Покрив отпред как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

Всеки покрив на покриви има една важна част, която в никаква степен не определя оперативните и чисто естетическите характеристики на цялата покривна конструкция. Тя се нарича фронтон. Нека да поговорим за това как да го подготвим правилно, без да прибягваме до професионални строители.

Фронтън - имаш ли нужда от нея?

Ефектът се разбира като част от стената, разположена между краищата на покрива с два или повече кънки. Необходимо е налице за покривни плочи. В допълнение, тази част е оборудвана с изграждането на мулти-клъстери и различни счупени покриви. Но частните жилища на дървената къща, както и фронтовите структури, не се нуждаят от фронтон. Структурата, която ни интересува най-често в сгради в умерените климатични зони. В райони със силни ураганни ветрове къщите с фронтони практически не са построени. Също така е невъзможно да се види такава част на сгради с покривни тавани, които имат четири рампи.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

Покривът на покрива се възприема от мнозина като декоративен елемент, който е фундаментално погрешен. Това има голямо практическо значение:

  1. 1. Защитава сградата от неблагоприятни климатични събития, предотвратявайки внасянето на сняг, дъжд, пориви на вятъра. Всъщност фронтът е надеждна преграда срещу лошото време.
  2. 2. Оптимално разпределя топлината около къщата и насърчава запазването й. Това е от особено значение за сгради с жилищни (използвани през цялата година) тавани.
  3. 3. Поддържа покривни склонове, играейки ролята на допълнителна точка за закрепване. Тук има малък нюанс. Фароната ще може да разпределя качествено натоварването само ако е правилно изчислена и правилно подредена.

И, разбира се, описаната част от сградата образува единствен образ (архитектурно и декоративно) на къщата. Фронтона позволява без допълнителни финансови инвестиции да направи оригинала на вашия дом оригинален, пълен и напълно завършен.

Видове структури - изберете подходящата форма и материал

В древни времена фронтоните винаги са били украсени със специална помпозност. Те са украсени със статуи и други архитектурни изкушения, те се опитват да им дадат необичайна конфигурация. В нашата високотехнологична възраст не претенциозните, но подчертано строгите форми са по-ценни. Най-широко използваните фронтони са под формата на триъгълник със страни с еднаква дължина. Също така популярни сгради от други форми:

  • трапецовидни (възникват поне триъгълни);
  • Кил (визуално дизайнът прилича на обърнатата кил на водния съд);
  • стъпка (се състои от няколко различни нива).

По-изисканият дизайн има разкъсана форма. В този случай фронтонът не се довежда до края на покрива. А необитаното пространство е украсено с ваза с цветя или скулптурна фигура. Много рядко се виждат структурите на ланцета и полукръговите форми. Те изглеждат съвсем оригинални, но за домашния майстор е доста трудно да внедрят такава конфигурация със собствените си ръце.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

Като материал за изграждането на фронтовата стена обикновено стои тухла или дърво. Обърнете внимание. Конструкциите, изработени от тухли, могат да бъдат издигнати след монтирането на покрива и заедно със стените (носещите части) на къщата в строеж (т.е., преди инсталацията на покрива). Но винаги се правят дървени конструкции в процеса на изграждане на системата за връзване. Имайте предвид, че фронтони, които са построени след завършване на покриви събития, е неудобно да се изгради. И когато ги издигате преди инсталирането на покрива, съществува висок риск от срутване на конструкцията поради силни ветрове или грешки при проектирането на домашния занаятчия.

Предвиденият елемент се влияе предимно от сеизмични и вятърни товари. В умерената климатична зона те са незначителни. Наистина опасно увеличение на налягането върху фронтовата част е възможно само в ситуации, в които се използва като носеща конструкция за монтиране на кофражна система. В такива случаи се препоръчва да се монтира допълнителна стена в тавана или да се поставят допълнителни стелажи (наричани пиластри).

Изграждане на тухли - ние се подготвяме за дълго време и ние вършим работата си бързо!

Ако се използват тухли за изграждане на стените на къщата, частта от стената, която обмисляме по правило, също е изградена от този материал. Трябва да направим следното. От краищата на сградата, където ще бъдат подредени фронтоните, ние вдигаме зидарията от тухла за още два реда. И тази операция се извършва стриктно на дебелината на планираните декоративни елементи. Това е важно. Не поставяйте материала върху цялата дебелина на стените. Освен това оставяме вътрешната част на последната свободна. Ще се наложи да инсталирате сеизмична лента и Mauerlat.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

Сеизмологичният пояс винаги е направен около периметъра на къщата без разкъсвания. Само по този начин е възможно да се получи дизайн на необходимото ниво на твърдост, при което краищата на кофата няма да окажат прекалено силно натоварване. Ако напълнете колана селективно, например, само върху стените, служещи като подпори за тези крака, съществува голяма опасност от плъзгане на последните стени на сградата. Какво може да доведе до това, мисля, няма нужда да обяснявам.

Да се ​​направи триъгълен фронтон за всеки покрив на чешма не е трудно. Последователността на действията е дадена по-долу:

  1. 1. Намираме специална релса в центъра на крайната стена. Тя трябва да има височина, подобна на дължината на проектирания ръб на покрива.
  2. 2. Начертайте тънки резени (шнурове) от горната част на летвите до ъглите на стената, получаваме необходимия триъгълник със равни страни.
  3. 3. Оформяме тухли, ориентиращи се към границите, които са маркирани с опънати влакна. Важно! Изключителните краища на зидарията са необходими, за да се получи форма, която съответства на кордата. Това е, че трябва веднага да подtesyvat тухли, като ги инсталирате точно отстрани на триъгълника.
  4. 4. Получаваме надежден фронтон. Работата е завършена.

Спомнете си, че при подреждането на голяма височина и ширина на фронтоните е необходимо да ги поддържате с пиластри. Те също са изложени от тухли.

Система от дървени фронтове - изграждаме бързо и надеждно

Монтажът на такава конструкция започва с поставянето и фиксирането на дървена щанга с размери 15х15 см над горната стена. Поставяме го с метални болтове. Те се поставят предварително (при изграждането на къща) в бетонен слой, който се извършва в процеса на изравняване на стените.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

След това:

  1. 1. Монтирайте лентата от дървото стриктно в центъра на фиксирания Mauerlat. От нея до ъглите на сградата се простират въжетата. Не забравяме, че ние ще изградим фронтона си върху тях.
  2. 2. Ние инсталираме стриктно на шкафовете шкафове. Ние ги свързваме с помощта на нокти (те се забиват в Mauerlat) и стоманени скоби (монтирани на върха на дървените продукти).
  3. 3. Носете допълнителни барове, за да увеличите здравината на шкафовете. Трябва да имаме фигура под формата на буква А.
  4. 4. Оформяме направената триъгълна структура с дъски (вземаме кант), като ги приспособяваме един към друг възможно най-плътно.


Както виждате, процесът на изграждане на дървен фронтон не може да се нарече твърде времеемко или сложно. И най-важното, цялата работа по покрив от дъб се извършват независимо и в най-кратки срокове.

Затопляне и хидроизолация на фронтона - кога и как се извършва?

Ако таванът на къщата ви е хол, който искате да използвате през лятото и зимата, ще трябва да затоплите стената на фронтона, както и да го защитите с слоеве от хидро- и парна бариера. Топлинната защита на описаната част от покривната конструкция най-често се произвежда от влакнести минерални продукти (памучна вата). Те се поставят по различен начин - във или извън таванското пространство. Коя инсталационна опция трябва да избера?

Експерти в областта на строителството съветват да се полага изолационен материал отвътре.

Тази технология се счита за по-ефективна от гледна точка на спестяване на топлина и просто, което е важно, когато работата се извършва от вас сами. Неговата реализация включва подреждането на заготовка - специална рамка отстрани на тавана. В пространството между елементите на такъв скелет се полага минерална вата или друг изолационен материал. Тогава термично екраниращият слой е покрит с мембрана за бариери срещу пара и покрит с листове от гипскартон. Работата отнема малко време и не изисква специални разходи за труд.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

Монтирането на външна топло защита изисква инсталиране на скеле. Без тях няма да работи на височина. По принцип горите ще ни бъдат полезни и малко по-късно, когато ще украсим самообезпечената ни фалба. Така че разходите за тях няма да бъдат излишни. Редът на работата ще бъде приблизително същият като при топлоизолацията на сградата от вътрешната страна:

  1. 1. Нарежете касичката на повърхността на фронтона. Разстоянието между отделните плоскости се приема подобно на широчината на използваната изолация (например мат или ролка от минерална вата).
  2. 2. Поставяме топлоизолационния материал между частите на щайгата.
  3. 3. Покрийте минералната вата със слой хидроизолация.
  4. 4. Отгоре попълваме насрещната платформа. Това е необходимо за окончателното облицоване на конструкцията. Това ще говорим малко по-късно.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

На Съвета. По-добре е да използвате обикновена минерална вата за външно затопляне на периметрите. Но за вътрешна работа е желателно да се изберат по-екологично безопасни, нетоксични и хипоалергенни материали. Те включват еко-вълна и рогозки на базата на ленени влакна. Според характеристиките на характеристиките (звукова защита, ниво на хигроскопичност и топлопроводимост) те не са много по-ниски от традиционната минерална вата и нямат отрицателно въздействие върху човешкото здраве.

Декориране на предната част на покрива - кои продукти са подходящи?

За покриване на описаните структури се използват различни материали. Всичко зависи от предпочитанията на дизайнера на собственика на къщата и финансовите й възможности. Обвивката се извършва:

  1. 1. Панели, изработени от поливинилхлорид (PVC).
  2. 2. Дървесина и материали от дърво.
  3. 3. Профилсти.
  4. 4. Сайдинг.

PVC продуктите са най-евтиният довършителен материал, който едва ли е качествен. Те нямат високи топлоизолационни характеристики, при значително минус температурите стават крехки и склонни към напукване. Друг оперативен недостатък на пластмасата е недостатъчната устойчивост на механични влияния. Завършването на такъв материал може да се извърши само в случай на наистина скромен финансов бюджет, предназначен за декориране на къщата.

Естествената дървесина (остриета борда) и изделията от дървен материал (имитация на дърво, облицовки, блок-къща) има разкошен естествен цвят, луксозна текстура. Визуално, фронтоните с този декор изглеждат страхотно. Освен това дървото осигурява висока топлоизолация на тавана и цялата сграда като цяло. Но за инсталирането на такива продукти се изисква да се създаде специална рамка. Това изисква значително време и пари. И цената на естествените материали не е бюджетна.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

Отлично завършване се постига при използване на профилирани листове. Те имат добър външен вид, отлично представяне. Профилираните листове могат да се използват за облицовки и стопански постройки от всякакви цели и къщи. Но много хора профилирани продукти не са подходящи за една или друга причина. Те могат да бъдат посъветвани да извършват шиене с винил сайдинг. Редица специалисти наричат ​​този материал оптимален за декориране на фронтони. В следващия раздел ще разгледаме в примера си технологията за декориране на структурите, които обмисляме.

Сайдинг шиене - най-добрият начин за дома майстори

Продуктите за завършване на винил се монтират на фронтони по три начина:

  1. 1. На дървена щайга.
  2. 2. На алуминиевата рамка.
  3. 3. Прави директно към системата за наклони.

Първата и третата опции изискват значителни усилия в инсталационната работа. Домашните занаятчии ги използват съвсем рядко. Но техниката за закрепване на кожата към рамката от алуминий е добра от всички страни. Тя е разбираема и обективно лесна за изпълнение.

Покрив отпред - как да направим екстериора на къщата красив и пълен?

Можете да шиете част от стената с сайдинг така:

  1. 1. Използвайки самобръчкови винтове или пирони, прикрепяме дървени блокове към фронтона (навсякъде в него), за да създадем щайга. Стъпка на монтаж на летви поддържаме 35 см.
  2. 2. Фиксирайте изходната алуминиева лента към елементите на кашона. Важно! Лентата трябва да бъде поставена строго хоризонтално, без най-малкото отклонение. Поставяме го с винтове.
  3. 3. Инсталирайте първия детайл от винилната обвивка. Тук всичко е елементарно - насочваме бразда на сайдинг в трън от ивицата, създадена по-рано. Ако връзката е успешна, ще чуем характерно кликване.
  4. 4. Краищата на сайдинг (всеки елемент) се изрязват под определен ъгъл. Стойността му се определя от наклона на самия покрив.
  5. 5. Горната част на лентата след инсталирането на всички декоративни елементи е прикрепена към съседните пръти.
  6. 6. След това монтирайте следващата стартова лента и повторете повърхностните шевове според вече описаната технология.

Процедурата за довършване не изисква специални познания. В резултат на това получаваме красив и издръжлив фронтон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на покриваЧертежи на покрива
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Покривни материалиПокривни материали
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
» » Покрив отпред как да направим екстериора на къщата красив и пълен?
© 2021 BggeHat.com