Как да се отопли кърпа топлина, ако той не загрява себе си водопроводчик

Всяка техника може да се провали, а топлината за кърпа в този случай не е изключение. Случва се да има гореща вода в кранчето, но това устройство остава студено. Обикновено можете да коригирате ситуацията, без да се обаждате на капитаните. Основното е да се определи правилно причината за провала.

Кърпата сешоар спря да работи - какъв е въпросът?

Както е известно, загряващите кърпи са два вида - електрически и водни. Първо, нека се опитаме да се справим с водата, която е по-популярна и търсена. В допълнение към ниската цена такива единици са много надеждни, поради което техническите проблеми са много редки. Но ако забележите, че нагревателят на кърпите не загрява в банята, най-често това се дължи на издухването на уреда.

Отопляемата решетка за хавлии в банята

Отопляемата решетка за хавлии в банята

За да разрешите проблема, ще ви е необходим специален вентилатор, предназначен да отстранява въздушните щепсели. Това устройство дори има специално име - маевски кран. Така че, ние се опитваме да премахнем излишния въздух от системата. За тази цел извършваме действия в съответствие със следния алгоритъм:

  • напълно разкопчавайки Маевски кран;
  • отворете спирателния вентил, намиращ се на нагревателната решетка за вода;
  • Изчакваме, докато излишният въздух напусне напълно крана. Сигналът за факта, че въздухът е свършил, е появата на малка струйка вода;
  • плътно завъртете кранчето на Майевски обратно.

По правило отстраняването на въздуха допринася за възстановяването на подемника за кърпи в нормален режим. В края на краищата въздухът е непреодолима бариера пред водата в условия на ограничено пространство. Както е известно, водният поток избира траекторията на движение с най-малко съпротивление. Следователно, при наличие на задръствания, горещата вода не навлиза в отопляемата система за железни кърпи, което води до нейното охлаждане.

Въпреки това, загрятата релса за хавлии в банята не може да се нагрява по други причини, а понякога дори премахването на въздушните щепсели не помага. Това се случва в случаите, когато устройството е директно свързано към отоплителната система на вашия апартамент или частна къща. Причината може да бъде отново въздух, но с единствената разлика е, че задръстванията се появяват в цялата секция на веригата, а не само в самото устройство. Единствената разлика е, че устройството няма да бъде студено, ще бъде доста топло, стайна температура.

Изчерпателните мерки ще помогнат за коригиране на ситуацията в този случай. Необходимо е да се премахне въздух само от цялата верига, където преминава горещата вода. Маевските кранове на всички налични топлообменници, включително радиаторите, се развиват, което ще доведе до естествено придвижване на излишния въздух към изхода под налягане на водата. Можете да отваряте кранове по едно и също време, но експертите все пак препоръчват да го правите последователно, особено ако действате сами. Ако проблемът е възникнал в частна къща, която е оборудвана с бойлер, тогава е най-добре да започнете да отстранявате въздушните тапи от него.

Причините за липса на движение - съседи или жилищни сгради?

Извадихте ли всички щепсели, но топлината за кърпи за баня все още не работи? Провеждаме следните методи за решаване на проблема. Възможно е устройството да няма циркулация на гореща вода. Причината за такъв неприятен феномен може да бъде много фактори, включително:

  1. 1. са монтирани тръбопроводи с неподходящ диаметър;
  2. 2. Тръбопроводът за гореща вода е прехвърлен в режим на отворен лят;
  3. 3. Съседите блокираха общата тръба.

Схемата за свързване на сушилня за кърпи осигурява инсталирането й на връщаща тръба с топла вода. Топлата вода трябва непрекъснато да се движи, в противен случай тя ще застане в стартовете и ще се охлади. Последствията от тази стагнация са студената вода, която тече дори когато кранчето е включено с гореща вода. Само след спускането на охладената вода започва потока на топла вода.

Инсталиране на загрятата релса за хавлии

Инсталиране на загрятата релса за хавлии

Естествено, измервателните уреди в този момент показват, че се използва топла вода, за която трябва да плащате допълнителни пари. Това е причината за оплакването в жилищния офис, чиито специалисти трябва да коригират ситуацията колкото е възможно по-скоро. Това се случва и друга причина за липсата на топлина в отопляемата кърпа за хавлии. Често в жилищния офис обратният поток се прекъсва в топлата вода, мотивирам действията си, като прехвърлям към летния режим, като същевременно спестявам нагряването на водния поток. И тъй като загряването на кърпите обикновено е свързано с връщането, те незабавно се охлаждат, дори ако топлата вода се движи в кранчетата. Отново, без оплакване в посока жилища и комунални услуги, ще бъде много трудно да се реши такъв проблем.



Въпреки това, нагревател на студена кърпа не винаги е заслуга на жилищния офис. В някои случаи съседите са причината за проблема, които са свързани с един и същ подемник като вас. В някои многоетажни къщи са разположени устройства за изсушаване на кърпи и други дрехи. Ако се опитате да премахнете такова устройство, за да почистите или премахнете блокиранията, резултатът ще бъде прекратяването на цялата верига. Дори да знаят за такива последици, мнозина се опитват да коригират проблема с такива методи, като забравят за изключването на тръбите. Това ще гарантира нормална циркулация на водата около апартамента. Ако не направите това, работата на системата за БГВ се счупи и отопляемият нагревател за кърпи не се нагрява. И всички съседи по едно и също време.

Но не е необходимо да обвиняваме съседите и представителите на Жек за всички нещастия. Ако вашият апартамент неправилно е избрал изводите за отводнителни тръби от главния модул, той също може да наруши работата на загрятата релса за кърпи. Както показва практиката, напречното сечение на тръбите трябва да е по-малко от основната линия. Това улеснява бързото и лесното преодоляване на линейното съпротивление и създаването на необходимия натиск. В противен случай потокът ще се движи по главната магистрала, като се избегне загряването на кърпата, като се избере по-малко съпротивление.

Накрая, отбелязваме, че студена кърпа може да бъде следствие от дизайна на самия апарат. Например, топлообменникът е свързан отдолу, но е вертикално удължен. В този случай горещата вода е само в долната част на устройството, до горните стелажи не може да достигне до баналните поради липса на налягане. За щастие подобни проблеми възникват само в нестандартни и евтини единици, тъй като съвременните машини се отличават с отлично балансиране.

Запушване на системата и аварии - механични дефекти

Понякога причината за повреда на устройството е механична неизправност, например счупване на спирателните вентили. Сферичните вентили, въпреки че са изработени от здрав и силен метал, могат да се счупят и да се спукат с течение на времето. В този случай има само един изход - подмяна на дефектно оборудване. Смяна на вентилите това е много трудно, много по-лесно е да се обърнете към водопроводчик, който ще свърши цялата работа бързо и ефективно.

Хладната кърпа може да се дължи на запушване на цялата система. Това явление е характерно за къщи с ниско качество на водата, които съдържат соли и метални примеси в големи количества. В резултат на това се образуват агресии и примеси, което намалява налягането на охлаждащата течност в устройството.

Монтаж на загрята релса за хавлии

Монтаж на загрята релса за хавлии

Ако смените компонентите на загрятата кърпа са проблематични, тогава е много по-лесно да почистите системата. Необходимо е да се погрижите за наличието на специални химикали, които се изсипват в самия модул. След известно време химическата смес се отстранява напълно. Остава само внимателно да се почисти кухината на тръбите, като се използва метална четка или тел, както и поток от вода под огромна глава.

Електрически релси за кърпи - трудно ли е да подмените нагревателя?

Електрическите устройства са от два основни типа - кабелни и оборудвани с тръбни електрически нагреватели. Ако нагревателят за кабелна кърпа е студен, то най-вероятно няма да бъде ремонтиран, единственото решение е да подмените оборудването с друго. По-лесно е случаят при електрическите нагреватели. Трябва да знаете, че нагревателят се намира в долната част на оборудването, така че достъпът до него е неограничен.

Електрическа топла релса за хавлии

Електрическа топла релса за хавлии

Нагревателят на кърпата не може да се нагрява поради липса на охлаждаща течност и поради естествено износване. Дизайнът му се състои от следните елементи:

  • тръбен нагревател;
  • кварцов пясък, разположен в тръбата;
  • спирала в пясъка.

Спиралата е необходима за нагряване на пясък, който прехвърля топлинна енергия директно към тръбата. Така водата се нагрява, докато спиралата винаги е в охладено състояние. Отсъствието на охлаждащ агент води до неизправност на спиралата поради топене и прегряване. В работно състояние, нагревателят винаги трябва да бъде във вода. В случай на неизправност, можете да закупите друг нагревател и да го инсталирате - това е доста бърза и лесна работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Коя кърпа сушилня, за да изберете най-важните факториКоя кърпа сушилня, за да изберете най-важните фактори
Как функционира нагревателят за съхранение на водаКак функционира нагревателят за съхранение на вода
Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…Как да се отървем от кондензата на тоалетната чиния основните причини за настъпването и тяхното…
Как да се събере затопляща кърпа или да я премести на друга стенаКак да се събере затопляща кърпа или да я премести на друга стена
Видове и видове конвекториВидове и видове конвектори
Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?Отоплителният радиатор отгоре е горещ и дъното е студено как да се определи ситуацията?
Поетапна инсталация на загрята релса за хавлии с по-ниска връзкаПоетапна инсталация на загрята релса за хавлии с по-ниска връзка
Въздушен вентилатор за отоплителни системиВъздушен вентилатор за отоплителни системи
Преглед на протичащия бойлер tapwater aquathermПреглед на протичащия бойлер tapwater aquatherm
Бойлерът delimano delimano tapБойлерът delimano delimano tap
» » Как да се отопли кърпа топлина, ако той не загрява себе си водопроводчик
© 2021 BggeHat.com