Условия за съхранение на строителни материали

В съвременните строителни материали, които са чувствителни към отрицателните температури, се използват широко, те могат да абсорбират влагата доста интензивно и са достатъчно крехки. Те могат да се съхраняват само при определена температура и в същото време в суха и добре проветрявана стая.

На първо място, такива материали включват алабастър, цимент, гипс и различни добавки за строителни разтвори. Струва си да се отбележи, че те обикновено имат сравнително кратък срок на съхранение, така че с течение на времето те започват да губят полезните си качества. По този начин силата на Портланд цимент за половин година ще намалее с почти 30%. Следователно, такива материали първоначално са нежелателни за закупуване с голяма разлика, по-добре е да се разчита стриктно на определени работни места. В този случай свободните строителни материали от този тип трябва да се съхраняват в оригиналната опаковка, поставена върху палети, предварително покрити с рубероид.
За разлика от повечето покривни материали има почти неограничен срок на годност, така че те могат да бъдат закупени предварително. Въпреки това, те трябва да се съхраняват на закрито, за да се предпазят от атмосферни влияния и механични повреди.



Що се отнася до дренажните системи, те също трябва да се съхраняват на закрито. И по този начин е необходимо да ги предпазим от слънчевите лъчи, тъй като в противен случай може да възникне термично разширение на отделни елементи. По принцип е желателно в същото време да се съхраняват всички части на дренажната система в затворени кутии, така че да не се поставят кутии с други материали, за да се избегне деформация. Също така не е възможно да се поставят един върху друг прозоречни рамки и профили. Завършените прозорци в склада могат да се монтират само във вертикално положение и далеч от слънчева светлина. Това важи за изолация на ролките (ролките могат да се поставят само вертикално).

В затворени пространства също се съхраняват водоразтворими бои и лепилни композиции, тъй като такива материали са чувствителни към температурни промени. Това важи за боя и лак материал върху органичен разтворител. Последните обаче се различават в краткия срок на годност, така че те не се препоръчват за дълго съхранение на склад и закупуване за бъдеща употреба. По-добре е да се купят както бои, така и лакове от този вид непосредствено преди употреба.

Е, за да купите висококачествени и модерни котли buderus logalux su160, можете да посетите сайта dmworld.ru. Само там ще намерите най-добрите бойлери на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
Как да съхранявате пушеното месо безопасноКак да съхранявате пушеното месо безопасно
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Насипна и истинска плътност на циментаНасипна и истинска плътност на цимента
Нанобетон нови технологии в строителствотоНанобетон нови технологии в строителството
Изборът на подходящия циментИзборът на подходящия цимент
Полипропиленови торби и предимстваПолипропиленови торби и предимства
Монтаж при зимни условияМонтаж при зимни условия
Строителни разтвориСтроителни разтвори
Метални рафтовеМетални рафтове
» » Условия за съхранение на строителни материали
© 2021 BggeHat.com