Покривни люкове и елементи на тяхната инсталация

Подови люкове

Днес ремонтът в апартамент или офис включва използването не само на съвременни материали за довършителни работи, но и на устройства като подови люкове, които са проектирани за достъп до скрити под подовите комуникации. Тяхната форма и дизайн са проектирани по начин, който ги прави ненатрапчиви. Като правило, с компетентен подход и професионално оформление, тези елементи не изпъкват на фона на основната подова настилка и не влошават естетическата привлекателност на интериорния дизайн.

Изграждане на люкове

Произвеждат се подови люкове от алуминий или стомана с определена дебелина, тъй като основното изискване за този дизайн е товароподемността и якостта.

Почти всички подови люкове са оборудвани със специални гумени уплътнения, за да се осигури плътност и по този начин да се удължи периодът на работа на комуникациите.

Тази конструкция се състои от следните части и компоненти:

  • рамка и врата;
  • панелът;
  • механизъм за отваряне на вратата и шарнира;
  • елементи на закрепване на врати в затворено състояние.

В допълнение, шкафовете, скрити под подовата настилка, не трябва да имат изпъкнали части и трябва да бъдат снабдени с подвижни дръжки. За тези цели на капака на конструкцията са разположени дупки, в които, без особени усилия, се завинтват върху болтовете на дръжката. Малките люкове са снабдени с една дръжка, а цялостният дизайн може да има 2 или 4 такива елементи, разположени в ъглите на вратата или диагонално.

Важно! Ако подовите люкове имат солидна маса, те трябва допълнително да бъдат оборудвани с газови амортисьори, така че човек без външна помощ да може да отвори крилото.

Предимства на продукта

Експлоатационният люк, който се използва при строителството или ремонта на жилищни и нежилищни помещения, има следните предимства:

  • простота и лекота на инсталиране;
  • функционалност;
  • удобство при работа;
  • ергономичност.

Покривала на пода:

Една люка на пода под едно дърво

Накрайник за запълване на подовата настилка

  • осигуряват бърз достъп до комуникациите и осигуряват изолация и плътност;
  • Идеален за всеки, дори и най-изискан интериор и да стане невидим за външни лица;
  • размерът може да варира в зависимост от нуждите на купувача.

Обърнете внимание! На първия етап от ремонтните работи трябва да се осигурят подови люкове, за да се намери най-подходящото подово покритие. Първоначално трябва да определите местоположението на бъдещото устройство, което ще осигури бърз и удобен достъп до скритите комуникации.

вид

Инспекционните люкове са от различни типове:

  • Тези, които са изпълнени с топлоизолационни материали и завършващо покритие за пода. Дълбочината на тези продукти може да бъде от 30 до 54 мм. Най-често тези конструкции са покрити с керамични плочки отгоре. За да направите това, трябва да изберете дълбочина на люка от 54 мм, тъй като той е най-добре да издържа на високи натоварвания. Керамиката може да се подрежда както отгоре, така и в коритото, образувано от рамката на продукта.
  • Каналите с дълбочина 30 мм се използват главно за ламинат или линолеум, така че към продукта се прибавя укрепваща мрежа.
  • Невъзвратими конструкции.
  • С газови амортисьори и без тях. Отворите с амортисьори трябва да имат заключващи механизми, за да се предотврати спонтанното отваряне на листовете.
  • Люкове, оборудвани с панти. Това са най-простите конструкции, познати отдавна. Те не са ефективни, защото пантите не могат да бъдат покрити с подови настилки.
  • Продукт, който може да бъде изваден от гнездото му. Тези проекти изискват значителни физически усилия.
Спалнята в банята

Люк под плочката

При избора на конкретна опция, струва си да се обърне внимание на дизайн като подовата люка на невидимия, който има следните сортове:

  • налягане;
  • люлка;
  • с две врати;
  • засилен.

Изборът на дизайн зависи от нуждите на собственика, както и от подови покрития, използвани за довършителни работи. Размерите на бъдещия люк трябва да са такива, че би било удобно да се извършват превантивни или ремонтни работи в комуникационните системи. Големият избор на размери, налични в строителния пазар, прави одиторските люкове водещ в продажбите.

монтиране

Монтажът на люкове за инспекция се извършва в следната последователност:

Различни конструкции

Опции люкове

  • Монтирането на люка на пода върху кофража (в този случай функцията му се извършва от бетонната издатина), която се намира под нивото на пода за дебелината на конструкцията. Монтажната част на външната рамка ще осигури плътно закрепване на люка в замазката, без да се налагат допълнителни крепежни елементи. Ако бетонът е с ниско качество, външната рамка на конструкцията трябва допълнително да бъде фиксирана с котви.
  • Рамката по периметъра е изпълнена с висококачествен бетон. Това елиминира празнините, които могат да нарушат херметичността на инспекционния люк и по време на натоварването да причинят деформиране.
  • След като достигнете силата на разтвора, трябва да почистите вътрешната част на рамката и да покриете подовата настилка от избрания материал.
  • Откриване. С помощта на специален инструмент капачките се отстраняват и дръжките, които идват с люка, се поставят в дупките. След това капакът се повдига вертикално. Теглото на такъв дизайн може да достигне до 90 кг, така че трябва да оборудвате люка с газови амортисьори.

заключение

Ремонт в апартамента, в близост до европейските стандарти, включва използването на не само на качеството на комуникация, но и оборудването му дизайн и невидимост като етаж lyuki.Blagodarya, те са набира популярност сред строителните фирми и потребители. Такова голямо търсене на тези продукти са допринесли за няколко фактора, основната от които е, че те са лесни за инсталиране и лесен за поддръжка.

С тяхна помощ можете да проверите състоянието на тръбите и, ако е необходимо, лесно да ги почистите през отвора за проверка. В зависимост от изискванията и интериорните характеристики инспекционните люкове се предлагат в няколко версии - за плочки, за боядисване, линолеум и др. Това е идеалното решение за одит на комуникациите в промишлени сгради, офис сгради или частни домове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как бързо да направите люка в таванаКак бързо да направите люка в тавана
Ние избираме повдигнатите подовете jansen, lindner, mero, kingspan или чистотата на повдигнатия…Ние избираме повдигнатите подовете jansen, lindner, mero, kingspan или чистотата на повдигнатия…
Люк на тавана със собствените си ръцеЛюк на тавана със собствените си ръце
Как да инсталирате вратата по-близо до избор на врати на модели и самосглобяванеКак да инсталирате вратата по-близо до избор на врати на модели и самосглобяване
Как да скриете подовите люкове за плочкитеКак да скриете подовите люкове за плочките
Люк на тавана ще организира удобен лазер без помощта на специалистиЛюк на тавана ще организира удобен лазер без помощта на специалисти
Отоплителни кръгове и чертежиОтоплителни кръгове и чертежи
Нов покрив от битумни плочиНов покрив от битумни плочи
Проектиране на нови подходи в модерните кухниПроектиране на нови подходи в модерните кухни
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
» » Покривни люкове и елементи на тяхната инсталация
© 2021 BggeHat.com