Коя кърпа сушилня, за да изберете най-важните фактори

Избирате ли средствата за създаване на уют в банята? Искате ли да бъде хубаво да сте там по време на освежаващия сутрешен душ или релаксиращи вечерни съчетания? Обърнете внимание на загрятата релса за хавлии. Ще опишем основните му характеристики въз основа на предложените модели.

Какви кърпи сешоар да избере, и за какво е това?

Продуктът е извита тръба, през която преминава гореща вода. Извършва следните задачи:

  • Отопление на стаите. В банята вземаме душ, така че трябва да е топло тук. Най-добре е, когато сушилнята е свързана с топла вода, а не за отопление.
  • Привеждане на влагата на въздуха обратно до нормалното. Благодарение на постоянния ток на гореща вода в тръбата, той загрява въздуха - това помага да се премахне излишната влага от стаята.
  • Кърпи за изсушаване и отоплителни халати. На кърпата може да изсъхне всяко малко бельо.
  • Разширение към качулката. Повишената влажност във въздуха води до появата на мухъл и гъбички и това има пагубен ефект върху покриването на стените и здравето на обитателите. Гореща тръба ще ви помогне да се справите с този проблем.
  • Естетичен компонент. С помощта на оригиналния тип тръба стая може да се трансформира отвъд признанието.
Най-добре е да използвате водна топлина, свързана с топла вода, а не за отопление

Най-добре е да използвате водна топлина, свързана с топла вода, а не за отопление

Стандартният изглед на кърпата е водата. Неговото използване може да бъде усложнено от факта, че горещата вода е изключена за дълго време. За да функционира устройството постоянно, е възможно да закупите електрически или смесен тип.

Изборът на сушилня на базата на водно налягане

Искате ли инсталираната сешоар да бъде удобна и безопасна? Когато избирате, обърнете внимание на техническите спецификации:

  • водно налягане в тръбите;
  • характеристики на отоплителната и водоснабдителната система;
  • размерът на банята;
  • материал за производство;
  • форма, размер;
  • начин на свързване.

Монтажът на нагряваните релси за хавлии се извършва по време на общото обновяване на банята или подмяната на водопроводи, отоплителни тръби. По това време захранването с гореща вода се изключва в къщата. Имайте предвид, че изсушената на топлина сешоар ще спре да работи, след като е изключена.

В частните къщи налягането на водата няма периодични колебания, така че можете да изберете всеки модел

В частните къщи налягането на водата няма периодични колебания, така че можете да изберете всеки модел

Избирате ли кърпа за частна къща? Всеки модел е подходящ за вас, защото налягането на вода в отделна вила няма периодични разлики. Благодарение на автономността и малък брой етажи средната стойност на налягането ще бъде 2-3 атмосфери. Ако живеете в жилищна сграда с голям брой етажи (от пет или повече), трябва да поемете по-отговорен подход при избора на правилния модел и инсталирането на сушилнята. В отоплителната система на многоетажна сграда може да има големи разлики в работното налягане на водата, достигайки 10 атмосфери.

Според GOST, налягането в общата мрежа от тръби не трябва да бъде повече от 4 атмосфери. На практика, според средните индекси, налягането варира между 2,5 и 7,5 атмосфери. За една и съща GOST санитарната арматура, използвана в къща с голям брой етажи, трябва да отговаря на стандартите за налягане и работно налягане. В случай на затопляне на кърпа, която се отнася до структурите за разпределение на водата, стойността е 6 атмосфери.

Обърнете внимание на налягането, на което е проектирано устройството. Производителят пише за това в документите за продуктите. Реалното налягане плюс неговите разлики в тръбите на къщата трябва да съответства на характеристиките на конкретния модел, който сте решили да закупите.

Какви са формите и размерите на продукта

В съветските времена, сушилнята в банята беше представена в стандартна форма - като змийска серпентина. Съвременните му форми са разнообразни:

  • подкова;
  • елипса;
  • "Стълба";
  • няколко обръча;
  • рафтове за хавлии;
  • всички видове преплитане на тръби;
  • под формата на букви "M", "MP", "P" и др.

След като изберете модели за налягане на водата, обърнете внимание на дизайна на стаята. Когато избирате топлината за кърпи, опитайте се да станете част от интериора и да не изпъквате с "ноктите" в общата картина. Не купувайте големи и обемисти модели за малки стаи. Стаята ще стане неудобна, прекалено много изсушител на място ще се намеси. Ако банята е малка и искате да я направите интересна, преместете акцента от кърпата върху останалите елементи.

Правилно избраната отопляема кърпа може да стане част от интериора на банята

Правилно избраната отопляема кърпа може да стане част от интериора на банята

Купете обикновена бобина с две или три завоя или "стълба" с две вертикални тръби и няколко напречни греди. Фантастичен полет може да се реализира, например, в интересна рисунка върху плочки, оригинален килим, цветна душ завеса. В случай на просторна баня, изборът на сушилни е значително разширен. Обърнете внимание на това колко удобно ще бъде да използвате този или онзи модел. Предложените опции могат да бъдат разположени до 180 градуса или перпендикулярни на стената, да имат многоетапен и украсен дизайн.

Материал на производство - от бюджет до първокласен клас

В съвременния пазар има модели, изработени от неръждаема стомана, чугун, месинг, алуминий, мед, черни метали. Характеристиките на материалите ще ви помогнат да решите планирането на средствата за покупка. Чудотворните модели губят популярността си, защото изискват периодично боядисване и са по-ниски от другите материали в атрактивността. Предимството на чугунната тръба е нейната висока якост и ниска цена. Сега всички нови апартаменти са оборудвани с този тип сушилня. Желанието за създаване на индивидуален дизайн е основната причина за замяната му с по-модерна.

Евтините и много силни нагреватели за чугунени кърпи обаче не са толкова атрактивни външно, колкото модели от други материали

Евтините и много силни нагреватели за чугунени кърпи обаче не са толкова атрактивни външно, колкото модели от други материали

Черната стомана няма вътрешна антикорозионна обработка, поради което е податлива на агресивна среда от горещи градски води. Конструкциите за водопроводи от този материал са подходящи само за частни къщи, където отоплителната система е автономна и не съдържа химически реагенти. Черната стомана е евтина опция, която не е подходяща за дом, където има случайни скокове във водното налягане. Сушилните за кърпи от стомана са подходящи за "класически" и "модерни" стилове.

Най-популярна е неръждаемата стомана, както се вижда от положителната обратна връзка от тези, които решиха да проверят на практика какво още е по-добре отоплител на кърпа за вода. Особено се отнася до модели от безшевни безшевни тръби. Те са чудесни за многоетажни къщи и издържат на силен натиск. При избора на сушилня от неръждаема стомана обърнете внимание на дебелината на стените. То не трябва да е по-малко от три милиметра - по-дебело, толкова по-добре.

Недостатъкът на неръждаемата стомана е нейното голямо тегло. Модерните производители предлагат сушилни с хромирани и боядисани повърхности, които могат да наподобяват по-скъпи материали - месинг или бронз. Когато избирате модели със стави, проверете качеството на тяхното изпълнение - не трябва да има дефекти. Това са най-слабите места в дизайна.

Медта има висока топлопроводимост и устойчивост на корозия. Мрежата за кърпи от мед е лесна за монтаж, монтаж, леко тегло. В системата за централно отопление такава сушилня може да се монтира само ако тръбите са поцинковани - защитени от контакт с вода. В противен случай те ще започнат да окисляват и ще променят цвета си до зеленикаво. Медните кърпи са красиви, защото имат оригинален позлатен оттенък, изглеждат богато. Един недостатък е високата цена на продукта.

Сушилните за кърпи от неръждаема стомана са най-често срещаните

Сушилните за кърпи от неръждаема стомана са най-често срещаните

Месингът е сплав на базата на мед. Външната страна на метала е хромирана, което значително удължава експлоатационния му живот. Предимства на месинг:

  • дълго сервира;
  • провежда добре топлина;
  • изглежда красив;
  • устойчива на корозия.

При избора на сушилня от месингова сплав внимателно прочетете спецификациите. Внесените сушилни за кърпи рядко отговарят на натиска, който се създава в нашите жилищни сгради. Оригиналните модели и разнообразие от форми на продукти отвъд океана са добре пригодени за проектиране на частни домове.

Начини на свързване и място за монтаж

Ако поставите устройството сами, купете нещо, което е по-лесно. За това зависи от варианта на връзката му: отдолу, отгоре, странично или ъглово (диагонално). Страничният тип е най-простият, практичен и оптимален, тъй като може лесно да се адаптира към всяко място за монтаж. Свързващият възел може да бъде направен почти невидим - той не разваля интериора. Останалите методи зависят от това как са разположени тръбите, от които ще се подава топла вода в сушилнята. Най-сложните са горната и диагоналната.

Откъде точно банята ще бъде разположена топлината за кърпи, зависи от удобството на използването й:

  • Типът стена е класически. Подходящ както за големи, така и за малки бани, заема малко пространство, е лесен за използване, не се намесва. Модерни модели могат да се поставят навсякъде - дори над банята.
  • Тип етаж - удобно е да се комбинира с радиатора. С помощта на голяма сешоар комбинираната баня може да бъде разделена на две зони. Тя ще изглежда като преграда и ще бъде инсталирана перпендикулярно на стената.
  • Ротационен тип - оборудван със специален механизъм, чрез който неговите отделни елементи се въртят спрямо стойката на 180 градуса. Дизайнът е удобен, но по-малко надежден от стационарните. В ротационния механизъм са монтирани гумени уплътнителни пръстени, които периодично трябва да се променят. Не оказвайте тежки неща на такава сушилня. Средният живот без ремонт е три години.

Инсталирайте ротационната нагреваема решетка за кърпи повишената якост може да се подобри чрез стационарни. На него е монтиран допълнителен сменяем механизъм, който няма да бъде свързан с потока вода. Тук можете да окачите кърпи - те изсъхват поради нагряване от болницата. Празните ламели са по-леки от тези, напълнени с вода, така че силата и качеството на цялата структура няма да бъдат засегнати.

Избор на кърпа за банята - кои документи да проверите?

След като вземете подходяща отопляема кърпа за банята, уверете се за нейното качество. Добрите продукти са:

  1. 1. технически паспорт;
  2. 2. сертификат за качество;
  3. 3. сертификат за хигиена;
  4. 4. препоръки за работа и инструкции за монтаж;
  5. 5. гаранционна карта.

Не се колебайте да проверите всичко това, преди да купите. В случай на съмнение, дайте предимство на модела, който се допълва с необходимите документи напълно.

След като сте решили да вземете инсталацията сами, следвайте инструкциите за инсталиране и данните в информационния лист. Това ще ви помогне да избегнете загуба на време и пари за повторно инсталиране или да се обадите на специалист, който да коригира грешките. Необходимостта да се плаща за работата на капитана не е толкова ужасна. Ще възникнат много повече проблеми, ако поради неправилно инсталиране на нагретия нагревател за кърпи ще настъпи санитарна авария. Внимателните дейности и малко въображение ще ви помогнат да направите банята красива и уютна!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изсипете гореща водаИзсипете гореща вода
Как да се отопли кърпа топлина, ако той не загрява себе си водопроводчикКак да се отопли кърпа топлина, ако той не загрява себе си водопроводчик
Как да се събере затопляща кърпа или да я премести на друга стенаКак да се събере затопляща кърпа или да я премести на друга стена
Хапче в банята как да се отървем веднъж завинагиХапче в банята как да се отървем веднъж завинаги
Поетапна инсталация на загрята релса за хавлии с по-ниска връзкаПоетапна инсталация на загрята релса за хавлии с по-ниска връзка
Сешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за домаСешоар за строителни работи изберете евтин инструмент за дома
Нагреватели за водни кърпиНагреватели за водни кърпи
Как да изберем кърпа затопляне?Как да изберем кърпа затопляне?
Грешки при ремонта на ВиК, отопление и канализацияГрешки при ремонта на ВиК, отопление и канализация
Видове системи за отопление на къщиВидове системи за отопление на къщи
» » Коя кърпа сушилня, за да изберете най-важните фактори
© 2021 BggeHat.com