Основата на звената на FBS изгражда надеждна основа в най-кратки срокове

Основните строителни блокове (FBS) са достойни продукти за подреждане на надеждни основи за различни конструкции. Те имат редица оперативни и инсталационни предимства, наскоро често използвани от частни предприемачи.

FBS - особено за строителни площадки

Предполагаемите блокове са стоманобетонни елементи, изработени от висококачествен тежък бетон. Те са подсилени с метални пръчки (поради това те могат да издържат на сериозни товари) и приличат на правоъгълни паралелепипеди. Често FBS са оборудвани със специални уши, които улесняват процеса на товарене в завода и разтоварване на строителната площадка. В допълнение към това са предвидени специални резки по краищата на продуктите. В тях, по време на монтажа, се доставя течен бетонен разтвор, който максимално свързва отделните блокове помежду си.

Основните. характеристиките на продуктите на фондацията са, както следва:

  • водоустойчивост на бетона - W2;
  • устойчивост на компресия - B12.5;
  • устойчивост на замръзване - F200;
  • плътност - в рамките на 2400 кг на кубичен метър;
  • сила - около 110 кг / см.
FBS блоковете са изработени от висококачествен тежък бетон и са подсилени с метални пръти

FBS блоковете са изработени от висококачествен тежък бетон и са подсилени с метални пръти

Геометричните размери на блоковете са различни. Това дава възможност на потребителите да избират оптималните продукти за изработване на бази. Най-популярните стандартни размери на FBS са: височина и широчина - 0,3-0,6 м, дължина - 2,4-1,2- 0,9 м. Но ако е необходимо, лесно е да поръчате продукти с други параметри.

Първоначалната суровина за описаните блокове е железен бетон. Технологията на производство на FBS е доста сложна и отнема много време. Това включва използването на специално оборудване - бетонови бетонобъркачки и големи дълбоки вибратори. Процесът на получаване на блок с посочените технически параметри отнема повече от 30 дни. Тъй като FBS обикновено се използва за изграждане на основи, производителите допълнително обработват повърхността на продуктите с композитни съединения (хидрофобизатор плюс битум). Такива покрития изпълняват функцията на ефективна хидроизолация, която предпазва блоковете от влиянието на атмосферни, размразени и подземни води.

Възможно ли е бързо и евтино да се изгради добра основа?

Основното предимство на продуктите, от които се интересуваме, е гарантираната скорост на основите на различните сгради. И основата на блокове FBS може да се оборудва във всяко време. Нито тежкият снеговалеж, нито дъждът са пречка за такива строителни работи. Други предимства на фундаментните блокове:

  • Лесно и лесно самозалепване. Проблеми могат да възникнат само при повдигане на големи блокове. С тази задача не можете да се справите, трябва да поръчате кран.
  • Гъвкавост на получената основа. Неномолизиращите бази са конструирани от PBS. Между отделните продукти има стави. Благодарение на гъвкавостта на фондацията е позволено да се изграждат върху пясъчни и много други проблемни почви. Не се препоръчва изграждането на основи с помощта на строителни блокове само върху прекалено меки почви. В този случай има възможност за огъване поради силното удавяне на земята.
  • Минимални строителни разходи. Достъпната цена на блоковете прави работата по-евтина. Намаляването на разходите се постига и поради факта, че почти всички операции на фондацията могат да се извършват самостоятелно.
  • Висока устойчивост на влага, ниска топлопроводимост, повишена устойчивост на замръзване.
  • Уникална издържливост. Сградите на FBS са без катастрофи до 160 години!
Лесно е да се изгради фундамент от блокове FBS независимо

Лесно е да се изгради фундамент от блокове FBS независимо

Веднага ще забележим, че всички основни продукти, без да се провалят, са снабдени със сертификати. Предоставиха ги. описанието на блоковете. Преди да купите продукти за изграждане на сутерен за къща или друга структура, силно ви препоръчваме да прочетете информацията в сертификата. Придобиването на нестандартни блокове няма да ви позволи да се възползвате от присъщото качество на FBS.

Чрез минуса на разглежданите елементи може да се приеме, че при изграждането на фондацията те трябва да бъдат защитени от влага и изолирани. Тези операции не са толкова сложни. Но въпреки това те увеличават разходите за пари, време и физическа сила. И не забравяйте, че ще трябва да похарчите допълнителни пари, за да поръчате кран, за да вдигнете тежки блокове.

Започваме изграждането на структурата - започнете с копаене

При частно строителство FBS се препоръчва за оборудване на лентови бази. Такива сглобяеми основи са подходящи за къщи на няколко етажа, както и за гаражи и за всяко домакинство. сгради. Преди началото на основните работи е необходимо да се изготви план на строителството, да се изчисли колко блокове и какви размери са необходими за изграждането на стените на основата. Също така определяме начина на плетене на продуктите и участъците от основата, чрез които ще бъдат поставени инженерни комуникации (трябва да поръчате FBS с отвори). След това можете да закупите необходимото количество материали.



Първата стъпка от оборудването на основата е стандартна. Родът е изкопан. За да определите точната си дълбочина, препоръчваме предварително да поръчате просто геоложко проучване. Той описва свойствата на почвата и характеристиките на потока от почвена вода. Разходите за такова разследване са малки. И ползата от него е огромна. Препоръчваме да се сложи дълбочината на изкопа с 20-25 по-високи от нивото на почвената вода.

След това изравнете долната част на ямата, поставете върху нея двуслойна възглавница - 10 см развалин плюс 5 см пясък. Ние изсипваме получената торта с вода и колкото е възможно по-добре я разбиваме. В резултат на това трябва да получим гъста и равна възглавница. Напълнете я с бетонен разтвор (слой от два сантиметра). Чакаме последното да изсъхне. В някои случаи не е направено решение за наливане на пясък-чакъл възглавница. Вместо това, той е монтиран на конвенционална зидарска мрежа. Това елиминира риска от пролуки и дупки между отделните блокове, от които ще се състои нашата сглобяема основа.

Как може един самоук учител да направи солидна основа?

Поставянето на основите на разглежданите блокови продукти има някои особености. Необходимо е да направим допълнителна основа, която да не позволи на FBS да се промъкне по време на експлоатацията на сградата. По-разумно е да се направи такава специална подметка под формата на плоска плоча от бетон. Нейната ерекция изисква цената на материалите и времето. Ако върху основата има лека структура, плочата също не може да се излее. Той успешно замества няколко FBS. Но в този случай височината им се счита за широчина. С други думи, ние просто ще трябва да поставим продуктите на тяхна страна. Тази техника не се използва, ако е създадена фондация за дома.

За да се предотврати преплитането на блоковете по време на експлоатацията на сградата, допълнителна основа

За да се предотврати преплитането на блоковете по време на експлоатацията на сградата, допълнителна основа

Инструкциите стъпка по стъпка за попълване на плочата са, както следва:

  1. 1. Направете кофраж на дъски за дъски, като контролирате нивото на водата.
  2. 2. Ние плета армировката (Ф12).
  3. 3. Запълваме плочата.

След като втвърдите подметките, можете да започнете да полагате блокове. Процедурата започва с инсталирането на ъглова FBS. Продуктите са възможно най-стегнати. Извършваме фугиране на фуги със състав от цимент и пясък. По този начин се монтира първият ред на основната конструкция. В същото време е много важно да се гарантира, че тя е безпроблемно хоризонтална.

След това продължете да инсталирате втория и следващия ред на издигнатата база. Те трябва да бъдат поставени в прашка. Това означава, че шевът (вертикално) на всеки продукт от горния ред трябва да падне строго в средата на FBS от долната линия. Всички празнини между блоковете са изпълнени с цимент. Не съжалявайте за материала! Слотовете между блоковете не трябва да бъдат.

В ъглите на строителните блокове продуктите за предпочитане са монтирани припокриване. Как да направите това? Това е лесно. Необходимо е ъгълът на първия ред да отчете ръба на строителния блок от дясната стена, а вторият ред да бъде отляво, а след това от своя страна. При инсталирането на всеки FBS проверяваме точността на инсталацията (както вертикално, така и хоризонтално). Първият е винаги изложени външните стени, интериорът е построен след тях.

Както виждате, процесът на полагане на основата на типа лента не може да се нарече труден. Всеки новак-строител ще се справи с него. За да се улесни изграждането на конструкцията, ще помогнете за съветите, дадени по-долу:

  1. 1. В случаите, когато изчисляването на основата не е извършено по най-точен начин и основите не съвпадат с нея, се позволява да се монтират с малко олово в ъглите (100 мм от единия край или 50 мм от двете).
  2. 2. Ако в процеса на полагане в ред има място, където целият FBS не се побира, не е нужно да виждате подходящо парче от целия блок продукт. Много по-удобно и по-разумно е да поставите дупка с циментова смес или с обикновени тухли.
  3. 3. Определете предварително датата, на която ще поръчате кран за повдигане и монтаж на блокове. След това работният процес няма да бъде забавен.

Последният съвет. Ако частната къща е построена без сутерен, а почвата на площадката е с голяма носеща способност, земята може да бъде прекъсната, а не твърда. В този случай блоковете се поставят с интервали от 50 до 70 сантиметра. Последните са покрити със земя и пресовани. Цената за изграждане на прекъсващи структури е намалена с 10-15 поради факта, че блоковете трябва да купуват по-малко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Свойства и характеристики на газовите блоковеСвойства и характеристики на газовите блокове
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Керамо блоковеКерамо блокове
Стъклото блокира материалните характеристикиСтъклото блокира материалните характеристики
Керемиден бетон и неговите основни свойстваКеремиден бетон и неговите основни свойства
Тротоарни плочиТротоарни плочи
Управление на товара Предимства на кранУправление на товара Предимства на кран
Бетонови блоковеБетонови блокове
Каква е разликата между блокове, направени от газобетон и газообразен силикатКаква е разликата между блокове, направени от газобетон и газообразен силикат
» » Основата на звената на FBS изгражда надеждна основа в най-кратки срокове
© 2021 BggeHat.com