Противопожарни мерки по време на строителните работи

Всяка строителна работа трябва да се извърши, като се вземе предвид пожарната безопасност, тъй като неспазването на прости правила може да бъде изпълнено не само за бъдещо строителство, но и за самите работници.

Пожар на строителната площадка може да възникне поради следните причини:

  • Преждевременно отстраняване на запалими материали в края на работата;
  • Нарушаване на стандартите за съхранение на запалими материали;
  • Небрежно поведение при пожар;
  • Възможни електрически неизправности или грешки в окабеляването.

Строителните материали се считат за запалими, ако могат да се запалят от най-малкия огън, поради което тяхното съхраняване трябва да бъде от особено значение в процеса на извършване на работа. Например, повишаването на температурата на околната среда може да доведе до спонтанно изгаряне на дървени стърготини, органични отпадъци или въглища. Следователно тяхното съхранение по време на строителството е важно да се организира, така че рискът от тяхното запалване да бъде сведен до минимум. Така че, можете да се погрижите да инсталирате метални кутии със защитни покриви или да оборудвате специални ями.

Също така трябва да се помни, че изпарения като ацетон или бензин могат не само да се запалят, но и да предизвикат експлозия, причинена от триене, удар или лека искра. Ето защо, преди да бъде организирана строителната площадка, е необходимо да се предприемат противопожарни мерки. Необходимо е да се грижите за наличието на пътуване за пожарогасителни превозни средства. За тази цел, от мястото, където се извършва работата, и до най-близката магистрала трябва да тръгват по пътя с твърда повърхност.



Освен това, строителната площадка трябва да бъде снабдена с вода: един или няколко пожарни хидранта са достатъчни, в зависимост от работната среда. Ако няма достъп до градското водоснабдяване, е необходимо да се оборудват изкуствените резервоари.

наредби за пожарна безопасност и диктуват всички собственици на сгради, за изграждане на пожар пост се разбира с наличието на щит с огън инструмент (това включва и лопатите, лостове и пожарогасители и т.н.), кутии с пясък, бъчви с вода и устройство за аларма.

Като предпазна мярка се използват подходящи плочи, които се монтират в леснозапалими места. Пушенето е разрешено само в специално обособени зони, далеч от дома или складовете. Също така, всеки участник в строителния екип се ангажира да бъде инструктиран за пожарна безопасност, да има представа за средствата за гасене на пожар и за директната им употреба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Пожарогасителна водаПожарогасителна вода
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Товарен транспорт в строителствотоТоварен транспорт в строителството
Как да организираме отстраняването на строителните отпадъциКак да организираме отстраняването на строителните отпадъци
Топографско проучване в строителствотоТопографско проучване в строителството
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Комплекс от произведения на нулевия цикълКомплекс от произведения на нулевия цикъл
Монтаж при зимни условияМонтаж при зимни условия
» » Противопожарни мерки по време на строителните работи
© 2021 BggeHat.com