Изработка на мебели в стил античен античен бюджет на Прованс

Основната характеристика при създаването на интериор в стила на Прованс - наличието на антични мебели с век на историята. Особено да се купуват скъпи антични мебели не е необходимо. Благодарение на техниката на стареене вие ​​сами ще създадете този ефект. Обмислете 4 приеми, които най-често се използват от майстори.

Какъв вид боя е подходящ и ако имате нужда от лак?

За стари мебели да купуват скъпа боя не си заслужава. Това е доста подходяща евтина водна емулсия за тавани. Тя бързо изсъхва, не създава трудности при работа и лесно се смесва с цветове (бои). Изберете пастелни цветове, като предпочитате сиви, сини, кремави, бели нюанси.

За стареене на мебели е доста подходяща евтина водна основа

За стареене на мебели е доста подходяща евтина водна основа

Преди боядисване на мебелите в стила на Прованс, покрийте повърхността с акрилен грунд за дърво. Това ще увеличи адхезията на боята към повърхността и ще намали потреблението й. На основата всеки пигмент пада точно. За да създадете изкуствена патина, използвайте битумен лак и сребро. Първият вариант е подходящ за стари светли повърхности, а вторият - за тъмни. При избора на завършващо покритие за мебели в стила на Прованс, за предпочитане е да се използва матирано, а не гланцово лаково покритие. Той подчертава ефекта от античността, запазва цвета и текстурата, без да различава ивиците и неравностите.

Нанасяне с боя и парафин

За първия вариант на стари мебели в стила на Прованс ще ви е необходим следният набор от материали:

  • боя;
  • пяна от гумена пяна;
  • фин шкурка;
  • парафинова свещ.

Преди стареене на мебелите се погрижете да поддържате чистотата на работното място - със собствените си ръце или с асистент, ние покриваме всичко с вестник, така че нищо не се замърсява. На следващо място, се подготвят на мебелите за боядисване - изтриване стария лак слой с помощта на шкурка, избършете повърхността на прах, издърпайте рафтове, премахване на дръжката и търка дървени восъчни свещи. За да направите процеса по-бърз, използвайте аерозолна боя в кутията. Тя прониква добре в труднодостъпни места и пукнатини. Поради факта, че не се пръска равномерно на всички места, ефектът от античността само се увеличава. Боята се пръска на разстояние от 50 см от повърхността.

След употреба боята трябва да се остави да изсъхне

След употреба боята трябва да се остави да изсъхне

След като нанесете боята, оставете я да изсъхне малко и обработете боядисаното дърво с грубата страна на гъбата за миене на съдове. В този случай шкурката не се препоръчва, тъй като може да повреди повърхността. Започнете да изтривате излишната боя с парафин отстрани на мебелите и след това отидете до основата. Движенията трябва да бъдат лесни без усилие и ожулвания - колкото е възможно по-естествени. По желание старинната повърхност може да бъде допълнена с боядисване или използване на техниката на декупаж.

Покриваме получения ефект с два слоя лак. За да създадете изкуствено напукване, вместо обичайния мат или гланц, нанесете лак за craquelure.

Лечението с стоманена вата - създава реалистично покритие

Металната или стоманената вата ще ви помогне да създадете ефект от античността с по-дълбоки скрепове и следи от минали години. Стоманената вата може да бъде закупена във всеки магазин за домакински стоки, тя е евтина. Началният етап на подготовката се различава малко от предишния метод. Извадете рафтовете, дръжките, декоративните елементи, премахнете старото покритие с фино шкурка.

Стоманената вата се продава във всеки железопътен магазин

Стоманената вата се продава във всеки железопътен магазин



След това нанасяме боята с желания тон, оставя се да изсъхне малко. Вземаме стоманената вата и интензивно разтриваме повърхността, за да постигнем желаната степен на абразия. След полиране върху боядисаното дърво ще има черни ивици. В тази форма те изглеждат груби. За да изгладите триенето, прекарайте повърхността с влажна салфетка, за да изтриете излишните. След това вземете суха салфетка и избършете мебелите. Дръжките също се препоръчват да бъдат боядисани със слой боя, обработени с стоманена вата и след това полирани със сух парцал. Последният етап на работата е матов лак.

Естествен ефект - повече за лаковия лак

Ако искате гърдите да изглеждат колкото е възможно повече антични мебели, използвайте лак лак. Това ще помогне да се създадат пукнатини на повърхността, сякаш те се образуват с течение на времето. В допълнение към лаковия лак ще имате нужда и от:

  • фин шкурка;
  • алкохол за обезмасляване на повърхността;
  • Комплект за боядисване (валяци, четки, гъби за пяна);
  • бяла и черна акрилна боя;
  • бронзова боя;
  • декоративна патина;
  • лак за довършителни работи.

Подготовката на повърхността започва с шлайфане с шкурка, премахване на стария слой. Ако повърхността е неравномерна, покриваме я с грунд от дърво. След повърхностно третиране обезмаслете с алкохол и почистете добре със суха кърпа. Повърхността се приготвя, нанесете първия слой бяла акрилна боя. В зависимост от желания резултат и размера на гръдния кош ние избираме за приложение валяк, четка, гъба за пяна или комбинирайте и трите опции. Незабавно обърнете внимание, че когато използвате четка върху повърхността, може да останат пропуски, ролката разпределя композицията по-гладко. Пяна гъба е по-добре да се прилагат боя на малки трудно достъпни области на мебели с успокояващи движения.


Докато бялата боя изсъхне, обърнете се към дръжките. Нанасяме основен (бял) слой с импрегнации от бронз, а след това малко декоративна патина. Patina също се препоръчва да се прилагат върху основната част на мебели и сянка с четка. Междувременно, бял основен слой е изсъхнал, възможно е да се постави черна боя. По-удобно е да се пръска от спрей или кутия. Когато черният слой изсъхне, нанесете ключалката Лак. Ние го разпространяваме в дебел слой. Не чакайте лакът да изсъхне. На върха на свежия слой лак ние разпространяваме бялата боя с накисващи движения, а не твърде плътно. След пълно изсъхване, горният бял слой с лак ще се счупи и на интервали ще се вижда черен фон. За да ускорите процеса на сушене, използвайте сешоар за домакинството.

Лакът за крекинг се използва за създаване на ефект на напукване

Лакът за крекинг се използва за създаване на ефект на напукване

Ако ви се струва, че сте нанесли прекалено много бяла боя и след изсъхване, черните пролуки са почти невидими, препоръчваме да си вземете шкурка и да го вървите на правилните места. В резултат на това ще получите неравномерно боядисан износен скрин с ефект на пукнатина в старата боя. За да коригирате резултата, нанесете матов лак отгоре.

Патиниране и избелване на паста - опции за приложение

За да създадете стари scuffs, купете патина и водоразтворим пастелни сянка в магазина за строителни материали. Сред допълнителните материали ще ви трябват фини и груби шкурки, четки и матов лак. За по-добро проникване в дървото, старият слой боя, лак и други довършителни работи е напълно отстранен. Подготвената повърхност трябва да е суха и чиста. Ето защо, след отстраняване на боята, внимателно намокрете го с вода и го пясък с фин шкурка.

Поставяме на подготвената повърхност боя на избрания тон, позволяваме да изсъхне, покриваме с матов лак. След изсушаване ние отново смиламе повърхността, но сега с груб шкурка. Нанесете патината с четка или я напръскайте от пистолета. В зависимост от желания ефект патината може да се нанася върху цялата повърхност или върху отделните участъци. Препоръчваме ви да опитате и двата варианта върху малко парче дърво и да изберете правилния.

В зависимост от очаквания ефект патината се прилага върху цялата повърхност или върху отделните участъци

В зависимост от очаквания ефект патината се прилага върху цялата повърхност или върху отделните участъци

Когато патината изсъхне, обработваме повърхността с стоманена вата, премахваме излишната част със сух парцал. Обзавеждането на мебели в стила на Прованс за древността е завършено. Повторно нанесете слой матов лак и се наслаждавайте на резултата. Алтернативна възможност за патиниране е избелващата паста. След нейното нанасяне повърхността се смила. През бялата основа блестят през тъмните ивици. Изглежда, че мебелите са многократно пребоядисани, изглеждат реколта. Тази опция обаче ще бъде успешна за стари мебели от масивна дървесина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненски асистент в създаването на специален стил на стаятаКухненски асистент в създаването на специален стил на стаята
Спалня в провансалски стил френски чар в интериораСпалня в провансалски стил френски чар в интериора
Кухненски интериор в стил ПровансКухненски интериор в стил Прованс
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Италиански мебели и бароков интериорИталиански мебели и бароков интериор
Как да изберем мебели за нов апартаментКак да изберем мебели за нов апартамент
Как да изберем мебелите за дневнатаКак да изберем мебелите за дневната
Как да изберем мебели в офиса на мениджъраКак да изберем мебели в офиса на мениджъра
Провансалната кухняПровансалната кухня
Кухни в стил Прованс и техните характеристикиКухни в стил Прованс и техните характеристики
» » Изработка на мебели в стил античен античен бюджет на Прованс
© 2021 BggeHat.com