Стенна декорация

Стенна декорация - случаят е отнема време и може да бъде доста скъп. Но качеството и стилът на стените, заедно с тавана, създават атмосфера на топлина, уют и комфорт в стаята. И понякога защитата на външните стени е необходима.

Завършването на стените на къщата започва с избора на подходящи материали. Да разгледаме вариантите за завършване на стените:

Външни стени

Външни стени

Един от най-разпространените начини за защита на външните стени от вредните въздействия на външни фактори е тяхната цялостна или частична мазилка. На първо място, това се отнася за стени от пяна блокове.

Висококачествената мазилка с мистрия, изработена "от фар", осигурява не само чист външен вид на стените, но и предотвратява преждевременното им унищожаване от влага и студ.

Гипсирането се извършва с разтвори на цименто-пясъчни смеси (1: 3) в обикновена вода. С указанията в разтвора се въвеждат специализирани добавки.

Можете да се запознаете с тях в сайтовете на профила. За да се постигне равномерно покритие, се използват галванизирани мазилки. Те са изложени на цялата площ на стените, в една равнина и строго на вертикално ниво, с интервал от 50 см един от друг. Монтирани със самобръчкови винтове или просто бързосъхнещи гипсови смеси.

За да не поглъщат порьозните повърхности от разтвора, стената трябва първо да бъде навлажнена чрез изливане от маркуч или с широка четка - maklovice.

Ако пясъкът и циментът се купуват отделно, преди да се приготвят сандвич-разтворите, пясъкът трябва да бъде пресяван, за да се изключат чужди примеси и камъни от него. За разпръскващи разтвори пясъкът се пресява най-внимателно.

Както вече бе споменато по-горе, сместа се смесва в съотношение 1 част цимент с 1 част пясък. В началото всичко е смесено "на сухо", след това постепенно се добавя вода.

Този метод осигурява по-задълбочено смесване на цимента. Решението не трябва да е много течно, но трябва да е гъвкаво и мобилно.

На стените разтворът се прилага или чрез изхвърляне на мистрия или чрез разстилане на мистрия. Тя е балансирана с помощта на половин туфи или прави вълнообразни движения бавно. Дебелината на един слой - не повече от 15 мм, в противен случай всичко ще се плъзне надолу. За армиране могат да се използват мазилни мрежи. Гладкостта на слоя от гипс по вертикала се проверява от правилото. За да направите това, трябва просто да го опрете на мазилката между маяците и да видите колко нивото на разтвора е на ниво по отношение на правилото. На места, където няма достатъчно, трябва да добавите решение и да го нагласите. Повторете теста за равновесие. Ако е необходимо, повторете, докато завършите изравняването.

След нанасяне на основния слой мазилка, трябва да се избърсва. Това се прави от едно и също решение, само сега по-течно. Малка област се нанася малко разтвор и се втрива в кръгъл ренде.

След пълно сушене, всички отлагания и капки се отстраняват от мазилката.



Повърхността трябва да бъде грундирана, след това shpatlyaetsya и боядисани. Ако е осигурено стенно покритие, не се изисква мазилка.

Вътрешни стени и преградни стени

Вътрешни стени и преградни стени

В началото стените трябва да бъдат напълно почистени от старото покритие - тапети, плочки, вероятно като пълнители. В сгради, които са на 30 или повече години, мазилката може да се срути. Ако процесът на унищожаване е започнало, е необходимо да се разгледа на мазилката и отстранете всичко, което не се провежда, докато тя самата се срина, да причини наранявания или повреда на имущество, както и да се започне ремонт на стени с възстановяването на целостта на мазилката. За ускоряване могат да се използват бързи сухи смеси с гипс. Когато работите с тях, трябва да запомните, че разтворите с тях много бързо се втвърдяват и да затворите количеството суха смес, която може да бъде изработена за 15-20 минути. След това контейнерът и инструментът се измиват добре и сместа се отваря отново.

Понякога по-внимателни стени изравняване. Тук не можете да правите без кабел, фарове и ниво. Използва се като цимент - пясък и гипсови смеси. Но мазилката има смисъл, ако слоят е малък. При големи отклонения струва да се използват листове от гипсокартон (GK L). Преди мазилката е необходимо да се отстрани цялото замазка от предишния слой мазилка.

Монтаж на гипсови плочи

Монтаж на гипсови плочи

Основата се използва като рамка носител, събрани от Н. L. К. място за монтиране на профилите за това са описани в тавана права линия компенсира от стената - 30 - 40 mm. Ъглите трябва да са точно 90 градуса! След това, от този ред, на няколко места, падането с товар пада. Вълната трябва да достигне до пода. На пода се извършват маркировки на места, където спиращата линия спира да спира. На тях са очертани линиите. Ъгловете се проверяват. На тези линии стартовите профили се завинтват към тавана и пода. От тях надолу има широки профили с интервал от 620 mm в центъра на профила. За да закрепят напречните елементи от същия профил с интервал от 500 мм по средата на профила. GKL е прикрепен към върха, грундирани, shpatlyuyutsya, залепени тапети или боядисани.

Уплътнителни стени с тапет

Уплътнителни стени с тапет

За начало всички стари тапети са напълно изтрити. За да се улесни отстраняването им, препоръчва се да се навлажнят с ръчен спрей, четка, ролка или обикновен парцал. Овлажнените тапети се отстраняват лесно от стените с тясна метална шпатула. Нарязан и ексфолиант на старата замазка е възможен. Това не е критично - то ще бъде възстановено. След отстраняването, старото покритие се събира в торбички и се отвежда до мястото за изхвърляне. Подът е внимателно пометен.

Следващата стъпка е да се ремонтира шпакловането и изравняването на повърхностите. Но преди това стената трябва да бъде грундирана и да бъде оставена да изсъхне. Ако след нанасянето на грунда, след докосване на сухата стена, пръстовите отпечатъци останат върху пръстите и дланта, тогава грундирането трябва да се повтори. След това повърхността се изравнява с шпакловка. Често един слой е достатъчен. Ако стената отново е измазана, тогава се изискват 1 до 2 слоя основен шпакловка и 1 финиш. След изсушаване стените отново се грундират, изсушават и действителното тапетиране започва.

Тапети, залепени в различни посоки, като се започне от прозореца. Необходимо е да зададете точно първите листове. Относно колко добре са изложени, зависи и равномерното слепване на другите платове. При залепването на нетъкан тапет лепилото се полага директно върху стената, а не върху платното. Особено внимание трябва да се обърне на ръбовете на листовете. Те трябва да бъдат внимателно намазани с лепило и пръст. При залепване на тапета и докато тя изсъхне напълно, прозорците трябва да са плътно затворени.

В кухнята се препоръчва да се направи "престилка" - да се затварят мостовете в мивката и плоскостта на маслото - водоустойчиво покритие. Тя може да бъде плочки, закалено стъкло или ламинирани дървени плоскости. Тапети в кухнята е желателно да лепи топли нюанси на портокал. Доказано е, че това само подобрява апетита и вкуса на съдовете.

Декорирането на стените със собствените си ръце ви позволява да спестите голяма сума по покана на екип от професионални майстори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пянаКак правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пяна
Мазилка на стени от фасадни довършителни работиМазилка на стени от фасадни довършителни работи
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Как да мазилка газ блоковеКак да мазилка газ блокове
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Вътрешно покритие и неговите характеристикиВътрешно покритие и неговите характеристики
» » Стенна декорация
© 2021 BggeHat.com