може да служи като подовата повърхност.
  • Смокинг смес.

Подготовка на стената

Премахване на старата корица

Подготовка на стената

Преди да започнете да се полагате, трябва добре да подготвите повърхността на стената. Тя задължително трябва да бъде облицована и почистена от прах и мръсотия. Можете да създадете стена по два начина:

  • Нанесете повърхността с циментово-пясъчен разтвор.
  • Подравнете gipsovoloknistymy влагоустойчиви листове.

Ако стената е боядисана преди това, тогава такава повърхност трябва да бъде врязана с помощта на брадва, за да се осигури по-добра адхезия на лепилото. Освен това е необходимо да се обработва стената с груб грунд, за да се увеличи адхезията.

Ако на стената има стара плочка, тя трябва да бъде напълно отстранена, тъй като лепилото не се придържа към гладката повърхност на стария финиш материал.

Изчисляване на броя вертикални и хоризонтални редове

Преди да започнете да слагате материала за облицовка със собствените си ръце, ще трябва да решите как да бъдат разположени вертикалните или хоризонталните редове. Тя трябва да се направи, за да се гарантира, че в процеса на работа в края на серия от плочки не е по-голям от 3 см, така че можете да отрежете парче да бъде проблематично, и очевидно няма да е привлекателна.

Инструкция стъпка по стъпка

Технология за натрупване

В това отношение броят на хоризонталните редове трябва да бъде изчислен от горе надолу. В този случай е необходимо да се вземат предвид шевовете между плочките, чиято дебелина трябва да бъде в рамките на 3-5 мм. Необходимо е височината на бъдещата лицева повърхност да се раздели на височината на довършителния елемент чрез добавяне на размера на ширината на шева към тази стойност и закръглянето на получената стойност надолу. Това ще бъде броят на редове от цялата плочка. Оставащото разстояние трябва да бъде планирано за най-долния ред, чието вертикално измерение вероятно ще бъде по-малко от височината на един керамичен продукт. Разположението в долния ред на изрязаните плочки се извършва по две причини:

  • На дъното, подредената плочка ще бъде по-малко забележима от тази, която е разположена отгоре.
  • Тъй като подовете в повечето случаи не са напълно изравнени и не съответстват на хоризонталното ниво, плочките ще трябва да се режат поотделно, в зависимост от съществуващото разстояние между втория етаж и пода.

Вертикалните редове се изчисляват по същия принцип като хоризонталните. От всеки ъгъл трябва да започнете да броите ширината на цели плочки, като се има предвид ширината на шева на 3-5 мм. Ако в края на поредицата се установи, че цялата плочка не се побира, тогава целият ред ще трябва да бъде изместен така, че едни и същи облицовъчни елементи да са от една и съща страна. Така можете да постигнете симетрията на финала на цялата повърхност.

След като се изчисли оформлението на вертикалните и хоризонталните редове, можете да започнете да полагате материала.

Характеристики на стил

Монтаж на плочки върху лепило

Процесът на полагане

Първото нещо, което ще трябва да направите със собствените си ръце, е да прикрепите профила в местата, където ще бъде поставена облицовката. Това е необходимо, за да се поддържа втория ред плочки. Профилите са фиксирани върху дюбелите. Много е важно те да са фиксирани хоризонтално, за което трябва да използвате нивото на сградата, по-дълго от един метър.

След като профилите са прикрепени, можете да започнете да разреждате лепилото в съотношението, препоръчано от производителя, и е посочено върху всяка торбичка със сместа. В случаите, когато се използва залепващ вместо цимент-пясък хоросан, преди използването му изисква плочки се накисва във водата да изсъхне плат не абсорбира вода от разтвора.

След като лепилото е приготвено, то трябва да се нанесе върху участък от стената, равен на площ от 3-4 плочки, с помощта на назъбена мистрия, за да се нагласи лепилото. След това е необходимо да се лепи първият ред на подложката на материала.

Ако е било взето решение да се спазва симетрията, тогава трябва да започнете полагането на серията с цели плочки и след това да завършите с изрязаните парчета. Ако не реши особено притеснява себе си, можете да започнете процеса на завършване с ъгъла на стената, като се обръща специално внимание на проверката на малкия нивото на вертикални и хоризонтални плочи в ремонтите със собствените си ръце. Между плочките се поставят специални пластмасови кръстове, за да се осигури еднаква ширина на шевовете. Те ще трябва да бъдат отстранени, след като лепилната смес напълно се втвърди и плочките ще бъдат напълно неподвижни.

Отстраняване на недостатъците на подреждане

След като е бил поставен редът за поддръжка, трябва да се провери веднага как точно се изпълнява, като се използва дългосрочно ниво.

Ако нивото между реброто и плочките са цепка, пространството издуване трябва да бъде да чукам гумен чук или с ръка, за да се премести плочката, за да го направи по-дълбоко потопен в лепило разтвор. Ако продуктът е неуспешен по отношение на съседните елементи, той трябва да бъде повдигнат и лепилото или хоросанът да бъдат добавени под него.

подравняване

Гладки стави

По същия начин се поставя следващият ред.

Следвайки горната процедура, монтажът на керамични плочки е завършен на същата височина на стената, както е планирано първоначално. Естествено, ако направите всичко сами и сте начинаещ в строителството, тогава в един ден ще бъде невъзможно да се справите с такъв обем работа. Ето защо целият процес трябва да бъде разделен на няколко етапа, за да се направи качествено натоварване.

Ако по време на работа по начин, ще се срещне с тръбата и гнездо, ще трябва да се поберат плочки, изрязани дупки в него с помощта на диамант малко тренировка тръба или специален диамант покритие. В заключение - полагане на последния ред на плочки, които са нарязани по размер.

Замонолитване

Почистете ставите

Спретнати шевове

Последният етап е пълненето на шевовете между плочките със специален състав. Да се ​​направи тази операция от самия себе си е най-простото нещо в целия процес. Циментовият разтвор - не е само декоративен елемент, но също така и един вид лепило, така че пълненето шевове специална смес, вие не само ще украси керамичното покритие, но и да го предпази от влага.

Преди да започнете процеса на фугиране, е необходимо леко да изчистите шевовете с помощта на шлифован или друг тесен предмет. Нанесете сместа с гумена шпатула, като отстраните цялото количество лепило с гъба или кърпа. В резултат на такива действия трябва да се формират гладки и красиви шевове.

заключение

Ако не побързате и не полагате максимални усилия, поставянето на керамични плочки със собствените си ръце няма да ви отнеме много време и ще получите резултат не по-лош от професионален господар. Основното е да се използват само висококачествени материали, добри смеси и необходимите инструменти, с които разрязването на плочките и тяхното закрепване към стените ще се извършват гладко и надеждно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?Какво е по-добре порцеланови плочки или керамични плочки?
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Подове от керамични плочкиПодове от керамични плочки
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как правилно да поставите керамични плочки и керемидиКак правилно да поставите керамични плочки и керемиди
Керамични плочки Характеристики и характеристикиКерамични плочки Характеристики и характеристики
Керамични плочки или метални нюанси по изборКерамични плочки или метални нюанси по избор
» » Как да инсталирате керамични плочки
© 2021 BggeHat.com